• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Mijn week in foto’s #4

Eefje
Geen reacties
1 juni 2020
Mijn week in foto's #4

Mijn week in foto's #4

Hee hoi, leuk dat je er weer bent! Dit was een week met een aantal verrassende wendingen, lekker eten, eindelijk weer het zwembad in, werk, voorbereiding en heer-lijk weer! Mijn week in foto’s #4

Maandag

Maandag 25 mei, de dag dat er eindelijk weer iets ging gebeuren. Ik had mijn Ortho afspraak weten te verzetten. Deze was ivm Corona van eind april naar eind juli verplaatst (lees: 3 maanden met je beugel lopen zonder dat het iets doet #vetstom). Ik was dus echt heel blij dat ik weer eerder kon komen. Ook werden de zwemtrainingen weer hervat. Met allemaal aanpassingen natuurlijk, maar we mogen weer!

Ik begon de ochtend met werken en ergens begin van de middag maakte ik een lekkere fluffy fruitbowl. Ik maakt deze met bevroren banaan en bevroren kersen. Met kokosmelk en een beetje proteïne poeder (dit maakt het zo fluffy). Ik maakte het af met wat cruesli. Ik vind dit altijd heerlijk en het zorgt voor een goed vol gevoel!

Ontbijt banenen bowl

Het was mooi weer en ik besloot wandelend naar de orthodontist te gaan. Ik had een heerlijk muziekje op en liep serieus glimlachend over straat. Ik was benieuwd wat me te wachten stond want zoals ik in de mail kon lezen hebben ze strikte regels nu. Dit bleek allemaal goed geregeld en voor ik het wist lag ik in de stoel. 

De orthodontist zelf kwam kijken en ik zei dat ik al echt heel blij ben met hoe het wordt. Ze zei dat ze blij was dat te horen maar dat ze natuurlijk naar perfectie streven en dat ze nog wel wat dingen wil doen om het nog mooier te maken. Ze vertelde wat, voor een normaal mens onbegrijpelijke taal, tegen de assistende en begon een soort origami uit te voeren op een nieuw draad. Knikje hier, bochtje daar. Ze klemde het draad in mijn slotjes en mijn hemel, alles stond gelijk ZO STRAK! Ik dacht echt dat ik de ergste pijn wel gehad had, maar dit was weer next level. De assistente maakte het verder af met de elastiekjes. Na een paar tanden schoot ze een beetje uit met de tang in mijn lip, even pijnlijk maar kan gebeuren. 

Twee tanden later schoot ze wéér uit. KEIHARD EN VOL IN MIJN NEUS! Ik lag natuurlijk in de stoel en de tranen stroomde over mijn wangen. Het deed echt zoveel zeer. Ik dacht, doorbijten Eef, echt niet fijn maar kan ook gebeuren. Nog geen paar seconden later moest ik ineens de hele tijd slikken. Volgens mij was het bloed, ik voelde het zowat stromen. Dus ik vraag terwijl de trainen bleven gaan, kan het zijn dat ik een bloedneus heb? Ik langzaam overeind, nou het gutste alle kanten op.. Top dit! In no time stonden er 3 mensen, van daar, boven mijn hoofd, alsof ik was flauwgevallen. Er werd zo’n tampon in mijn neus gepropt en ik kreeg doekjes in mijn handen. 

Ik word altijd een beetje jolig van dit soort dingen, komt door de ongemakkelijkheid denk ik. De ergste pijn was al weg, maar er was bloed, veel bloed. Ik ging weer liggen maar dat was ook niet best. Na een paar minuten geklooi stopte het met bloeden. Één van de drie zei; even een paar dagen niet tillen, bukken of sporten. Het enige wat ik dacht en ook zei. Ja maar, ja maar, ik mag vanavond na maanden eindelijk weer trainen. Ik zwem etc. Nou dat kan ik je echt 100% afraden zei ze. Ik kon serieus wel weer opnieuw janken, ik keek er zo naar uit. De tranen waren ook nog steeds niet gestopt, die bleven maar gaan, of ik nou wilde of niet. Enfin, Een half uur later stond ik buiten met mascara all over the place, een hand vol papier en nood tampons voor onderweg, een pijnlijke neus en een mega raar gevoel. Het ging allemaal zo snel dat het als een flits aan me voorbij is gegaan. En bovenal was ik wel een soort van boos. Heb ik weer?! Maanden mogen we niks en nu kan ik niet zwemmen vanavond omdat precies vandaag dit fout gaat. Hoe dan?!

