• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Horeca tips In Leiden

Uit eten bij The Bishop

Eefje
2 reacties
4 juni 2020
Uit eten bij The Bishop

Bishop gevel

LEIDEN – In december 2015 opende The Bishop haar deuren. Afgelopen jaar zat ik er (dan eindelijk) voor het eerst aan tafel tijdens de WijnSpijs wandeling van november ’19. We kregen hun inmiddels beroemde buikspek geserveerd. Ik weet nu dus ook wel waarom dit gerecht de kaart nooit zal verlaten. Verrukkelijk!

Maria beeldje

Even terug naar het begin. In die tijd stond ik namelijk ook nog druk taarten te bakken in de keuken van City Hall voor Lot & de Walvis. Lang verhaal kort, in de eerste weken is door mij gebakken taart als dessert geserveerd bij The Bishop (trots momentje). Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ik toen ik de taarten kwam brengen een stukje prei te proeven kreeg dat rechtsreeks uit hun Josper houtskool grill kwam. Je zou denken prei? Maar man man man, dat was het lekkerste hapje prei dat ik ooit gegeten heb. 

Dak en plafond
110 jaar oud historisch pand

Door de jaren heen heb ik talloze positieve verhalen gehoord over The Bishop en het eten. Al die jaren hebben ze dan ook op mijn lijstje gestaan. Ik heb er stom genoeg nooit zelf werk van gemaakt en beland toch altijd weer bij dezelfde adresjes waar ik graag eet. Tot dinsdag 3 juni! Leroy en ik werden om 17 uur verwacht. Na een lekker wandelingetje kon het feest beginnen. Voor de duidelijkheid vermeld ik graag nog even dat wij zijn uitgenodigd. Dat staat verder los van mijn enthousiaste verhaal dat nu komen gaat!

Rondzit

Na zo’n lange tijd voelde het bijna onwennig om naar je tafeltje gelopen te worden. Ik heb de horeca niet extreem gemist afgelopen maanden maar merkte dat er toch een tikkie euforie bij mezelf aanwezig was. Ik haalde mijn camera tevoorschijn en binnen 5 minuten was ik alweer helemaal in mijn element. Wij zaten aan het, wat mij betreft, mooiste tafeltje van de hele zaak. Boven aan het raam, met het avondzonnetje naar binnen en uitzicht op de Hooglandsekerk. 

Leroy

Of we klaar waren voor een aperitief? Zeker waren we dat. Geen idee wat precies maar ik vind daarin verrast worden altijd leuk. En het bleek een schot in de roos. Iets dat ik al wel kende maar een hele tijd niet had gedronken. Namelijk witte port met tonic! Wat ons gelijk opviel was het rietje. Op het zicht dacht ik eerst dat het bot was, waar ze ook weleens van die lepeltjes van maken. Maar na een klein onderzoek bleek het rietjes pasta te zijn. Méga leuk en wij hadden het nog nooit eerder gezien. Geen plastic en geen karton dat zacht en zompig wordt. Top vind ik!

Blij ei met aperitief

Daarna volgende snel een lekker broodje met roomboter en olijfolie. 

Broodje boter olie

Als voorgerecht kregen we ceviche ‘Pornstar Martini style’ van zeebaars met een vanille schuim en een kruim met pinda. Onwijs lekker, echt zo’n gerecht waarin elke hap anders smaakt. 

Ceviche

Ik had aangegeven liever geen eend te eten dus werd ik bij de volgende gang verrast met ik denk het lekkerste vegetarische gerechtje dat ik ooit heb geproefd. Een crème van knolselderij, basilicum gel en krokante oude kaas met wat notenkruim. De knolselderij doen ze met schil en al in de Josper tot het helemaal zacht wordt en zelfs een beetje gekarameliseerd is. Zó smaakvol! 

Knol met kaas

Ik proefde ook een hapje van Leroy zijn bord excl. de eend en zelfs dat was al heerlijk!

Eend gerecht

Als hoofdgerecht kregen we bavette, uiteraard bereid op de Josper. Ik ben echt dol op rood vlees en het korstje was zo krokant en smaakvol. Er zat jus bij gemaakt met o.a. Ibericoham. Daarbij lagen allerlei lekkere geroosterde groente zoals witte- en groen asperges en bosui. 

