Desserts

Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis

Close up panna cotta

Onlangs ontdekte ik een super lekkere nieuwe kokosmelk. Namelijk de ‘cold pressed’ van Alpro! Lekkerder dan dit kon niet. Dacht ik. Een paar weken later zag ik namelijk in het koelschap (nieuw naar mijn idee) een ongezoete kokosmelk van Albert Heijn merk staan en kocht deze om uit te proberen. Dat deze nog lekkerder zou zijn had ik dus echt niet verwacht! Normaal zou ik kokos panna cotta maken met kokosmelk uit blik. Maar voor deze heerlijke en eenvoudige kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis gebruikte ik dus het literpak van AH.

Panne cotta kokos bovenaf

De AH kokosmelk is dikker, romiger en minder zoet dan die van Alpro en je hebt ook nog eens 250 ml meer voor ruim een euro minder. Dikke tip dus van mij! Ik ben helemaal geen melk drinker maar ik vind het op dit moment echt heerlijk om een lekker glas koude kokosmelk te drinken. Wat deze kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis zo lekker maakt is de combinatie van fris en romig. Je kunt eventueel de slagroom in dit recept ook vervangen door kokosmelk. En als je de gelatine vervangt voor agar arar is dit toetje helemaal vegan! Nog een groot voordeel aan dit recept; het is méga goed voor te bereiden. Je kunt het gerust 48 uur van tevoren maken. Wil je nog iets extra’s toevoegen? Dan zou ik er bijvoorbeeld een kletskop inzetten.

kokos panna cotta gieten

Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time3 hrs 20 mins
Dit heb je nodig voor 2 personen
Panna cotta:
 150 ml kokosmelk
 50 ml slagroom
 20 gram kristal suiker
 1/2 vanille stokjes of een tl vanille pasta
 1,5 blaadje gelatine
Coulis:
 100 gram frambozen (vers of diepvries)
 1 el water
 1 el kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
Nog meer nodig:
 kleine steelpan
 bolzeef
 siliconen spatel
 fijne citrus rasp
 2 glazen met een inhoud van ongeveer 200 ml
Zo maak je het!
1

Zet allereerst de gelatine te weken in koud water.

2

Doe dan de overige ingrediënten voor de panna cotta in een steelpan en breng dit aan de kook. Indien je een vanille stokjes gebruikt, kook die ook lekker mee. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wanneer het kookt laat je het zo'n 5 minuten zacht doorkoken.

3

Zet het vuur dan uit (haal de vanille peul eruit) en voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en roer dit er goed doorheen.

4

Laat het mengsel staan en roer af en toe. Dit doe je voor een half uurtje ongeveer zodat de ergste hitte er vanaf is. Schenk dan de panna cotta in de glazen. Wil je een super strakke rand? Zet dan eerst de lege glazen in de koelkast en giet het er daar pas in. Zo hoeven de glazen niet meer verplaatst te worden tot dat de panna cotta is opgesteven.

5

Maak de steelpan schoon en doe hier dan de frambozen, suiker en het water in. Breng aan de kook op laag vuur. Plet het geheel ook een beetje met een lepel Na een paar minuten koken druk je alles door een bolzeef. Je houdt het sap over. Doe dit terug in de steelpan, voeg de limoenrasp toe en kook nog een paar minuten in tot het geheel wat dikker wordt.

6

Verdeel dit over de panna cotta wanneer deze na 3 uur wachten is opgesteven. Maak af met een blaadje munt, een framboos en/of wat kokosrasp. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 2 personen
Panna cotta:
 150 ml kokosmelk
 50 ml slagroom
 20 gram kristal suiker
 1/2 vanille stokjes of een tl vanille pasta
 1,5 blaadje gelatine
Coulis:
 100 gram frambozen (vers of diepvries)
 1 el water
 1 el kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
Nog meer nodig:
 kleine steelpan
 bolzeef
 siliconen spatel
 fijne citrus rasp
 2 glazen met een inhoud van ongeveer 200 ml

Directions

Zo maak je het!
1

Zet allereerst de gelatine te weken in koud water.

2

Doe dan de overige ingrediënten voor de panna cotta in een steelpan en breng dit aan de kook. Indien je een vanille stokjes gebruikt, kook die ook lekker mee. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wanneer het kookt laat je het zo'n 5 minuten zacht doorkoken.

3

Zet het vuur dan uit (haal de vanille peul eruit) en voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en roer dit er goed doorheen.

4

Laat het mengsel staan en roer af en toe. Dit doe je voor een half uurtje ongeveer zodat de ergste hitte er vanaf is. Schenk dan de panna cotta in de glazen. Wil je een super strakke rand? Zet dan eerst de lege glazen in de koelkast en giet het er daar pas in. Zo hoeven de glazen niet meer verplaatst te worden tot dat de panna cotta is opgesteven.

5

Maak de steelpan schoon en doe hier dan de frambozen, suiker en het water in. Breng aan de kook op laag vuur. Plet het geheel ook een beetje met een lepel Na een paar minuten koken druk je alles door een bolzeef. Je houdt het sap over. Doe dit terug in de steelpan, voeg de limoenrasp toe en kook nog een paar minuten in tot het geheel wat dikker wordt.

6

Verdeel dit over de panna cotta wanneer deze na 3 uur wachten is opgesteven. Maak af met een blaadje munt, een framboos en/of wat kokosrasp. Eet smakelijk!

Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis

Staand panna cotta allebei

Close up 1 kokos panna cotta kokos

Mocht je deze kokosmelk dan toch in huis hebben en er wat anders lekkers mee willen maken? Dan heb ik nog een aantal tips en tricks voor het maken van lekkere en diverse ijskoffies. Daar is deze melk ook heel geschikt voor! Ziet dit er niet lekker uit?

Ijskoffie iced latte

Ben je niet zo van de kokos maar wel dol op panna cotta? Dan heb ik nog een lekker pindakaas panna cotta met karamel popcorn recept voor je. Juist wel fan van kokos panna cotta? Dan vind je hier nog een recept met een friszure topping. Veel plezier met klaarmaken en eet smakelijk alvast!

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.