• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Mijn week in foto’s #4

Eefje
Geen reacties
1 juni 2020
Mijn week in foto's #4

Mijn week in foto's #4

Hee hoi, leuk dat je er weer bent! Dit was een week met een aantal verrassende wendingen, lekker eten, eindelijk weer het zwembad in, werk, voorbereiding en heer-lijk weer! Mijn week in foto’s #4

Maandag

Maandag 25 mei, de dag dat er eindelijk weer iets ging gebeuren. Ik had mijn Ortho afspraak weten te verzetten. Deze was ivm Corona van eind april naar eind juli verplaatst (lees: 3 maanden met je beugel lopen zonder dat het iets doet #vetstom). Ik was dus echt heel blij dat ik weer eerder kon komen. Ook werden de zwemtrainingen weer hervat. Met allemaal aanpassingen natuurlijk, maar we mogen weer!

Ik begon de ochtend met werken en ergens begin van de middag maakte ik een lekkere fluffy fruitbowl. Ik maakt deze met bevroren banaan en bevroren kersen. Met kokosmelk en een beetje proteïne poeder (dit maakt het zo fluffy). Ik maakte het af met wat cruesli. Ik vind dit altijd heerlijk en het zorgt voor een goed vol gevoel!

Ontbijt banenen bowl

Het was mooi weer en ik besloot wandelend naar de orthodontist te gaan. Ik had een heerlijk muziekje op en liep serieus glimlachend over straat. Ik was benieuwd wat me te wachten stond want zoals ik in de mail kon lezen hebben ze strikte regels nu. Dit bleek allemaal goed geregeld en voor ik het wist lag ik in de stoel. 

De orthodontist zelf kwam kijken en ik zei dat ik al echt heel blij ben met hoe het wordt. Ze zei dat ze blij was dat te horen maar dat ze natuurlijk naar perfectie streven en dat ze nog wel wat dingen wil doen om het nog mooier te maken. Ze vertelde wat, voor een normaal mens onbegrijpelijke taal, tegen de assistende en begon een soort origami uit te voeren op een nieuw draad. Knikje hier, bochtje daar. Ze klemde het draad in mijn slotjes en mijn hemel, alles stond gelijk ZO STRAK! Ik dacht echt dat ik de ergste pijn wel gehad had, maar dit was weer next level. De assistente maakte het verder af met de elastiekjes. Na een paar tanden schoot ze een beetje uit met de tang in mijn lip, even pijnlijk maar kan gebeuren. 

Twee tanden later schoot ze wéér uit. KEIHARD EN VOL IN MIJN NEUS! Ik lag natuurlijk in de stoel en de tranen stroomde over mijn wangen. Het deed echt zoveel zeer. Ik dacht, doorbijten Eef, echt niet fijn maar kan ook gebeuren. Nog geen paar seconden later moest ik ineens de hele tijd slikken. Volgens mij was het bloed, ik voelde het zowat stromen. Dus ik vraag terwijl de trainen bleven gaan, kan het zijn dat ik een bloedneus heb? Ik langzaam overeind, nou het gutste alle kanten op.. Top dit! In no time stonden er 3 mensen, van daar, boven mijn hoofd, alsof ik was flauwgevallen. Er werd zo’n tampon in mijn neus gepropt en ik kreeg doekjes in mijn handen. 

Ik word altijd een beetje jolig van dit soort dingen, komt door de ongemakkelijkheid denk ik. De ergste pijn was al weg, maar er was bloed, veel bloed. Ik ging weer liggen maar dat was ook niet best. Na een paar minuten geklooi stopte het met bloeden. Één van de drie zei; even een paar dagen niet tillen, bukken of sporten. Het enige wat ik dacht en ook zei. Ja maar, ja maar, ik mag vanavond na maanden eindelijk weer trainen. Ik zwem etc. Nou dat kan ik je echt 100% afraden zei ze. Ik kon serieus wel weer opnieuw janken, ik keek er zo naar uit. De tranen waren ook nog steeds niet gestopt, die bleven maar gaan, of ik nou wilde of niet. Enfin, Een half uur later stond ik buiten met mascara all over the place, een hand vol papier en nood tampons voor onderweg, een pijnlijke neus en een mega raar gevoel. Het ging allemaal zo snel dat het als een flits aan me voorbij is gegaan. En bovenal was ik wel een soort van boos. Heb ik weer?! Maanden mogen we niks en nu kan ik niet zwemmen vanavond omdat precies vandaag dit fout gaat. Hoe dan?!

Otrho ellende

Eenmaal thuis moest ik echt even een uurtje bijkomen. Klinkt misschien allemaal overdreven maar het was echt heel raar allemaal. Ik voelde me goed maar had wel verwacht wat misselijk te worden van het binnengekomen bloed. Dat viel gelukkig mee.

Reden genoeg om dus toch gewoon naar de training te gaan. Als het weer zou gaan bloeden sta je in no time naast het bad en kun je naar huis. Dat vond ik genoeg om het toch te proberen. Maar dan, volgende ‘probleem’. Wie ritst mijn badpak dicht? Ik heb een super strak waterpolo badpak waar ik ook het liefst in zwem. Deze moet je echt met twee handen bij elkaar houden voordat de rits dicht kan. En aangezien we niet bij elkaar in de buurt mogen komen moest ik dat toch zelf even oplossen. Voorheen deed ik dat weleens met een kleerhanger. Maar dat was nu even geen optie. Het moest dus anders en probeerde het met een veter. Met wat handigheid en een paar kilo lijf minder is het toch gelukt. Yeah!

Polo badpak veter

Hoe de training ging? Eigenlijk helemaal niet lekker. Na elke meter vroeg ik me af of mijn neus nog dicht was. We moeten in rondjes achter elkaar aanzwemmen wat helemaal niet chill is, het viel me allemaal mega zwaar. Ondanks het thuis sporten was mijn zwemconditie echt ver te zoeken. 

Dinsdag

In de ochtend werkte ik lekker en haalde ik boodschappen voor een live kookvideo die ik vrijdag moet verzorgen. Die avond zou ik ook naar de boot gaan en mijn moeder had gevraagd het eten te maken. Mocht alles zijn! Na 100 ideeën kwam ik uit op een Griekse barbecue.

Griekse bbq

Ik maakte aardappel pakketjes, kip- en gehakt spiesjes, tomatensalade, yoghurt-feta dip en courgette klaar, allemaal op zijn Grieks dus. Ik geloof dat ik wel 10 teentjes knoflook heb gebruikt.

Flatbread

Eerste wilde ik stokbrood kopen maar dat werd uiteindelijk toch zelfgemaakt flatbread met oregano. Tussen het koken door kwam er ook nog een opvallend en leuk mailtje binnen. Of ze aanstaande donderdag een tv item konden komen filmen in mijn keuken?! Whuuut? Wordt dit dan mijn tv debuut? *later in dit artikel meer*

Griekse bbq 2

Het was echt allemaal heerlijk. Het pakte nog beter uit dan gehoopt! Ik ben zó dol op Grieks.

Yathzee boot

Natuurlijk sloten wij de avond af met een potje Yahtzee <3. Minimaal 1 potje per dag. We hebben zelfs een thuis en boot competitie.

Woensdag

Wakker worden door de fluitende vogeltjes. Heerlijk! Even een kleine en korte uitleg. Naast dat mijn moeder en haar vriend een boot hebben is er ook een eiland in ‘ons’ bezit. Helemaal privé en hier kom ik al mijn hele leven. Dit is dus waar we altijd met de boot zijn. Het is geweldig, bijzonder en tegelijkertijd weet ik niet beter. Hier heb ik woensdag genoten van het lekkere weer. 

