Maaltijden

Pad thai met garnalen

Pad Thai close up

Een paar jaar geleden at ik voor het eerst zelfgemaakte pad Thai. Wel met een beetje hulp van een versbox. Ik weet nog hoe lekker en eenvoudig ik het vond. Je zou zeggen dat je het daarna dan vaker gaat maken. Ik heb zo vaak op het punt gestaan, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Tot nu! Ik had nog een flinke zak tijger garnalen in de vriezer liggen en besloot pad thai met garnalen te maken ipv met kip. Pad Thai is ook makkelijk Vega te maken met bijvoorbeeld tofu.

Ik ben wat recepten gaan bekijken en heb er vervolgens wat freestyle op los gelaten. Goed gelukt vind ik zelf! 

Pad thai staand zonder stokjes

Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
Dit heb je nodig voor 1 persoon
sausje:
 12 gram bruine basterdsuiker
 1 el vissaus
 1 el sojasaus
 1 el vers limoensap
 1 el heet water
 2 cm geraspte rode peper
 2 mespuntjes sambal
Garnalen
 8 tijger garnalen (125 gram)
 1/2 el zonnebloemolie
 1/2 el sojasaus
 mespuntje Cayenne peper
 1/2 teentje knoflook
En de rest:
 90 gram udon noodles
 250 gram Thaise groente mix
 30 gram rauwe tauge
 1 ei
 1 teen knoflook, fijn geraspt
 4 gram verse gember, fijn geraspt
 2 el geroosterde zoute pinda's, grof gehakt
 een paar blaadjes grof gehakte platte peterselie
 1/4de limoen in partjes
 olie om in te bakken
Nog meer nodig:
 koekenpan
 kleine koekenpan
 kook pan
 fijne (Microplane) rasp
 siliconen spatel
 bolzeef om af te gieten
Zo maak je het!
1

Maak eerst het sausje. Roer daarvoor de basterdsuiker door het hete water zodat het is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten voor het sausje toe er roer door elkaar.

2

Ontdooi de garnalen met warm water en doe hier een halve el sojasaus, mespuntje Cayenne peper, olie en halve teen fijn geperste knoflook bij. Roer goed, en zet apart.

3

Breng een pan met water aan de kook en zet de andere twee koekenpannen alvast op laag vuur om op te warmen. Alles heeft nu nog zo'n 10 minuten nodig.

4

Kook de noodles gaar zoals op de verpakking staat. Bak in de grote koekenpan het roerei. Doe dit in een druppeltje olie en haal het ei dan uit de pan en zet apart in een schaaltje. Giet dan weer een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de gember en knoflook toe gevolgd door de groente mix. Roerbak dit voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Bak in de kleine koekenpan de garnalen. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Zet dan het vuur uit maar laat ze in de pan liggen.

6

Giet de noodles af en voeg deze toe aan de groente, Voeg het sausje hieraan toe en roer deze er voor een minuut doorheen. Schep de pad thai in een kom of op een bord.

7

Maak af met de garnalen, taugé, roerei, peterselie, pinda's en limoen partjes. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig voor 1 persoon
sausje:
 12 gram bruine basterdsuiker
 1 el vissaus
 1 el sojasaus
 1 el vers limoensap
 1 el heet water
 2 cm geraspte rode peper
 2 mespuntjes sambal
Garnalen
 8 tijger garnalen (125 gram)
 1/2 el zonnebloemolie
 1/2 el sojasaus
 mespuntje Cayenne peper
 1/2 teentje knoflook
En de rest:
 90 gram udon noodles
 250 gram Thaise groente mix
 30 gram rauwe tauge
 1 ei
 1 teen knoflook, fijn geraspt
 4 gram verse gember, fijn geraspt
 2 el geroosterde zoute pinda's, grof gehakt
 een paar blaadjes grof gehakte platte peterselie
 1/4de limoen in partjes
 olie om in te bakken
Nog meer nodig:
 koekenpan
 kleine koekenpan
 kook pan
 fijne (Microplane) rasp
 siliconen spatel
 bolzeef om af te gieten

Directions

Zo maak je het!
1

Maak eerst het sausje. Roer daarvoor de basterdsuiker door het hete water zodat het is opgelost. Voeg daarna de andere ingrediënten voor het sausje toe er roer door elkaar.

2

Ontdooi de garnalen met warm water en doe hier een halve el sojasaus, mespuntje Cayenne peper, olie en halve teen fijn geperste knoflook bij. Roer goed, en zet apart.

3

Breng een pan met water aan de kook en zet de andere twee koekenpannen alvast op laag vuur om op te warmen. Alles heeft nu nog zo'n 10 minuten nodig.

4

Kook de noodles gaar zoals op de verpakking staat. Bak in de grote koekenpan het roerei. Doe dit in een druppeltje olie en haal het ei dan uit de pan en zet apart in een schaaltje. Giet dan weer een klein beetje olie in de pan. Voeg dan de gember en knoflook toe gevolgd door de groente mix. Roerbak dit voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Bak in de kleine koekenpan de garnalen. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant. Zet dan het vuur uit maar laat ze in de pan liggen.

6

Giet de noodles af en voeg deze toe aan de groente, Voeg het sausje hieraan toe en roer deze er voor een minuut doorheen. Schep de pad thai in een kom of op een bord.

7

Maak af met de garnalen, taugé, roerei, peterselie, pinda's en limoen partjes. Eet smakelijk!

Pad thai met garnalen

Close up pt met stokjes

Close up pad Thai garnaal

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.