Otrho ellende

Eenmaal thuis moest ik echt even een uurtje bijkomen. Klinkt misschien allemaal overdreven maar het was echt heel raar allemaal. Ik voelde me goed maar had wel verwacht wat misselijk te worden van het binnengekomen bloed. Dat viel gelukkig mee.

Reden genoeg om dus toch gewoon naar de training te gaan. Als het weer zou gaan bloeden sta je in no time naast het bad en kun je naar huis. Dat vond ik genoeg om het toch te proberen. Maar dan, volgende ‘probleem’. Wie ritst mijn badpak dicht? Ik heb een super strak waterpolo badpak waar ik ook het liefst in zwem. Deze moet je echt met twee handen bij elkaar houden voordat de rits dicht kan. En aangezien we niet bij elkaar in de buurt mogen komen moest ik dat toch zelf even oplossen. Voorheen deed ik dat weleens met een kleerhanger. Maar dat was nu even geen optie. Het moest dus anders en probeerde het met een veter. Met wat handigheid en een paar kilo lijf minder is het toch gelukt. Yeah!

Polo badpak veter

Hoe de training ging? Eigenlijk helemaal niet lekker. Na elke meter vroeg ik me af of mijn neus nog dicht was. We moeten in rondjes achter elkaar aanzwemmen wat helemaal niet chill is, het viel me allemaal mega zwaar. Ondanks het thuis sporten was mijn zwemconditie echt ver te zoeken. 

Dinsdag

In de ochtend werkte ik lekker en haalde ik boodschappen voor een live kookvideo die ik vrijdag moet verzorgen. Die avond zou ik ook naar de boot gaan en mijn moeder had gevraagd het eten te maken. Mocht alles zijn! Na 100 ideeën kwam ik uit op een Griekse barbecue.

Griekse bbq

Ik maakte aardappel pakketjes, kip- en gehakt spiesjes, tomatensalade, yoghurt-feta dip en courgette klaar, allemaal op zijn Grieks dus. Ik geloof dat ik wel 10 teentjes knoflook heb gebruikt.

Flatbread

Eerste wilde ik stokbrood kopen maar dat werd uiteindelijk toch zelfgemaakt flatbread met oregano. Tussen het koken door kwam er ook nog een opvallend en leuk mailtje binnen. Of ze aanstaande donderdag een tv item konden komen filmen in mijn keuken?! Whuuut? Wordt dit dan mijn tv debuut? *later in dit artikel meer*

Griekse bbq 2

Het was echt allemaal heerlijk. Het pakte nog beter uit dan gehoopt! Ik ben zó dol op Grieks.

Yathzee boot

Natuurlijk sloten wij de avond af met een potje Yahtzee <3. Minimaal 1 potje per dag. We hebben zelfs een thuis en boot competitie.

Woensdag

Wakker worden door de fluitende vogeltjes. Heerlijk! Even een kleine en korte uitleg. Naast dat mijn moeder en haar vriend een boot hebben is er ook een eiland in ‘ons’ bezit. Helemaal privé en hier kom ik al mijn hele leven. Dit is dus waar we altijd met de boot zijn. Het is geweldig, bijzonder en tegelijkertijd weet ik niet beter. Hier heb ik woensdag genoten van het lekkere weer. 

