• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Drankjes IJs Recepten

6 x IJskoffie + tips en variaties

Eefje
7 reacties
6 augustus 2020
6 x IJskoffie + tips en variaties

Ijskoffie overzicht vooraf

IJskoffie, het is hot en happening. Ik denk niet meer dat we van een hype kunnen spreken. Het hoort er gewoon bij nu! In mijn Instagram stories deel vaak het eindresultaat of de making of. Daar komen vaak vragen over. Hoe vaak ik ook deel welk melk of koffie ik gebruik, die vraag wordt telkens weer gesteld. Natuurlijk vind ik dat helemaal niet erg maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik dit artikel nu aan het typen ben. Hier kan ik voortaan iedereen naar doorverwijzen. IJskoffie maken is geen hogere wiskunde! Ik doe het in ieder geval altijd op gevoel en ik deel nu mijn tips met je!

Zelf drink ik ijskoffie in echt alle mogelijke verschillen. Soms begint mijn dag met een espresso ‘on the rocks’, of ik neem nog voor mijn ontbijt een lekkere iced cappuccino of ik heb ‘s middags zin in iets kouds en lekkers en dan pak ik meestal meer uit. Een lekkere gemaakte ijskoffie kan ook prima als toetje dienen vind ik! In dit artikel ga ik je al mijn tips en opties geven voor ijskoffie!

Mijn eerste ervaringen met ijskoffie zijn die van Hema. Als tiener dronk ik dat weleens en heel veel koffiesmaak zat daar ook niet aan (daarom vond ik het ook lekker). Ik nam altijd met kaneelsiroop en ze werden gemaakt met melk, ijsblokjes een een zakje poeder. Wat dat poeder precies was, geen idee.. Lekker was het wel!

Ijskoffie siroop gieten

Melk

In de meeste ijskoffies zit wel iets van melk. Je kunt echt alle melk gebruiken die je zelf lekker vindt! Er is geen goed of fout. Gewone koemelk is iets wat ik al tijden niet meer koop en ik ga eigenlijk altijd voorn een plantaardige melk. Deze keuze is natuurlijk aan jou. Plantaardige melk vind ik echt iets toevoegen aan smaak. Mijn absolute favorieten zijn Oatly havermelk (grijs pak en te vinden bij de houdbare melk), creamy almond van Alpro (in plastic flessen in het koelschap) en mijn laatste en meest favoriete ontdekking is de ongezoete kokosmelk van AH merk (blauw pak, te vinden onderin het koelschap). 

De ene melk is de andere niet. Zo schuimen ze lang niet allemaal goed op. Probeer altijd een ‘barista style’ te kopen deze zijn daarvoor gemaakt. Zelf vind ik wel dat je verschil hebt tussen melk dat gewoon echt niet schuimt. melk dat het toch een beetje pakt en melk wat mega fluffy schuim wordt. Dit is natuurlijk alleen van belang als je graag (iced) cappuccino drinkt 

IJskoffie melk opties

IJs

IJsblokjes, gecrusht ijs of (vanille) schepijs. Noem het lui, maar ik vind het gewoon handig dus ik heb meestel wel zo’n zak supermarkt ijsklontjes liggen. Nog een extra tip. Ik had laatst een klein beetje bietensap nodig en daarvoor moest ik een hele liter kopen. De rest heb ik in ijsblok zakjes gedaan. Aangezien beetroot lattes etc helemaal hip zijn kun je dat ook doortrekken in je ijskoffie. 1 Bieten ijsblokje is al genoeg voor een leuk effect! Ik ben er zelf niet dol op de smaak van biet. Maar 1 ijsblokjes kan ik wel hebben haha! 

ijskoffie bieten ijsblokjes

Siroop

Hiermee maak je je ijskoffie natuurlijk tot echt iets lekkers! Mijn drie favoriete siropen zijn karamel (maakt niet zoveel uit welk melk), kaneel (van Douwe Egberts, te koop in de supermarkt) en roasted hazelnut van Monin (alleen nog maar gevonden bij Sligro). Die laatste is geweldig! Dat geroosterde geeft echt een andere smaak ervaring dan wanneer je ‘gewoon’ hazelnoot neemt. 

