Bakrecepten

Rabarber cake met mascarpone frosting

hapje rabarber cake

Ik had nog een restje verse rabarber liggen dat op moest. Iedereen lijkt er nu volop mee te bakken dus ik kon niet achter blijven. Deze smeuïge rabarber cake met mascarpone frosting staat in no time in de oven. Geen keukenmachine nodig en is hartstikke lekker!

Rabarber cake heel

Ik maakte een eenvoudig cake beslag en deed er heel wat stukje rabarber doorheen. Eerst wilde ik de cake afmaken met glazuur. Maarrrr, ik vond nog een bakje mascarpone achterin mijn koelkast dus ik maakte daar een lekkere frosting van.

Mascarpone frosting

Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time3 hrs
Dit heb je nodig (10-12 punten):
 150 gram verse rabarber, in plakjes van 5 mm
 100 gram amandelmeel
 100 gram kristalsuiker
 80 gram zelfrijzend bakmeel
 2 middelgrote eieren
 50 ml zonnebloemolie
 50 ml (plantaardige) melk
 rasp van een halve citroen
 1 tl kaneel
 mespuntje baking soda
 snufje zout
Frosting:
 200 gram Mascarpone
 75 gram poedersuiker
 rasp van een halve citroen
 1 tl vanillepasta
 geroosterd amandelschaafsel of pecannoten (optioneel)
Nog meer nodig:
 springvorm van 22 cm
 mengkom
 velletje bakpapier
 garde
 siliconen spatel
Zo maak je het!
1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte).

2

Doe de eieren, melk, suiker, citroenrasp, zonnebloemolie en het zout in een mengkom. Mix dit door elkaar met een garde.

3

Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, kaneel en baking soda toe. Roer tot een glad beslag. Voeg hier stukjes rabarber aan toe. Roer nog eens door met een spatel en giet het beslag in de bakvorm.

4

Strijk glad en bak de cake gaar in 30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen op het aanrecht.

5

Maak alvast de frosting door de Mascarpone te mengen met poedersuiker, vanille en citroenrasp. Roer dit met de spatel goed door elkaar en zet in de koelkast.

6

Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de frosting erop. Extra lekker om er dan nog wat geroosterd amandelschaafsel overheen te strooien. Vers het lekkerst. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (10-12 punten):
 150 gram verse rabarber, in plakjes van 5 mm
 100 gram amandelmeel
 100 gram kristalsuiker
 80 gram zelfrijzend bakmeel
 2 middelgrote eieren
 50 ml zonnebloemolie
 50 ml (plantaardige) melk
 rasp van een halve citroen
 1 tl kaneel
 mespuntje baking soda
 snufje zout
Frosting:
 200 gram Mascarpone
 75 gram poedersuiker
 rasp van een halve citroen
 1 tl vanillepasta
 geroosterd amandelschaafsel of pecannoten (optioneel)
Nog meer nodig:
 springvorm van 22 cm
 mengkom
 velletje bakpapier
 garde
 siliconen spatel

Directions

Zo maak je het!
1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte).

2

Doe de eieren, melk, suiker, citroenrasp, zonnebloemolie en het zout in een mengkom. Mix dit door elkaar met een garde.

3

Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, kaneel en baking soda toe. Roer tot een glad beslag. Voeg hier stukjes rabarber aan toe. Roer nog eens door met een spatel en giet het beslag in de bakvorm.

4

Strijk glad en bak de cake gaar in 30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen op het aanrecht.

5

Maak alvast de frosting door de Mascarpone te mengen met poedersuiker, vanille en citroenrasp. Roer dit met de spatel goed door elkaar en zet in de koelkast.

6

Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de frosting erop. Extra lekker om er dan nog wat geroosterd amandelschaafsel overheen te strooien. Vers het lekkerst. Eet smakelijk!

Rabarber cake met mascarpone frosting

Rabarber cake staan plus frosting

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.