• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Desserts Recepten

Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis

Eefje
Geen reacties
24 juli 2020
Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis

Close up panna cotta

Onlangs ontdekte ik een super lekkere nieuwe kokosmelk. Namelijk de ‘cold pressed’ van Alpro! Lekkerder dan dit kon niet. Dacht ik. Een paar weken later zag ik namelijk in het koelschap (nieuw naar mijn idee) een ongezoete kokosmelk van Albert Heijn merk staan en kocht deze om uit te proberen. Dat deze nog lekkerder zou zijn had ik dus echt niet verwacht! Normaal zou ik kokos panna cotta maken met kokosmelk uit blik. Maar voor deze heerlijke en eenvoudige kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis gebruikte ik dus het literpak van AH.

Panne cotta kokos bovenaf

De AH kokosmelk is dikker, romiger en minder zoet dan die van Alpro en je hebt ook nog eens 250 ml meer voor ruim een euro minder. Dikke tip dus van mij! Ik ben helemaal geen melk drinker maar ik vind het op dit moment echt heerlijk om een lekker glas koude kokosmelk te drinken. Wat deze kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis zo lekker maakt is de combinatie van fris en romig. Je kunt eventueel de slagroom in dit recept ook vervangen door kokosmelk. En als je de gelatine vervangt voor agar arar is dit toetje helemaal vegan! Nog een groot voordeel aan dit recept; het is méga goed voor te bereiden. Je kunt het gerust 48 uur van tevoren maken. Wil je nog iets extra’s toevoegen? Dan zou ik er bijvoorbeeld een kletskop inzetten.

kokos panna cotta gieten

Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd3 uur 20 minuten

Dit heb je nodig voor 2 personen
Panna cotta:
 150 ml kokosmelk
 50 ml slagroom
 20 gram kristal suiker
 1/2 vanille stokjes of een tl vanille pasta
 1,5 blaadje gelatine
Coulis:
 100 gram frambozen (vers of diepvries)
 1 el water
 1 el kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
Nog meer nodig:
 kleine steelpan
 bolzeef
 siliconen spatel
 fijne citrus rasp
 2 glazen met een inhoud van ongeveer 200 ml

Zo maak je het!
1

Zet allereerst de gelatine te weken in koud water.

2

Doe dan de overige ingrediënten voor de panna cotta in een steelpan en breng dit aan de kook. Indien je een vanille stokjes gebruikt, kook die ook lekker mee. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wanneer het kookt laat je het zo'n 5 minuten zacht doorkoken.

3

Zet het vuur dan uit (haal de vanille peul eruit) en voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en roer dit er goed doorheen.

4

Laat het mengsel staan en roer af en toe. Dit doe je voor een half uurtje ongeveer zodat de ergste hitte er vanaf is. Schenk dan de panna cotta in de glazen. Wil je een super strakke rand? Zet dan eerst de lege glazen in de koelkast en giet het er daar pas in. Zo hoeven de glazen niet meer verplaatst te worden tot dat de panna cotta is opgesteven.

5

Maak de steelpan schoon en doe hier dan de frambozen, suiker en het water in. Breng aan de kook op laag vuur. Plet het geheel ook een beetje met een lepel Na een paar minuten koken druk je alles door een bolzeef. Je houdt het sap over. Doe dit terug in de steelpan, voeg de limoenrasp toe en kook nog een paar minuten in tot het geheel wat dikker wordt.

6

Verdeel dit over de panna cotta wanneer deze na 3 uur wachten is opgesteven. Maak af met een blaadje munt, een framboos en/of wat kokosrasp. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 2 personen
Panna cotta:
 150 ml kokosmelk
 50 ml slagroom
 20 gram kristal suiker
 1/2 vanille stokjes of een tl vanille pasta
 1,5 blaadje gelatine
Coulis:
 100 gram frambozen (vers of diepvries)
 1 el water
 1 el kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
Nog meer nodig:
 kleine steelpan
 bolzeef
 siliconen spatel
 fijne citrus rasp
 2 glazen met een inhoud van ongeveer 200 ml

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Zet allereerst de gelatine te weken in koud water.

2

Doe dan de overige ingrediënten voor de panna cotta in een steelpan en breng dit aan de kook. Indien je een vanille stokjes gebruikt, kook die ook lekker mee. Dat komt de smaak alleen maar ten goede. Wanneer het kookt laat je het zo'n 5 minuten zacht doorkoken.

3

Zet het vuur dan uit (haal de vanille peul eruit) en voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en roer dit er goed doorheen.

4

Laat het mengsel staan en roer af en toe. Dit doe je voor een half uurtje ongeveer zodat de ergste hitte er vanaf is. Schenk dan de panna cotta in de glazen. Wil je een super strakke rand? Zet dan eerst de lege glazen in de koelkast en giet het er daar pas in. Zo hoeven de glazen niet meer verplaatst te worden tot dat de panna cotta is opgesteven.

5

Maak de steelpan schoon en doe hier dan de frambozen, suiker en het water in. Breng aan de kook op laag vuur. Plet het geheel ook een beetje met een lepel Na een paar minuten koken druk je alles door een bolzeef. Je houdt het sap over. Doe dit terug in de steelpan, voeg de limoenrasp toe en kook nog een paar minuten in tot het geheel wat dikker wordt.

6

Verdeel dit over de panna cotta wanneer deze na 3 uur wachten is opgesteven. Maak af met een blaadje munt, een framboos en/of wat kokosrasp. Eet smakelijk!

Kokos panna cotta met limoen-frambozen coulis
IngrediëntenAanwijzingen

Staand panna cotta allebei

Close up 1 kokos panna cotta kokos

Mocht je deze kokosmelk dan toch in huis hebben en er wat anders lekkers mee willen maken? Dan heb ik nog een aantal tips en tricks voor het maken van lekkere en diverse ijskoffies. Daar is deze melk ook heel geschikt voor! Ziet dit er niet lekker uit?

Ijskoffie iced latte

Ben je niet zo van de kokos maar wel dol op panna cotta? Dan heb ik nog een lekker pindakaas panna cotta met karamel popcorn recept voor je. Juist wel fan van kokos panna cotta? Dan vind je hier nog een recept met een friszure topping. Veel plezier met klaarmaken en eet smakelijk alvast!

Liefs,
Eefje

Frambozen Kokos Limoen Panna cotta Toetje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Pad thai met garnalen

volgend bericht

3 x Plantaardige borrel boter

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord