Bakrecepten

Pindakaas pretzel blondies

Close up blondies

Yessss, ik heb weer een lekker bakrecept voor jou! Namelijk voor; pindakaas pretzel blondies. Zoet, smeuïg met een lekkere hartige bite. Staat binnen 20 minuten in de oven en je heb geen keukenmachine nodig. Een spatel is al genoeg!

De blondies zijn ook prima in de te vriezen! Zijn de 9 stuks dus net even teveel? Zorg dan dat je de overige blondies goed verpakt en zo vers mogelijk invriest. Zo heb je later ook nog iets! Mocht je niet zo’n pindakaas fan zijn? Dan kun je ook heel goed je favoriete notenpasta gebruiken amandel of cashew. Onderaan dit artikel heb ik ook nog twee linkjes staan naar andere blondie recepten. 

Pretzel close up

Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time3 hrs 50 mins
Dit heb je nodig voor 9 blondies:
 210 patentbloem
 175 gram kristalsuiker
 150 gram witte chocolade (druppels of fijngehakt)
 115 gram roomboter
 3 middelgrote eieren
 2 el glad en creamy pindakaas
 30 gram pretzels in grove stukken
 1 tl vanillepasta
 1 mespuntje zout
Topping:
 20 gram pretzels
 2 el glad en creamy pindakaas
Nog meer nodig:
 vierkant springvorm van 18 bij 18 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 mengkom
 steelpan
Zo maak je ze!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Doe de roomboter samen met de witte chocolade in een steelpan en zet deze op laag vuur om langzaam te laten smelten. Zorg dat dit niet heet wordt, hooguit warm. Zet het vuur uit en roer de twee el pindakaas er doorheen.

3

Doe de kristalsuiker in de kom en meng dit met de eieren, het zout en de vanille. Voeg hier dan al roerend het boter/choco mengsel bij.

4

Als je een mooi glad geheel hebt voeg je de patentbloem toe en roer je dit er doorheen tot een dik beslag. Spatel dan ook de 30 gram pretzels er doorheen.

5

Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel hier nog 2 el pindakaas op, swirl deze in jet rond met een spatel of satéprikker. Druk de overige pretzels in het beslag.

6

Bak de blondie gaar in 25-30 minuten. Haal dan uit de oven en laat een uurtje afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Wanneer de blondie volledig is afgekoeld snijd je er 9 mooie stukken van. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 9 blondies:
 210 patentbloem
 175 gram kristalsuiker
 150 gram witte chocolade (druppels of fijngehakt)
 115 gram roomboter
 3 middelgrote eieren
 2 el glad en creamy pindakaas
 30 gram pretzels in grove stukken
 1 tl vanillepasta
 1 mespuntje zout
Topping:
 20 gram pretzels
 2 el glad en creamy pindakaas
Nog meer nodig:
 vierkant springvorm van 18 bij 18 cm
 velletje bakpapier
 spatel
 mengkom
 steelpan

Directions

Zo maak je ze!
1

Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

2

Doe de roomboter samen met de witte chocolade in een steelpan en zet deze op laag vuur om langzaam te laten smelten. Zorg dat dit niet heet wordt, hooguit warm. Zet het vuur uit en roer de twee el pindakaas er doorheen.

3

Doe de kristalsuiker in de kom en meng dit met de eieren, het zout en de vanille. Voeg hier dan al roerend het boter/choco mengsel bij.

4

Als je een mooi glad geheel hebt voeg je de patentbloem toe en roer je dit er doorheen tot een dik beslag. Spatel dan ook de 30 gram pretzels er doorheen.

5

Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel hier nog 2 el pindakaas op, swirl deze in jet rond met een spatel of satéprikker. Druk de overige pretzels in het beslag.

6

Bak de blondie gaar in 25-30 minuten. Haal dan uit de oven en laat een uurtje afkoelen in de vorm voor je hem eruit haalt. Wanneer de blondie volledig is afgekoeld snijd je er 9 mooie stukken van. Eet smakelijk!

Pindakaas pretzel blondies

Pindakaas pretzel blondies staand

Pindakaas pretzel blondies bovenaf

Meer blondie recepten:

Kaneel blondies met pecannoten
Pistache blondies

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.