Wil je een echt goede koffie slush/frappuccino maken dan is het gebruik van siroop noodzakelijk. Door de suiker wordt het smooth. Je wil niet weten hoeveel liter suiker siroop ik in de frappuccino blenders heb staan pompen in mijn Starbucks tijd.

Als je geen siroop hebt en het is een beetje een ‘legaal’ tijdstip, raadpleeg dan de drankkast waar misschien nog wel een lekkere likeurtje als Baileys, Kalua, Likeur 43 of Tia Maria in staat. 

IJskoffie siroop opties

Koffie

Wat koffie betreft ben ik niet heel merk vast. Ik maak mijn ijskoffie wel meestal met een ‘verse’ espresso uit mijn Nespresso machine. Maar ik zet ook weleens koffie met mijn percolator en als je dat niet hebt kun je desnoods ook oploskoffie gebruiken. 

Ik heb wel voorkeur voor waar een koffieboon vandaan komt. Koffie dat uit Afrika en omgeving komt is altijd wat zuurder/frisser. Daar hou ik minder van. Koffiebonen afkomstig uit Zuid Amerika zijn over het algemeen iets zachter en hebben sneller een cacao/noot achtige smaak. Ik ben dus niet per se fan van een bepaald koffiemerk en dan een bepaalde koffie soort maar waar de boon vandaan komt kijk ik altijd wel naar. Dit kan ook weer een wereld van verschil zijn of je hem warm of koud drinkt. Dat is echt persoonlijke voorkeur dus. 

Ijskoffie koffies

Tools

Om de verschillende ijskoffies te maken kun je ook verschillende tools nodig hebben. Zoals een blender/keukenmachine (gebruik dan wel echt een kwalitatief sterke die ijsklontjes aankan) of melkschuimer. Melkschuimers heb je in verschillende uitvoeringen. Ik heb een kannetje die zelf warmt, het is een Silvercrest van Lidl en ik ben er al jaren blij mee. Onlangs heb ik ook een handschuimer op batterijen gekocht. Deze heb ik (merkloos) bij blokker vandaan voor 6 euro. Fijn ding en ook stukken mooier dan zo’n plastic uitvoering. Ik hoop dat ie lang mee gaat want ik vind het fijn. Je kunt elke hoeveelheid melk opschuimen hiermee. In een kannetje moet je toch vaak tot het streepje schenken voor goed schuim en vind ik het soms teveel.

IJskoffie melkschuimer

Iced latte

Laten we eenvoudig beginnen. Een iced latte is niet meer dan melk, ijsblokjes, koffie en optioneel wat siroop. Ik doe om te beginnen een handje ijsblokjes in mijn glas en vul dit vervolgens 3/4de met melk. Dan zet ik het glas onder mijn Nespresso en laat ik er een espresso of lungo op lopen (voor de foto is het andersom mooier om te doen haha). Ik drink de iced latte vaak ‘gemarmerd’ op. De ene slok is dan sterker qua koffie en de andere slok is lekker romig door bijvoorbeeld de kokosmelk. De meeste mensen zie ik het altijd door elkaar roeren, dat kan uiteraard ook.

Ijskoffie iced latte

Espresso on the rocks

Dit is natuurlijk het meest simpele ooit! Pak een klein glas en doe hier ijs in. Dit kan een handje gecrusht ijs zijn of 3 a 4 ijsblokjes. Je espresso moet er goed koud van worden maar je wil ook niet meteen een waterige bende bedoeling. Zet het glas onder je machine voor een espresso (ik doe ook weleens een lungo). Wals het ijs rond door het glas en je espresso on the rocks is klaar om te drinken. 

Op deze manier kun je ook een grote hoeveelheid maken met meer ijs en meer koffie. Gebruik dan een groter glas en vul deze voor 3 kwart met ijs. Neem een kop filterkoffie (percolator of French Press kan ook) en giet dit over het ijs. Roer en laat even staan. Zo maak je een iced americano.

Close up ijskoffie espresso

Koffie slush

Van alle ijskoffies is deze het meeste werk. Onlangs maakte ik een lekkere en vertel je nu even wat ik daarvoor heb gebruik:
• dubbele espresso (afgekoeld)
• 200 ml (haver)melk, ingevroren als ijsblokjes
• 2 el roasted hazelnut siroop (van Monin)
• 20 gram cookies and cream proteïne poeder
• scheutje water
• nougatine crunch als topping
Knikker alles bij elkaar in een sterke blender of keukenmachine. Laat draaien voor een minuut of 3. Inschenken en genieten maar.

Je kunt hier ook weer alle kanten mee op. Als maar een deel (de helft) goed bevroren is, zoals in dit geval de melk. Ik gebruikte wat proteïne poeder om het iets luchtiger te maken. Het geeft ook wat smaak maar is absoluut geen must voor een lekkere koffie slush. Hier kun je dus ook weer variëren met de soorten melk en siroop. Om echt helemaal wild te gaan klop je verse slagroom op als finishing touch en maak je het helemaal af met lekker (chocolade) sprinkler. Dan heb je gelijk een hele maaltijd zo vullend is dat! 

Ijskoffie koffie slush

Affogato

Italiaanse eenvoud, niets meer niet minder. Neem twee bollen roomijs en giet hier een sterke espresso op. Ik kreeg een keer deze Baked Alaska Ben & Jerry’s opgestuurd en die vond ik niet zo heel lekker. Maar als ijs voor in een affogato was het echt top. Ik vind het ook heel lekker kaneel- of hazelnoot ijs te gebruiken hiervoor.

Foodpost #3 - Bakmixen, likeur, ijs en meer!

Iced cappuccino 

Veel melkschuimers kunnen ook melk koud opschuimen. Dit is een functie niet niet altijd uitbundig op je melkschuimer vermeld staat maar welzeker aanwezig is. Vaak activeer je het door lang of dubbel op de knop te drukken. Bij mijn melkschuimer springt het rode lampje dan op blauw. Het hangt wel helemaal af van welke melk je gebruikt of het ook daadwerkelijk goed schuimt. Maar mocht je zo’n hand schuimer hebben werk dat ook top hiervoor. Schenk de koude melk in een glas en zet de schuimer erin tot je een lekkere schuimlaag hebt. Doe de ijsblokjes erbij en schenk de koffie/espresso erop.

Dalgona koffie

De hype van afgelopen half jaar! Ik moet zeggen hij heeft mij ook verrast en ik drink ‘m regelmatig. Het koffie schuim maak je met oploskoffie, suiker en heet water. Gebruik gelijke delen dus 1:1:1, dan kun je zoveel maken als je wil. Gebruik hiervoor een handmixer of een staafmixer met een garde erop. Zelfs met het hand schuimertje kom je een eind, alleen krijg ik het er niet totaal mee stijf geklopt. Vul een glas met melk en een handje ijs, schep hier vervolgens het dalgona schuim op. Wil je zien hoe je dat doet? Ik was onlangs op tv met een item waarin ik je precies laat zien hoe je dalgona koffie maakt. Benieuwd? Klik dan HIER.

