[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Een paar jaar geleden at ik voor het eerst zelfgemaakte pad Thai. Wel met een beetje hulp van een versbox. Ik weet nog hoe lekker en eenvoudig ik het vond. Je zou zeggen dat je het daarna dan vaker gaat maken. Ik heb zo vaak op het punt gestaan, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Tot nu! Ik had nog een flinke zak tijger garnalen in de vriezer liggen en besloot pad thai met garnalen te maken ipv met kip. Pad Thai is ook makkelijk Vega te maken met bijvoorbeeld tofu.
Ik ben wat recepten gaan bekijken en heb er vervolgens wat freestyle op los gelaten. Goed gelukt vind ik zelf!
Maak eerst het sausje. Roer daarvoor de basterdsuiker door het hete water zodat het is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten voor het sausje toe er roer door elkaar.
Ontdooi de garnalen met warm water en doe hier een halve el sojasaus, mespuntje Cayenne peper, olie en halve teen fijn geperste knoflook bij. Roer goed, en zet apart.
Breng een pan met water aan de kook en zet de andere twee koekenpannen alvast op laag vuur om op te warmen. Alles heeft nu nog zo'n 10 minuten nodig.
Kook de noodles gaar zoals op de verpakking staat. Bak in de grote koekenpan het roerei. Doe dit in een druppeltje olie en haal het ei dan uit de pan en zet apart in een schaaltje. Giet dan weer een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de gember en knoflook toe gevolgd door de groente mix. Roerbak dit voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.
Bak in de kleine koekenpan de garnalen. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Zet dan het vuur uit maar laat ze in de pan liggen.
Giet de noodles af en voeg deze toe aan de groente, Voeg het sausje hieraan toe en roer deze er voor een minuut doorheen. Schep de pad thai in een kom of op een bord.
Maak af met de garnalen, taugé, roerei, peterselie, pinda's en limoen partjes. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak eerst het sausje. Roer daarvoor de basterdsuiker door het hete water zodat het is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten voor het sausje toe er roer door elkaar.
Ontdooi de garnalen met warm water en doe hier een halve el sojasaus, mespuntje Cayenne peper, olie en halve teen fijn geperste knoflook bij. Roer goed, en zet apart.
Breng een pan met water aan de kook en zet de andere twee koekenpannen alvast op laag vuur om op te warmen. Alles heeft nu nog zo'n 10 minuten nodig.
Kook de noodles gaar zoals op de verpakking staat. Bak in de grote koekenpan het roerei. Doe dit in een druppeltje olie en haal het ei dan uit de pan en zet apart in een schaaltje. Giet dan weer een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de gember en knoflook toe gevolgd door de groente mix. Roerbak dit voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.
Bak in de kleine koekenpan de garnalen. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Zet dan het vuur uit maar laat ze in de pan liggen.
Giet de noodles af en voeg deze toe aan de groente, Voeg het sausje hieraan toe en roer deze er voor een minuut doorheen. Schep de pad thai in een kom of op een bord.
Maak af met de garnalen, taugé, roerei, peterselie, pinda's en limoen partjes. Eet smakelijk!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]