Blog

Mijn week in foto’s #5

Afgelopen week is echt niet normaal snel voorbij gedaan. Hij zat bommetje vol, was productief, leerzaam en echt ontzettend leuk. Ik zou ‘m zo opnieuw doen en dan zou ik er niet eens iets aan willen veranderen. Ik begin lekker op de zondag dus je krijgt een dag kado! Het is alweer even geleden dat ik de laatste schreef maar hier is mijn week in foto’s #5

Zondag: chille ochtend, Yahtzee en vis in Katwijk

Google nest hub Lewis koffie

Lewis Capaldi fangirl hier!

Zondag vind ik echt zo’n heerlijke dag. Ik plan zelden iets. Als ik niks doe is het helemaal prima en soms heb ik juist ook een enorme werkflow te pakken waar ik dan dankbaar gebruik van maak. Dit laatste zorgt ook voor een extreem chill begin van de week. Mijn maandag is het aller lekkerst als ik zondag nog wat losse eindjes heb afgerond of alvast wat vooruit heb gepland. En zondag is bij mij de dag dat ik heel regelmatig naar Katwijk ga voor een bakje van mijn favoriete kibbeling. Volgens mij heb ik dit ook al veel vaker genoemd in voorgaande weekoverzichten. Vis & Zo in Katwijk, daar moet je zijn. Zeker op zondag (lekker gratis parkeren) en na het eten lekker een stukje over het strand wandelen. Vaak zijn we nog geen 1,5 uur weg bij elkaar maar het is altijd een heerlijk uitje (‘we’ zijn mijn moeder, haar vriend en ik). Zo ook deze zondag dus. Soms bestellen we er nog wel eens iets bij zodat we niet meer hoeven te koken. Dit keer was het een garnalen kroket. Mega lekker, die ga ik vaker bestellen.

Vis &zo Katwijk

Eenmaal thuis schoof ik nog even aan voor een potje Yahtzee. Monsterscore, en toch niet gewonnen. Ik deelde deze foto in mijn Instagram Stories en kreeg een hoop reactie over hoe ik alles opschrijf. Hier een kleine samenvatting; wij spelen sowieso altijd per heel blaadje. Kost met zijn 3en een klein uurtje. Rij 1 & 4 telt 1 x, rij 2 & 5 telt 2 x en rij 3 & 6 tellen 3 keer. Een aantal jaar geleden lachte ik nog een vriendin uit dat ze het zo opschreef (met die golfjes en + en –) maar ik ben al een hele tijd om en het is geweldig. Scheelt tellen en je ziet het veel sneller. Als je 3 dezelfde gooit is het dus een golfje. Meer of minder is een plus of min. Ook hebben wij de regel dat als je Yahtzee in 1 worp gooit je 150 op mag schrijven. En je mag alles invullen waar je maar wil. Gooi je die yahtzee dus in 1 keer is het heel erg fijn als je die nog kunt schrijven in een 3de of 6de rijtje. Hallo 450 punten <3 Uit ervaring kan ik trouwens vertellen dat zo’n worp zeker geen winst garandeert..

Ingevuld Yahtzee blaadje

Maandag: op de thee bij opa en oma, bezoekje aan Zeeman en tas inpakken

Maandag stond ik lekker op tijd op en stapte ik in de auto met allerlei lekkers uit de vriezer. Ik breng regelmatig een voorraadje bij mijn opa en oma en het was weer de hoogste tijd. Na een kopje thee en wat geklets ging ik weer naar huis. Ik pakte mijn fiets en sprintte even de stad in. Ik had weer gezien dat ze bij Zeeman een leuke jurk verkochten en dat wilde ik even met eigen ogen zien. Hij hing al gelijk bij binnenkomst voor mijn neus. Maten vallen altijd zo verschillend. Ik had thuis even een touwtje op lengte geknipt om in de winkel makkelijk te kunnen zien welke maat ik moest hebben bij de taille. Ik draag hiervan maat 46, alles boven mijn taille zit net aan, dat vond ik in verhouding best krap vallen.

