[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Vandaag een heel lekker zomers recept. Namelijk een open groente lasagne. Ik vind hem zowel warm als afgekoeld erg lekker. Die keuze is dus aan jou! Het recept is ook nog eens helemaal vega, kleurrijk en ondanks de eenvoudigheid ook nog eens hartstikke smaakvol.
De lasagne maken we met één van de twee verkrijgbare Boursin smaken. Namelijk die met knoflook en kruiden. Je roert het door de gebakken spinazie en we smeren het tussen de lagen tijdens het opbouwen van de lasagne. Boursin staat bekend om de verfijnde smaak en kruimelige structuur. Naast dat het heerlijk is op een cracker is het ook een lekkere toevoeging aan bijna alle warme maaltijden (met sauzen). Ik roer regelmatig en lekkere schep door mijn pastasaus!
Zet allereerst alvast de grillpan op het vuur op warm te laten worden. Heb je dit niet, dan kun je de oven of een contactgrill gebruiken. Was de fles pompoen en snijd er plakken van. Zelf laat ik de schil eraan zitten, deze kun je ook prima eten. Mocht je hem er liever afhalen kan dat natuurlijk ook. Smeer de plakken in met olie en een beetje paprikapoeder en zout. Grill er mooie streepjes op. Dit duurt zo'n 10 minuten per kant. De pompoen is dan gaar maar nog wel stevig. Wil je het zachter hebben? Kook die plakken dan ongeveer 5 minuten voor.
In de tussentijd bak je de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Wanneer het geslonken is doe je het in een bolzeef en druk je zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de spinazie dan teug in de pan en voeg hier een goede eetlepel knoflook & kruiden Boursin aan toe. Roer dit er doorheen tot romige spinazie.
Breng een pan water aan de kook en kook de lasagne bladeren volgens de verpakking. Kijk vooraf even of je met je eetring of steker 2 rondjes uit 1 lasagne blad kan halen. De grote daarvan verschild weleens. Probeer even grote rondjes te maken als de plakken pompoen. Wanneer de bladen al dente zijn, steek je de rondjes uit.
Snijd de champignons in plakjes. Bak deze bruin met een beetje zout en een scheutje olie in een hete koekenpan.
Wanneer de pompoen plakken bijna klaar zijn besprenkel je de tomaatjes nog met wat olie en die leg je erbij in de grillpan.
Zet dan alle pannen nog opnieuw aan om alles goed op te warmen en leg de ronde pasta bladen nog even terug in het warme water.
Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje Boursin op gevolgd door wat paddestoelen. Leg hier het plakja pasta op gevolgd door een schep van de spinazie. Herhaal dit twee keer en maak af met de derde plak pompoen. Smeer ook hier Boursin op en maak helemaal af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje vers gedraaide peper en basilicum. Smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet allereerst alvast de grillpan op het vuur op warm te laten worden. Heb je dit niet, dan kun je de oven of een contactgrill gebruiken. Was de fles pompoen en snijd er plakken van. Zelf laat ik de schil eraan zitten, deze kun je ook prima eten. Mocht je hem er liever afhalen kan dat natuurlijk ook. Smeer de plakken in met olie en een beetje paprikapoeder en zout. Grill er mooie streepjes op. Dit duurt zo'n 10 minuten per kant. De pompoen is dan gaar maar nog wel stevig. Wil je het zachter hebben? Kook die plakken dan ongeveer 5 minuten voor.
In de tussentijd bak je de spinazie in een koekenpan met een klein scheutje olie. Wanneer het geslonken is doe je het in een bolzeef en druk je zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de spinazie dan teug in de pan en voeg hier een goede eetlepel knoflook & kruiden Boursin aan toe. Roer dit er doorheen tot romige spinazie.
Breng een pan water aan de kook en kook de lasagne bladeren volgens de verpakking. Kijk vooraf even of je met je eetring of steker 2 rondjes uit 1 lasagne blad kan halen. De grote daarvan verschild weleens. Probeer even grote rondjes te maken als de plakken pompoen. Wanneer de bladen al dente zijn, steek je de rondjes uit.
Snijd de champignons in plakjes. Bak deze bruin met een beetje zout en een scheutje olie in een hete koekenpan.
Wanneer de pompoen plakken bijna klaar zijn besprenkel je de tomaatjes nog met wat olie en die leg je erbij in de grillpan.
Zet dan alle pannen nog opnieuw aan om alles goed op te warmen en leg de ronde pasta bladen nog even terug in het warme water.
Leg een plak pompoen op een bord. Smeer hier een laagje Boursin op gevolgd door wat paddestoelen. Leg hier het plakja pasta op gevolgd door een schep van de spinazie. Herhaal dit twee keer en maak af met de derde plak pompoen. Smeer ook hier Boursin op en maak helemaal af met de tomaatjes, geroosterde pijnboompitten, een beetje vers gedraaide peper en basilicum. Smullen maar!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met eatertainment.nl en Boursin.nl. Hopelijk heb ik je met dit recept kunnen inspireren! Maak je dit heerlijke gerecht ook? Deel jouw creatie dan op social media met #zomermetBoursin , zo missen we niets!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]