Dalgona ijskoffie

Er zijn absoluut nog meer opties maar dit zijn alle tips en opties die ik met je weer delen. Ik deel weinig verhoudingen omdat je gewoon zelf moet vinden wat je het lekkerste vindt. De ene houdt van sterk en de ander helemaal niet. Aan de hand van de foto’s kun je de hoeveelheden misschien een beetje inschatten. De kans is groot dat ik in de loop van de tijd nog wat dingetjes toevoeg aan dit artikel. Om af te sluiten zijn hier zijn nog een aantal ijskoffie recepten:

Kokos-karamel ijskoffie 
Kaneel ijskoffie

Heb jij nog een gouden ijskoffie tip? Deel deze vooral hieronder zodat iedereen er iets aan heeft!

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
7 reacties
  1. Annemiek

    6 augustus 2020 18:39

    Mooi blog, ik ga eens kijken wat ik in Frankrijk kan kopen en er mee experimenteren. Het is warm hier en koude koffie gaat er wel in.

    Beantwoord
  2. Lieke

    12 augustus 2020 20:28

    Prachtige foto’s en leuke uitleg!

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 augustus 2020 21:10

      Dankjewel Lieke, leuk om te lezen😊

      Beantwoord
  3. Annemiek

    13 augustus 2020 11:29

    Wat een mooie foto’s in deze blogpost! Mijn favoriet blijft toch een iced latte met Oatly havermelk maar heel af en toe heb ik ook wel zin in zo’n slechte caramel frappucinno van de Starbucks haha

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 augustus 2020 16:16

      Wat leuk om te horen, dankjewel Annemiek! Is inderdaad leuk om af en toe eens uit te pakken maar een ‘gewone’ iced latte is hier ook favoriet.

      Beantwoord
  4. Denise

    14 augustus 2020 13:14

    Wow, ik wil je heel graag bedanken want kom er nu pas achter dat mijn melkopschuimer ook gewoon koud schuimt! Met heerlijke iced cappuccino’s to gevolg, mjam! Echt een superleuk artikel 🙂 Groetjes van een mede oud-Starbucks barista (inderdaad de liteeers suikersiroop en frappuccino’s nog goed in het geheugen)

    Beantwoord
    1. Eefje

      14 augustus 2020 19:28

      Hahaha wat leuk om te lezen. Zowel dat je je melkschuimer skills hebt uitgebreid en dat je bij Starbucks hebt gewerkt! Graag gedaan en dank voor de complimenten😃

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Foodpost #7 – IJsjes, granola, thee en meer!

