Vandaag heb ik weer een lekker eenvoudig en vega recept voor je! Een recept als deze vind ik het perfecte voorbeeld van zowel ultiem comfort food als een perfecte maaltijd om te serveren aan vrienden of familie. Bij mij is vaak dat eerste het geval! Met een beetje voorbereiding staat deze ravioli met spinazie en romige saus van erwtjes namelijk binnen 20 minuten op tafel.
Wat dit recept zo lekker maakt is natuurlijk het gebruik van Boursin. Daar kun je zo’n beetje alles lekker mee maken wat mij betreft. Naast het beroemde brokkelige kaasje in de gekartelde folie is er afgelopen jaar ook deze Boursin zacht & romig bijgekomen. Nog makkelijker om mee te smeren maar je kunt er ook lekker in dippen. Wat ik zelf ook erg fijn vind is de hersluitbare verpakking. Genoeg gekletst, ik vertel je nu hoe je dit heerlijke maaltje klaarmaakt.
Verwarm de kleine steelpan op laag vuur. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een een scheutje olie. Voeg dan de erwten toe en bak deze een paar minuten mee. Giet het water erbij en breng dit aan de kook. Voeg dan de Boursin, citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Giet of schep alles in een maatbeker en pureer dit helemaal glad tot een redelijk dikke saus. Giet de saus terug in de pan en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
In de tussentijd rooster je de amandelen in een droge koekenpan. Haal de amandelen eruit als ze mooi goudbruin zijn en laat de pan op laag vuur staan. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat hierin de spinazie slinken. Schep regelmatig om.
Zorg dat er in de tussentijd ook een pan water aan de kook is voor de ravioli. Kook deze volgens de verpakking (meestal zo'n 6 minuten).
Zet het vuur onder het pannetje saus weer aan en zorg dat de spinazie geslonken en heet is wanneer je de ravioli afgiet.
Na het afgieten voeg je twee eetlepels lekkere olijfolie toe aan de ravioli en schep dit om. Verdeel de ravioli dan over twee borden. Verdeel ook de spinazie en giet de saus eroverheen. Maak af met de amandelen, wat extra Boursin zacht & romig, vers gedraaide peper en optioneel nog wat olijfolie. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de kleine steelpan op laag vuur. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een een scheutje olie. Voeg dan de erwten toe en bak deze een paar minuten mee. Giet het water erbij en breng dit aan de kook. Voeg dan de Boursin, citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Giet of schep alles in een maatbeker en pureer dit helemaal glad tot een redelijk dikke saus. Giet de saus terug in de pan en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
In de tussentijd rooster je de amandelen in een droge koekenpan. Haal de amandelen eruit als ze mooi goudbruin zijn en laat de pan op laag vuur staan. Voeg een scheutje olijfolie toe en laat hierin de spinazie slinken. Schep regelmatig om.
Zorg dat er in de tussentijd ook een pan water aan de kook is voor de ravioli. Kook deze volgens de verpakking (meestal zo'n 6 minuten).
Zet het vuur onder het pannetje saus weer aan en zorg dat de spinazie geslonken en heet is wanneer je de ravioli afgiet.
Na het afgieten voeg je twee eetlepels lekkere olijfolie toe aan de ravioli en schep dit om. Verdeel de ravioli dan over twee borden. Verdeel ook de spinazie en giet de saus eroverheen. Maak af met de amandelen, wat extra Boursin zacht & romig, vers gedraaide peper en optioneel nog wat olijfolie. Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl en Boursin.nl.