• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Vegan lekkers

Galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)

Eefje
2 reacties
25 augustus 2020
Galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)

Galette bovenaf

Nog nooit eerder maakte ik een taartje als deze! Waarom? Ik weet het niet. Als ik zoiets op foto’s voorbij zie komen krijg ik er altijd enorme trek van namelijk. Veel meer dan andere baksels. Het blijkt super eenvoudig en ik denk dat dit serieus één van de beste manier is om je keuken geweldig te laten ruiken! Hier is dan ook het recept voor een galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)

Taartje pistache bovenaf

Dit recept van deze galette met perzik is een typisch voorbeeld van; ik wil nú iets bakken. En dan wel zonder nog naar de supermarkt te hoeven. Ik vind verse perziken echt súper lekker! Alleen heb ik ze niet vaak in huis want ik wordt zo vaak in de maling genomen door dit fruit. Het lijkt wel of er maar 1 uur is waarin het perfect rijp is. Altijd keihard en ineens zitten er al beschimmelde plekken op. Ik had er twee gekocht om nauwlettend in de gaten te houden en er een geweldige salade met burrata mee te maken. Die komt later haha. Ze waren nog niet perfect rijp, maar op de goede weg. Dat is een prima staat voor perziken om ze te verwerken in een baksel zoals deze galette met perzik, frambozen en pistache (vegan). 

Puntje perzik framboos

Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd2 uur

Dit heb je nodig voor 4 personen!
Deeg:
 120 gram patent bloem
 60 gram (plantaardige) boter (ik gebruikte Flora), koud in blokjes
 30 ml ijskoud water
 25 gram kristalsuiker
 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 2 mespuntjes zout
Vulling:
 2 verse perziken, geschild en in partjes
 50 gram (diepvries) frambozen, door de helft
 1 el citroensap
 1 el havermout
 1 el kokosrasp
 2 el water of plantaardige melk
 15 gram pistachenoten, fijngehakt
 1 el suiker
Nog meer nodig:
 deegroller
 vershoudfolie
 keukenmachine of scherp mes
 keukenkwastje

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door de patent bloem, boter blokjes, vanille- en kristalsuiker, water en het zout door elkaar te kneden. Dit kan met de hand maar ook een in een machine met vlinder. Het is een beetje kleverig dus probeer niet te lang te kneden. Druk het deeg een beetje plat en bestuif met wat extra bloem. Wikkel dit dan in wat keukenfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.

2

In de tussentijd snijd je de perzik in partjes en deze doe je samen met de gehalveerde frambozen, suiker en citroensap in een kommetje. Roer dit door elkaar en zet apart.

3

Meng in een klein schaaltje de havermout met de kokosrasp. Mocht je nou helemaal niet van kokos houden? Gebruik dan 2 el havermout. Dit mengsel vangt het overtollige vocht op zodat de bodem wel goed gaar kan worden.

4

Verwarm dan de oven voor op 210 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. Bebloem het aanrecht en leg hier dan (na minimaal 30 minuten koelkast) het deeg op. Rol dit uit tot een ronde plak van ongeveer 28 cm doorsnee.

5

Strooi in het midden het haver/kokos mengsel. Verspreid dit tot ongeveer 3 cm van de rand. Schep dan hier het fruit mengsel op. Verdeel dit tot ongeveer 4 cm van de rand.

6

Vouw de randen naar binnen om. Doe dit per paar centimeter zodat je ook een beetje van die kartels in de rand krijgt. Smeer de rand in met water op plantaardig melk. Strooi hier dan de pistache en suiker op. Schuif de galette voor ongeveer 25 minuten de oven in. Haal de galette uit de oven als de randen mooi bruin zijn.

