• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Op pad met Eef

Een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

Eefje
4 reacties
7 juli 2020
Een paar dagen varen + een weekendje Keulen

Fotograferen in Keulen

MINI VAKANTIE – Eigenlijk zou dit het begin moeten zijn van mijn vakantie artikel waarin ik vertel hoe geweldig Kroatië is. Helaasssss, bummer! Dat laat nog even op zich wachten, hopelijk volgend jaar. Voor nu: een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

In plaats van Kroatië kwamen er wat andere dingen om de hoek kijken. Zo kon ik een paar dagen mee op vaarvakantie èn ging ik redelijk onverwacht een weekendje naar Keulen. Allemaal in 1 week, dus het voelde zeker wel als een beetje vakantie. Aan de hand van foto’s vertel ik je er meer over!

Varen

Amersfoort

Mijn moeder was al een weekje met haar vriend en hun boot op vaarvakantie door het land. Ik had geen afspraken staan en pas zondagavond wist ik dat ik de volgende dag niet in mijn eigen bed zou slapen. Maandagavond ging ik nog naar mijn laatste zwemtraining van het seizoen en daarna vertrok ik nog laat per trein richting Amersfoort. Door erg harde wind lagen ze daar wat langer dan vooraf gepland. Ruim na middernacht kwam ik aan.

Nacht haven Amersfoort

Vroeger toen ik nog op het station werkte (Hema, Shakies & Starbucks) moest ik een aantal keer naar Amersfoort voor een cursus. In een gebouw naast het station. Ik vond het altijd stom en saai dat ik ‘helemaal’ daarheen moest en heb daardoor volledig onterecht Amersfoort als niet leuke stad bestempeld (zo werkt dat blijkbaar in mijn hoofd). In afgelopen jaren heb ik regelmatig te horen gekregen dat Amersfoort juist wel een hele leuke stad is. Al die mensen hadden gelijk weet ik nu. Maar.. ik dwaal af, terug naar de haven. Na een heerlijke maar korte nacht werd ik wakker. Nog steeds wind en een grijze lucht. Temperatuur was wel prima. 

Koffie in boot Amersfoort

Na een bakkie koffie liep ik samen met mijn moeder de stad in. We liepen eerst door het ‘oude’ gedeelte wat ik echt leuk en mooi vond. Daarna strandde ik in een geweldige kookwinkel. Het was niet te vraag of ze een bepaald iets hadden maar welke van de 5 je graag wilde. Echt nog nooit zó een uitgebreide kookwinkel gezien (Oldenhof). Ik deed er ook een aankoop van het jaar, daarover later meer. 

Amersfoort city

Na een lunch incl. heerlijk verse Hema tompouce voeren we de haven uit, op naar Spakenburg.

Hema room tompouce

Spakenburg

Onderweg trok het grijze een beetje weg maar regende het ook af en toe. Jammergenoeg liet het weer het niet toe om lekker in het zonnetje op het dek te gaan liggen. En als ik het weerbericht moest geloven gaat dat er komende dagen er ook niet inzitten. Nederland is van het water af echt prachtig en we waren bijna de enige vandaag.

stuurwiel boot

Na een uurtje of 3,5 varen kwamen we aan in Spakenburg. Vrienden van ons die ook op vaarvakantie waren lagen er al en hadden een mooie plek voor ons gereserveerd. We wandelden Spakenburg in en dat leek hier en daar wel alsof je terug ging in de tijd. Zoals deze mooie ouderwetse scheepswerf en de talloze Botters die er lagen.

Scheepswerf Spakenburg

We streken neer bij de plaatselijke visboer (visspecialist ‘De Oude Haven’) waar ik echt de lekkerste poke bowl ever heb gegeten. Afgewisseld met een frietje en een lekker stukje kibbeling. Mocht je in de buurt zijn, die poke bowl zou ik als omrij waardig beschrijven. Daarna begon het te regenen, haalde we nog een ijsje, speelden we een potje Yahtzee en gingen we redelijk op tijd naar bed. 

Visboer Spakenburg

Weesp

De wind speelde grote rol. Op zo’n grote boot varen we niet en sommige wateren zoals de Randmeren etc. zijn niet super fijn om met heel veel wind op te varen. Het beste moment om naar Weesp te varen was ‘s ochtend vroeg. Dat deden we dus ook. Voor 7 uur voeren we (wij + boot met vrienden) Spakenburg uit om nog voor het middaguur in Weesp te belanden. Dikke plensbui op mijn kop, maar we waren onderweg!

Weg uit Spakenburg

Het beste van alles, op zo een tijd terug mijn bed in. Als ik iets heerlijk vind het is het wel lekker onder je dekens, met een beetje wind op het water met een draaiende motor. 

Varend in bed

Het weer werd steeds een beetje beter. Eenmaal in Weesp gingen we boodschappen doen per vouwfiets. Ik had geopperd om een Griekse barbecue voor te bereiden en daar was iedereen enthousiast over. Na de lunch begon ik dus lekker met kokkerellen. Tien tenen knoflook verder kreeg ik bezoek van de allerliefste beestjes op aarde <3

Eendjes voeren Weesp

Een paar uur daarna ging de barbecue aan en was ik helemaal in mijn element. We hadden een hele strook gras naast de boot waarin ik lekker mijn flatbreads aan het kneden en bakken was:

bbq Weesp

 We hebben echt héérlijk gegeten en zijn daarna Weesp nog ingewandeld voor een ijsje. 

Binnenstad Weesp

En wat voor een ijsje?! Nelis IJssalon schijnt een begrip te zijn hier. Terecht wel want het was méga lekker ijs. De tiramisu kan ik ernstig aanraden. 

IJsje Nelis

Weer een heerlijke dag was dit!

Aalsmeer

Tijd om naar ‘huis’ te gaan. Aalsmeer is de woonplaats van de boot. Een heerlijke tocht, een deel door Diemen, dwars door Amsterdam en dan nog een heel stuk Ringvaart. We begonnen met regen maar het weer werd nog redelijk en vooral droog. Maar goed ook want de tent moest van de boot voor de doorvaarthoogte. Dat is ook gelijk de reden waarom we met al die vaste bruggen dwars door Amsterdam kunnen. Ik blijf het een mooi tochtje vinden. Ook al is er onderweg best veel vergane glorie, te zien in de vorm van gezonken of echt totaal verwaarloosde boten.. Tijdens dit tochtje heb ik een aantal timelaps filmpjes gemaakt. Dat ziet er dus zo uit:

timelaps boot

Thuis

Mijn enige dag thuis deze week heb ik o.a. besteed aan de aankoop van het jaar waar ik het eerder over had. Namelijk; vaatwas proof tools voor mijn Kitchen Aid. Ik heb me altijd al afgevraagd waarom die nooit vanaf het begin van roestvrijstaal zijn gemaakt ipv aluminum. 

KA Tools

Ik kreeg van verrassend veel mensen de reactie dat ze deze tools altijd in de vaatwasser gooien. Het kan een tijdje goed gaan maar op langere termijn kan het gaan vastlopen op je machines etc, dus ik zou het echt zeer afraden.

Goed, terug naar de vakantie. Ik heb wat familie wonen in Duitsland, waaronder een nicht in Keulen. Ze ging met haar gezin op vakantie in eigen land en of wij een weekendje in haar huis wilde. Zeker!

Keulen

backpack foto

Zaterdagochtend vertrokken we vroeg! Onderweg genoten we van een heerlijk en gezellig ontbijt bij mij oom en tante. Ergens halverwege de middag kwamen we aan in Keulen. Het was warm en benauwd maar er was wederom geen zonnetje. We besloten naar een park in de buurt te lopen. Vol met bloemen, planten en weet ik het niet wat allemaal. Alles is voorzien van bordjes en kaartjes en je kunt er lekker rond wandelen. Ik had mijn camera mee en o.a. deze hommel was de klos.

Bij in Flora

Er stonden ook prachtige bloemen.

De volgende dag ontbeten we wederom met lekkere verse Duitse broodjes. En dit pruim-plaat-kruimel-ding. Yum!

Pruimen broodje Keulen

Daarna gingen we per tram naar het centrum. In Duitsland zijn de regels wat strenger. Naast het OV moet je ook een mondkapje op in alle openbare binnenruimtes zoals winkels en supermarkten. Bij Horeca moet je hem op tot je aan je tafeltje zit. Ik was hem voor het gemak helemaal vergeten mee te nemen maar gelukkig kon ik deze schoongewassen van mijn oom en tante lenen.

Mondkapje tram Keulen

We stapten naast de Dom uit. Indrukwekkend groot!

Dom Keulen

Het was zondag en gek genoeg (voor ons) zijn dan gewoon alle winkels dicht. We dronken was op een terras en wandelden een stuk langs de Rhein.

Ijskoffie terras Keulen
Second breakfast

Ik liep lekker de toerist uit te hangen met mijn camera. Eenmaal thuis was het tijd voor een tukkie. Dat uren slenteren door zo’n stad vind ik echt mega vermoeiend. En dat merk je vooral pas als je op de bank ploft.

Doorkijkje dom Keulen

Onderweg naar huis hadden we nog een ijsje gehaald en gereserveerd bij een Italiaan voor later die dag.

IJsje Keulen

Helemaal fris en uitgeslapen wandelden we daar naartoe. We hadden een fijn plekje buiten en op de achtergrond hoorden we de hele avond de zeehonden uit de Keulse dierentuin waar we vlakbij waren. We begonnen met bruschetta’s en Aperol Spritz. Daarna aten we een pizza en eenmaal thuis werd er uiteraard weer een potje yahtzee gespeeld. 

Mooie huizen Keulen

De volgende dag was het plan om een tochtje te maken in de kabelbaan over de Rhein. Ik maakte nog de grap dat het wel te hard zou waaien voor die bakjes. Dat bleek ook.. Geen kabelbaan dus. #jammerjoh! We zagen dat er nog een ‘sculpturen’ park vlakbij was. Daar hebben we doorheen gewandeld en toen zijn we lopend langs de Rhein weer naar het centrum gewandeld.

Fun aan de Rhein

Vlak voordat het echt keihard begon te regenen hadden we een overdekt plekje op een terras waar we genoten van een drankje en een stuk apfelstrudel. Voor de Dom stond nu geen rij dus zijn we snel even naar binnen gelopen. Vanbinnen is het ook intens groot, hoog en mooi!

Ramen in Dom

Eenmaal thuis weer even lekker liggen chillen met een zak chips waarna we naar een afhaal Griek liepen om een pita gyros te eten. Ik vind dit zó zó zó lekker!

Pita Gyros

De volgende ochtend pakten we onze spullen in en genoten we van een laatste ontbijt. Vandaag met kirsch-streusel-kuchen. Echt héél lekker was die!

Onderweg naar huis ging via de Betuwe om onze jaarlijkse portie kersen te halen. We namen een kratje van 5 kilo mee en mochten even de kersengaard op. 

Kersengaard Betuwe

Al met al voelde deze week heerlijk als vakantie. Die paar dagen varen voelde echt als een week. En een paar dagen totaal uit je eigen omgeving duurde gevoelsmatig ook langer dan maar een paar dagen. Blij dat er ipv Kroatië toch nog wat leuks als dit is aan komen waaien. 

Liefs,
Eefje

Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Nicolet

    9 juli 2020 18:59

    Leuke uitstapjes, lekker ijs,heerlijk Duits pruimending (dat kunnen ze daar heel goed!) en prachtige kersen!! Groet Nicolet

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 juli 2020 22:59

      Dat kunnen ze daar zeker! Dank je Nicolet 🙂

      Beantwoord
  2. GW

    9 juli 2020 20:36

    Nah! Ben je gewoon in Spakenburg geweest! Zo leuk! Ik ga morgen gelijk maar es zo’n poke bowl halen bij de visboer…😉😋

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 juli 2020 22:59

      Jaaa wat leuk! Ik ben benieuwd of je ‘m ook zo lekker vindt als ik 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Hartige cheesecake met ui en tomaat

volgend bericht

Ravioli met spinazie en romige saus van erwtjes

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni '19
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Dit was mijn vakantie in Griekenland | Juni ’19

11 min leestijd
12 juli 2019
Op seafood reis door het mooie Zeeland
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Op seafood reis door het mooie Zeeland

7 min leestijd
30 mei 2019
Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!
Blog Op pad met Eef Vakantieverhalen

Proef & beleef Tholen | Mijn 6 tips!

6 min leestijd
7 juli 2019
Vakantie dagboek Montenegro deel 1
Op pad met Eef

Vakantie dagboek Montenegro deel 1

7 min leestijd
11 oktober 2018
Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!
Blog Op pad met Eef

Hoe was mijn vakantie in Porto? + Tips!

7 min leestijd
11 oktober 2017
Weekendje Den Haag - overnachting Voco hotel
Blog Op pad met Eef

Weekendje Den Haag – overnachting Voco hotel

6 min leestijd
17 augustus 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Deze ta OVERHEERLIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Deze taart is zooooooo lekker! Vol van smaak, romig en hij ziet er ook nog eens geweldig uit😍 Hier wil je toch een hap van?
⠀⠀⠀
Ook maken? Dit heb je nodig:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocolade, geraspt
⠀⠀⠀
Hoe je ‘m maakt? Dat lees je op Eefsfood.nl, zet daarvoor ‘banoffee’ in de zoekbalk van mijn site🔎 Of Google gewoon naar ‘Eefsfood banoffee’👍🏻
⠀⠀⠀
Eet smakelijk alvast en ik wil heel graag jouw creatie zien🙌🏻 Stuur je er een foto van?😍 Sla op voor later zou ik zeggen✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #banoffeetaart #slagroom #banaan #karamel #chocolade #recept #nobake #banoffeepie #foodienl
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!