Bavette

Kaas of zoet was de volgende keuze waar we voor stonden. Hoewel ik dol ben op kaas vind ik het toch ook altijd tricky omdat er ook echt kazen zijn waar ik echt niet van houd. En na een diner heb ik toch vaak meer trek in zoet. Daar kozen we allebei voor dus. We kregen een lemoncurd taart met yoghurtijs en koekkruim. Errrg lekker!

Citroen dessert

Hierna was nog tijd voor een snelle espresso want we waren al voorbij de eerste shift tijd. Enorm voldaan liepen we naar buiten. Bedenkend wat de eerstvolgende reden zou zijn om weer te reserveren! 

Bishop espresso

Mijn favoriete wijn van de avond was de witte die ik geschonken kreeg bij de knolselderij. Vol, fruitig en zacht van smaak! Ik was natuurlijk weer veel teveel met het eten bezig dus heb niet onthouden welke wijn het was.. 

Favo wijn

Wijnkoeler

Sinds deze week heeft The Bishop ook een terras. Mocht je op een warme zomerdag dus buiten willen zitten? Dat kan! In hartje Leiden kun je The Bishop vinden, Middelweg 7-9. Reserveren kan telefonisch of via de website thebishop.nl.

Win een diner voor 2!

Nu heb ik ook nog iets leuks voor jou! Ik mag namelijk een compleet verzorgd 4-gangen diner als deze weggeven. Hiervoor loopt een actie op mijn Instagram pagina. Meedoen is heel eenvoudig! Hoe? Dat vind je hier. *actie loopt tot 10 juni ’20*

Liefs,
Eefje 

Diverse blogs Leiden The Bishop Uit eten
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Marleen

    6 juni 2020 10:45

    Oh hemels!!

    Beantwoord
  2. Caroline

    6 juni 2020 10:58

    Als je al niet overtuigd was door de foto’s dan wel door jouw verhaal. Ben nu erg nieuwsgierig geworden!

    Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Rabarber cake met mascarpone frosting

volgend bericht

Chocolade koeken met karamel en pinda m&m’s

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021
100% EEFSFOOD | Deze beslissing maakt mij zo blij!
Blog Persoonlijk

100% EEFSFOOD | Deze beslissing maakt mij zó blij!

3 min leestijd
1 oktober 2019
Shampoo bars | Mijn ervaringen en tips!
Blog

Shampoo bars | Mijn ervaringen en tips!

11 min leestijd
20 september 2020
Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!
Eef test

Ginger beer smaaktest, 11 verschillende soorten!

4 min leestijd
4 oktober 2020
Mijn favoriete horecazaken in Leiden
Horeca tips In Leiden

Mijn favoriete horecazaken in Leiden

4 min leestijd
30 oktober 2019
Gesponsorde content, hoe zit dat bij mij?
Blog

Gesponsorde content, hoe zit dat bij mij?

