[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Volgens mij is dit in 5 jaar bloggen mijn eerste recept met aubergine. Als kind vond ik deze groenten helemaal niks. Niet per se om de smaak, maar de sponzige structuur was niet aan mij besteed. In de tijden daarna ben ik ook nog geen fan geworden maar afgelopen jaren begin ik aubergine steeds meer te waarderen. Dit voorjaar kocht ik ze zowaar een keer zelf om er iets lekkers mee (proberen) te maken. Schot in de roos! Ik vind gegrilde aubergine van de barbecue op deze manier klaargemaakt echt héél lekker. Ik heb het al meerdere keren gemaakt inmiddels!
Het stelt niet zoveel voor maar toch wil je het recept niet onthouden. Ik heb er al meerdere malen mensen positief mee verrast. Nu zijn de overige ingrediënten die ik gebruik voor deze gegrilde aubergine van de barbecue natuurlijk wel echte smaakmakers dus dat helpt zeker mee! Heb je geen barbecue of wil je geen barbecue gebruiken dat kun je dit recept ook maken met een oven of grillpan. Wellicht heb je dan iets meer tijd nodig want niets gaat zo snel als een goed opgestookte barbecue.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4 mm dik. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olie en strooi er wat zout overheen.
Leg de plakken op een rijtje op het barbecue rooster en doe (als je deze hebt) de deksel erop.
In de tussentijd snijd je de mozzarella in plakken, hak je de pistachenoten grof en de bieslook fijn.
Draai na ongeveer 5 minuten de plakken aubergine op voor nog eens 5 minuten. Bak het vooral op zicht, ga net zo lang door tot er lekker donkere grill randen op zitten, dan zijn ze klaar.
Leg de plakken op een mooi bord en verdeel alle andere ingrediënten hier overheen. Maak af met de baharat kruiden, een beetje peper en wat zout naar smaak. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4 mm dik. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olie en strooi er wat zout overheen.
Leg de plakken op een rijtje op het barbecue rooster en doe (als je deze hebt) de deksel erop.
In de tussentijd snijd je de mozzarella in plakken, hak je de pistachenoten grof en de bieslook fijn.
Draai na ongeveer 5 minuten de plakken aubergine op voor nog eens 5 minuten. Bak het vooral op zicht, ga net zo lang door tot er lekker donkere grill randen op zitten, dan zijn ze klaar.
Leg de plakken op een mooi bord en verdeel alle andere ingrediënten hier overheen. Maak af met de baharat kruiden, een beetje peper en wat zout naar smaak. Eet smakelijk!
Ben jij wel dol op aubergine en eet je het regelmatig? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar een recept van vriendin, collega foodblogger en tevens koningin van de groente voor aubergine curry met pindakaas en sambal. Ik heb dit zo vaak bij haar voorbij zien komen dat dit echt op mijn ‘to cook’ lijstje staat. Het lijkt me super lekker. Curry’s met pindakaas zijn de bom!
Meer recepten met mozzarella:
Plukbrood met mozzarella en chorizo
Spaghetti met tomatensaus, tonijn, champignons en mozzarella
Ik ben benieuwd wat is jouw favoriete manier is om aubergine te eten! Laat je het hieronder weten? Ik wil het super graag heel lekker vinden (en niet alleen op deze manier), dus tips zijn hartstikke welkom!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]