Maaltijden

Zeeuwse mosselen in gele curry

Zeeuwse mosselen in gele curry bovenaf

Maak jij thuis weleens mosselen klaar? Tot 3 jaar geleden kon je mij er echt niet blij mee maken, maar inmiddels vind ik ze heerlijk! Ik ben het geleidelijk toch blijven proeven en proberen en dat heeft goed uitgepakt. Vorig jaar zomer maakte ik het pas voor het eerst zelf klaar, met succes! Ik maakte de mosselen klaar met prei, venkel en room. Een super eenvoudig recept en lekker met brood en/of friet. Je kunt hier terecht voor het recept! Vandaag heb ik een heel ander lekker recept voor jullie, eentje bomvol smaak! Namelijk; Zeeuwse mosselen in gele curry.

Inspiratie 

Mosselen met curry heb ik diverse keren mogen proeven in restaurants. Ik vond dat telkens zo lekker dat ik er thuis mee aan de slag ben gegaan. Daar komt mijn inspiratie voor deze Zeeuwse mosselen in gele curry ook vandaan. Ik vind het altijd lekker als de toegevoegde groente ruim aanwezig is. Ik heb gekozen voor paprika en maïs om in het gele thema te blijven en omdat maïs een lekkere zoete bite geeft. Samen met de gele curry en mosselen vind ik dat echt een smaakmaker. Om het hele gerecht af te maken, gebruik ik nog een flinke slash vers limoensap, peper ringetjes en peterselie. Genieten!

Giet foto curry

Het seizoen 

Vroeger waren mosselen alleen verkrijgbaar als de ‘R’ in de maand zat. Sinds mosselen gekoeld vervoerd kunnen worden, is de verkrijgbaarheid verlengd. Je kunt nu zo’n 9 maanden van het jaar Zeeuwse mosselen krijgen! Je kunt de regel met de ‘R’ nog steeds toepassen, maar dan met andere spelregels. Als de ‘R’ in het seizoen (dus niet de maand) zit, dan kun je over het algemeen aan mosselen komen. Namelijk in winter, herfst en zomer. Doorgaans niet in de lente!

Close up mosselrecepten

Het recept 

Voor dit recept heb ik gigantisch verse mosselen uit Zeeland gebruikt, ik heb ze nog net niet zelf uit het water gehaald. Spoel de mosselen even af voor je ze gaat bereiden. Schelpen die stuk zijn moet je eruit halen, deze kunnen weg. Schelpen die open staan kun je even op het aanrecht tikken. Mochten ze dan alsnog dichtgaan, kun je ze gewoon gebruiken. Is dit niet het geval, moeten ook deze weg.

Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins
Dit heb je nodig:
 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
 250 ml kokosmelk
 50 gram gele curry pasta (ik gebruikte Fair Trade)
 150 gram maïs (uit blik)
 1 gele paprika, in reepjes
 1 middelgrote ui, in halve ringen
 1 limoen, het sap ervan
 2 takjes verse peterselie, grof gehakt
 1 el vissaus
 1/2 rode peper, in ringetjes
 1 klont roomboter
 150 gram (basmati)rijst
Nog meer nodig:
 een grote (hapjes)pan met deksel
 extra pan, mocht je er rijst bij koken
 vergiet
Zo maak je het!
1

Was en sorteer eerst de mosselen zoals hierboven beschreven.

2

Giet de maïs af, snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.

3

Verwarm de hapjespan voor op laag vuur. Doe een klont boter in de pan. Fruit de uienringen aan en voeg dan de currypasta toe, bak dit eventjes mee.

4

Voeg de maïs en paprika toe. Bak dit ook nog een minuutje mee voor je de kokosmelk en de vissaus erbij doet. Zet het vuur even (ongeveer 3 minuten) hoog, zodat er een deel vocht snel verdampt en de curry kookbelletjes net even iets dikker worden.

5

Voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Na 2 minuten schep je de boel om of schud je de pan goed met de deksel erop. Herhaal dit nog twee keer. Zorg dat alle mosselschelpen open staan. Dan zijn ze klaar! Dit duurde bij mij zo'n 8 minuten.

6

Serveer de mosselcurry in een mooie schaal en maak af met wat peper ringetjes, grof gehakte peterselie en limoensap. Je kunt dit gerecht heel lekker met rijst serveren, maar met vers stokbrood is het ook heerlijk. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig:
 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
 250 ml kokosmelk
 50 gram gele curry pasta (ik gebruikte Fair Trade)
 150 gram maïs (uit blik)
 1 gele paprika, in reepjes
 1 middelgrote ui, in halve ringen
 1 limoen, het sap ervan
 2 takjes verse peterselie, grof gehakt
 1 el vissaus
 1/2 rode peper, in ringetjes
 1 klont roomboter
 150 gram (basmati)rijst
Nog meer nodig:
 een grote (hapjes)pan met deksel
 extra pan, mocht je er rijst bij koken
 vergiet

Directions

Zo maak je het!
1

Was en sorteer eerst de mosselen zoals hierboven beschreven.

2

Giet de maïs af, snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.

3

Verwarm de hapjespan voor op laag vuur. Doe een klont boter in de pan. Fruit de uienringen aan en voeg dan de currypasta toe, bak dit eventjes mee.

4

Voeg de maïs en paprika toe. Bak dit ook nog een minuutje mee voor je de kokosmelk en de vissaus erbij doet. Zet het vuur even (ongeveer 3 minuten) hoog, zodat er een deel vocht snel verdampt en de curry kookbelletjes net even iets dikker worden.

5

Voeg dan de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Na 2 minuten schep je de boel om of schud je de pan goed met de deksel erop. Herhaal dit nog twee keer. Zorg dat alle mosselschelpen open staan. Dan zijn ze klaar! Dit duurde bij mij zo'n 8 minuten.

6

Serveer de mosselcurry in een mooie schaal en maak af met wat peper ringetjes, grof gehakte peterselie en limoensap. Je kunt dit gerecht heel lekker met rijst serveren, maar met vers stokbrood is het ook heerlijk. Eet smakelijk!

Zeeuwse mosselen in gele curry

Insta foto GC

#mosselchallenge 

Naast deze Zeeuwse mosselen in gele curry meer inspiratie opdoen voor mosselrecepten? Dat kan aanstaande zondag 27 september om 17.00 uur tijdens de #mosselchallenge met Nienke Plas! Je kunt je hier aanmelden voor de livestream. Of kijk in de tussentijd op Mosselen.nl. Binnenkort kun je nog meer heerlijke mosselrecepten van mij verwachten. Doe er je voordeel mee!

Mosselen bovenaf gele curry

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Het Nederlands Mosselbureau.

Liefs,
Eefje

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.