Zo hee, met dit soort ontbijtjes is EEFSFOOD allemaal begonnen ruim 6,5 jaar geleden. Ik maakte toen bijna elke ochtend zoiets als dit. Het is alweer zolang geleden dat ik zoiets maakte dat ik het weer de hoogste tijd vond. Het is een havermout ontbijtje met rood fruit en banaan geworden. Je heb er echt hele eenvoudige ingrediënten voor nodig dus dat is makkelijk!
Je zou je bijna afvragen of het niet saai is, maar ik vond het zelf eigenlijk verrassend lekker! Ik gebruikte een zomerfruit mix uit de vriezer. Ik vind dat juist een hele smaakvolle mix omdat er ook van die zure bessen doorheen zitten en samen met banaan is dat echt top. Ook gebruik ik een hele romige lekkere kokosmelk. Ik mijn 6 x ijskoffie artikel vertel ik je welke dat is en waarom is die kokosmelk zo lekker vind!
Het is het beste om alles een avond van tevoren voor te bereiden! Het is niet veel werk, het zijn alleen aan paar stappen. Ik kook de havermout wel even, zo wordt het wat steviger en zachter ten opzichte van als je het alleen een nachtje in de koelkast zet. Chiazaadjes nemen vocht op, daar hebben ze wel even tijd voor nodig maar de ‘pudding’ ontstaat dus vanzelf. Voel je vrij om ander fruit te gebruiken en een andere melk kan natuurlijk ook gewoon!
Doe voor laag twee het fruit in een steelpannetje en pureer dit met de staafmixer. Verwarm op laag vuur en voeg dan de kokosmelk en havermout toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het al roerend 2 minuutjes pruttelen. Zet dit daarna afgedekt in de koelkast.
Doe voor laag 3 de kokosmelk en chiazaadjes bij elkaar. Roer goed door en zet ook dit afgedekt in de koelkast.
Zet voor laag 4 ook alvast het fruit afgedekt apart. Omdat ik diepvriesfruit gebruik vind ik het fijn dit ook een avond van tevoren te doen.
De volgende ochtend: schep de granola in een mooi strak glas. Roer de havermout los een voeg daar nog ongeveer 25 ml kokosmelk aan toe. Zodat het wel stevig blijft maar het wel soepel is om in te scheppen.
Snijd 5 dunne plakjes banaan af en plak deze voorzichtig tegen het glas aan de binnenkant. Schep dan de havermout in het glas gevolgd door de chiapudding.
Voeg 50 gram banaan toe aan het overige fruit. Pureer dit tot een dikke smoothie en giet dit bovenop de chiapudding.
Maak af met wat (geroosterde) kokosfakes. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe voor laag twee het fruit in een steelpannetje en pureer dit met de staafmixer. Verwarm op laag vuur en voeg dan de kokosmelk en havermout toe. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het al roerend 2 minuutjes pruttelen. Zet dit daarna afgedekt in de koelkast.
Doe voor laag 3 de kokosmelk en chiazaadjes bij elkaar. Roer goed door en zet ook dit afgedekt in de koelkast.
Zet voor laag 4 ook alvast het fruit afgedekt apart. Omdat ik diepvriesfruit gebruik vind ik het fijn dit ook een avond van tevoren te doen.
De volgende ochtend: schep de granola in een mooi strak glas. Roer de havermout los een voeg daar nog ongeveer 25 ml kokosmelk aan toe. Zodat het wel stevig blijft maar het wel soepel is om in te scheppen.
Snijd 5 dunne plakjes banaan af en plak deze voorzichtig tegen het glas aan de binnenkant. Schep dan de havermout in het glas gevolgd door de chiapudding.
Voeg 50 gram banaan toe aan het overige fruit. Pureer dit tot een dikke smoothie en giet dit bovenop de chiapudding.
Maak af met wat (geroosterde) kokosfakes. Eet smakelijk!
Nog meer lekkere ontbijtrecepten:
Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen
Broodpudding met mango en kokos
Havermout-kwark pannenkoeken met blauwe bessen