[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Ik had nog een restje verse rabarber liggen dat op moest. Iedereen lijkt er nu volop mee te bakken dus ik kon niet achter blijven. Deze smeuïge rabarber cake met mascarpone frosting staat in no time in de oven. Geen keukenmachine nodig en is hartstikke lekker!
Ik maakte een eenvoudig cake beslag en deed er heel wat stukje rabarber doorheen. Eerst wilde ik de cake afmaken met glazuur. Maarrrr, ik vond nog een bakje mascarpone achterin mijn koelkast dus ik maakte daar een lekkere frosting van.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
Doe de eieren, melk, suiker, citroenrasp, zonnebloemolie en het zout in een mengkom. Mix dit door elkaar met een garde.
Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, kaneel en baking soda toe. Roer tot een glad beslag. Voeg hier stukjes rabarber aan toe. Roer nog eens door met een spatel en giet het beslag in de bakvorm.
Strijk glad en bak de cake gaar in 30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen op het aanrecht.
Maak alvast de frosting door de Mascarpone te mengen met poedersuiker, vanille en citroenrasp. Roer dit met de spatel goed door elkaar en zet in de koelkast.
Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de frosting erop. Extra lekker om er dan nog wat geroosterd amandelschaafsel overheen te strooien. Vers het lekkerst. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden convectie stand (boven en onderwarmte).
Doe de eieren, melk, suiker, citroenrasp, zonnebloemolie en het zout in een mengkom. Mix dit door elkaar met een garde.
Voeg dan het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, kaneel en baking soda toe. Roer tot een glad beslag. Voeg hier stukjes rabarber aan toe. Roer nog eens door met een spatel en giet het beslag in de bakvorm.
Strijk glad en bak de cake gaar in 30 minuten. Laat deze vervolgens afkoelen op het aanrecht.
Maak alvast de frosting door de Mascarpone te mengen met poedersuiker, vanille en citroenrasp. Roer dit met de spatel goed door elkaar en zet in de koelkast.
Wanneer de cake volledig is afgekoeld smeer je de frosting erop. Extra lekker om er dan nog wat geroosterd amandelschaafsel overheen te strooien. Vers het lekkerst. Eet smakelijk!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]