Bakrecepten

Kruidcake taart met koffie en pecannoten

Kruidcake taart met koffie en pecannoten helemaal

Goedemorgen op deze mooie zondag! Als ik naar het weerbericht kijk begint komende week dan echt de herfst (hoera!). Ik heb alvast een toepasselijk taartje gemaakt en ik ga zo met de delen hoe ik deze heerlijke kruidcake taart met koffie en pecannoten heb gemaakt.

Close up puntje koffietaart

Onlangs mocht ik weer een bestelling plaatsen bij De Notenshop. Super fijn want ik ben echt fan van ze. Goede producten en prettige service! Ik heb afgelopen jaar ook wat fotografie voor ze verzorgt. Ik bestel wat van mijn favorieten en bij mijn bestelling zaten twee van hun nieuwe bakmixen. Eentje voor kruidencake en eentje voor een cake met witte chocolade. Met de kruidencake mix ben ik aan de slag gegaan. Over het algemeen vind ik sommige bakmixen niet om over naar huis te schrijven en van andere ben ik juist heel erg fan zoals jullie misschien inmiddels wel weten. Deze kruidencake vond ik smeuïg en smaakvol. Ik zou ‘m zo nog eens gebruiken!

Ik heb de kruidcake verrijkt met mini fudge blokjes en geroosterde pecannoten. De frosting is Enchanted cream! Uhh wat? Ja dat dacht ik in het begin ook. Het kon niks zijn leek me maar ook daarvan ben ik fan geworden. Wil je hier meer over zien? De allereerste keer testte ik het op video. Deze kun je hieronder bekijken:

Mocht je dit niet willen gebruiken zou ik ik voor een slagroom-mascarpone mengsel gaan of een botercrème. Voor de botercrème kan ik je de helft van dit recept aanraden. Je kunt oploskoffie of koffie extract gebruiken voor de smaak. Wil je liever zelf je kruidcake bakken? Dan verwijs ik je graag door naar dit recept

HET RECEPT

Dit heb je nodig (voor 8 personen)!

Beslag:
400 gram kruidencakemix (ik gebruikte deze)
100 ml water
100 ml (plantaardige) melk
50 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt 
2 el mini fudge blokjes 

Frosting:
150 gram enchanted cream poeder
100 ml water
100 ml kokosmelk (gekoelde drink van AH)
1 zakje oploskoffie (ongeveer 2 gram)

Topping:
35 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt 
2 el mini fudge blokjes
Goud musketzaad of andere passende sprinkels 

Nog meer nodig:
Springvorm van 18 cm doorsnee 
Velletje bakpapier 
Standmixer
Paletmes
Spuitzak met spuitmondje (optioneel)
Kartelmes

Kruidencake staand

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Bereid de bakmix volgens de verpakking er roer op het einde de pecannoten en fudge stukjes erdoorheen. Bak de cake gaar in 45 minuten. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.

Maak in de tussentijd alvast de frosting. Ook volgens de verpakking. Doe alle ingrediënten hiervoor bij elkaar en mix tot een lekkere fluffy frosting. 

Wanneer de cake helemaal is afgekoeld snijd je deze horizontaal 1 keertje door. Vul de taart met een lekker dikke laag vulling. Je hebt royaal dus doe niet te zuinig. 

Met de overige frosting smeer je de hele taart af. Wat je dan nog over hebt kun je gebruiken voor rozetten of kleine toetjes rondom op de taart.

Voorzie de taart van een randje sprinkels/musketzaad en maak de bovenkant af met extra pecannoten en fudge blokjes. 

Bewaar de taart gekoeld, maar op kamertemperatuur smaakt deze het lekkerst! Snijd de taart in 8 punten. Eet smakelijk!

Binnenkant taart

Deze kruidcake taart met koffie en pecannoten is een goed voorbeeld van hoe je vrij eenvoudig iets op tafel kunt zetten dat je toch zelf hebt gebakken, met een beetje hulp van de mixen dus zonder al teveel moeite. Maak hem ook zou ik zeggen of laat je inspireren door het recept! 

Nog meer taartrecepten:

Chocolade-crèmetaart met banaan, karamel en pecannoten

Feestelijke dripcake met toffee, koffie en Tia Maria

Zomerse biscuittaart met lemoncurd, frambozen en monchou-slagroom

Liefs,
Eefje

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.