Zeeman jurk

Toen de jurk eenmaal in mijn mand zat viel mijn oog op de meest fijne jas die ik afgelopen jaren heb gehad. Zo’n stevige teddy jas. Heel afgelopen winter heb ik erin gelopen en voor 2 tientjes had ik hem gescoord bij Zeeman. Hij hing daar, precies hetzelfde, maar dan in het zwart. Zonder een seconden na te denken wist ik dat ik ‘m zou kopen. Wederom had ik geluk, hij was weer in de aanbieding en koste 20 euro ipv 25. Totaal gelukkig mee! Ook hiervan heb ik maat 46 aan, die van vorig jaar heb ik in maat 48.

Happy kid Zeeman jas

Ik ben ook nog even bij Sligro en Xenos langs geweest en heb mij uiteraard niet in kunnen houden.. Ik was op zoek naar een bepaald soort gebaksbordjes. Niet helemaal kunnen vinden. Ik zal binnenkort mijn servies favorieten blog vol met tips weer eens updaten! Voor nu is de tip; ga langs Xenos als je nog iets leuks zoekt.

Xenos en Sligro vondsten

Daarna was het tijd om mij weekendtas in te pakken. Ik zou later die middag vertrekken naar Eindhoven. Dinsdag heb ik daar een cursus. Ik had al besloten dat het lekker zou zijn een een nachtje in Eindhoven te blijven. Maar toen ik realiseerde hoe vroeg ik dan alsnog moest vertrekken, rekening moest houden met file etc besloot ik er ook nog een nachtje voor te plakken. Na een heerlijke roadtrip van 1,5 uur checkte ik in bij het hotel (Strijp-S). Ik weet niet wat het is, hoe luxe of niet, overnachten in een hotel vind ik altijd leuk, zeker in mijn eentje (geen idee waarom).

Bureau in hotel Eindje

Ik had helemaal bedacht die avond alleen uit eten te gaan. Buiten de deur lunchen doe ik vaak zat, maar in mijn eentje dineren had ik nog nooit gedaan. Ik wilde niet ver hoeven lopen en mijn auto stond ook wel prima in de parkeergarage. Wat bleek; alles dicht op maandagavond. In ieder geval alle opties die ik voor ogen had. Ik was lekker aan het Insta Story’en over dit alles en ik kreeg al heel snel een berichtje van Bo. Ik ontmoette haar vorig jaar tijden een persreis in Zeeland. We hadden al een aantal keer plannen gehad om samen te gaan eten (Leiden-Den Bosch), was er nooit van gekomen. Ze zei dat ze in de buurt was en ook nog moest eten. Nou dat ging rap, het had 10 minuten nodig en ik had alsnog een top avondbesteding. Ze haalde mij op, we reden naar het centrum en daar hebben we heerlijk Spaans gegeten op het terras bij Lucie Cocina.

Spaans eten met Bo

Dinsdag: Pinterest cursus en cocktails

Normaal slaap ik echt NOOIT goed de eerste nacht in een hotel. Hoe moe ik ook ben of hoe lekker ik ook lig. Het is meestal uren wachten tot ik eindelijk in slaap val. Ik had me hier dus ook helemaal op ingesteld. Wat denk je? Gruwelijk goed geslapen! Dat is een lekker begin. Ik pakte mijn spullen en liep in zo 25 minuten naar de locatie van de Pinterest cursus. De cursus werd gegeven door Simone (Foodquotes.nl). Wij volgen elkaar al heel lang op the Gram, ontmoette elkaar twee jaar geleden voor het eerst en nu was het dan tijd om een Pinterest cursus bij haar te volgen. Deze geeft ze sinds kort. Ik heb al eens eerder mijn best gedaan om Pinterest zakelijk en nuttig in te zetten maar eigenlijk had ik werkelijk geen idee wat ik aan het doen was. Ik snapte heel de basis niet, en ik gebruik Pinterest zelf ook niet als inspiratiebron. Dusssss, na tijden van irritatie werd het tijd daar iets aan te doen. De cursus was leuk en fijn in een klein groepje. Tussen de uitleg door gingen we ook gelijk aan de slag met ruimte genoeg om vragen te stellen. Al snel begon het kwartje eindelijk te vallen. Zo fijn is dat!