Eiland houtmuur

Donderdag

Deze ochtend ben ik aan de kant afgezet om naar weer huis te rijden. De dag van mijn tv debuut was aangebroken. Thuis snel nog wat opgeruimd en schoongemaakt in mijn keuken. alvast alles klaar gezet wat er nodig was. Er kwam een cameraman en regisseur in één. Hij was nog geen twee minuten binnen en het was al duidelijk dat we niet in mijn keuken gingen filmen haha. Mijn keuken is geweldig en super fijn maar voor het filmen van iets echt ruk. Ik kan namelijk nergens tegenover een camera staan. Het moet allemaal vanaf de zijkant. 

fllmklare keuken

Filmen voor mijn planten muur.. Maar hoe? Uiteindelijk hebben 4 bijna even hoge plantenpotten ervoor gezorgd dat mijn eettafel een soort aanrecht werd. Met een mooie tegel erop die ik voor fotografie gebruik hebben we er wat moois van gemaakt. Ik was echt totaal niet nerveus! Het was ook niet moeilijk wat ik moest doen. Maar wat kun je struikelen over woorden, zinnen en fouten. Niet te geloven. Dat kan echt mega frustreren. Dat wist ik natuurlijk al maar dat werd maar weer even bevestigd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vond ik het heel leuk en leerzaam. 3,5 uur voor een item van 2 minuten #tvleef. Méga benieuwd naar het eindresultaat!

Tv film foto

Hoe, wat en wanneer? Dinsdag 30 juni zal het item te zien zijn bij ‘Wat eten we’ op Net5, rond de klok van 5. Exited!

Vrijdag

Na de opnames van gisteren ben ik weer in mijn auto gesprongen richting boot. Hier werd ik vrijdag dan ook weer heerlijk wakker! Niet voor lang want vandaag moest ik weer terug naar huis voor de live video later die middag.

Wakker worden in de boot

Eenmaal thuis vond ik mijn nieuwe bestelling van Vief Jewelry op de mat. Na het jaren dragen van kleine knopjes oorbellen wil ik wel weer eens iets nieuws en bestelde ik deze twee ringetjes. Heel blij mee, icm twee andere formaten ringen heb ik nu weer gezellig oren. Blij mee!

Pakketje Vief

Daarna ging ik even de stad in want ik had bedacht dat ik een paar sportschoenen nodig had. Afgelopen maanden heb ik thuis best veel gesport. Altijd op blote voeten, ik hou daar echt van. Waarschijnlijk ook gelijk de reden waarom ik een paar weken geleden mijn enkel/achillespees blesseerde met touwtje springen. Gelukkig gaat dat nu weer goed maar ik doe nog wel voorzichtig met spring dingen. Nou heb ik best veel sneakers maar een paar lichtgewicht fijne sportschoenen zonder al te lompe zolen ontbreken. Met mijn grote en smalle voeten wilde ik na een heel wat passen en meten deze afrekenen. Maar bij de kassa bleek dat er in 1 schoen maat 43 stond ipv 45 maar op het oog leken ze even groot. Raar dus, en de verkoper wilde mij een ander paar van dezelfde schoenen laten passen. Deze waren weer te groot, vooral te breed en ik snapte er niks meer van. Uiteindelijk heb ik het gelaten voor wat het was en heb ik dus nog geen schoenen..

project sportschoenen

Eenmaal thuis maakte ik mijn keuken in orde voor de live video van 17 uur. Die ging best goed, ondanks ik een klein onderdeel helemaal vergeten ben te vertellen. Ik vind dat zo stom! Ik bereid me echt voor, ik heb steekwoorden hangen als hulp en als je dan alsnog iets vergeet is dat echt zonde, en ook niks meer aan te doen omdat het live is. Na de video heb ik altijd nog een uurtje werk met alles posten en opsturen naar de opdrachtgever. Toen dat klaar was, was het de hoogste tijd om weer naar het zwembad te sjezen voor de vrijdagtraining!

Zwembad

Deze training ging wel lekker! Het was wat meer duurtraining ipv kort en snel sprint werk wat we afgelopen maandag hadden. Dat is iets meer mijn ding. Je mag je dus na de training wel omkleden maar niet douchen. Ik vind dat een beetje onzinnig want dan sta je je thuis weer om te kleden om te douchen. Ik kleed me dus gewoon aan met nat zwempak en al. Prima te doen!

kaasbroodje tankstation

Ik ging weer gelijk door naar de boot maar ik moest nog ergens bbq briketten scoren onderweg. Aangezien ik door de live video en training niet echt normaal avond had gegeten genoot ik van een lekker kaasbroodje en saté kroket bij het tankstation <3 Dit was overigens het eerste broodje dat ik sinds maandag weer ‘normaal’ kon eten. Mijn boven en ondertanden hebben zo los gestaan dat ik alles in mini stukjes moest snijden om het op te kunnen eten. 

Goede hour zwem sessie

Eenmaal op het eiland, dook ik daar nog even het water in om het chloor af te spoelen en mijn haar te wassen. Heerlijk met dat avondzonnetje!

Zaterdag 

Waking up in paradise dag 4! Toen ik vrijdag in de stad was heb ik nog dit badpak gescoord in de uitverkoop bij H&M. Het is een mega zacht stofje en heb hem direct omgedoopt tot pyjama badpak. Het voelt aan als katoen en heeft een dubbele wand, helemaal niet doorschijnend dus. Volgens mij is hij helemaal niet fijn om in te zwemmen en aan de zijkant is hij best wel hoog uitgesneden en zit ie helemaal niet zo mooi (bij mij dan). Maar met een hoog broekje eroverheen vind ik het echt een heerlijke outfit. Zo heb ik in twee dagen een beetje mijn sport- bh en badbak kruis op mijn rug weggewerkt. 

#ootd pyjama badpak

Ik heb besloten zonder haast mijn vaarlicentie te halen dus ik heb nog een hoofdstuk gelezen uit het leerboek. Er staan wel dingen in die je echt even uit je hoofd moet leren. Maar als je al je hele leven op het water bivakkeert is er ook zoveel logisch en voor de hand liggend! Nog nooit zo’n leuk leerboek gehad eigenlijk.

Vaar licentie

Gezellig bezoek gehad van mijn oom, tante en neef. Lekker vroeg ging de barbecue al aan en ik maakte weer deze heerlijke aubergine ‘salade’. Aubergine in dikke plakken snijden. Beetje olie en zout erop. Giet grillen op een hete barbecue. Daarna afmaken met mozzarella (of burrata, nog beter), Baharat kruiden, granaatappel pitjes en bieslook. Dikke yes, zelfs als je zoals ik geen groot fan van aubergine bent!

Aubergine salade

Weer een heerlijke dag op het water dus!

Zondag

Het wordt een beetje eentonig misschien, maar ook deze zondag weinig gedaan, heel veel genoten en lekker gegeten. Afgesloten met een mooi vuurtje.

Kampvuur zondag

Ontspannen en blij vond ik het na 5 nachten boot wel weer tijd voor mijn eigen bed!

Eiland happy face

Liefs,
Eefje

kijkje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Taco’s met rabarber en yoghurt

volgend bericht

Rabarber cake met mascarpone frosting

meest gelezen
58.972x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
42.069x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
37.214x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
19.702x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌 ⠀⠀⠀ Onlangs wa GODDELIJKE BANOFFEE TAART🍌
⠀⠀⠀
Onlangs was ik in een heel leuk zaakje waar ze allemaal heerlijke taarten hadden staan🎂 Ik nam heel standaard, net als de rest, appeltaart. Na de ‘lekker eensgezind’ opmerking dacht ik ja; wat maak ik weer een afgezaagde keus🍎 Ik switchte naar een punt banoffee taart. En dat bleek een goede, wát lekker!🤤 Het inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. En die is goddelijk gelukt kan ik je vertellen en machtig, dat ook! Dit heb je nodig voor 8-10 personen:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️300 gram Digestives
➡️125 gram roomboter
➡️1 el Ceylon kaneel
➡️Snufje zout
Vulling:
➡️1 blikje gecondenseerde melk
➡️2 bananen, in plakjes
➡️350 ml slagroom
➡️30 gram kristalsuiker
➡️1/2 el vanillepasta
➡️1 zakje klopfix (optioneel)
Topping:
➡️(70%) pure chocoladereep
⠀⠀⠀
🎂Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter, kaneel en het zout. Neem een springvorm van 18cm en bekleed deze met bakpapier op de bodem en acetaatfolie tegen de rand. Stort de kruimels erin en druk alles goed aan met een rand van zo’n 6 cm hoog.
⠀⠀⠀
🎂Maak de karamel (dulce de leche) door deze zo’n 2,5 te koken in een pannetje water. Ik raad aan dit een dag van tevoren te doen. Zoek deze methode even op als je die nog niet kent. Deze heb ok 2,5 uur laten koken. Laat afkoelen een verdeel een dikke laag op de bodem. Je hebt 3/4de van de hoeveelheid nodig.
⠀⠀⠀
🎂Maak af met plakjes banaan en stijf geklopte slagroom met suiker en vanille. Mocht je het niet vertrouwen kun je er een zakje klop fix doorheen doen! Maak af met geschaafde pure chocolade. Meteen aansnijden kan, maar 3 uurtjes koelkast maakt ‘m wat steviger. Aanvallen maar😍 Thank me laterrrr👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Sla je het recept op? Zo kun je ‘m makkelijk terugvinden✅ Welke foto spreekt jou het meest aan? 1 of 2?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #taart #instarecept #banaan #banoffee #slagroom #karamel #dulcedeleche #vanille #koekjes #roomboter #foodblog #nobaketaart #kaneel #banoffeetaart #heelhollandbakt #goddelijk #purechocolade
MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕 ⠀⠀⠀⠀⠀ Comfo MORTADELLA BURRATA PIZZA🍕
⠀⠀⠀⠀⠀
Comfort food deluxe🔥
Dit is wat je nodig hebt👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀
➡️1 bol vers pizzadeeg*
➡️2 flinke el tomatensaus*
➡️8 kalamata olijven, gehalveerd
➡️20 gram grof geraspte parmezaan
➡️2 grote plakken mortadella (30 gram)
➡️1/2 kleine ui, in halve ringen
➡️1 kleine bol burrata
➡️3 tl verse pesto
➡️Grof gehakte pistache noten
➡️Zwarte peper
⠀⠀⠀⠀⠀
👉🏻Eerst alleen de saus op het deeg en dan 4 minuten bakken op 220 graden hete lucht. Uien, olijven en parmezaan erop en dit nog zo’n 8 minuten bakken. Afmaken met mortadella, burrata, pesto en wat pistachenoten voor een lekkere bite😍 Kan natuurlijk ook met andere basis pizzabodems!
⠀⠀⠀⠀⠀
Wie zou nu wel een puntje lusten??🙋🏻‍♀️ Sla je het recept ook gelijk op? Zo kun je ‘m snel terugvinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀
*het deeg bestelde ik bij Crisp, dit komt vriesvers binnen❄️ Voor de saus nam ik basilico van Bertolli, die vind ik echt heerlijk🍅
⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #pizza #comfortfood #pizzadeeg #tomatensaus #instarecept #burrata #pistache #pesto #foodblog #pizzanight #ui #olijven #parmezaan #makingofreel #foodienl #receptenpagina
MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️ ⠀⠀⠀ Ik wee MIJN EETCLUB❤️ + OPROEP‼️
⠀⠀⠀
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik hier een oproep plaatste voor een eetclub🍴 Alle credits voor @lterveld want naar aanleiding van haar post toendertijd, leek het mij een strak plan om zelf ook te doen. En wat bleek? Een mega succes!
⠀⠀⠀
Vanochtend kreeg ik een DM van iemand die nieuw is in Leiden en mijn post uit 2019 had teruggevonden📮 Ze vroeg of er nog ‘plek’ was? Nou is ons clubje van 5 al bijna 3,5 jaar onderweg en behoorlijk compleet. Er zijn zelfs al 2 eetclub baby’s geboren!!👶🏻 Maar, ik vond dit bericht wel dé aanleiding voor deze post.
⠀⠀⠀
Dussssss, zoek je ook een eetclub? Gebruik de reacties hieronder om elkaar te vinden. In Leiden of waar dan ook! Handig als je je reactie begint met je woonplaats, dat is makkelijker zoeken voor iedereen📍 PAK JE KANS EN MAAK ER WAT LEUKS VAN😍
⠀⠀⠀
Wij gaan binnenkort weer ons eigen eetclub concept ‘hervatten’. We waren meer een uit eet club geworden afgelopen tijd🥂 Binnenkort doe ik een ’Thema Tuesday’ in mijn stories en dan kun je er alles over vragen!
⠀⠀⠀
Ps. we denken nu al aan hoe we ons 5 jarige jubileum gaan vieren🎉
⠀⠀⠀
Eline, Sherelle, Henneke & Denise; jullie zijn de beste eetclub🥰
⠀⠀⠀
#eetclubleiden #eetclub
KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒 ⠀⠀⠀ Goed, dit KERSEN KRUIMEL CHEESECAKE🍒
⠀⠀⠀
Goed, dit recept deelde ik al in april ‘22👩🏻‍🍳 Het was een succes bleef een succes! Nu dacht ik dus, leuk om er ook een video bij te maken🎥 Wat blijkt? Heb ik toen al gedaan👀 Lekker suf! Maar ik vind ze verschillend genoeg om alsnog te delen + ik ben gewoon heel erg fan van dit recept en ik hoop jij ook! Maken = genieten❤️
⠀⠀⠀
NODIG VOOR 9 STUKS:
Bodem:
➡️150 gram Bastogne koeken
➡️50 gram Digestive koekjes
➡️60 gram roomboter
➡️1/4de tl zout
Vulling:
➡️400 gram A-merk roomkaas, nodig voor de stevigheid
➡️2 middelgrote eieren
➡️40 gram kristalsuiker
➡️1 tl vanillepasta- of extract
➡️1 blik vlaaienfruit kers (420 gram)
➡️rasp van 1 limoen, optioneel
Topping:
➡️85 gram zelfrijzend bakmeel
➡️80 gram kristalsuiker
➡️75 gram koude roomboter
➡️50 gram havermout vlokken
➡️1/4de tl zout
⠀⠀⠀
👉🏻roer/meng zo min mogelijk om zoveel mogelijk stevigheid te behouden. Met een spatel is nog beter dan een garde. In deze video heb ik dat niet top gedaan dus🤓 Daarom zakte mijn kersen erin. Anders blijven ze erop liggen. Voor de smaak maakt het 0 verschil, dus no worries.
⠀⠀⠀
✅Wil je het recept uitgebreid nalezen? Ga dan naar eefsfood.nl en zet ‘kersen kruimel’ in de zoekbalk om ‘m makkelijk te vinden. Hij is gewoon echt de bom💣 Sla je ‘m op? Dit recept kan me niet ver genoeg verspreid worden🥰 Heb jij ‘m als eens gemaakt? Laat van je horennnnn📢
⠀⠀⠀
Link naar het recept staat ook 24 uur na plaatsen nog in mijn stories👌🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #kruimelcheesecake #kersen #cheesecake #koekkruimels #havermout #oats #suiker #vanillepasta #roomkaas #creamcheese #receptenpagina #vanille #foodblog #taart #roomboter #bastognekoeken #heelhollandbakt #receptensite #digestives
FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻 ⠀⠀ Joeho FROZEN FOOD EETDAGBOEK; DAG 2!✌🏻
⠀⠀
Joehoee ben ik weer! Vandaag deel ik een nieuw eetdagboek. Heb je die van gisteren ook gezien?🎥
⠀⠀
adv - Nog even in het kort; ik doe mee aan de Frozen Food Challenge van Iglo. Dit houdt in dat ik 48 uur zoveel mogelijk mijn eten bereid met producten uit de vriezer❄️ Dag 2 van de challenge en dit stond er op het menu👇🏻
⠀⠀
➡️Ik startte de dag met een frozen smoothiebowl. Ik nam een halve bevroren banaan, een handje bevroren ananas, een handje bevroren frambozen een gekookt bietje, 2 el havermout, wat kokosyoghurt, een scheut water en een scheut sinaasappelsap🍊 Dit ging in een kom en maakte ik af met granola🥄
⠀⠀
➡️Als lunch maakte ik twee volkoren wraps met spicy hummus, crispy chili olie, plakjes tomaat, ijsbergsla, rode ui en wat krokante veggie sticks van Iglo. Wraps bewaar ik ook in de vriezer als de verpakking eenmaal open is.
⠀⠀
➡️Ik had veel te doen vandaag dus ik maakte het mezelf makkelijk en ging voor een kant en klaar maaltijd; Tagliatelle met champignons. Ik deed er zelf nog wat spinazie bij voor extra groente en maakte het af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en ringetjes bosui. Vet lekker😍 Wist je dat diepvries spinazie evenveel vitamines bevat als gekoelde spinazie? Daar hoef je het niet voor te laten dus🌱
⠀⠀
➡️Als toetje haalde ik nog een stuk karamel shortbread met pecannoten uit de vriezer. Lekker met een kop kamillethee erbij❤️
⠀⠀
✅Ik vond het een leuke challenge! Heel overzichtelijk zo die 48 uur. Bekijk je ook nog even mijn eetdagboek van gisteren? Hopelijk heb ik je geïnspireerd om meer je vriezer te gebruiken rondom het bereiden van maaltijden! Meer recepten kun je terugvinden op de pagina van @iglonederland 🍴
⠀⠀
In samenwerking met Iglo
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #ontbijt #diner #lunch #eetdagboek #pasta #frozensmoothiebowl #volkorenwrap #sla #veggiesticks #granola
FROZEN FOOD CHALLENGE❄️ ⠀⠀ Zoals jullie we FROZEN FOOD CHALLENGE❄️
⠀⠀
Zoals jullie weten gebruik ik mijn vriezer(s) heel graag om al mijn baksels in de te bewaren. Dat zijn er nogal wat!🎂 Naast al dat lekkers ligt er natuurlijk nog veel meer in. Maaltijden, fruit, snacks, brood & groente vooral🥦
⠀⠀
adv - 48 uur zoveel mogelijk eten bereiden met producten uit de vriezer. Of ik die uitdaging aan wilde gaan vroeg @iglonederland mij? Maar natuurlijk! Als je regelmatig met diepvriesproducten kookt ga je zo’n 47% voedselverspilling tegen. Wist jij dat? Ik vind het ook fijn omdat je veel beter kunt proportioneren. Dat is echt handig als je, zoals ik, voornamelijk voor jezelf kookt👩🏻‍🍳 Al met al; duurzaam dus! Met dit eetdagboek hoop ik je te inspireren📅
⠀⠀
➡️Ik had nog wat bevroren pancakes liggen, deze warmde ik op in een koekenpan. Ik bracht 2 handjes diepvries rood fruit, 2 el water & 1 tl maizena aan de kook🔥 Dit maakte ik af met ahornsiroop en geroosterd amandelschaafsel.
⠀⠀
➡️Na een lange wandeling was het tijd voor lunch. Ik had flinke trek! Hiervoor bereidde ik lekkerbekjes in de airfryer. Op een wit bolletje met sla, ingelegde venkel, yoghurtsaus & augurk. Smullen! De overige twee witte verse bolletjes heb ik gelijk in de vriezer gedaan👌🏻
⠀⠀
➡️Voor het avondeten bakte ik aardappels met schil, daarbij vega balletjes & rode kool met appel. Een beetje mayo kon niet ontbreken. Simpel en lekker! De rode kool wordt snel na het oogsten ingevroren. Hierdoor blijven alle vitamines behouden en is de diepvries versie dus een hele goede keus👍🏻 Meestal heb ik rode kool uit een pot, maar ik vind dit veel handiger en zelfs lekkerder!
⠀⠀
➡️Extra: haver latte, kamille- muntthee, ginger beer, water & een lekker sappig appeltje🍎
⠀⠀
Nou ben ik benieuwd; wat ligt er bij jou áltijd in de vriezer?👇🏻 Check het kanaal van @iglonederland voor meer diepvries inspiratie🍝 Morgen dag 2!
⠀⠀
In samenwerking met Iglo🐟
⠀⠀
#eefsfood #frozenfoodchallenge #allebeetjeshelpen #poweredbyiglo #pancakes #ontbijt #lunch #diner #roodfruit #eetdagboek #foodblog #receptinspiratie #rodekool #aardappels
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
21 december 2022

5 x Chai latte

5 x Chai latte
21 december 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022

Mijn 5 favoriete recepten van 2022
20 november 2022

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel

Gevuld speculaastaart met kaneelmousse en appel
12 november 2022

6 x Heerlijke wortelcake

6 x Heerlijke wortelcake
9 november 2022

Noodles met aubergine op Aziatische wijze

Noodles met aubergine op Aziatische wijze
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord