Maaltijden

Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Biefstuk gerecht hori

Saus, ik ben er dol op. Warm of koud maakt niet uit, als het maar genoeg is! Zelf een lekker koud sausje maken gaat mij heel makkelijk af. Warme sauzen wat minder. Op zich is het niet moeilijk maar toch beland de saus weleens geschift op mijn bord.. Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Saus maken bij warme gerechten vind ik dus soms toch een dingetje. Ik maak het meestal ook onnodig moeilijker dan het is. En dan besluit ik vervolgens vaak toch om voor een ander gerecht te gaan. Met de nieuwe Remia Cuisine Basissauzen zou dit ‘probleem’ voor mij zijn opgelost. De hoogste tijd om dat eens uit te proberen dus! Remia heeft nu een witte en bruine Cuisine Basissaus waar je echt alle kanten mee op kunt. Ik heb er twee heerlijke gerechten mee gemaakt. Nu ga ik je eerste informeren en daarna inspireren!

Close up witte saus

De Remia Cuisine Basissauzen zijn:

Makkelijk en divers in gebruik
Op te warmen in een pan of magnetron
100% plantaardig, dus helemaal vegan
Vrij van allergenen

Close up bruine saus

De sauzen zijn direct te gebruiken als smaakvolle toevoeging aan je gerecht. Maar je kunt heel eenvoudig de saus iets extra’s geven. Zo is de witte saus in een handomdraai tot bijvoorbeeld een vis- of kaassaus gemaakt en de bruine saus is perfect om onder andere peper- of jachtsaus mee te maken. En dit is nog maar het begin, je kunt het zo gek niet bedenken. Hoewel ik thuis bijna alleen maar vegetarisch eet heb ik nu voor een heerlijk vlees en een visgerecht gekozen. Allebei héél lekker en ook heel verschillend. Ik weet zeker dat je hier je gasten aangenaam mee kunt verrassen. Onderaan dit artikel deel ik graag nog een paar ideeën met je maar nu eerst door naar de recepten!

Tagliatelle met aspergetips

Tagliatelle met dragon-citroen roomsaus, groene aspergetips en zalm

Dit heb je nodig voor 2 personen:
225 gram (verse)tagliatelle
200 gram groene apergetips
½ bakje witte Remia Cuisine Basissaus (135 gram)
1,5 tl gedroogde dragon
Rasp van een halve citroen
Sap van een kwart citroen
2 moten zalm van elk 150 gram
1,5 el geroosterde pijnboompitten
2 middelgrote sjalotten, fijn gesnipperd
10 cm bosui, in ringetjes
1 tl mosterd (optioneel)
(olijf)olie
2 klontjes boter
peper/zout

Ingrediënten Tagliatelle

Nog meer nodig:
steelpan
koekenpan
kookpan
bolzeef
pollepel of spatel

Zo maak je het:
Rooster eerst de pijnboompitten in een droge koekenpan, snipper de sjalotten, snijd de bosui in ringetjes en strooi wat zout en peper over de zalm.

Zet een steelpan op laag vuur. Smelt hierin een klontje boter, voeg dan de sjalotten en en dragon toe en bak deze ongeveer 2 minuten. Voeg dan de citroenrasp- en sap toe + optioneel de mosterd. Giet dan de Remia Cuisine witte basissaus erbij en roer dit tot het begint te koken. Zet het vuur dan uit. Breng de saus goed op smaak met zout en peper. Schep de saus dan in een bakje en zet apart.

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng aan de kook. Verwarm ook alvast 2 koekenpannen. Doe in 1 een klein scheutje olie (aspergetips) en in de anders een scheutje olie en een klontje boter (zalm).

Hapje zalm-asperge

Alles heeft nu nog zo’n 5 minuten nodig. Als het water aan de kook is voeg je de pasta toe. Roerbak de aspergetips en leg de zalmmoten in de pan (kant van de huid eerst). Schud de aspergetips af en toe om. Keer na 2 minuten de zalm om voor nog eens 2 minuten, zet daarna het vuur uit..

Giet dan de pasta af en doe dit terug in de pan. Roer dan de citroen-dragon roomsaus erdoorheen, gevolgd door de aspergetips. Verdeel dit over twee borden. Leg daarnaast een zalmmoot en maak het geheel af met een schijfje citroen, de bosui ringetjes en geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Biefstuk met champignon-uiensaus

Biefstuk met champignon-uiensaus, aardappelschijfjes en gepofte tomaatjes

Dit heb je nodig voor 2 personen:
500 gram vastkokende krieltjes
2 biefstukken van ongeveer 150 gram
1 bakje (kastanje)champignons
3 middelgrote sjalotten, fijn gesnipperd
3/4de bakje bruine Remia Cuisine Basissaus
1 teen knoflook, geperst
1,5 el hoisin saus
2 handjes gemengde sla
12 Roma tomaatjes
½ tl gedroogde rozemarijn
zout/peper
(olijf)olie-boter

Nog meer nodig:
2 koekenpannen
steelpan
overschaal(tje)
oven of airfryer

Zo maak je het:
Een goede voorbereiding is het halve werk. Daar gaan we dan ook eerst mee beginnen. Zorg ervoor dat je op tijd de biefstuk uit de koelkast haalt om om kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden. Snijd de champignons in 6en en de sjalotten snipper je grof. Was de aardappels goed en laat de schil eraan zitten. Snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer 4 mm.

Doe de tomaatjes in een ovenschaal. Sprenkel er wat olie overheen gevolgd door peper, zout, rozemarijn, en een teentje knoflook. Zet de schaal in de oven of airfryer voor ongeveer 12 minuten on te tomaatjes te poffen.

Verhit een koekenpan en doe hier een klein beetje olie en boter bij. Voeg de aardappels toe en laar het vuur laag zet. Schud de aarsappels geregeld om, leg ondertussen een deksel op de pan.

In de een andere pan bak je de champignons samen met de sjalot, als het meeste vocht uit de champignons is en ze bruine bak randjes hebben voeg je de Remia cuisine basissaus toe samen met de hoisin. Blijf de saus nog ongeveer een minuut doorroeren. Breng intussen de saus nog meer op smaak met peper en zout. Zet het vuur dan uit maar laat de pan staan

Verhit een koekenpan en doe hier een klont boter in. Bak de biefstuk op middelhoog tot hoog vuur aan beiden kanten voor 3 minuten. Wikkel de biefstukken in aluminiumfolie en laat deze nog rusten voor een paar minuten.

In de tussentijd zijn de aardappels gaar en goudbruin (dit duurt bij elkaar zo’n 25 minuten). Zet de pan met saus op laag vuur om nog even op de warmen. Pak twee van je mooiste borden erbij en schep daarop eerst een lekkere veelheid saus. Snijd de biefstuk in mooie repen en leg deze op de saus. Schep de aardappels erbij en maak gerecht af met wat sla en de gepofte tomaten. Eet smakelijk!

Close up biefstuk

Deze 2 recepten zijn maar een klein deel van alle ideeen die ik kreeg van de Remia Cuisine Basissauzen. Ik deel graag nog wat andere (onuitgewerkte) recept ideeën met je:

  • Gebakken gnocchi met paddestoelen en truffel roomsaus
  • Gegrilde bloemkool met kerrie-kaassaus en gebakken aardappels
  • Open lasagne met bechamelsaus, spinazie en gamba’s
  • Varkenshaas sate met pepersaus, frietjes en salade
  • Pasta met citroen roomsaus, broccoli en kip

Tagliatelle met de saus scherp

Heb je al trek gekregen van deze ideeën en recepten? Dan voorzie ik je graag ook nog van wat voorbeelden wat je nog meer met de saus kunt doen. Met wat verse truffel of truffel tapenade maak je in no time een culinaire saus voor bij de varkenshaas of door de pasta. De witte saus is ook een hele goede basis voor het maken van een romige tomatensaus die je bijvoorbeeld ook in lasagne kunt gebruiken. Ik denk dat ik binnenkort ook eens tempura bloekool roosjes ga maken met een pittige kaassaus erbij. Als je vegan kaas gebruikt heb je hiermee een onwijs lekkere veganistische snack voor de luxe borrel. Je hoort het al, ik heb nog ideeen genoeg. Ik ben fan en deze saus gaat absoluut vaker in mijn kast staan vanaf nu! Nog meer recepten kun je vinden op Remia.nl.

Dit artikel is gemaakt in betaalde samenwerking met Remia.

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.