7

Je kunt de galette warm en lauwwarm serveren. Zelf eet ik hem het liefst helemaal afgekoeld of koud. Wil je hem nog wat extra's geven? Maak er dan een lekkere vanillesaus of slagroom bij.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 4 personen!
Deeg:
 120 gram patent bloem
 60 gram (plantaardige) boter (ik gebruikte Flora), koud in blokjes
 30 ml ijskoud water
 25 gram kristalsuiker
 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 2 mespuntjes zout
Vulling:
 2 verse perziken, geschild en in partjes
 50 gram (diepvries) frambozen, door de helft
 1 el citroensap
 1 el havermout
 1 el kokosrasp
 2 el water of plantaardige melk
 15 gram pistachenoten, fijngehakt
 1 el suiker
Nog meer nodig:
 deegroller
 vershoudfolie
 keukenmachine of scherp mes
 keukenkwastje

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door de patent bloem, boter blokjes, vanille- en kristalsuiker, water en het zout door elkaar te kneden. Dit kan met de hand maar ook een in een machine met vlinder. Het is een beetje kleverig dus probeer niet te lang te kneden. Druk het deeg een beetje plat en bestuif met wat extra bloem. Wikkel dit dan in wat keukenfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.

2

In de tussentijd snijd je de perzik in partjes en deze doe je samen met de gehalveerde frambozen, suiker en citroensap in een kommetje. Roer dit door elkaar en zet apart.

3

Meng in een klein schaaltje de havermout met de kokosrasp. Mocht je nou helemaal niet van kokos houden? Gebruik dan 2 el havermout. Dit mengsel vangt het overtollige vocht op zodat de bodem wel goed gaar kan worden.

4

Verwarm dan de oven voor op 210 graden hete lucht. Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier. Bebloem het aanrecht en leg hier dan (na minimaal 30 minuten koelkast) het deeg op. Rol dit uit tot een ronde plak van ongeveer 28 cm doorsnee.

5

Strooi in het midden het haver/kokos mengsel. Verspreid dit tot ongeveer 3 cm van de rand. Schep dan hier het fruit mengsel op. Verdeel dit tot ongeveer 4 cm van de rand.

6

Vouw de randen naar binnen om. Doe dit per paar centimeter zodat je ook een beetje van die kartels in de rand krijgt. Smeer de rand in met water op plantaardig melk. Strooi hier dan de pistache en suiker op. Schuif de galette voor ongeveer 25 minuten de oven in. Haal de galette uit de oven als de randen mooi bruin zijn.

7

Je kunt de galette warm en lauwwarm serveren. Zelf eet ik hem het liefst helemaal afgekoeld of koud. Wil je hem nog wat extra's geven? Maak er dan een lekkere vanillesaus of slagroom bij.

Galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)
IngrediëntenAanwijzingen

Taartje glazuur

Gieten frosting

Natuurlijk kun je voor dit recept ook gewone roomboter gebruiken en de rand insmeren met ei. Maar je ziet met hoe weinig aanpassingen je dit dus heel makkelijk vegan maakt. Dit is dus een perfect recept als je iemand te eten krijgt die liever of uitsluitend plantaardig eet. De mogelijkheden voor de vulling zijn ook eindeloos. Wat dacht je van pruimen of bosvruchten? Naast slagroom of vanillesaus kun je er ook een glazuur van poedersuiker en wat citroensap bij maken. Helemaal makkelijk. Enjoy!

Meer recepten met perzik:

Vanille-perziktaart met witte chocolade-limoen botercrème
Perzik-sinaasappel monchoutaart
Watermeloen slush met perzik em citroen

Liefs,
Eefje

Frambozen Galette Perzik Pistache Taart Vegan
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Annemarie

    25 februari 2021 14:33

    Ik kwam je geweldige foodfoto’s tegen op instagram en besloot een kijkje te nemen op je website. Tikte ‘vegan’ in de zoekbalk in omdat ik plantaardig eet, en ben nu blij verrast de recepten aan het bekijken! Fantastische dingen maak je.

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 februari 2021 15:46

      Wat ontzettend leuk om dit te lezen!! Dankjewel voor je berichtje Annemarie 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Kokos rijstepap met mango en limoensiroop

volgend bericht

Remia Cuisine Basissauzen, dit kun je ermee!

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord