Bakrecepten

Vegan hazelnoot-koffiekoeken

Vegan koeken close up

Mijn koekjes bak fase is nog lang niet over geloof ik! Nadat ik eindeloze smaak combinaties aan het bedenken een uitvoeren ben vond ik het ook de hoogste tijd om een vegan variant te proberen. Tegen mijn verwachtingen in lukte deze gelijk perfect (vind ik dan). Wederom smeuïg, smaakvol en met een krokante rand!

Close up vegan koffie

Zorg dat je de hazelnoten goed roostert van te voren. Dit kan in een droge koekenpan maar ik gebruik zelf liever de oven. Ongeveer 10 minuten op 200 graden, tot ze mooi goudbruin zijn. Nog meer toevoegen? Een handje pure of melk (vegan) chocolade zou er ook heerlijk bij smaken, dan begint het echt op Nutella koeken te lijken. Ik vind ze zelf echt het lekkerst met een zachte binnenkant. Wil je ze liever iets steviger? Bak dan twee minuutjes langer!

Koffie en koeken vegan

Prep Time15 minsCook Time12 minsTotal Time1 hr
Dit heb je nodig (9 koeken):
 150 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 125 gram koude plantaardige boter (ik gebruikte ongezouten Flora Plant)
 30 gram amandelmeel
 5 el havermelk
 1 el chiazaad
 2 zakjes oploskoffie (4 gram)
 1 tl vanille extract
 1 tl maizena
 85 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 koekjes uitsteker of eet-ring
 eetlepel, het liefst zo'n maatschepje
 stand-of handmixer
 ijsschep
Zo maak je het!
1

Meng allereerst de havermelk met het chiazaad en oploskoffie. Roer goed door en zet apart voor ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.

2

Meng dan de plantaardige koude boter blokjes met de suiker, vanille en het zout.

3

Voeg hier dan het chiazaad mengsel aan toe en roer tot het is opgenomen door de boter.

4

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, havermeel en de maizena toe. Roer tot een dik deeg. Voeg dan de grof gehakte hazelnoten toe, meng deze er ook goed doorheen.

5

Zet een bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop. Proportioneer 5 balletjes deeg en verdeel deze over de bakplaat. Schuif deze voor 12 minuten de oven in.

6

Wanneer je ze uit de oven haalt zet je de eet-ring om een koek en maak je snelle ronddraaiende bewegingen om de koek perfect rond te maken. Herhaal dit bij alle koeken. Daarna druk ik ze nog een beetje plat met de bolle kant van een eetlepel. Hoeft niet, wat je zelf wil.

7

Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te koelen. Herhaal dit met de overige 4 deegbollen. Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze eet. Makkelijk in te vriezen voor een later moment. Of eet ze binnen ongeveer 3 dagen op.

Ingredients

Dit heb je nodig (9 koeken):
 150 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 125 gram koude plantaardige boter (ik gebruikte ongezouten Flora Plant)
 30 gram amandelmeel
 5 el havermelk
 1 el chiazaad
 2 zakjes oploskoffie (4 gram)
 1 tl vanille extract
 1 tl maizena
 85 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 koekjes uitsteker of eet-ring
 eetlepel, het liefst zo'n maatschepje
 stand-of handmixer
 ijsschep

Directions

Zo maak je het!
1

Meng allereerst de havermelk met het chiazaad en oploskoffie. Roer goed door en zet apart voor ongeveer 5 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.

2

Meng dan de plantaardige koude boter blokjes met de suiker, vanille en het zout.

3

Voeg hier dan het chiazaad mengsel aan toe en roer tot het is opgenomen door de boter.

4

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, havermeel en de maizena toe. Roer tot een dik deeg. Voeg dan de grof gehakte hazelnoten toe, meng deze er ook goed doorheen.

5

Zet een bakplaat klaar met een velletje bakpapier erop. Proportioneer 5 balletjes deeg en verdeel deze over de bakplaat. Schuif deze voor 12 minuten de oven in.

6

Wanneer je ze uit de oven haalt zet je de eet-ring om een koek en maak je snelle ronddraaiende bewegingen om de koek perfect rond te maken. Herhaal dit bij alle koeken. Daarna druk ik ze nog een beetje plat met de bolle kant van een eetlepel. Hoeft niet, wat je zelf wil.

7

Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te koelen. Herhaal dit met de overige 4 deegbollen. Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze eet. Makkelijk in te vriezen voor een later moment. Of eet ze binnen ongeveer 3 dagen op.

Vegan hazelnoot-koffiekoeken

Vegan koeken stapel staand

Bovenaf vegan koeken

Nog meer goddelijke kookrecepten:

Amandel koeken met citroen en witte chocolade

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s

White chocolate chip cookies met pecannoten

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.