Pinterest cursus locatie

Na de cursus dronken Simone en ik nog een lekkere cocktail, gingen vervolgens eten bij Stories in Eindhoven. Om daarna nog een cocktail te drinken op het terras van het hotel. Het was een leerzame dag en een hele gezellig avond.

Ginger beer cocktail terras

Woensdag: bagels en vintage kleding

Coffeelab kokos koffie

De volgende dag sprak ik weer af met Simone. Eerst dronken we een bakkie bij Coffeelab, daarna struinde we nog wat in het rond en belandde we bij Urban Shopper Eindhoven. Een grote hal met allemaal toffe ondernemers en winkels erin. Ik werd naar binnen gelokt door een prachtig espresso kopje. Sinds mijn vingers totaal zijn voorzien van leuke zilveren ringetjes koop ik nu meestal een espresso kopjes tijdens een weekend weg of vakantie.

Espresso kopje Eindhoven

Ansichtkaart meeuw

Na het kopen van het kopje liepen we verder de hal in. Ik kocht nog wat ansichtkaarten waarvan de meeuw mijn absolute favoriet is. Voordat ik het wist stond ik vintage kleding te shoppen. Het is niet zozeer mijn style (wat dat wel is weet ik ook niet) maar ik vind dit super leuk, dus dan moet ik het maar mijn style maken. Ik kocht de kabel trui en ‘ouderwetse’ blouse met sierlijke kraag. Laat die winter maar komen!

Vintage outfit Eindje

Daarna landde Simone en ik bij Bagels & Juice op het terras. Ik eet niet vaak bagels maar dit is de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Het verse ananas, appel en gembersapje was ook echt top. Na de lunch gingen wij binnen zitten en sloegen we onze laptop open. Verder met wat ik gisteren heb geleerd en dat met de expert naast me. Ik kon dus alles vragen. Dat was fijn!

Bagels & Juice

Rond een uurtje of 3 stapte ik in de auto naar huis. Dit keer duurde dat dik 2 uur.. Er was een ongeluk gebeurd op de A2. Eenmaal thuis kookte ik mijn favoriete pasta/witlof maaltjes en kwam ik de avond lekker bij.

Ingrediënten witlof maaltje

 

Donderdag; tweede ronde EEFSFOODPOST en een Insta live kookvideo

voor degene die het hebben gemist; ik ben afgelopen tijd met iets nieuws bezig geweest. Namelijk; EEFSFOODPOST. Binnen een uur was vorige week alles uitverkocht. Ik beloofde snel met een nieuwe datum te komen. Eigenlijk had ik volgende week bedacht, maar ik dacht deze dag, waarom niet gewoon vandaag? Leroy kwam langs om alles weer gereed te maken. Ik plaatste ’s avonds een post en weeeeeeeer was een hele lading uitverkocht binnen een uur <3

EEFSFOODPOST 2 foto

In de avond was er weer ander werk aan de winkel. Voor een opdrachtgever stond er een live video gepland. Ik kookte een heerlijke pasta maaltijd. Mocht je de video terug willen zien? Dat kan op mijn IGtv!

Pasta met zalm en asperges

De dag was weer voorbij voor ik het doorhad. En met een heel voldaan gevoel lag ik in bed. Uitverkopen binnen een uur voelt echt heel lekker!

