[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Op zoek naar een lekker zomers (en een tikkie vullend) maar fris toetje? Zoek niet verder! Deze kokos rijstepap met mango en limoensiroop is eenvoudig te maken en goed voor te bereiden.
Heb jij weleens Mango Sticky Rice gegeten? Ik wel, bij de (beste) Thai hier in Leiden. Heel erg lekker maar vaak is het zo vullend na een gigantische schaal curry die je daarvoor hebt gegeten. Dus wanneer bij hoge uitzondering mijn maag mijn ogen de baas zijn bestel ik het niet. Maar anders, graag! Dit kokos rijstepap met mango en limoensiroop recept is ver afgeleid van de traditionele manier van maken. Lekker op mijn eigen en hele andere manier. Ik gebruik bijvoorbeeld dessertrijst en geen kleefrijst. Ook maak ik de pap juist wat dunner en voeg ik er ook nog eens siroop aan toe. Als je dus echt opzoek bent naar een klassiek recept is dat niet deze. Dit is vooral een snelle manier van iets dat er een beetje op lijkt. Collega foodblogger Anne-Marie heeft bijvoorbeeld wel een authentiek recept voor Thaise Sticky Rice Mango.
Doe 250 ml kokosmelk samen met de dessertrijst in een steelpan en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en roer je het af en toe door met een lepel. Het gebruik van een deksel is niet nodig
Na 10 minuten koken zet je het vuur uit. Voeg de vanillesuiker toe en roer dit er ook doorheen. Laat de rijstepap afkoelen, dit gaat het snelst als je het af en toe doorroert.
De pap dikt nu in, naar mijn smaak iets te dik. Ik voeg dus wanneer de pap is afgekoeld nog 40/50 ml kokosmelk toe. De pap heeft dan een dikte dat het oppervlak egaal wordt als je het inschept.
Maak de siroop door de suiker, limoenrasp- en sap en het water in een steelpan te doen. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. De kookbelletjes worden dikker en zo heb je echt een siroopje.
Snijd de mango in kleine stukjes. Verdeel dan de pap over 2 glazen, maak af met de mango blokjes en limoensiroop. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe 250 ml kokosmelk samen met de dessertrijst in een steelpan en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en roer je het af en toe door met een lepel. Het gebruik van een deksel is niet nodig
Na 10 minuten koken zet je het vuur uit. Voeg de vanillesuiker toe en roer dit er ook doorheen. Laat de rijstepap afkoelen, dit gaat het snelst als je het af en toe doorroert.
De pap dikt nu in, naar mijn smaak iets te dik. Ik voeg dus wanneer de pap is afgekoeld nog 40/50 ml kokosmelk toe. De pap heeft dan een dikte dat het oppervlak egaal wordt als je het inschept.
Maak de siroop door de suiker, limoenrasp- en sap en het water in een steelpan te doen. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. De kookbelletjes worden dikker en zo heb je echt een siroopje.
Snijd de mango in kleine stukjes. Verdeel dan de pap over 2 glazen, maak af met de mango blokjes en limoensiroop. Eet smakelijk!
Heb je de pap liever echt koud? Zet de glaasjes dan nog minimaal 2 uur in de koelkast voordat je dit dessert serveert. Wacht ook met de siroop en mango, doe deze er als laatste pas op. Voor wat extra contrast zou je er nog wat zwarte- of geroosterde sesamzaadje op kunnen strooien.
Nog meer recepten met kokos:
Broodpudding met mango en kokos
Frisse kokos-limoen cheesecake met meringue
Meer weten over de kokosmelk die ik heb gebruikt? Daar vertel ik over in dit artikel: 6 x IJskoffie + tips en variaties. Het is dezelfde melk als warme ik deze kokos panna cotta heb gemaakt. Heb je een blik (volvette) kokosmelk in huis? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon gebruiken. Het eindresultaat zal dan nóg romiger en iets vetter zijn. Eet smakelijk!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]