In Leiden

Uit eten bij The Bishop

Bishop gevel

LEIDEN – In december 2015 opende The Bishop haar deuren. Afgelopen jaar zat ik er (dan eindelijk) voor het eerst aan tafel tijdens de WijnSpijs wandeling van november ’19. We kregen hun inmiddels beroemde buikspek geserveerd. Ik weet nu dus ook wel waarom dit gerecht de kaart nooit zal verlaten. Verrukkelijk!

Maria beeldje

Even terug naar het begin. In die tijd stond ik namelijk ook nog druk taarten te bakken in de keuken van City Hall voor Lot & de Walvis. Lang verhaal kort, in de eerste weken is door mij gebakken taart als dessert geserveerd bij The Bishop (trots momentje). Wat ik me ook nog kan herinneren is dat ik toen ik de taarten kwam brengen een stukje prei te proeven kreeg dat rechtsreeks uit hun Josper houtskool grill kwam. Je zou denken prei? Maar man man man, dat was het lekkerste hapje prei dat ik ooit gegeten heb. 

Dak en plafond

110 jaar oud historisch pand

Door de jaren heen heb ik talloze positieve verhalen gehoord over The Bishop en het eten. Al die jaren hebben ze dan ook op mijn lijstje gestaan. Ik heb er stom genoeg nooit zelf werk van gemaakt en beland toch altijd weer bij dezelfde adresjes waar ik graag eet. Tot dinsdag 3 juni! Leroy en ik werden om 17 uur verwacht. Na een lekker wandelingetje kon het feest beginnen. Voor de duidelijkheid vermeld ik graag nog even dat wij zijn uitgenodigd. Dat staat verder los van mijn enthousiaste verhaal dat nu komen gaat!

Rondzit

Na zo’n lange tijd voelde het bijna onwennig om naar je tafeltje gelopen te worden. Ik heb de horeca niet extreem gemist afgelopen maanden maar merkte dat er toch een tikkie euforie bij mezelf aanwezig was. Ik haalde mijn camera tevoorschijn en binnen 5 minuten was ik alweer helemaal in mijn element. Wij zaten aan het, wat mij betreft, mooiste tafeltje van de hele zaak. Boven aan het raam, met het avondzonnetje naar binnen en uitzicht op de Hooglandsekerk. 

Leroy

Of we klaar waren voor een aperitief? Zeker waren we dat. Geen idee wat precies maar ik vind daarin verrast worden altijd leuk. En het bleek een schot in de roos. Iets dat ik al wel kende maar een hele tijd niet had gedronken. Namelijk witte port met tonic! Wat ons gelijk opviel was het rietje. Op het zicht dacht ik eerst dat het bot was, waar ze ook weleens van die lepeltjes van maken. Maar na een klein onderzoek bleek het rietjes pasta te zijn. Méga leuk en wij hadden het nog nooit eerder gezien. Geen plastic en geen karton dat zacht en zompig wordt. Top vind ik!

Blij ei met aperitief

Daarna volgende snel een lekker broodje met roomboter en olijfolie. 

Broodje boter olie

Als voorgerecht kregen we ceviche ‘Pornstar Martini style’ van zeebaars met een vanille schuim en een kruim met pinda. Onwijs lekker, echt zo’n gerecht waarin elke hap anders smaakt. 

Ceviche

Ik had aangegeven liever geen eend te eten dus werd ik bij de volgende gang verrast met ik denk het lekkerste vegetarische gerechtje dat ik ooit heb geproefd. Een crème van knolselderij, basilicum gel en krokante oude kaas met wat notenkruim. De knolselderij doen ze met schil en al in de Josper tot het helemaal zacht wordt en zelfs een beetje gekarameliseerd is. Zó smaakvol! 

Knol met kaas

Ik proefde ook een hapje van Leroy zijn bord excl. de eend en zelfs dat was al heerlijk!

Eend gerecht

Als hoofdgerecht kregen we bavette, uiteraard bereid op de Josper. Ik ben echt dol op rood vlees en het korstje was zo krokant en smaakvol. Er zat jus bij gemaakt met o.a. Ibericoham. Daarbij lagen allerlei lekkere geroosterde groente zoals witte- en groen asperges en bosui. 

Bavette

Kaas of zoet was de volgende keuze waar we voor stonden. Hoewel ik dol ben op kaas vind ik het toch ook altijd tricky omdat er ook echt kazen zijn waar ik echt niet van houd. En na een diner heb ik toch vaak meer trek in zoet. Daar kozen we allebei voor dus. We kregen een lemoncurd taart met yoghurtijs en koekkruim. Errrg lekker!

Citroen dessert

Hierna was nog tijd voor een snelle espresso want we waren al voorbij de eerste shift tijd. Enorm voldaan liepen we naar buiten. Bedenkend wat de eerstvolgende reden zou zijn om weer te reserveren! 

Bishop espresso

Mijn favoriete wijn van de avond was de witte die ik geschonken kreeg bij de knolselderij. Vol, fruitig en zacht van smaak! Ik was natuurlijk weer veel teveel met het eten bezig dus heb niet onthouden welke wijn het was.. 

Favo wijn

Wijnkoeler

Sinds deze week heeft The Bishop ook een terras. Mocht je op een warme zomerdag dus buiten willen zitten? Dat kan! In hartje Leiden kun je The Bishop vinden, Middelweg 7-9. Reserveren kan telefonisch of via de website thebishop.nl.

Win een diner voor 2!

Nu heb ik ook nog iets leuks voor jou! Ik mag namelijk een compleet verzorgd 4-gangen diner als deze weggeven. Hiervoor loopt een actie op mijn Instagram pagina. Meedoen is heel eenvoudig! Hoe? Dat vind je hier. *actie loopt tot 10 juni ’20*

Liefs,
Eefje 

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.