Bakrecepten

Amandel koeken met citroen en witte chocolade

Citroen koeken close up

Op dit moment zit ik even in een koekjes fase. Ik bakte vorige week 3 heerlijke recepten en ik had me voorgenomen dit een beetje verspreid met jullie te delen.. #mislukt! Ik deelde eerder al chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s. Hoe lekker die hoe waren, deze vond ik nóg lekkerder. Maar dat komt omdat ik iets fruitigs fris verkies boven chocolade. Hoe je deze héérlijke amandel koeken met citroen en witte chocolade maakt vertel ik je nu!

Citroen koeken bovenaf

Prep Time20 minsCook Time10 minsTotal Time1 hr
Dit heb je nodig (8 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 1 middelgroot ei
 20 gram amandelmeel
 1 citroen, het rasp ervan
 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes
 50 gram amandel stiftjes, rooster deze vooraf even
 2 mespuntjes maizena
 1,5 tl vanille pasta (of extract)
 snuf zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 2 velletje bakpapier
 ijsschep (optioneel)
 citrusrasp
 grote ronde koek steker of eet-ring
 standmixer met vlinder, zou ook met handmixer kunnen
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Meng de koude boter blokjes goed met de suiker, vanille en het zout. Voeg vervolgens het ei toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en de maizena toe. Zet de machine op een lage stand om dit te roeren tot een deeg.

3

Voeg tijdens het roeren de amandelen, witte chocolade en citroenrasp toe. Meng het deeg niet langer dan nodig is.

4

Zet een bakplaat met velletje bakpapier klaar. Maak met de ijsschep 8 gelijke porties. Leg 4 van deze ruim verdeeld over de bakplaat en schuif deze voor 10 minuten de oven in.

5

Direct hierna zet je de eet-ring of koekjes steker er omheen en maak je ronddraaiende beweging. Zo worden de koekjes mooi rond. Heb je beiden niet kun je ook een schaaltje gebruiken bijvoorbeeld.

6

Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te laten koelen en herhaal alles nog een keer met het overige deeg.

7

Volledig afgekoeld zijn de koeken het lekkerst vind ik! Bewaar in een luchtdichte bak of trommel. Ze zijn ook prima in te vriezen!

Ingredients

Dit heb je nodig (8 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 150 gram kristalsuiker
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 1 middelgroot ei
 20 gram amandelmeel
 1 citroen, het rasp ervan
 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes
 50 gram amandel stiftjes, rooster deze vooraf even
 2 mespuntjes maizena
 1,5 tl vanille pasta (of extract)
 snuf zout
Nog meer nodig:
 bakplaat
 2 velletje bakpapier
 ijsschep (optioneel)
 citrusrasp
 grote ronde koek steker of eet-ring
 standmixer met vlinder, zou ook met handmixer kunnen

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Meng de koude boter blokjes goed met de suiker, vanille en het zout. Voeg vervolgens het ei toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel en de maizena toe. Zet de machine op een lage stand om dit te roeren tot een deeg.

3

Voeg tijdens het roeren de amandelen, witte chocolade en citroenrasp toe. Meng het deeg niet langer dan nodig is.

4

Zet een bakplaat met velletje bakpapier klaar. Maak met de ijsschep 8 gelijke porties. Leg 4 van deze ruim verdeeld over de bakplaat en schuif deze voor 10 minuten de oven in.

5

Direct hierna zet je de eet-ring of koekjes steker er omheen en maak je ronddraaiende beweging. Zo worden de koekjes mooi rond. Heb je beiden niet kun je ook een schaaltje gebruiken bijvoorbeeld.

6

Schuif de koeken met bakpapier en al op het aanrecht om af te laten koelen en herhaal alles nog een keer met het overige deeg.

7

Volledig afgekoeld zijn de koeken het lekkerst vind ik! Bewaar in een luchtdichte bak of trommel. Ze zijn ook prima in te vriezen!

Amandel koeken met citroen en witte chocolade

Koeken in schaal

Koeken bovenaf staand

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.