Op dit moment zit ik even in een koekjes fase. Ik bakte vorige week 3 heerlijke recepten en ik had me voorgenomen dit een beetje verspreid met jullie te delen.. #mislukt! Ik deelde eerder al chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s. Hoe lekker die hoe waren, deze vond ik nóg lekkerder. Maar dat komt omdat ik iets fruitigs fris verkies boven chocolade. Hoe je deze héérlijke amandel koeken met citroen en witte chocolade maakt vertel ik je nu!
Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.
Meng de koude boter blokjes goed met de suiker, vanille en het zout. Voeg vervolgens het ei toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en de maizena toe. Zet de machine op een lage stand om dit te roeren tot een deeg.
Voeg tijdens het roeren de amandelen, witte chocolade en citroenrasp toe. Meng het deeg niet langer dan nodig is.
Zet een bakplaat met velletje bakpapier klaar. Maak met de ijsschep 8 gelijke porties. Leg 4 van deze ruim verdeeld over de bakplaat en schuif deze voor 10 minuten de oven in.
Direct hierna zet je de eet-ring of koekjes steker er omheen en maak je ronddraaiende beweging. Zo worden de koekjes mooi rond. Heb je beiden niet kun je ook een schaaltje gebruiken bijvoorbeeld.
Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te laten koelen en herhaal alles nog een keer met het overige deeg.
Volledig afgekoeld zijn de koeken het lekkerst vind ik! Bewaar in een luchtdichte bak of trommel. Ze zijn ook prima in te vriezen!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.
Meng de koude boter blokjes goed met de suiker, vanille en het zout. Voeg vervolgens het ei toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en de maizena toe. Zet de machine op een lage stand om dit te roeren tot een deeg.
Voeg tijdens het roeren de amandelen, witte chocolade en citroenrasp toe. Meng het deeg niet langer dan nodig is.
Zet een bakplaat met velletje bakpapier klaar. Maak met de ijsschep 8 gelijke porties. Leg 4 van deze ruim verdeeld over de bakplaat en schuif deze voor 10 minuten de oven in.
Direct hierna zet je de eet-ring of koekjes steker er omheen en maak je ronddraaiende beweging. Zo worden de koekjes mooi rond. Heb je beiden niet kun je ook een schaaltje gebruiken bijvoorbeeld.
Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te laten koelen en herhaal alles nog een keer met het overige deeg.
Volledig afgekoeld zijn de koeken het lekkerst vind ik! Bewaar in een luchtdichte bak of trommel. Ze zijn ook prima in te vriezen!