volgend bericht

Gegrilde aubergine van de barbecue

meest gelezen
36.905x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
21.532x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
13.705x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
10.808x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
LIMOEN MERINGUE KOKOS CHEESECAKE🥥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een stevige en super smaakvolle cheesecake! Hij is echt heer-lijk🤤 Ook maken? Dit heb je nodig voor 8 personen👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️100 gram kokoskoekjes
➡️100 gram crunchy havermout koekjes
➡️50 gram roomboter
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️400 gram roomkaas (A-merk)
➡️2 middelgrote eieren
➡️80 gram kristalsuiker
➡️30 gram kokosrasp
➡️Rasp van 2 limoenen
➡️Sap van 1 limoen
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 gram (gepasteuriseerd) eiwit
➡️50 gram kristalsuiker
*Dit is een ‘snelle’ meringue. Perfect als je de taart direct serveert. Het zal minder lang stevig blijven staan dan meringue gemaakt op de ‘kook’ manier. Daarvan vind je een recept op mijn website en nu ook een ‘how to’ Reel in mijn stories🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Bekleed de bodem van een 18 cm springvorm met bakpapier.
➡️Maal de koekjes fijn en meng dit met de gesmolten boter. Stort in de vorm en druk goed aan.
➡️Doe voor de vulling alles behalve de eieren in een kom en klop dit door elkaar met een garde. Voeg dan de eieren toe en meng deze er ook doorheen. Giet het mengsel op de koekbodem.
➡️Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht. Laat dan een uur of twee afkoelen op het aanrecht en schuif ‘m dan nog 3 uur de koelkast in.
➡️Maak de meringue door dit op hoge snelheid te mengen in een standmixer tot je er stijve pieken van kunt maken. Schep in een spuitzak en decoreer hiermee de taart. Maak af met een kleine gasbrander🔥 Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cheesecake #taartrecept #foodblog #instarecept #meringue #koekbodem #kokos #limoen #foodienl #heelhollandbakt #foodfotografie #lime #coconut #taart #roomkaas #haverkoekjes
GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 3 - VELIKA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De laatste vakantiedagen waren in Velika🇬🇷 Weer heel anders dan de vorige twee plaatsen. Ruim 11km kustlijn! Hier in de buurt is ook niet super veel te doen, na het wéér niet vinden van een waterval heb ik ‘m vooral lekker op het chillen gezet🏖 Ze hebben hier namelijk wel de betere beach clubs met écht lekkere bedjes😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb dus niet zoveel tips voor deze omgeving zoals in mijn vorige twee vakantie posts.. Wat wel leuk is, is om in een klein uurtje naar Larissa te rijden📍 Een gezellige stad bomvol terrasjes, bakkers en winkels🥨 Een veel leukere sfeer dan bijvoorbeeld in Volos. Ik deel wel een paar algemene tips en het antwoord op die ene veelgestelde vraag: BEN JE ALLEEN OP REIS⁉️ Nee, dat ben ik niet😁 Ik ben de ‘alleen game’ aardig aan het uitspelen maar in mijn eentje op vakantie is nog een drempeltje te ver voor nu. Overweeg wel zo’n groepsreis voor misschien volgend jaar!✈️ Heb jij daar ervaring mee? Ben benieuwd👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn pro vakantie tips:
➡️Boek meerdere airbnb’s in 1 vakantie. Zo moet je steeds verhuizen en lijkt het wel vakantie in een vakantie. Voor je gevoel ben je veel langer weg dan, in mijn geval, 11 dagen👍🏻
➡️ Zorg dat je tweede en/of derde airbnb een wasmachine heeft. Met alleen handbagage reizen is heeeeerlijk en gaat prima als je je favo jurk en short kan wassen🧼
➡️ Fix een auto! Zonder lijkt me bijzonder saai🚗💨
➡️ Pak de ochtenden voor een uitje en plof ‘s middags op het strand⛱
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit was ‘m! Vandaag nog een roadtrip van 4+ uur en dan veilig naar huis vliegen✈️ Komende week verschijnt er vast weer een lekker recept online (moet nog even bedenken wat😋). Op mijn persoonlijke account heb ik dagelijks een vakantie verslag in mijn stories gedeeld. Deze staan opgeslagen in een highlight mocht je nog benieuwd zijn✅ Check het via @eefjefriedhoff 🙋🏻‍♀️ Fijne zondag❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dikke liefs😙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #reisverslag #kiezelstrand #vakantietips #griekenland #strandmeisje #beachclub #kustplaats #velika #greece #uiteten #baklava #blijmeid #vakantievibes
GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 2 - KALA NERA💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De roadtrip vanuit Nea Makri hiernaartoe was echt heeeerlijk🚗💨 Rustige mooie (tol)wegen met prachtig uitzicht🙌🏻 Kala Nera is een heel gezellig dorpje om binnen te rijden. Mooi lang strand, heel veel restaurantjes en een fijne sfeer🏖 Ik denk wel dat het hier erg druk is in het hoogseizoen, maar dit valt nu nog reuze mee👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅In het bergdorpje Milies kwam ik per ongeluk terecht na het niet kunnen vinden van een waterval(letje)… Heel leuk om hier de auto even stil te zetten en een hapje en drankje te bestellen op het grote terras die helemaal in de schaduw staat door maar één mega grote boom?!🌳 Ook vond ik hier in het eerste de beste winkeltje mijn twee ‘vaste’ souvenirs; een mooi kopje en een ring💍
✅Ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden is het naar Meteora📍 Hier staan bizarre rotsen met her en der een klooster erop gebouwd (hier kun je naar binnen). Absoluut een tikkie toeristisch, maar ik vond het de flinke rit zeker waard! Erg indrukwekkend👀
✅In een paar dagen heb ik niet alles uit kunnen proberen natuurlijk. Maar ik zou ‘1900’ uitkiezen om te gaan eten hier🍴 Voor wat ik deze vakantie allemaal heb gezien was dit de ‘modernste’ kaart met zowaar een vegan hoofdstuk🌱 Vooral de tweede avond heb ik er geweldig (o.a. Moussaka) gegeten😍
✅Als uitje is de stad Volos een prima plan om even doorheen de struinen en dan aan de haven wat de drinken. Mocht je ook een lange, brede vrouw zijn met maat 48? Dan kun je het wel vergeten om een leuke jurk te scoren👗 Tenzij je er voor elke bovenbeen 1 zoekt😂
✅Het is GEWELDIG om je appartement op 30 meter van zee te hebben🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag door prachtig boerenlandschap in 2 uur naar het nieuwe huisje gereden voor deel 3 van deze vakantie🌾 Nu op 50 meter van zee🙌🏻🇬🇷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dagelijks Grieks story verslag is te zien via @eefjefriedhoff mocht je dat leuk vinden🎥
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #griekenland #minireisverslag #kalenera #kustplaats #blijemeid #vakantievibes #meteora #greekfood #aubergine #feta #dinerenaanzee #souveniertje #eefdsfood #goldenhour #griekenlandvakantie #vakantieupdate
GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙 ⠀⠀⠀⠀⠀ GRIEKENLAND DEEL 1 - NEA MAKRI💙
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De eerste 2,5 dag zitten erop! Lekker eten, freddo cappuccino, het niet hebben van plannen, Griekse sfeer en meer🥰 Het leek me leuk per verblijf locatie een korte samenvatting te delen. Komt ie👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅Strand - Moraitis beach (18 minuten rijden)🏖 Heerlijk (zand)strand, lekkere bedjes, niet druk (in deze tijd van het jaar), gezellige en relaxte sfeer en een strandbar met vet lekkere broodjes en salades👌🏻
✅Restaurant - To Akrogiali. Met je stoel in de kiezels, strak aan zee. Fijn uitzicht en lekker eten, vooral de gefrituurde courgette en gebakken kaas waren perfect💯
✅Bakkerij - Ik krijg de naam niet echt vertaald maar het zit op; Marathonos 118. Alles behalve klein en authentiek, maar ik was onder de indruk van de hoeveelheid en hoe geweldig vol en georganiseerd alles erbij lag🥖 Af te raden voor mensen met keuzestress🤓
✅Supermarkt - het zal een keten zijn, maar My Market vond ik top! Ik kom hier niet om groente te eten en zelf te koken, maar de groenteafdeling zag er echt méga goed uit🎉 Ook vond ik er mijn all time lievelingskauwgom die ik in Nederland al jaren niet meer kan kopen en online extreme verzendkosten heeft..🛒
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❌Airbnb appartement: Would not recommend.. Het schoolvoorbeeld van hoe lovende recensies niet altijd echt waar zijn. Zeer ongezellig, echt oude bende en niet bepaald schoon. Wel 4 minuten lopen van zee👍🏻 Is ook wat waard😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vandaag een roadtrip van ongeveer 4 uur naar het nieuwe huisje🚗💨 Zin in wat meer ‘idyllisch’ Griekenland, hoop ik vandaag te zien🙌🏻 Dagelijks verslag in stories via @eefjefriedhoff 📷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefopvakantie #photodump #griekenland #freddocappuccino #minireisverslag #NeaMakri #vakantie #topsenflops #groenteafdeling #grieksesalade #zonzeestrand #chillvakantie
50.000 VOLGERS, VIJFTIGDUIZEND🥳🍾
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Liefde voor jullie❤️ Het is niet normaal⁉️ Ik had voor dit jaar een mooi en realistisch doel: met 45k volgers het jaar uit. Maar het zijn er nu al veel meer dan vijftigduizend (!!) en het is pas half juni😱 Super cool!😍 Afgelopen maanden was er zoveel groei en positiviteit. Dat voelt als méga waardering voor het harde werk🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Echt, DANK DANK DANK🙌🏻 Door jullie bij elkaar kan ik deze uit de hand gelopen hobby mijn werk noemen! Fijn dat ik je kan inspireren met mijn recepten en kan vermaken met persoonlijke kijkjes in mijn leven en achter de schermen🎥 Hopelijk blijf je nog lang hangen hier☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De timing kon bijna niet beter☀️ Ik ga nu namelijk lekker chillen met mijn billen in het Griekse zand (of kiezels, je weet maar nooit daar)🇬🇷 Op wat vakantiekiekjes na zal het hier rustig zijn komende weken📸 Gelukkig staat eefsfood.nl bomvol met recepten dus je hoeft je niet te vervelen!✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hele dikke liefs,
Eef😙
FRAMBOOS BITES MET CRISPY CORNFLAKESBODEM🌽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een romige frambozenmousse, een knapperige bodem van cornflakes, witte chocolade en geroosterde amandelen en een frambozen topping💕 Klinkt best goed toch?😃 Het heeft lekker uitgepakt in ieder geval! Ook maken? Ik vertel je hoe👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 90 gram cornflakes in een zipzakje en knijp erin tot de stukjes wat kleiner zijn. Doe in een kom samen met 40 gram geroosterde amandelen stiften. Smelt 200 gram witte chocolade au bain Marie en roer dit erdoorheen. Neem een vierkant of ronde vorm of bakrand van 18-20cm en bekleed deze met bakpapier. Stort het mengsel op de bodem en druk dit goed aan tot in de hoekjes. Zet koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Laat 6 blaadjes gelatine weken in koud water (voor minimaal 15 minuten). Ontdooi 350 gram diepvries frambozen in een steelpan op laag vuur. Wanneer ze zacht zijn druk je ze door een bolzeef. Het pitten prutje mag weg het sap hou je over. Verhit hiervan de helft en los de gelatine erin op. Roer het dan door de rest van de sap.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Klop 400 ml slagroom lobbig met 65 gram kristalsuiker en een eetlepel vanille extract. Giet dan al mixend het fruitsap-gelatine mengsel erbij (let op dat dit niet te heet of te koud is, iets warmer dan handwarm is prima). Neem een siliconen spatel om echt alles goed te mengen. Giet dit op de bodem en zet voor minimaal 3 uur koud.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Doe 125 gram diepvries frambozen in een steelpan en breng dit aan de kook. Voeg dan 2 tl maizena en 1 tl kristalsuiker toe. Als het iets dikker wordt zet je het vuur uit. Laat afkoelen en gebruik dit samen met verse frambozen als topping. Eet smakelijk!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Ik zou het binnen 4 dagen opeten. De cornflakes verliest elke dag een heel klein beetje bite ivm het vocht.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het recept opslaan kan door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nobake #recept #frambozenmousse #cornflakes #crispy #foodblog #slagroom #frambozen #mousse #taart #foodienl #foodfotografie #pinkfood #fruit #instarecept #receptenblog #raspberry #foodcloseup
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
28 mei 2022

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade

Smeuïge pindakoeken met witte chocolade
25 mei 2022

Goedgevulde rijstsalade met veel groente

Goedgevulde rijstsalade met veel groente
16 mei 2022

Wortelcake met banaan en noten

Wortelcake met banaan en noten
3 mei 2022

8 x Lekkers met rood fruit

8 x Lekkers met rood fruit
28 april 2022

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord