In Leiden

Sushi bestellen in Leiden? Dat doe je hier!

Sushi bestellen in Leiden? Dat doe je hier!

Waar in Leiden bestel je de lekkerste sushi? Ik denk dat de meningen daarover altijd verdeelt zullen blijven. Naar aanleiding van wat tips heb ik er zelf een aantal uitgeprobeerd. Nog lang niet alles, en ik zal nieuwe ervaringen later gewoon toevoegen aan dit artikel.

Lange tijd vond ik sushi echt heel vies. Toch bleef ik het af en toe proberen. Langzaam is het er in geslopen en nu ben ik er echt dol op. Meestal eet ik bij Shabu Shabu. Ik ben ook weleens bij Sumo geweest maar bij Shabu vind ik het toch lekkerder. Bestellen doe ik het niet zo vaak. Het is best prijzig en zeker als je in je eentje een beetje verschillende dingen wil kost je bestelling zo 60 euro. Hoe dol ik ook op sushi ben, dan laat ik toch liever 4 keer een goede pizza bezorgen. Dit is ook gelijk de reden trouwens dat ik liever ergens sushi ga eten dan dat ik het bestel. Zo kun je gemakkelijker verschillende sushi’s eten.

Maar soms, soms is de trek in sushi zo groot dat ik toch bestel. Een aantal weken geleden wilde ik dat doen maar besloot eerst naar besteltips in Leiden te vragen via mijn Instagram stories. Daardoor kreeg ik het plan dit artikel te maken. Maar zoals ik al zei, ik bestel niet zo heel vaak. En om dit even in een maand te regelen, kost me dat een vermogen aan sushi, en hoe lekker ik het ook vind, ik moet het niet te vaak eten. Dusssss, heb ik besloten het artikel al te maken en delen en zal ik gewoon steeds aanvullen als ik weer een nieuwe ervaring heb. 

Dit is het lijstje met namen die vaker zijn genoemd in willekeurig volgorde:

SushiPoint 
Sushi Bento
SushiTime
Zoezie
Ichi Ban
Sushi Mama
Yuki
Shabu to go

De grotere zoals SushiPoint en SushiTime kennen we allemaal wel denk ik. Over Sushi Bento hoor ik al jaren hele goede verhalen. Verder was er ook echt véél enthousiasme over Ichi Ban. Die ken ik nog helemaal niet en staat hoog op mijn lijstje voor volgende keer!

SushiPoint

Eerst bestelde ik bij SushiPoint, ik wilde echt van alles en was uiteindelijk 60 euro kwijt.. Het was ook wel veel maar niet eens heel veel teveel. Ik dacht ach, dan heb ik in ieder geval genoeg voor een lekkere foto voor dit artikel, en een dag later zijn de restjes ook nog lekker. Ik ben echt mega dol op rauwe tonijn, daar bestel ik ook altijd het meeste mee. Zalm ook lekker, maar ik heb gewoon liever tonijn. Ik vind wasabi ook echt niet lekker dus ik kan daar niet over oordelen. Sushi met surimi zal ik ook nooit bestellen maar zeker wel alles wat crispy is.

SushiPoint staand

De handroll met tonijn vond ik een beetje saai, ik ben dan weer gewend van de Shabu dat daar ook een lekkere mayo inzit. Hier zat dat niet tot nauwelijks in, wat ‘m ook een beetje droog maakte. De spicy tonijn handroll vond ik lekkerder. Ik had ook een sushi (links bovenin) deze was helemaal niet met zeewier. Het was opgerold met sla en alles werd bij elkaar gehouden door een rijsten vel. Tegen alle verwachtingen in vond ik deze méga lekker! Er zat ook iets krokants in. Met de boontjes kan niet zoveel mis wat mij betreft en de rest vond ik ook gewoon goed en lekker. Niet echt een wauw, maar dat verwachtte ik ook niet. Al met al zeker van genoten!

Sushi Bento

Yes, eindelijk! Heel vaak hoorde ik dat je hier niet kon bestellen. Dus of dat klopte niet of ze bezorgen pas sinds kort. Ik heb nu besteld via Uber Eats. In de app stonden geen plaatjes, dat vind ik als iemand die die namen per sushi maar niet kan onthouden best lastig. Ik ben dus vol af gegaan op de omschrijving. Dan kom je er ook wel aardig. Ik wilde wat diverse dingen, en van heel veel kon je kiezen of je 4 of 8 stuks wilde, dat vond ik wel een voordeel ten opzichte van SushiPoint bijvoorbeeld. 

Sushi Bento bestelling

Ik had 6 dingen besteld maar één onderdeel zat niet bij mijn bestelling. Ik heb dat in de app aangegeven en binnen een dag was het geld terug gestort, dat vond ik top (maar dat ligt bij Uber Eats en niet bij Sushi Bento). Ik had een roll met krokante garnaal en een rol met zoet ei, avocado en pijnboompitten. Allebei héél lekker! De gyoza’s waren ook op voor ik het doorhad. Ze Waren al niet meer zo warm maar wel echt goed van smaak! De spicy handroll was ook echt spicy, alleen denk ik niet dat ik hem nog eens zal bestellen. De kleine avocado sushi was gewoon lekker voor erbij, niet bijzonder maar gewoon prima. Hier zo ik eerder nog een keer bestellen dan bij SushiPoint. Maar omdat er nog zoveel andere te proberen zijn denk ik niet dat dat heel snel zal gebeuren.

Sushi Time

Ohhh, ik mocht een lekkere bestelling plaatsen bij Sushi Time Leiden. Voor de duidelijkheid ik heb dit dus gekregen. Ik bestelde via de website en dat was heel overzichtelijk. Ik vond het fijn dat er overal plaatjes bij stonden. Dat is niet altijd het geval en dan moet je alleen op de omschrijving afgaan. Natuurlijk heb ik weer voornamelijk tonijn en crispy garnaal besteld. Alles kwam netjes verpakt aan!

Sushitime

Zoals je ziet heb ik ook losse garnalen besteld. Na het maken van de foto’s waren ze logischerwijs afgekoeld. Maar ik was mega verrast over hoe krokant ze nog waren. Er zal een heerlijk dik ketjap achtig sausje bij. Héél lekker! De Gyoza’s waren ook lekker krokant, deze werden bezorgd met wat chilisaus. Van de sushi was de Crunchy Ebi (garnaal) roll mijn absolute favoriet. Hoe eenvoudig ook, de nigiri avocado was ook top. Hangt of staat echt met een goede avocado of niet. In de hand rolls zat wel veel rijst ten opzichte van vulling. Persoonlijk vond ik dit niet erg want de totaal smaak was goed. 

Sushi close up

Al met al heb ik heerlijk gegeten en zou ik zo nog een keertje bestellen bij Sushi Time!

Goed, dit was hem voor nu. Het zou leuk zijn als je er iets aan gehad hebt. Mocht jouw gouden tip er niet bijstaan? Laat je deze dan hieronder weten? Zo hebben we er allemaal iets aan! Binnenkort probeer ik weer een nieuwe uit!

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.