Eiland houtmuur

Donderdag

Deze ochtend ben ik aan de kant afgezet om naar weer huis te rijden. De dag van mijn tv debuut was aangebroken. Thuis snel nog wat opgeruimd en schoongemaakt in mijn keuken. alvast alles klaar gezet wat er nodig was. Er kwam een cameraman en regisseur in één. Hij was nog geen twee minuten binnen en het was al duidelijk dat we niet in mijn keuken gingen filmen haha. Mijn keuken is geweldig en super fijn maar voor het filmen van iets echt ruk. Ik kan namelijk nergens tegenover een camera staan. Het moet allemaal vanaf de zijkant. 

fllmklare keuken

Filmen voor mijn planten muur.. Maar hoe? Uiteindelijk hebben 4 bijna even hoge plantenpotten ervoor gezorgd dat mijn eettafel een soort aanrecht werd. Met een mooie tegel erop die ik voor fotografie gebruik hebben we er wat moois van gemaakt. Ik was echt totaal niet nerveus! Het was ook niet moeilijk wat ik moest doen. Maar wat kun je struikelen over woorden, zinnen en fouten. Niet te geloven. Dat kan echt mega frustreren. Dat wist ik natuurlijk al maar dat werd maar weer even bevestigd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vond ik het heel leuk en leerzaam. 3,5 uur voor een item van 2 minuten #tvleef. Méga benieuwd naar het eindresultaat!

Tv film foto

Hoe, wat en wanneer? Dinsdag 30 juni zal het item te zien zijn bij ‘Wat eten we’ op Net5, rond de klok van 5. Exited!

Vrijdag

Na de opnames van gisteren ben ik weer in mijn auto gesprongen richting boot. Hier werd ik vrijdag dan ook weer heerlijk wakker! Niet voor lang want vandaag moest ik weer terug naar huis voor de live video later die middag.

Wakker worden in de boot

Eenmaal thuis vond ik mijn nieuwe bestelling van Vief Jewelry op de mat. Na het jaren dragen van kleine knopjes oorbellen wil ik wel weer eens iets nieuws en bestelde ik deze twee ringetjes. Heel blij mee, icm twee andere formaten ringen heb ik nu weer gezellig oren. Blij mee!

Pakketje Vief

Daarna ging ik even de stad in want ik had bedacht dat ik een paar sportschoenen nodig had. Afgelopen maanden heb ik thuis best veel gesport. Altijd op blote voeten, ik hou daar echt van. Waarschijnlijk ook gelijk de reden waarom ik een paar weken geleden mijn enkel/achillespees blesseerde met touwtje springen. Gelukkig gaat dat nu weer goed maar ik doe nog wel voorzichtig met spring dingen. Nou heb ik best veel sneakers maar een paar lichtgewicht fijne sportschoenen zonder al te lompe zolen ontbreken. Met mijn grote en smalle voeten wilde ik na een heel wat passen en meten deze afrekenen. Maar bij de kassa bleek dat er in 1 schoen maat 43 stond ipv 45 maar op het oog leken ze even groot. Raar dus, en de verkoper wilde mij een ander paar van dezelfde schoenen laten passen. Deze waren weer te groot, vooral te breed en ik snapte er niks meer van. Uiteindelijk heb ik het gelaten voor wat het was en heb ik dus nog geen schoenen..

project sportschoenen

Eenmaal thuis maakte ik mijn keuken in orde voor de live video van 17 uur. Die ging best goed, ondanks ik een klein onderdeel helemaal vergeten ben te vertellen. Ik vind dat zo stom! Ik bereid me echt voor, ik heb steekwoorden hangen als hulp en als je dan alsnog iets vergeet is dat echt zonde, en ook niks meer aan te doen omdat het live is. Na de video heb ik altijd nog een uurtje werk met alles posten en opsturen naar de opdrachtgever. Toen dat klaar was, was het de hoogste tijd om weer naar het zwembad te sjezen voor de vrijdagtraining!

