• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
(Borrel)snacks Bakrecepten Recepten

Hartige cheesecake met ui en tomaat

Eefje
Geen reacties
27 juni 2020
Hartige cheesecake met ui en tomaat

Close up hartige cheesecake

Het idee voor dit recept dwaalt al een tijdje rond in mijn hoofd en is nu eindelijk tot uitvoering gekomen. En hoe?! Ik vind dit een partijtje lekker en het is ook nog eens heel eenvoudig. Ik denk ook dat je je (borrel)gasten er heel erg mee kunt verrassen. Ik zal ongetwijfeld niet de eerste zijn die dit heeft bedacht maar ik heb het nog niet eerder voorbij zien komen.

Hartige cheesecake vooraf

Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd3 uur 30 minuten

Dit heb je nodig (10 stuks)!
Bodem:
 125 gram van je favoriete toastjes (ik gebruikte knoflook dippers)
 70 gram roomboter (hoeveelheid ligt een beetje aan hoe 'droog' je toastjes zijn
 1/2 tl paprikapoeder
Vulling:
 150 gram stevige kruiden roomkaas (ik gebruikte met knoflook & kruiden)
 100 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 50 gram crème fraîche
 2 middelgrote eieren
 30 gram ui, fijn gesnipperd
 flink wat versgemalen peper (1/2 tl ongeveer)
 snufje zout
Topping:
 10 zoete smaakvolle tomaatjes
 5 party augurkjes, gehalveerd
Nog meer nodig:
 keukenmachine
 steelpan
 muffin vorm van 12 (het liefst siliconen, dit lost makkelijker)
 mengkom
 spatel en garde
 klontje boter + een eetlepel bloem
 ijsschep (optioneel)

Zo maak je het!
1

Maak eerst de bakvorm klaar voor gebruik. Smeer 10 vakjes in met een dun laagje boter en bestuif dit daarna met bloem. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.

2

Maal de toastjes fijn in een keukenmachine. Heb je die niet doe de toastjes dan in een zakje en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter samen met de paprikapoeder en voeg dit dan toe aan de kruimels. Meng dit goed. Verdeel alles gelijkmatig in 10en. Druk dit goed aan, vooral bij de randjes. Echt goed aandrukken want toastjes plakken wat minder dan zoete koekjes.

3

Meng dan de kruiden roomkaas samen met de crème fraîche. Dit kan met een spatel of garde. Ik vind zelf het gebruik van beide afwisselend fijn. Zorg dat je het goed mengt maar er hoeft echt geen lucht in geslagen te worden. Voeg dan één voor één de eieren toe, roer dit er ook doorheen, gevolgd door de naturel roomkaas. Als laatst roer je de peper, een snuf zout en ui erdoorheen.

4

Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Ik gebruik hiervoor graag een ijsschep voor de gelijkmatigheid maar je kunt ook gewoon een eetlepel gebruiken en alles op het oog inschatten natuurlijk. Schuif de cheesecakes eerst voor 20 minuten de oven in. Zet de oven dan op 120 graden en bak nog eens 5 minuten. Zet de oven dan uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecakes dan nog een half uurtjes staan.

5

Laat verder afkoelen op het aanrecht voor ongeveer een uur. Zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de randjes los met een mesje. Los de taartjes voorzichtig, want de bodem is en blijft wat kruimelig.

6

Maak de taartjes af met een tomaatje en een stukje augurk. Next level toastjes dit! Echt lekker, en je huis gaat er heerlijk van ruiken! Mocht je liever 1 grote maken? Dan zou ik een springvorm van 18 cm doorsnee gebruiken. De baktijd zal wel langer zijn. Ik schat zo in tegen de 40 minuten, maar vertrouw op je eigen inschatting. En vergeet niet dat cheesecake altijd nog opstijft, dus bak heb ook niet te lang

Ingrediënten

Dit heb je nodig (10 stuks)!
Bodem:
 125 gram van je favoriete toastjes (ik gebruikte knoflook dippers)
 70 gram roomboter (hoeveelheid ligt een beetje aan hoe 'droog' je toastjes zijn
 1/2 tl paprikapoeder
Vulling:
 150 gram stevige kruiden roomkaas (ik gebruikte met knoflook & kruiden)
 100 gram naturel roomkaas/zuivelspread
 50 gram crème fraîche
 2 middelgrote eieren
 30 gram ui, fijn gesnipperd
 flink wat versgemalen peper (1/2 tl ongeveer)
 snufje zout
Topping:
 10 zoete smaakvolle tomaatjes
 5 party augurkjes, gehalveerd
Nog meer nodig:
 keukenmachine
 steelpan
 muffin vorm van 12 (het liefst siliconen, dit lost makkelijker)
 mengkom
 spatel en garde
 klontje boter + een eetlepel bloem
 ijsschep (optioneel)

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst de bakvorm klaar voor gebruik. Smeer 10 vakjes in met een dun laagje boter en bestuif dit daarna met bloem. Verwarm de oven alvast voor op 150 graden hete lucht.

2

Maal de toastjes fijn in een keukenmachine. Heb je die niet doe de toastjes dan in een zakje en sla ze fijn met een deegroller. Smelt de boter samen met de paprikapoeder en voeg dit dan toe aan de kruimels. Meng dit goed. Verdeel alles gelijkmatig in 10en. Druk dit goed aan, vooral bij de randjes. Echt goed aandrukken want toastjes plakken wat minder dan zoete koekjes.

3

Meng dan de kruiden roomkaas samen met de crème fraîche. Dit kan met een spatel of garde. Ik vind zelf het gebruik van beide afwisselend fijn. Zorg dat je het goed mengt maar er hoeft echt geen lucht in geslagen te worden. Voeg dan één voor één de eieren toe, roer dit er ook doorheen, gevolgd door de naturel roomkaas. Als laatst roer je de peper, een snuf zout en ui erdoorheen.

4

Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Ik gebruik hiervoor graag een ijsschep voor de gelijkmatigheid maar je kunt ook gewoon een eetlepel gebruiken en alles op het oog inschatten natuurlijk. Schuif de cheesecakes eerst voor 20 minuten de oven in. Zet de oven dan op 120 graden en bak nog eens 5 minuten. Zet de oven dan uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecakes dan nog een half uurtjes staan.

5

Laat verder afkoelen op het aanrecht voor ongeveer een uur. Zet dan voor minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd de randjes los met een mesje. Los de taartjes voorzichtig, want de bodem is en blijft wat kruimelig.

6

Maak de taartjes af met een tomaatje en een stukje augurk. Next level toastjes dit! Echt lekker, en je huis gaat er heerlijk van ruiken! Mocht je liever 1 grote maken? Dan zou ik een springvorm van 18 cm doorsnee gebruiken. De baktijd zal wel langer zijn. Ik schat zo in tegen de 40 minuten, maar vertrouw op je eigen inschatting. En vergeet niet dat cheesecake altijd nog opstijft, dus bak heb ook niet te lang

Hartige cheesecake met ui en tomaat
IngrediëntenAanwijzingen

hartig close up staand

Staand hapje hartige cheesecake

Liefs,
Eefje

Bakrecept Cheesecake Hartig Knoflook Tomaat Ui
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Open lasagne met pompoen, spinazie en paddestoelen

volgend bericht

Een paar dagen varen + een weekendje Keulen (in foto’s)

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord