Het idee voor dit recept dwaalt al een tijdje rond in mijn hoofd en is nu eindelijk tot uitvoering gekomen. En hoe?! Ik vind dit een partijtje lekker en het is ook nog eens heel eenvoudig. Ik denk ook dat je je (borrel)gasten er heel erg mee kunt verrassen. Ik zal ongetwijfeld niet de eerste zijn die dit heeft bedacht maar ik heb het nog niet eerder voorbij zien komen.
Maak eerst de bakvorm klaar voor gebruik. Smeer 10 vakjes in met een dun laagje boter en bestuif dit daarna met bloem. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.
Maal de toastjes fijn in een keukenmachine. Heb je die niet doe de toastjes dan in een zakje en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter samen met de paprikapoeder en voeg dit dan toe aan de kruimels. Meng dit goed. Verdeel alles gelijkmatig in 10en. Druk dit goed aan, vooral bij de randjes. Echt goed aandrukken want toastjes plakken wat minder dan zoete koekjes.
Meng dan de kruiden roomkaas samen met de crème fraîche. Dit kan met een spatel of garde. Ik vind zelf het gebruik van beide afwisselend fijn. Zorg dat je het goed mengt maar er hoeft echt geen lucht in geslagen te worden. Voeg dan één voor één de eieren toe, roer dit er ook doorheen, gevolgd door de naturel roomkaas. Als laatst roer je de peper, een snuf zout en ui erdoorheen.
Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Ik gebruik hiervoor graag een ijsschep voor de gelijkmatigheid maar je kunt ook gewoon een eetlepel gebruiken en alles op het oog inschatten natuurlijk. Schuif de cheesecakes eerst voor 20 minuten de oven in. Zet de oven dan op 120 graden en bak nog eens 5 minuten. Zet de oven dan uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecakes dan nog een half uurtjes staan.
Laat verder afkoelen op het aanrecht voor ongeveer een uur. Zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de randjes los met een mesje. Los de taartjes voorzichtig, want de bodem is en blijft wat kruimelig.
Maak de taartjes af met een tomaatje en een stukje augurk. Next level toastjes dit! Echt lekker, en je huis gaat er heerlijk van ruiken! Mocht je liever 1 grote maken? Dan zou ik een springvorm van 18 cm doorsnee gebruiken. De baktijd zal wel langer zijn. Ik schat zo in tegen de 40 minuten, maar vertrouw op je eigen inschatting. En vergeet niet dat cheesecake altijd nog opstijft, dus bak heb ook niet te lang
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak eerst de bakvorm klaar voor gebruik. Smeer 10 vakjes in met een dun laagje boter en bestuif dit daarna met bloem. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.
Maal de toastjes fijn in een keukenmachine. Heb je die niet doe de toastjes dan in een zakje en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter samen met de paprikapoeder en voeg dit dan toe aan de kruimels. Meng dit goed. Verdeel alles gelijkmatig in 10en. Druk dit goed aan, vooral bij de randjes. Echt goed aandrukken want toastjes plakken wat minder dan zoete koekjes.
Meng dan de kruiden roomkaas samen met de crème fraîche. Dit kan met een spatel of garde. Ik vind zelf het gebruik van beide afwisselend fijn. Zorg dat je het goed mengt maar er hoeft echt geen lucht in geslagen te worden. Voeg dan één voor één de eieren toe, roer dit er ook doorheen, gevolgd door de naturel roomkaas. Als laatst roer je de peper, een snuf zout en ui erdoorheen.
Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Ik gebruik hiervoor graag een ijsschep voor de gelijkmatigheid maar je kunt ook gewoon een eetlepel gebruiken en alles op het oog inschatten natuurlijk. Schuif de cheesecakes eerst voor 20 minuten de oven in. Zet de oven dan op 120 graden en bak nog eens 5 minuten. Zet de oven dan uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecakes dan nog een half uurtjes staan.
Laat verder afkoelen op het aanrecht voor ongeveer een uur. Zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de randjes los met een mesje. Los de taartjes voorzichtig, want de bodem is en blijft wat kruimelig.
Maak de taartjes af met een tomaatje en een stukje augurk. Next level toastjes dit! Echt lekker, en je huis gaat er heerlijk van ruiken! Mocht je liever 1 grote maken? Dan zou ik een springvorm van 18 cm doorsnee gebruiken. De baktijd zal wel langer zijn. Ik schat zo in tegen de 40 minuten, maar vertrouw op je eigen inschatting. En vergeet niet dat cheesecake altijd nog opstijft, dus bak heb ook niet te lang