Blog

Foodpost #8 – Tony’s, kookboeken en borrelsnacks!

Foodpost #8 - Tony's, kookboeken en borrelsnacks!

In Foodpost #7 vertelde ik al dat de pakketjesstroom weer op gang kwam, maar deze editie zit pas echt propvol. Het gaat alle kanten op. Van nieuwe boeken tot borrelsnacks en van thee tot nieuwe pannen. Het werd op een gegeven moment zoveel dat ik er een beetje tegenop begon te zien om over alles uitgebreid te schrijven. Ik heb zo kort en duidelijk mogelijk uitgelegd wat, waarom en wat ik ervan vond. Hier is Foodpost #8 – Tony’s, kookboeken en borrelsnacks!

Lekker Lokaal

Hét nieuwe kookboek van Laura de Grave. Een boek vol met eenvoudige vegetarische recepten met allemaal een hoofdingrediënt van eigen bodem. Laura haar missie is om te laten zien en vertellen waarom we met zijn allen meer lokaal zouden moeten eten. En wat we allemaal aan prachtige producten hebben in eigen land. Helemaal mee eens! Naast de verhalen, tips en recepten kun je ook mooie schema’s vinden waarop je heel makkelijk kunt zien wat er wanneer in het seizoen is etc. Heel handig want ben daar zelf niet zo goed in. Ik ga binnenkort de kroketjes met oude kaas maken. Daar heb ik al trek in sinds ik het boek in huis heb. Super leuk; ipv een boeklancering kwam Laura zelf haar boek brengen. Op elektrische motor uiteraard! Ik schreef al een uitgebreid artikel over haar vorige boek. Namelijk: Nederland Kookboek.

Lekker lokaal

BK pannen

Een een totale verrassing waren deze pannen. In principe ben ik wel voorzien maar nieuwe handige snufjes zijn altijd welkom. Zo kreeg ik deze nieuw BK pannen opgestuurd. Met een tôp, handig en veilig afgietsysteem. Ik ben zo’n kneusje die niet zo goed is in afgieten met de deksel. Ik giet eigenlijk altijd alles in een bolzeef of vergiet. Met met deze pannen is het verleden tijd. Draai de deksels een slagje en ze zitten vast genoeg om netjes af te gieten. De pannen zijn ook lekker zwaar en hebben een dikke bodem. De steelpan heb ik dan ook al gebruikt om karamelsaus in te maken. Dit werkte top!

BK afgiet pannen

Lazy vegan diepvries maaltijden 

Ik werd ook benaderd voor LazyVegan; of ik hun kant en klare diepvries maaltijden wilde proberen. Ja hoor, want benieuwd. Yay voor vegan en gezond gemak! Mijn oog viel als eerste op de Tikka Masala, die leek mij op voorhand het lekkerst. Ik had er echt trek in maar ik moet eerlijk bekennen dat het een beetje tegenviel. De smaak van de maaltijd is prima maar ik ben gewoon niet dol op vleesvervangers als kip. Door de vegan kip had de gehele maaltijd echt zo’n ‘vegan’ smaak (in dit geval negatief). En daar hoeft natuurlijk helemaal niets mis mee te zijn. Ik denk dat ik hem zonder nepkip lekkerder had gevonden. De andere drie ga ik zeker ook nog proberen; maar zoals je ziet zit daar ook allemaal nepkip in. Toch zou ik willen zeggen; het proberen waard. Het is wel enorm gemak. En mocht je uitsluitend vegan eten (wat ik niet doe) denk ik dat dit absoluut een toevoeging kan zijn voor je vriezer om te pakken op drukke dagen.

Lazy vegan maaltijd

MOEZ granola 

De meidan van MOEZ wilde graag een zakje granola opsturen. Súper lekker! Crunchy en smaakvol. Was heel snel op. Je kunt ze op Instagram vinden onder @moez.nl en je kunt via hun DM bestellen.

MOEZ granola

GiGi Hard Seltzer 

In mijn vorige foodpost artikel had ik het al over Kever Hard Seltzer. Ik was medium enthousiast! Nu kreeg ik een doosje vol met GiG. Een drankje die in grote lijnen op Hard Seltzer lijkt maar beter smaakt, als je het mij vraagt. Ik vind ze alledrie lekkerder en ik weet niet zo snel een favoriet te kiezen. De limoen variant vind ik echt smaken naar wat je ruikt als je verse limoen raspt. Van mij hadden de blikjes een slagje kleiner mogen zijn. Ik ben nog steeds van plan er binnenkort een lekkere cocktail mee te maken.

GiGi drankjes

Tony’s custom & nieuwe estafette reep

Omdat na de eerste coronagolf de Tony’s Store in Amsterdam weer open ging mocht ik maar liefst 6 custom repen bestellen. Ik maakte er 3 om weg te geven en deze drie hield ik lekker zelf. Mijn absolute favoriet was de reep met melk en witte chocolade met amandel, pretzel stukjes en volgens mij stukjes nougat. Wil jij een gepersonaliseerde reep bestellen? Dat kan op de site van Tony’s. Je kunt zelf de smaken kiezen (maximaal 3).

custom Tony's repen

Even later lag ook de nieuw estafette reep op mijn deurmat. De estafette reep houdt in dat deze een jaar te koop is (soms 6 maanden) Waar ze vorig jaar helemaal los gingen met smaken al tijm, peper en kurkuma gaan ze nu even terug naar de basis. Namelijk melkchocolade met hazelnoten en rozijnen. Prima lekker maar niet bijzonder!

Tony's estafette

Delicious

Zoals je misschien weet ben ik niet zo’n lezer en ook geen kookboeken persoon (dit zou ik wel vet graag willen zijn) Ik kreeg de nieuws editie van Delicious opgestuurd. Tijdschriften als deze vind ik echt een verkapt kookboek zoveel lekkere recepten staan erin. Ik heb er nog niets uitgemaakt maar er staat wel een recept in voor ‘steak’ van knolselderij. Dat wil ik al zo lang eens proberen dat ik dat binnenkort aan de hand van dit recept toch echt eens ga proberen. Volgens mij ligt ie nog in de winkel!

Delicious tijdschrift

TeamworkTea

Foodblog collega Claartje van Foodness.nl heeft al enige tijd een eigen theemerk genaamd; Teamwork Tea. Ben je nou dol op thee en drink je graag nieuwe smaken? Dan is dit misschien iets voor jou! Sinds kort kun je een abonnement afsluiten zodat je elke maand een brievenbus pakketjes thuisbestuur krijgt. Het is mogelijk om invloed uit te oefenen op de verzending. Zo krijg je in ieder geval geen thee waarvan je op voorhand al weet dat je deze niet lekker gaat vinden. Ik kreeg een verrassingspakketje; de kamillethee vind ik echt heel lekker. De mermaid thee is een groente thee, en ondanks dat (ik ben niet zo dol op groene thee) vond ik hem best wel lekker! Van de rooibos hibiscus zal ik sneller een ijsthee maken. Ik hou wel van dat zurige, maar dat vind ik koud lekkerder. 

Teamworktea

Mi-tsu-ba snacks 

Ik kreeg een mega unit doos vol met snacks. Deze Aziatische zoutjes staan allemaal voor een andere grote stad. De Mi-tsu-ba sriracha peanuts crunch vond ik het allerlekkerst. Méga pittig en je blijft dooreten. Klein nadeel; de dag daarna voelde ik me echt een wandelende knoflookteen. Er zaten ook andere heerlijke bij! Ook een paar die ik gewoon medium mwa vond. En er waren ook 4 varianten met wasabi. Ik hou ECHT NIET van wasabi. Toch heb ik weer een zakje geprobeerd; conclusie, nog steeds niet lekker haha. Smaken verschillen! Maar dat rode zakje zou ik zo weer kopen!

Oosterse snacks

Hét BBQ-boek 

Kim van GreenGypsy spices heeft gewoon even een volledig BBQ boek uitgebracht. Ik vind het knap! Je vind er allerlei verschillende gerechten in. Van vega tot vlees maar ook vis. Natuurlijk is alles op smaak gebracht met hun heerlijke kruidenmixen. 

Het bbq boek

LoafNest

De LoafNest is nieuw op de markt (in Nederland, bestellen van via Amazon Launchpad) en ik heb er eentje gekregen om uit te proberen. Het is een gietijzeren bakvorm geschikt voor ‘no knead bread’. En het beloofd een krokante korst te geven aan je brood. Dat spreekt mij mega aan! De keren dat ik zelf een brood bak (doe ik niet vaak) valt de korst altijd tegen (niet krokant). Ik heb hem geprobeerd en daar heb ik een Instagram Reels van gemaakt. Spoiler; enthousiast!!

Foodpost #8 - Tony's, kookboeken en borrelsnacks!

Hands off my chocolate

Ter ere van Internationale chocoladedag (13 september) ontving ik een pakketje vol repen. Ik blijf al die ‘special’ repen allemaal echt heel lekker vinden. Ik zou geen favoriet kunnen kiezen!  

Foodpost #8 - Tony's, kookboeken en borrelsnacks!

Dit was ‘m voor nu. Leuk dat je hebt meegelezen en op naar de volgende!

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.