Vrijdag; theetje buiten de deur en recepten koken

EEFSFOOD auto foto

In de ochtend vertrok ik naar Brasserie Buitenhuis. Ik had daar afgesproken met Marike, vriendin en collega, om wat te werken en een theetje te drinken. Gelijk doorgepakt met pinnen en wat ik dinsdag allemaal heb geleerd. Was een leuke ochtend.

Werken bij Buitenhuis

Eenmaal thuis ging ik even langs te supermarkt. Ik had wat recept ideeën. Waar andere dit heel gestructureerd doen is dat bij mij alles belahve. Enfin, voor ik het wist had ik 3 zoete en 1 hartig recept gemaakt. Het hartige gerecht ging gelijk op de foto want dat was mijn avondmaaltijd (deze vega kaasburger). De bak recepten bewaarde ik voor zaterdagochtend. Het recept van deze pindakaas-ptretzel blondies komt er deze week aan!

Pindakaas blondies

Zaterdag; fotograferen en pinnen

Ik was van plan lekker uit te slapen want ik was moe. Voor achten was ik wakker, dat noem ik niet echt uitslapen maar goed.. In de loop van de ochtend zette ik alle recepten op de foto, werkte ik alvast 1 recept uit en ging ik verder met het inplannen van Pins.

Later in de middag stapte ik in de middag richting de boot (van mijn moeder). Hitteplan deel 3 deze zomer, en dat halverwege september. Hoewel je ’s avonds al met een koude neus in je bed ligt is het overdag echt heerlijk. Vanuit hier kan ik ook nog iets nuttigs doen op mijn laptop als het moet.

Mijn week in foto's #5 zonsondergang

Zondag; bbq, spelletjes, lezen, zwemmen en ijsvogels spotten

Wakker worden in de natuur vind ik altijd een feestje, zo ook deze ochtend. Lekker zonnetje op mijn snuit terwijl het nog best wel fris was. Ik begon in het boek Zwem. van Suzanne Brummel terwijl ik ondertussen werd getrakteerd op een ijsvogel show (die zitten hier en ik vind het prachtig mooie beestjes). Maar ze op foto of film krijgen is lastig. Ze zijn mega snel namelijk! Ik zie ze vooral omdat ik hun geluid heel goed herken. Dan hoor je ze aankomen en weet je waar je moet kijken. Er schuilt een stiekeme vogelaar in mij.

Lezen in het boek zwem.

Toen ik na de lunch een beetje was gaargekookt van de zon was het tijd voor een duikie! Het water is echt al super afgekoeld maar daar deins ik niet zo snel voor terug. Het was heerlijk verfrissend en de enige mogelijkheid tot ‘douchen’ hier. 

Zwemmen eiland

Daarna gymde ik nog wat rond. Spierpijn gegarandeerd!

Handstand

Zakkie chips, altijd goed!

Bugles eten

Daarna speelde we een ‘nieuw’ spelletje Qwixx. Ik heb dit in quarantaine tijd zoveel voorbij zien komen in mensen hun Stories dat ik het onlangs ook heb gekocht. De eerste paar potjes vonden we al leuk. Maar daarna kwamen erachter dat we nog een spelregel waren vergeten. Enfin, volgens mij hebben we nu alle regels te pakken en hebben we het tot een succes bestempeld! Absolute tip.

Qwixx

Einde middag begon ik met de bbq preps met een beetje hulp van di mama! Op het menu; aardappel pakketjes, knoflookbrood, biefstuk, maiskolven en gegrilde aubergine met burrata. Een kleine variatie op dit recept voor gegrilde aubergine van de barbecue. Lekkerrrrr! Na de bbq en de afwas hebben we nog een uurtjes bij het kampvuur gezeten. Daarna nog een paar potjes Qwixx in de boot en toen was het tijd om te slapen.

bbq bordje

Dat was ‘m dan, mijn bomvolle week in foto’s #5 nu ik hem zo teruglees zit ie bombol met leuke tips. Voor mij is het vooral leuk naslagwerk en ik hoop dat jij met plezier hebt meegelezen!

Liefs,
Eefje

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.