Maaltijden

Vega kaasburger met witlof, augurk en ei

Burger met sausje

Ik ben echt dôl op kaasburgers! Regelmatig struin ik het Vega schap af om te kijken of er weer iets nieuws is met kaas. Mijn absolute favoriet tot zover is die van Vivera. Stiekem vind ik dat gewoon een verkapte kaassoufflé die het lekkerst wordt als je hem in de airfryer klaarmaakt. Die koop ik dan ook het meest. Van de week nam ik deze van Garden Gourmet mee. Zonder te kijken eigenlijk want thuis kwam ik erachter dat het een schnitzel is met kaas en dus niet uitsluitend kaas. Maar daar kun je ook prima een vega kaasburger met witlof, augurk en ei mee bouwen.

Het is bijna geen recept te noemen zo kinderlijk eenvoudig. Verwacht dus geen giga culinair hoogstandje want het is vooral een lekkere en snelle vega maaltijd. Voor de oplettende lezer; deze burger is absoluut gebaseerd op mijn aller favorietste witlof salade. Het recept daarvan staat al een hele tijd op mijn website en eet ik echt met regelmaat.

close up Vega kaasburger met witlof, augurk en ei

Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
Dit heb je nodig voor 2 burgers:
 2 verse witte (burger)bolletjes
 2 kaasburgers (ik gebruikte Garden Gourmet kaas-schnitzel)
 8 blaadjes witlof
 4 dunne maar grote plakken tomaat
 2 eieren
Voor de saus:
 1 el mayonaise
 1 el kwark of dikke yoghurt
 2 el augurk blokjes
 1 tl grove mosterd
 peper
 zout
Nog meer nodig:
 Oven of airfryer
 koekenpan
1

Verwarm de airfryer of oven voor zoals op de verpakking van de kaasburgers staat beschreven.

2

Normaal gesproken bak ik het broodje nog wat krokant. Maar gezien de kaasburger en witlof een lekkere crunchy bite geven sla ik dat nu over.

3

Haal 6 of 8 blaadjes van een stronkje witlof af. Ligt een beetje aan de grootte.

4

Maak het sausje door alles hiervoor door elkaar te roeren.

5

5 minuten voor de burgers klaar zijn bak je nog twee eieren zodat ze nog net een lopende dooier hebben.

6

Bouw de burger op; brood, witlof, augurken saus, tomaat, burger, ei, nog een beetje saus en de bovenkant van het broodjes. Eenvoudig, lekker en snel klaar!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 2 burgers:
 2 verse witte (burger)bolletjes
 2 kaasburgers (ik gebruikte Garden Gourmet kaas-schnitzel)
 8 blaadjes witlof
 4 dunne maar grote plakken tomaat
 2 eieren
Voor de saus:
 1 el mayonaise
 1 el kwark of dikke yoghurt
 2 el augurk blokjes
 1 tl grove mosterd
 peper
 zout
Nog meer nodig:
 Oven of airfryer
 koekenpan

Directions

1

Verwarm de airfryer of oven voor zoals op de verpakking van de kaasburgers staat beschreven.

2

Normaal gesproken bak ik het broodje nog wat krokant. Maar gezien de kaasburger en witlof een lekkere crunchy bite geven sla ik dat nu over.

3

Haal 6 of 8 blaadjes van een stronkje witlof af. Ligt een beetje aan de grootte.

4

Maak het sausje door alles hiervoor door elkaar te roeren.

5

5 minuten voor de burgers klaar zijn bak je nog twee eieren zodat ze nog net een lopende dooier hebben.

6

Bouw de burger op; brood, witlof, augurken saus, tomaat, burger, ei, nog een beetje saus en de bovenkant van het broodjes. Eenvoudig, lekker en snel klaar!

Vega kaasburger met witlof, augurk en ei

Vega kaasburger met witlof, augurk en ei ginger beer

Voor dit recept kun je echt elke kaasburger gebruiken die je maar tegenkomt. Deze die ik nu heb gebruikt was lekker maar ik vond dat er maar een klein beetje kaas inzat. Maar zoals je eerder kon lezen, ik had iets anders gekocht dan ik in eerste in statie dacht. Deze vega kaasburger met witlof, augurk en ei ga ik dus ook zeker nog maken met mijn geliefde Vivera kaasburger. En; een extra plak oude kaas erop zou ook nog een dikke tip zijn. De witlof geeft trouwens echt een lekkere crunch aan het geheel! Ik ga dit vaker gebruiken ipv een handje slappe sla. Doe er je voordeel mee, of niet. Lekker voor erbij: een Ginger beer met ijs en limoen. Eet smakelijk!

Nog meer vega burger recepten:

Linzenburgers met feta en een yoghurt-komkommersausje
Snelle vega burger met knoflook-sjalotsausje

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.