Zwembad

Deze training ging wel lekker! Het was wat meer duurtraining ipv kort en snel sprint werk wat we afgelopen maandag hadden. Dat is iets meer mijn ding. Je mag je dus na de training wel omkleden maar niet douchen. Ik vind dat een beetje onzinnig want dan sta je je thuis weer om te kleden om te douchen. Ik kleed me dus gewoon aan met nat zwempak en al. Prima te doen!

kaasbroodje tankstation

Ik ging weer gelijk door naar de boot maar ik moest nog ergens bbq briketten scoren onderweg. Aangezien ik door de live video en training niet echt normaal avond had gegeten genoot ik van een lekker kaasbroodje en saté kroket bij het tankstation <3 Dit was overigens het eerste broodje dat ik sinds maandag weer ‘normaal’ kon eten. Mijn boven en ondertanden hebben zo los gestaan dat ik alles in mini stukjes moest snijden om het op te kunnen eten. 

Goede hour zwem sessie

Eenmaal op het eiland, dook ik daar nog even het water in om het chloor af te spoelen en mijn haar te wassen. Heerlijk met dat avondzonnetje!

Zaterdag 

Waking up in paradise dag 4! Toen ik vrijdag in de stad was heb ik nog dit badpak gescoord in de uitverkoop bij H&M. Het is een mega zacht stofje en heb hem direct omgedoopt tot pyjama badpak. Het voelt aan als katoen en heeft een dubbele wand, helemaal niet doorschijnend dus. Volgens mij is hij helemaal niet fijn om in te zwemmen en aan de zijkant is hij best wel hoog uitgesneden en zit ie helemaal niet zo mooi (bij mij dan). Maar met een hoog broekje eroverheen vind ik het echt een heerlijke outfit. Zo heb ik in twee dagen een beetje mijn sport- bh en badbak kruis op mijn rug weggewerkt. 

#ootd pyjama badpak

Ik heb besloten zonder haast mijn vaarlicentie te halen dus ik heb nog een hoofdstuk gelezen uit het leerboek. Er staan wel dingen in die je echt even uit je hoofd moet leren. Maar als je al je hele leven op het water bivakkeert is er ook zoveel logisch en voor de hand liggend! Nog nooit zo’n leuk leerboek gehad eigenlijk.

Vaar licentie

Gezellig bezoek gehad van mijn oom, tante en neef. Lekker vroeg ging de barbecue al aan en ik maakte weer deze heerlijke aubergine ‘salade’. Aubergine in dikke plakken snijden. Beetje olie en zout erop. Giet grillen op een hete barbecue. Daarna afmaken met mozzarella (of burrata, nog beter), Baharat kruiden, granaatappel pitjes en bieslook. Dikke yes, zelfs als je zoals ik geen groot fan van aubergine bent!

Aubergine salade

Weer een heerlijke dag op het water dus!

Zondag

Het wordt een beetje eentonig misschien, maar ook deze zondag weinig gedaan, heel veel genoten en lekker gegeten. Afgesloten met een mooi vuurtje.

Kampvuur zondag

Ontspannen en blij vond ik het na 5 nachten boot wel weer tijd voor mijn eigen bed!

Eiland happy face

Liefs,
Eefje

kijkje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Taco’s met rabarber en yoghurt

volgend bericht

Rabarber cake met mascarpone frosting

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer Op persreis in Portugal en het is te gek😍 Meer in stories🎥 #eefoppersreis
DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤 ⠀⠀⠀ Dit is ec DAIM CHEESCAKE IN EEN GLAS🤤
⠀⠀⠀
Dit is echt een topper❤️ Niet moeilijk om te maken en een feest om te eten🎉 Dit heb je nodig voor 2 porties:
⠀⠀⠀
Bodem:
➡️3 chocolate chip cookies (65 gram)
➡️8 gram gesmolten roomboter
Vulling:
➡️100 ml slagroom
➡️75 gram roomkaas
➡️1,5 el suiker
➡️1/2 tl vanillepasta- of extract
Topping:
➡️40 gram slagroom
➡️40 gram melkchocolade
➡️5 Daims fijngehakt + 1 als topping
⠀⠀⠀
Verkruimel de koeken, het is lekker als er nog een beetje structuur in zit. Ik heb dus geen keukenmachine gebruikt, maar een zipzakje. Hier deed ik de koekjes in en heb ik kapot gemept met een deegroller. Meng dit met de gesmolten boter er verdeel over de glaasjes.
⠀⠀⠀
Klop de slagroom samen met de suiker en vanille tussen lobbig en stijf in. Roer de roomkaas los (ik heb een simpel supermarkt huismerk gebruikt die wel lekker stevig was). Voeg deze toe aan de slagroom en klop even op hoge stand zodat je een glad en dik mengsel hebt. Hiervoor gebruikte ik een staafmixer met garde opzetstuk. Verdeel over de koekkruimels.
⠀⠀⠀
Verhit de slagroom in een steelpan, zet het vuur uit en voeg dan de chocolade toe. Laat even staan zodat het smelt. In de tussentijd hak je de Daims in stukjes. Voeg deze aan het chocolade mengsel toe. Roer er doorheen en verdeel dit op de cheesecake laag (zorg dat dit mengsel niet te warm is). Zet de glazen in de koelkast.
⠀⠀⠀
Na een half uurtje kunnen je ze al eten, maar ze zijn nog lekkerder na een dag staan. Je kunt ze dus heel goed voorbereiden, ook al 2-3 dagen van tevoren!
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #daim #cheesecake #koekkruimels #slagroom #roomkaas #toetje #chocolade #makingofreel #dessert #foodienl #receptenpagina #zoetrecept #ganache #daimcheesecake
MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔 ⠀⠀⠀ Koken op MAKKELIJKE HALLOUMI BURGERS🍔
⠀⠀⠀
Koken op een boot; aflevering 2🎥 Hier op de boot heb ik geen overvolle kast met smaakmakers, dus af en toe moet ik even m’n best doen om met simpele dingen toch gewoon echt wel iets héél lekkers op tafel te zetten. En dat lukte😍
⠀⠀⠀
Voor 2 burgers:
2 (hamburger) broodjes
225 gram halloumi
2 handjes ijsbergsla
1 tomaat, in plakken
1 (rode) ui, in halve ringen
1 el mayonaise
1 el Griekse yoghurt
1 el harissa
Rasp van een halve citroen
1/2 teentje knoflook geraspt
Peper & zout
Klontje boter + 2 el water + 1 tl honing
⠀⠀⠀
Snijd de broodjes doormidden en rooster deze kort in een droge koekenpan, leg apart.
⠀⠀⠀
Doe dan wat boter in de pan om de uien in te bakken. Voeg na een paar minuten 2 el water en 1 tl honing toe. Roer door, laat ze even smoren, dan bakken en zet apart in een bakje.
⠀⠀⠀
Doe dan wat olie of boter in de pan, en snijd het blok halloumi doormidden (je hebt ook ronde kant en klare burger hallumi stukken, maar die waren op). Bak aan allebei de kanten mooi goudbruin op middelhoog vuur🔥
⠀⠀⠀
Ondertussen maak je het sausje en snijd je de tomaten in plakjes (& sla als dat nodig is).
⠀⠀⠀
Smeer de broodjes in met het harissasausje, een handje sla, de tomaat, halloumi, uien en extra saus. Broodje erop en aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Hou jij ook van dit soort simpele recept? Sla ‘m dan op voor later✅ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
⠀⠀⠀
#eefsfood #makkelijkrecept #kaas #halloumiburger #ijsbergsla #makingofreel #roosteren #broodje #foodienl #receptenpagina #halloumi #bootkokenmeteef #eefsbootfood #eefsbootleef
MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥 ⠀⠀⠀ Door jullie MINI DAGVLOG 1 JUNI📅🎥
⠀⠀⠀
Door jullie leuke reacties op de vorige dagvlog én omdat ik het zelf leuk vind om te maken; hierbij mijn tweede mini dagvlog🎉 Hieronder vind je een beetje toelichting👇🏻
⠀⠀⠀
Ik werd wakker op de boot en liet me even overvaren naar m’n auto. Ochtendje vrijwilligerswerk bij @vogelasielleiden 👉🏻 het baby vogel seizoen is ÁÁN. Hartstikke druk dus en de uren vlogen voorbij! Voeren, voeren, voeren, schoonmaken, voeren, voeren, voeren en nog eens voeren🦆
⠀⠀⠀
Daarna ging ik even langs bij mijn vader, hij had een gave Ouwe Dibbes plank voor mij gemaakt❤️ Eenmaal thuis haalde ik een pakketje op en snackte ik onderweg een appel & kaascroissant🥐 Daarna dook ik achter mijn laptop om een deadline compleet te maken en op te sturen💻 Toen filmde ik nog een Reel voor een heerlijke toetje, die ik snel zal delen🍪
⠀⠀⠀
Ik hees mezelf in een gezellig jurkie en sprong op de fiets richting @detuinvandesmid 🌿 Zij hebben komende zomer nu ook een avondmenu en ik was uitgenodigd om te komen proeven. Mijn lieve 1+ kon last minute helaas niet mee. Ik wilde eerst cancelen, maar toen besloot ik gewoon lekker alleen te gaan🔥 Het was echt heel erg lekker en ook volledig plantaardig (dat zou je niet zeggen). Je kunt kiezen uit 3, 4- of 5 gangen✅ Top locatie📍 Vette aanrader! Dat gerecht met knolselderij was echt ge-wel-dig!!
⠀⠀⠀
Eenmaal thuis, chill kleding aan, spullen gepakt en stapte ik weer in de auto, terug naar de boot❤️ Lekker met een nieuw boekje van mijn favoriet puzzel😴
⠀⠀⠀
Dat was mijn dag! Hoe was die van jou? Liefs!
⠀⠀⠀
#eefsdagvlog #kijkjeinmijnleven #eefsbootleef #alleenuiteten #goodfood #japansepuzzel
GROENE SALADE MET VIJGEN EN GEITENKAAS🤍
⠀⠀⠀
adv - Yes, het is volop salade tijd! Zoals je weet ben ik er dol op. Vandaag heb ik een nieuw recept voor je🥗 een frisse groene salade met gegrilde vijgen, tomaat, avocado, ingelegde rode ui, geroosterde pecannoten en geitenkaas pearls van @bettinegeitenkaas 🐐
⠀⠀⠀
Deze salade is voor 4-5 personen is als bijgerecht en dit heb je nodig;
➡️75 gram gemengde groene sla
➡️100 gram cherrytomaten, in partjes
➡️75 gram Bettine geitenkaas pearls
➡️1/2 avocado, in plakjes
➡️4 vijgen, gehalveerd
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️1 flinke hand geroosterde pecannoten
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el balsamicoazijn
➡️1 el honing
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️Mespuntje knoflookpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Ingelegde rode ui kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf maken. Snijd de uien dan in halve ringen, doe in een potje en voeg daar 50/50 water/azijn en een schep suiker aan toe. Laat minimaal een paar uur staan voor gebruik. Tip; zorg dat je dat standaard in je koelkast hebt staan. Want het is bij zoveel lekker🙌🏻
⠀⠀⠀
Halveer de vijgen en smeer deze met een klein beetje olijfolie in. Verhit een grillpan en leg ze daar op tot je van die mooie grill streepjes hebt, de pecannoten rooster je. 4-5 minuten op 180 graden in de airfryer gaat het snelst👌🏻
⠀⠀⠀
De dressing maak je door simpelweg alles door elkaar te schudden in een afsluitbaar flesje. Dit kun je eroverheen gieten of apart zetten zodat iedereen zelf kan doseren. De rest spreekt voor zich💚 Eet smakelijk🙌🏻
⠀⠀⠀
Ps; iedereen die een reactie achterlaat maakt kans op een compact Bastard barbecue🔥 Er worden er 2 weggegeven onder alle reacties van mijn mede #cheesysummerday collega’s😍
⠀⠀⠀
Sla jij het recept op voor later?✅ Daar ga je de hele zomer plezier van hebben☀️
⠀⠀⠀
In samenwerking met Bettine
⠀⠀⠀
#eefsfood #bettinegeitenkaas #salade #groenesla #tomaat #avocado #kaas #makingofreel #foodienl #rodeui #makingofreel #kaas #bettine #buitenkoken #gegrildevijgen
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord