• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
No bake Recepten Taart

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

Eefje
4 reacties
13 september 2020
Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade

Luchtige limoentaart binnenakant

Gezien er nog wat warme zomerdagen aankomen is deze luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade wel op zijn plaats. Lekker fris en luchtig maar ook zoet en romig. Het taartje is bijna identiek aan deze frisse framboos-kokostaart maar dan gemaakt met mijn favoriete citrusfruit namelijk; limoen. Met lekkere stukjes witte chocolade in de bodem voor wat extra smaak. 

limoentaart recht vooraf

Voor deze luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade heb je geen oven nodig maar wel een beetje geduld en een koelkast. Dit taartje is ook bij uitstek geschikt als dessert vind ik. Zou je hem nog iets feestelijker willen serveren? Smeer dan gesmolten witte chocolade dun uit op een bakplaat met bakpapier. Zet dit in de koelkast tot het hard is en breek er dan schotsen van. Plak dit tegen de zijkant van de taart of steek ze er in het midden bovenop in. Wil je dit taartje liever wat kleur geven? Dan zou ik voor verse frambozen gaan. Of om erbij te serveren of om er een coulis van te maken en eroverheen te gieten. Keuze genoeg! 

Voorbereidingstijd30 minutenTotale tijd4 uur 30 minuten

Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 150 gram Nizza kokos koekjes
 65 gram roomboter
 2 el geroosterde kokosrasp
 2 mespuntjes zout
 50 gram witte chocolade druppels
Vulling:
 500 ml slagroom
 80 gram kristalsuiker
 2 limoenen sap en rasp
 4 blaadjes gelatine
 1 tl vanille pasta (Nielsen Massey)
Nog meer nodig:
 steelpan
 springvorm van 18 cm doorsnee (20 kan ook)
 velletje bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 mengkom
 keukenmachine

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een strookje acetaatfolie tegen de randen. Zet ook de gelatine alvast te weken in koud water.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal intussen de Nizza koekjes fijn in een keukenmachine (of mep ze fijn met een deegroller). Voeg dan de warme gesmolten boter en kokosrasp toe en maal dit kort. Voeg dan de chocolade stukjes toe en maal dit ook kort. Door de warmte van de boter smelt de witte chocolade een klein beetje, daardoor plakt alles ook lekker aan elkaar. Stort dit dan in de vorm en druk het gelijkmatig goed aan tot in de randjes.

3

Doe de limoenrasp- en sap in een steelpan samen met de suiker en vanille pasta. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zo heb je een limoen suiker siroop. Knijp de gelatine uit en los dit hierin op. Laat het geheel zoveel mogelijk afkoelen. Dit gaat het snelst door het in een stenen schaaltje te gieten en regelmatig te roeren.

4

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met een handmixer. Als de suikersiroop is afgekoeld tot in ieder geval handwarm kun je dit al mixend bij de slagroom gieten. Omdat de slagroom koud is gaat de gelatine redelijk snel werken. Na het mixen spatel je de boel met de hand nog even goed door en giet je dit op de koek bodem. Als het goed is loopt het vanzelf glad uit. Zo niet, egaliseer de boel dan met een spatel of paletmes (volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen).

5

Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem aan kunt snijden. Genieten maar!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 8 personen!
Bodem:
 150 gram Nizza kokos koekjes
 65 gram roomboter
 2 el geroosterde kokosrasp
 2 mespuntjes zout
 50 gram witte chocolade druppels
Vulling:
 500 ml slagroom
 80 gram kristalsuiker
 2 limoenen sap en rasp
 4 blaadjes gelatine
 1 tl vanille pasta (Nielsen Massey)
Nog meer nodig:
 steelpan
 springvorm van 18 cm doorsnee (20 kan ook)
 velletje bakpapier
 acetaatfolie (optioneel)
 handmixer
 mengkom
 keukenmachine

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier en zet een strookje acetaatfolie tegen de randen. Zet ook de gelatine alvast te weken in koud water.

2

Smelt de boter in een steelpan. Maal intussen de Nizza koekjes fijn in een keukenmachine (of mep ze fijn met een deegroller). Voeg dan de warme gesmolten boter en kokosrasp toe en maal dit kort. Voeg dan de chocolade stukjes toe en maal dit ook kort. Door de warmte van de boter smelt de witte chocolade een klein beetje, daardoor plakt alles ook lekker aan elkaar. Stort dit dan in de vorm en druk het gelijkmatig goed aan tot in de randjes.

3

Doe de limoenrasp- en sap in een steelpan samen met de suiker en vanille pasta. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Zo heb je een limoen suiker siroop. Knijp de gelatine uit en los dit hierin op. Laat het geheel zoveel mogelijk afkoelen. Dit gaat het snelst door het in een stenen schaaltje te gieten en regelmatig te roeren.

4

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met een handmixer. Als de suikersiroop is afgekoeld tot in ieder geval handwarm kun je dit al mixend bij de slagroom gieten. Omdat de slagroom koud is gaat de gelatine redelijk snel werken. Na het mixen spatel je de boel met de hand nog even goed door en giet je dit op de koek bodem. Als het goed is loopt het vanzelf glad uit. Zo niet, egaliseer de boel dan met een spatel of paletmes (volgende keer de slagroom iets minder stijf kloppen).

5

Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem aan kunt snijden. Genieten maar!

Luchtige limoentaart met kokos en witte chocolade
IngrediëntenAanwijzingen

Limoentaart vooraanzicht

Mocht je nu bijvoorbeeld helemaal niet van kokos houden kun je natuurlijk een ander soort koekje gebruiken voor de bodem. Laat dan ook de geroosterde kokosrasp achterwegen. Het roosteren daarvan doe je trouwens in een droge koekenpan. Waarom? Omdat het dan meer smaak afgeeft dan wanneer je het niet roostert. Je zou voor deze taart ook Bastogne- of Digestive koeken kunnen gebruiken bijvoorbeeld of een mix daarvan, zodat het niet te overheersend wordt. Ik denk zelfs dat gemberkoekjes best een leuke toevoeging kunnen zijn. Die van Farm Brothers zijn daar zeker geschikt voor. Daar maakte ik ook een mango taartje mee. Het recept daarvan kun je hieronder vinden.

Luchtige limoentaart schuin bovenaf

Recepten voor andere no bake taartjes:

Kokos yoghurttaart met aardbei en mango
Yoghurt ontbijttaart met haverbodem en bosvruchten
Mango-yoghurt taartje

Liefs,
Eefje

Kokos Limoentaart No bake Slagroom Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Anouk

    14 september 2020 08:13

    Ziet er super lekker uit! Maaaaar, als je nou geen 18 euro aan vanille pasta wil uitgeven, is er dan ook een goed alternatief?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 september 2020 10:50

      Dankjewel Anouk! Dan zou ik voor vanille extract gaan. Geen zwarte puntjes maar wel de smaak!

      Beantwoord
  2. Bianca

    11 augustus 2022 16:43

    Hoe lang kan je deze taart bewaren?

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 augustus 2022 10:29

      De eerste 3 dagen is ie op z’n lekkerst, maar 5-6 dagen kan ook nog prima vind ik.

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Amandelkoeken met chocolade en karamel fudge

volgend bericht

Mijn week in foto’s #5

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord