Bakrecepten

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s

M&m koeken close up

Een tijdje geleden vroeg ik jullie (via Instagram) om je bakvraag in te sturen. Ik kreeg toen heel veel vragen over hoe je koeken niet te ver uitlopen in de oven. Dit kan verschillende factoren hebben. Hoe koud je boter is, is daar bijvoorbeeld 1 van. Op die materie ga ik nu niet helemaal in. Wat ik je wel kan vertellen is dat deze chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s bijna niet uitlopen en je ze zelfs nog een beetje plat moet duwen. Lekker dat ze zijn!

Koeken binnenkant

Prep Time20 minsCook Time11 minsTotal Time1 hr
Dit heb je nodig (10 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 100 gram bruine basterdsuiker
 50 gram kristalsuiker
 1 middelgroot ei
 20 gram cacaopoeder
 10 gram maizena
 100 gram pinda m&m's, grof gehakt
 40 gram karamel blokjes
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 standmixer met vlinder of handmixer met deeghaken
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 voor het gemak een ijsschep (kan ook zonder)
 een koekjes steker, eetring of schaaltje (een stuk groter dan de koeken worden)
 1 eetlepel
Zo maak je ze:
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Roer de boter los en voeg dan de basterdsuiker, kristalsuiker en het zout toe. Als dit goed is gemengd voeg je ook het ei toe. Roer dit tot ie helemaal is opgenomen.

3

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de maizena en cacaopoeder toe. Zet de mixer op een lage stand. Wanneer het bijna goed gemengd is voeg je de karamel blokjes en grof gehakte m&m's toe. Meng dan verder tot een mooi deeg. Mix niet langer dan nodig is.

4

Pak de bakplaat erbij en leg hier een velletje bakpapier op. Verdeel 5 koeken over de bakplaat. Zelf doe ik dit altijd met een ijsschep. Heb je deze niet? Verdeel het deeg dan in 10 gelijke delen (als je het helemaal precies wil, gebruik dan de weegschaal). Maak er dan handmatig een bolletje van.

5

Schuif de koeken voor 11 minuten de oven in. Ze lopen amper uit. Wanneer je ze uit de oven haalt druk je ze een beetje plat aan de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel. Zet dan een eetring, koekjes steker of schaaltje om de koek heen en maak herhaaldelijk een ronddraaiende beweging. Zo worden de koeken mooi rond. Doe dit direct wanneer ze uit de oven komen, anders werkt het niet goed. Deze top tip zag ik voorbij komen op foodfromclaudnine.nl

6

Schuif de koeken met bakpapier en al van de bakplaat af op je aanrecht. Leg het andere velletje bakpapier op de bakplaat en herhaal dit alles opnieuw.

7

Laat de koeken afkoelen! Ze hebben een super krokante rand en een heerlijk chewy en smeuïge binnenkant. Gevaarlijk lekker! Je kunt ze ook prima invriezen en op een later moment eten. Veel bak plezier!

Ingredients

Dit heb je nodig (10 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 100 gram bruine basterdsuiker
 50 gram kristalsuiker
 1 middelgroot ei
 20 gram cacaopoeder
 10 gram maizena
 100 gram pinda m&m's, grof gehakt
 40 gram karamel blokjes
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 standmixer met vlinder of handmixer met deeghaken
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 voor het gemak een ijsschep (kan ook zonder)
 een koekjes steker, eetring of schaaltje (een stuk groter dan de koeken worden)
 1 eetlepel

Directions

Zo maak je ze:
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Roer de boter los en voeg dan de basterdsuiker, kristalsuiker en het zout toe. Als dit goed is gemengd voeg je ook het ei toe. Roer dit tot ie helemaal is opgenomen.

3

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de maizena en cacaopoeder toe. Zet de mixer op een lage stand. Wanneer het bijna goed gemengd is voeg je de karamel blokjes en grof gehakte m&m's toe. Meng dan verder tot een mooi deeg. Mix niet langer dan nodig is.

4

Pak de bakplaat erbij en leg hier een velletje bakpapier op. Verdeel 5 koeken over de bakplaat. Zelf doe ik dit altijd met een ijsschep. Heb je deze niet? Verdeel het deeg dan in 10 gelijke delen (als je het helemaal precies wil, gebruik dan de weegschaal). Maak er dan handmatig een bolletje van.

5

Schuif de koeken voor 11 minuten de oven in. Ze lopen amper uit. Wanneer je ze uit de oven haalt druk je ze een beetje plat aan de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel. Zet dan een eetring, koekjes steker of schaaltje om de koek heen en maak herhaaldelijk een ronddraaiende beweging. Zo worden de koeken mooi rond. Doe dit direct wanneer ze uit de oven komen, anders werkt het niet goed. Deze top tip zag ik voorbij komen op foodfromclaudnine.nl

6

Schuif de koeken met bakpapier en al van de bakplaat af op je aanrecht. Leg het andere velletje bakpapier op de bakplaat en herhaal dit alles opnieuw.

7

Laat de koeken afkoelen! Ze hebben een super krokante rand en een heerlijk chewy en smeuïge binnenkant. Gevaarlijk lekker! Je kunt ze ook prima invriezen en op een later moment eten. Veel bak plezier!

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s

Koeken bovenaf

1 koek close up

Op zoek naar andere lekkere koek recepten? Wat dacht je hiervan:

Speculooskoeken met chocolade 

Witte chocolate chip cookies met pecannoten

Chocoladekoeken met amandelen, pecan en pistachenoten

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.