• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Desserts Recepten

Kokos rijstepap met mango en limoensiroop

Eefje
Geen reacties
18 augustus 2020
Kokos rijstepap met mango en limoensiroop

Siroop gieten pap

Op zoek naar een lekker zomers (en een tikkie vullend) maar fris toetje? Zoek niet verder! Deze kokos rijstepap met mango en limoensiroop is eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. 

Rijstepap bovenaf

Heb jij weleens Mango Sticky Rice gegeten? Ik wel, bij de (beste) Thai hier in Leiden. Heel erg lekker maar vaak is het zo vullend na een gigantische schaal curry die je daarvoor hebt gegeten. Dus wanneer bij hoge uitzondering mijn maag mijn ogen de baas zijn bestel ik het niet. Maar anders, graag! Dit kokos rijstepap met mango en limoensiroop recept is ver afgeleid van de traditionele manier van maken. Lekker op mijn eigen en hele andere manier. Ik gebruik bijvoorbeeld dessertrijst en geen kleefrijst. Ook maak ik de pap juist wat dunner en voeg ik er ook nog eens siroop aan toe. Als je dus echt opzoek bent naar een klassiek recept is dat niet deze. Dit is vooral een snelle manier van iets dat er een beetje op lijkt. Collega foodblogger Anne-Marie heeft bijvoorbeeld wel een authentiek recept voor Thaise Sticky Rice Mango.

Rijstepap met lepel

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd2 uur

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
 300 ml kokosmelk (ik gebruik de ongezoet drink van AH, literpak)
 50 gram dessertrijst
 1 zakje vanillesuiker
 150 gram verse mango, in blokjes
 rasp van een 1/2 limoen
 sap van 1 limoen
 2 el suiker
 1 el water
Nog meer nodig:
 steelpan
 citrusrasp

Zo maak je het!
1

Doe 250 ml kokosmelk samen met de dessertrijst in een steelpan en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en roer je het af en toe door met een lepel. Het gebruik van een deksel is niet nodig

2

Na 10 minuten koken zet je het vuur uit. Voeg de vanillesuiker toe en roer dit er ook doorheen. Laat de rijstepap afkoelen, dit gaat het snelst als je het af en toe doorroert.

3

De pap dikt nu in, naar mijn smaak iets te dik. Ik voeg dus wanneer de pap is afgekoeld nog 40/50 ml kokosmelk toe. De pap heeft dan een dikte dat het oppervlak egaal wordt als je het inschept.

4

Maak de siroop door de suiker, limoenrasp- en sap en het water in een steelpan te doen. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. De kookbelletjes worden dikker en zo heb je echt een siroopje.

5

Snijd de mango in kleine stukjes. Verdeel dan de pap over 2 glazen, maak af met de mango blokjes en limoensiroop. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
 300 ml kokosmelk (ik gebruik de ongezoet drink van AH, literpak)
 50 gram dessertrijst
 1 zakje vanillesuiker
 150 gram verse mango, in blokjes
 rasp van een 1/2 limoen
 sap van 1 limoen
 2 el suiker
 1 el water
Nog meer nodig:
 steelpan
 citrusrasp

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Doe 250 ml kokosmelk samen met de dessertrijst in een steelpan en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en roer je het af en toe door met een lepel. Het gebruik van een deksel is niet nodig

2

Na 10 minuten koken zet je het vuur uit. Voeg de vanillesuiker toe en roer dit er ook doorheen. Laat de rijstepap afkoelen, dit gaat het snelst als je het af en toe doorroert.

3

De pap dikt nu in, naar mijn smaak iets te dik. Ik voeg dus wanneer de pap is afgekoeld nog 40/50 ml kokosmelk toe. De pap heeft dan een dikte dat het oppervlak egaal wordt als je het inschept.

4

Maak de siroop door de suiker, limoenrasp- en sap en het water in een steelpan te doen. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. De kookbelletjes worden dikker en zo heb je echt een siroopje.

5

Snijd de mango in kleine stukjes. Verdeel dan de pap over 2 glazen, maak af met de mango blokjes en limoensiroop. Eet smakelijk!

Kokos rijstepap met mango en limoensiroop
IngrediëntenAanwijzingen

Heb je de pap liever echt koud? Zet de glaasjes dan nog minimaal 2 uur in de koelkast voordat je dit dessert serveert. Wacht ook met de siroop en mango, doe deze er als laatste pas op. Voor wat extra contrast zou je er nog wat zwarte- of geroosterde sesamzaadje op kunnen strooien.

Mango en limoen topping

Nog meer recepten met kokos:

Broodpudding met mango en kokos
Frisse kokos-limoen cheesecake met meringue

Meer weten over de kokosmelk die ik heb gebruikt? Daar vertel ik over in dit artikel: 6 x IJskoffie + tips en variaties. Het is dezelfde melk als warme ik deze kokos panna cotta heb gemaakt. Heb je een blik (volvette) kokosmelk in huis? Dan kun je deze natuurlijk ook gewoon gebruiken. Het eindresultaat zal dan nóg romiger en iets vetter zijn. Eet smakelijk!

Staand siroop kannetje

Liefs,
Eefje 

Dessert Kokos Limoen Mango rijstepap Toetje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Gegrilde aubergine van de barbecue

volgend bericht

Galette met perzik, frambozen en pistache (vegan)

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord