• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Koekjes Recepten

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s

Eefje
Geen reacties
6 juni 2020
Chocolade koeken met karamel en pinda m&m's

M&m koeken close up

Een tijdje geleden vroeg ik jullie (via Instagram) om je bakvraag in te sturen. Ik kreeg toen heel veel vragen over hoe je koeken niet te ver uitlopen in de oven. Dit kan verschillende factoren hebben. Hoe koud je boter is, is daar bijvoorbeeld 1 van. Op die materie ga ik nu niet helemaal in. Wat ik je wel kan vertellen is dat deze chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s bijna niet uitlopen en je ze zelfs nog een beetje plat moet duwen. Lekker dat ze zijn!

Koeken binnenkant

Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd11 minutenTotale tijd1 uur

Dit heb je nodig (10 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 100 gram bruine basterdsuiker
 50 gram kristalsuiker
 1 middelgroot ei
 20 gram cacaopoeder
 10 gram maizena
 100 gram pinda m&m's, grof gehakt
 40 gram karamel blokjes
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 standmixer met vlinder of handmixer met deeghaken
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 voor het gemak een ijsschep (kan ook zonder)
 een koekjes steker, eetring of schaaltje (een stuk groter dan de koeken worden)
 1 eetlepel

Zo maak je ze:
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Roer de boter los en voeg dan de basterdsuiker, kristalsuiker en het zout toe. Als dit goed is gemengd voeg je ook het ei toe. Roer dit tot ie helemaal is opgenomen.

3

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de maizena en cacaopoeder toe. Zet de mixer op een lage stand. Wanneer het bijna goed gemengd is voeg je de karamel blokjes en grof gehakte m&m's toe. Meng dan verder tot een mooi deeg. Mix niet langer dan nodig is.

4

Pak de bakplaat erbij en leg hier een velletje bakpapier op. Verdeel 5 koeken over de bakplaat. Zelf doe ik dit altijd met een ijsschep. Heb je deze niet? Verdeel het deeg dan in 10 gelijke delen (als je het helemaal precies wil, gebruik dan de weegschaal). Maak er dan handmatig een bolletje van.

5

Schuif de koeken voor 11 minuten de oven in. Ze lopen amper uit. Wanneer je ze uit de oven haalt druk je ze een beetje plat aan de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel. Zet dan een eetring, koekjes steker of schaaltje om de koek heen en maak herhaaldelijk een ronddraaiende beweging. Zo worden de koeken mooi rond. Doe dit direct wanneer ze uit de oven komen, anders werkt het niet goed. Deze top tip zag ik voorbij komen op foodfromclaudnine.nl

6

Schuif de koeken met bakpapier en al van de bakplaat af op je aanrecht. Leg het andere velletje bakpapier op de bakplaat en herhaal dit alles opnieuw.

7

Laat de koeken afkoelen! Ze hebben een super krokante rand en een heerlijk chewy en smeuïge binnenkant. Gevaarlijk lekker! Je kunt ze ook prima invriezen en op een later moment eten. Veel bak plezier!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (10 koeken):
 160 gram zelfrijzend bakmeel
 120 gram koude roomboter, in blokjes
 100 gram bruine basterdsuiker
 50 gram kristalsuiker
 1 middelgroot ei
 20 gram cacaopoeder
 10 gram maizena
 100 gram pinda m&m's, grof gehakt
 40 gram karamel blokjes
 flinke snuf zout
Nog meer nodig:
 standmixer met vlinder of handmixer met deeghaken
 bakplaat
 2 velletjes bakpapier
 voor het gemak een ijsschep (kan ook zonder)
 een koekjes steker, eetring of schaaltje (een stuk groter dan de koeken worden)
 1 eetlepel

Aanwijzingen

Zo maak je ze:
1

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht.

2

Roer de boter los en voeg dan de basterdsuiker, kristalsuiker en het zout toe. Als dit goed is gemengd voeg je ook het ei toe. Roer dit tot ie helemaal is opgenomen.

3

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de maizena en cacaopoeder toe. Zet de mixer op een lage stand. Wanneer het bijna goed gemengd is voeg je de karamel blokjes en grof gehakte m&m's toe. Meng dan verder tot een mooi deeg. Mix niet langer dan nodig is.

4

Pak de bakplaat erbij en leg hier een velletje bakpapier op. Verdeel 5 koeken over de bakplaat. Zelf doe ik dit altijd met een ijsschep. Heb je deze niet? Verdeel het deeg dan in 10 gelijke delen (als je het helemaal precies wil, gebruik dan de weegschaal). Maak er dan handmatig een bolletje van.

5

Schuif de koeken voor 11 minuten de oven in. Ze lopen amper uit. Wanneer je ze uit de oven haalt druk je ze een beetje plat aan de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel. Zet dan een eetring, koekjes steker of schaaltje om de koek heen en maak herhaaldelijk een ronddraaiende beweging. Zo worden de koeken mooi rond. Doe dit direct wanneer ze uit de oven komen, anders werkt het niet goed. Deze top tip zag ik voorbij komen op foodfromclaudnine.nl

6

Schuif de koeken met bakpapier en al van de bakplaat af op je aanrecht. Leg het andere velletje bakpapier op de bakplaat en herhaal dit alles opnieuw.

7

Laat de koeken afkoelen! Ze hebben een super krokante rand en een heerlijk chewy en smeuïge binnenkant. Gevaarlijk lekker! Je kunt ze ook prima invriezen en op een later moment eten. Veel bak plezier!

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s
IngrediëntenAanwijzingen

Koeken bovenaf

1 koek close up

Op zoek naar andere lekkere koek recepten? Wat dacht je hiervan:

Speculooskoeken met chocolade 

Witte chocolate chip cookies met pecannoten

Chocoladekoeken met amandelen, pecan en pistachenoten

Liefs,
Eefje

Bakrecept Koeken M&M's Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Uit eten bij The Bishop

volgend bericht

Flatbread met aardbeien in limoensiroop

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍 ⠀⠀⠀ MIJN FAVORIETE OVERNIGHT OATS + TIPS😍
⠀⠀⠀
Ik vind dit toch een lekkere uitvinding! Súper makkelijk om te maken, groot plezier om op te eten en vooral tijdbesparend🙌🏻 Deze maakte ik een paar maanden geleden op de gok en is uitgegroeid tot mijn favoriet!
⠀⠀⠀
Dit is voor 2 porties:
➡️400 ml kokosdrink
➡️100 gram volvette Griekse yoghurt
➡️100 gram havermout
➡️3 maatschep el chiazaad
➡️3-4 maatschep el ahornsiroop
➡️1 tl Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
➡️150 diepvries frambozen
➡️Topping tips; verse aardbeien en geroosterde kokosflakes🥥
⠀⠀⠀
👉🏻Doe alle ingrediënten in een pot en roer even door. Voeg dan de frambozen toe. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast; het liefst een hele nacht.
⠀⠀⠀
👉🏻Roer de frambozen er grof doorheen en maak af met aardbeien en de kokosflakes. Eet smakelijk🥄
⠀⠀⠀
‼️Tip! Ook heel lekker om ipv de frambozen een paar blokjes diepvries passievrucht erin te doen💛
⠀⠀⠀
Ja; natuurlijk kun je variëren met soorten yoghurt/melk/zoetmiddel/fruit. Maar zoals hierboven beschreven vind ik ‘m op z’n best.
⠀⠀⠀
Is het naar jouw smaak te dik? Voeg dan nog wat melk of yoghurt toe. Te dun? Gebruik wat minder🥛 Ook lekker met een schep oploskoffie en een geprakte banaan bijvoorbeeld🍌
⠀⠀⠀
Mocht je het mee willen nemen zou ik pas vlak voor vertrek de bevroren frambozen erin doen, zo blijft het wat langer koud❄️
⠀⠀⠀
Nou nu zijn m’n tips op! Zeker als je nog niet bekend bent met overnight oats zou ik deze eens proberen. Sla je het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #havermout #oats #overnightoats #ontbijt #togoontbijt #aardbeien #frambozen #chiazaad #kaneel #ahornsiroop #ontbijtrecept #foodienl
YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROST YOGHURTCAKE MET FRAMBOZEN EN ROOMKAAS-LIMOEN FROSTING🌱
⠀⠀⠀
adv - Vandaag heb ik een lekker bakrecept voor je!👩🏻‍🍳 Een cake met Griekse yoghurt en frambozen door het beslag🎂 Maar wat is een cake zonder frosting? Precies, niks!!
⠀⠀⠀
Ik heb er een hele lekkere bijgemaakt met limoen erdoor, past samen met de pistachenootjes perfect bij de cake! Ga voor het recept naar Velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en daar kun je ‘m vinden👍🏻 Veel bakplezier alvast. Sla je deze video op?✅
⠀⠀⠀
Voorlopig is dit mijn laatste video vanuit de prachtige showroom van @velthuizenkeukens , Als je nog opzoek bent naar keukeninspiratie zou ik écht een keertje langsgaan😍
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens
⠀⠀⠀
#eefsfood #bakrecept #yoghurtcake #frambozen #pistache #munt #velthuizenkeukens #woudenberg #foodienl #frosting #limoen #makingofreel #cakebeslag
DRIE DAGEN PORTUGAL❤️ ⠀⠀⠀ Dit was écht DRIE DAGEN PORTUGAL❤️
⠀⠀⠀
Dit was écht een geweldige persreis, ik heb zo genoten!🥰 Heel erg lekker gegeten, mooie landschappen, goed gezelschap, varen op de Douro, een hoop lol, het was leerzaam, de beste pastéis, samen koken met @chefvanderlecq & @jordalthuizen voor @jacqueshermus en de hele club! Zo kan ik nog wel even doorgaan👩🏻‍🍳 Hiervan een kleine complicatie in 42 seconden!🎥
⠀⠀⠀
Boodschap; Port is geen 65+ drankje, het is hip en lekker🍷 En je moet het gekoeld bewaren, wist je dat?👇🏻
⠀⠀⠀
Ónwijs bedankt voor dit @warres_port & @alicebown 🙌🏻
⠀⠀⠀
#persreis #eefoppersreis #nix18 #warresport #alicebown #portugal #portentonic #porto #blijemeid #aftermovie #eefsfood @thehealthysins @rosieswines #opuitnodiging
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord