Ontbijt/Lunch

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

In dit recept staat de Hollandse aardbei in de schijnwerper! Heerlijk in limoen siroop met een frisse cottage cheese op een versgebakken flatbread met wat munt. Flatbread is echt kinderlijk eenvoudig en snel om te maken. Het is ook heel goed op de barbecue af te bakken en dat maakt dit recept ook nog een lekker idee als toetje. Want alles is goed voor te bereiden. Ik vertel je hoe!

Wist je bijvoorbeeld dat je aardbeien goed in kunt vriezen? Laat dan wel het kroontjes erop zitten, zo komt er minder vocht in de aardbei en zijn ze heerlijk na het ontdooien. Aardbeien kun je vers het beste bewaren in de koelkast. Doe ze dan in een eigen bakje met een velletje keukenpapier op de bodem. Dek ze niet af. Zo zijn ze een weekje goed te houden. 

Flatbread close up

Dit heb je nodig!
Deeg:
 150 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra
 130 gram Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie om in te bakken
Toping:
 150 gram cottage cheese
 150 gram aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 Rasp en sap van een halve limoen
 1 el water
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Nog meer nodig:
 koekenpan
 steelpan
 bolzeef
 handmixer (optioneel)
 deegroller
Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de yoghurt en het zout. Dit kan met de hand maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bebloem het aanrecht en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit een koekenpan op laag vuur. Doe hier een theelepel zonnebloemolie in. Leg 1 broodje hierin en bak deze bruin en gaar in ongeveer 5 minuten aan elke kant. Herhaal dit met het andere brood. Doe dit alles op laag tot middelhoog vuur.

4

Ondertussen doe je de limoenrasp en het sap samen met de suiker en het water in een steelpan. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. Zo verdampt het water en krijg je een siroop. Blijf ondertussen roeren en zet dan het vuur uit.

5

Snijd de aardbeien in stukjes en roer ze door de siroop.

6

Wanneer de flatbread klaar is leg je dit op een bord en besmeer je ze met een laagje cottage cheese. Schep vervolgens de siroop-aardbeien erop en maak af met de munt. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig!
Deeg:
 150 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra
 130 gram Griekse yoghurt
 Snufje zout
 2 tl zonnebloemolie om in te bakken
Toping:
 150 gram cottage cheese
 150 gram aardbeien, in stukjes
 1 el suiker
 Rasp en sap van een halve limoen
 1 el water
 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden
Nog meer nodig:
 koekenpan
 steelpan
 bolzeef
 handmixer (optioneel)
 deegroller

Directions

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de yoghurt en het zout. Dit kan met de hand maar ook met een mixer met deeghaken.

2

Verdeel het deeg in tweeën. Bebloem het aanrecht en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik.

3

Verhit een koekenpan op laag vuur. Doe hier een theelepel zonnebloemolie in. Leg 1 broodje hierin en bak deze bruin en gaar in ongeveer 5 minuten aan elke kant. Herhaal dit met het andere brood. Doe dit alles op laag tot middelhoog vuur.

4

Ondertussen doe je de limoenrasp en het sap samen met de suiker en het water in een steelpan. Breng dit aan de kook voor een paar minuten. Zo verdampt het water en krijg je een siroop. Blijf ondertussen roeren en zet dan het vuur uit.

5

Snijd de aardbeien in stukjes en roer ze door de siroop.

6

Wanneer de flatbread klaar is leg je dit op een bord en besmeer je ze met een laagje cottage cheese. Schep vervolgens de siroop-aardbeien erop en maak af met de munt. Eet smakelijk!

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Flatbread bovenaf

Flatbread staand close up

Dit artikel en recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl en vaneigenbodem.nl.

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.