7 min leestijd
30 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACH BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACHESPIJS🤤
⠀⠀
adv - Na lange tijd stonden we weer eens samen in een keuken🎉 We hadden jullie gevraagd om ingrediënten in te sturen en daarna op je favoriet te stemmen. Hier kwam speculaas en pistache uit. Daar weten wij wel raad mee!
⠀⠀
We hebben gebruik gemaakt van de Square Cake Tin 18 x 18 van Tala. De vorm is niet eens ingevet en de boterkoek kwam er PERFECT uit! Dit komt door de dubbele non-stick laag. Alle Tala bakvormen zijn BPA-, PFAS- en PFOA-vrij en je hebt ook nog eens 10 jaar garantie. Wat wil je nog meer?
⠀⠀
Dit heb je nodig:
300 gram patentbloem
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram witte basterdsuiker
70 gram speculaasjes, in stukjes
Rasp van een halve (bio) citroen
Snufje zout
Vulling:
180 gram rauwe pistachenoten
120 gram kristalsuiker
40 gram eiwit
2 el citroensap
Snuf zout
Topping:
1/2 geklutst ei
20 gram rauwe pistachenoten fijngehakt
⠀⠀
Meng de koude boter samen met de suikers, citroenrasp en het zout. Wanneer dit door elkaar zit voeg je de bloem toe. Meng ook dit op lage stand door elkaar. Als het deeg begint te vormen doe je de speculaas stukjes erbij.
⠀⠀
Verdeel het deeg in tweeën en maak alvast 1 plak op maat om later bovenop te leggen. De tweede kan in de vorm blijven zitten.
⠀⠀
Maak de spijs door alles hiervoor door elkaar te malen. De noten zijn vooraf geroosterd voor meer smaak (8-10 minuten op 180 graden). Maak verder af zoals je in de video ziet.
⠀⠀
Bak eerst 20 minuten op 180 graden, dan 10 minuten op 200 en daarna nog 5-10 minuten op 180. Gezien deze vorm een losse bodem heeft ontsnapt er tijdens het bakken een klein beetje boter. Leg er een stukje aluminiumfolie onder, zodat het niet op de bodem van je oven terecht komt. Ook maken? Sla het recept vooral op✅
⠀⠀
In samenwerking met @talacooking.nl 👩🏻‍🍳
⠀⠀
Liefs van ons! #talacooking #bakvorm #boterkoek #speculaas #pistachespijs #bakrecept #makingofreel
DIT IS ECHT EEN KNALLER😍 ⠀⠀⠀ Gevuld specu DIT IS ECHT EEN KNALLER😍
⠀⠀⠀
Gevuld speculaas, daarop een dikke laag kaneelmousse met een frisse appeltjes topping🍏 Hemelse combinatie, wat wil je nog meer?!
⠀⠀⠀
Ik zag dat ie alweer een paar keer is gemaakt en dat vind ik te gek🙌🏻 Je vind het recept makkelijk door te zoeken op ‘kaneelmousse Eefsfood’🔎
⠀⠀⠀
WIE WIL ER EEN PUNTJE??👇🏻 Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #gevuldspeculaas #kaneelmousse #amandelspijs #sinttaart #bakrecept #appeltopping
FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁 ⠀⠀⠀ Y FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁
⠀⠀⠀
Yes, ik heb een leuk lijstje gemaakt en deze is nú te vinden op eefsfood.nl✨ (link in bio). Je vind er meer dan 12 tips!
⠀⠀⠀
Ik weet zeker dat het helpt bij het vinden van een goed kado of je te laten inspireren voor je eigen verlanglijstje📝
⠀⠀⠀
Extra tip; geef aandacht aan het inpakken, dat vind ik zelf het allerleukst🤩
⠀⠀⠀
Heb jij zelf nog een aanvulling op de lijst? Deel dit vooral hieronder, daar hebben we allemaal iets aan👇🏻
⠀⠀⠀
Sla de Reel vooral op als je ‘m leuk vindt✅ Is weer heel iets anders dan ik normaal doe.
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #kadotips #foodie #inpakken #feestdagen #kerstkado #foodietips #kado #cadeau
CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥 ⠀⠀⠀ Dit CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥
⠀⠀⠀
Dit is echt goddelijk én hartstikke vega (makkelijk vegan te maken)🌱 Ik ga hier vannacht van dromen, zó goed!🥰 Ook maken? Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Voor 3 stuks:
➡️3 kleine wraps
➡️150 gram oesterzwammen, in reepjes
➡️2 snack komkommers, in reepjes
➡️3 plukjes taugé, ongeveer 50 gram
➡️1/4 rode ui, in halve ringen
➡️1,5 el (vegan) mayonaise
➡️1,5 el sriracha
➡️Kleine el hoisin
➡️Schepje (geroosterde) sesamzaadjes
➡️Grof gehakte peterselie
➡️Zonnebloemolie om in te bakken
➡️1 el maizena
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️1/2 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl five spices poeder
⠀⠀⠀
Scheur de oesterzwammen in reepjes en hussel hier de maizena en specerijen doorheen.
⠀⠀⠀
Verhit een dikke laag olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui en komkommer.
⠀⠀⠀
Bak de oesterzwammen bruin en krokant en een paar minuten. Laat uitlekken op wat keukenpapier en meng dan met de hoisin en sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
Bouw de wraps op, maak af met mayo, sriracha & peterselie. Aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Echt; ga dit maken en sla ‘m op voor later✅ Bedank me later😋
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #wraps #oesterzwammen #tauge #komkommer #rodeui #sticky #crispy #sriracha
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!