• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog Weekoverzichten

Mijn week in foto’s #4

Eefje
Geen reacties
1 juni 2020
Mijn week in foto's #4

Mijn week in foto's #4

Hee hoi, leuk dat je er weer bent! Dit was een week met een aantal verrassende wendingen, lekker eten, eindelijk weer het zwembad in, werk, voorbereiding en heer-lijk weer! Mijn week in foto’s #4

Maandag

Maandag 25 mei, de dag dat er eindelijk weer iets ging gebeuren. Ik had mijn Ortho afspraak weten te verzetten. Deze was ivm Corona van eind april naar eind juli verplaatst (lees: 3 maanden met je beugel lopen zonder dat het iets doet #vetstom). Ik was dus echt heel blij dat ik weer eerder kon komen. Ook werden de zwemtrainingen weer hervat. Met allemaal aanpassingen natuurlijk, maar we mogen weer!

Ik begon de ochtend met werken en ergens begin van de middag maakte ik een lekkere fluffy fruitbowl. Ik maakt deze met bevroren banaan en bevroren kersen. Met kokosmelk en een beetje proteïne poeder (dit maakt het zo fluffy). Ik maakte het af met wat cruesli. Ik vind dit altijd heerlijk en het zorgt voor een goed vol gevoel!

Ontbijt banenen bowl

Het was mooi weer en ik besloot wandelend naar de orthodontist te gaan. Ik had een heerlijk muziekje op en liep serieus glimlachend over straat. Ik was benieuwd wat me te wachten stond want zoals ik in de mail kon lezen hebben ze strikte regels nu. Dit bleek allemaal goed geregeld en voor ik het wist lag ik in de stoel. 

De orthodontist zelf kwam kijken en ik zei dat ik al echt heel blij ben met hoe het wordt. Ze zei dat ze blij was dat te horen maar dat ze natuurlijk naar perfectie streven en dat ze nog wel wat dingen wil doen om het nog mooier te maken. Ze vertelde wat, voor een normaal mens onbegrijpelijke taal, tegen de assistende en begon een soort origami uit te voeren op een nieuw draad. Knikje hier, bochtje daar. Ze klemde het draad in mijn slotjes en mijn hemel, alles stond gelijk ZO STRAK! Ik dacht echt dat ik de ergste pijn wel gehad had, maar dit was weer next level. De assistente maakte het verder af met de elastiekjes. Na een paar tanden schoot ze een beetje uit met de tang in mijn lip, even pijnlijk maar kan gebeuren. 

Twee tanden later schoot ze wéér uit. KEIHARD EN VOL IN MIJN NEUS! Ik lag natuurlijk in de stoel en de tranen stroomde over mijn wangen. Het deed echt zoveel zeer. Ik dacht, doorbijten Eef, echt niet fijn maar kan ook gebeuren. Nog geen paar seconden later moest ik ineens de hele tijd slikken. Volgens mij was het bloed, ik voelde het zowat stromen. Dus ik vraag terwijl de trainen bleven gaan, kan het zijn dat ik een bloedneus heb? Ik langzaam overeind, nou het gutste alle kanten op.. Top dit! In no time stonden er 3 mensen, van daar, boven mijn hoofd, alsof ik was flauwgevallen. Er werd zo’n tampon in mijn neus gepropt en ik kreeg doekjes in mijn handen. 

Ik word altijd een beetje jolig van dit soort dingen, komt door de ongemakkelijkheid denk ik. De ergste pijn was al weg, maar er was bloed, veel bloed. Ik ging weer liggen maar dat was ook niet best. Na een paar minuten geklooi stopte het met bloeden. Één van de drie zei; even een paar dagen niet tillen, bukken of sporten. Het enige wat ik dacht en ook zei. Ja maar, ja maar, ik mag vanavond na maanden eindelijk weer trainen. Ik zwem etc. Nou dat kan ik je echt 100% afraden zei ze. Ik kon serieus wel weer opnieuw janken, ik keek er zo naar uit. De tranen waren ook nog steeds niet gestopt, die bleven maar gaan, of ik nou wilde of niet. Enfin, Een half uur later stond ik buiten met mascara all over the place, een hand vol papier en nood tampons voor onderweg, een pijnlijke neus en een mega raar gevoel. Het ging allemaal zo snel dat het als een flits aan me voorbij is gegaan. En bovenal was ik wel een soort van boos. Heb ik weer?! Maanden mogen we niks en nu kan ik niet zwemmen vanavond omdat precies vandaag dit fout gaat. Hoe dan?!

Otrho ellende

Eenmaal thuis moest ik echt even een uurtje bijkomen. Klinkt misschien allemaal overdreven maar het was echt heel raar allemaal. Ik voelde me goed maar had wel verwacht wat misselijk te worden van het binnengekomen bloed. Dat viel gelukkig mee.

Reden genoeg om dus toch gewoon naar de training te gaan. Als het weer zou gaan bloeden sta je in no time naast het bad en kun je naar huis. Dat vond ik genoeg om het toch te proberen. Maar dan, volgende ‘probleem’. Wie ritst mijn badpak dicht? Ik heb een super strak waterpolo badpak waar ik ook het liefst in zwem. Deze moet je echt met twee handen bij elkaar houden voordat de rits dicht kan. En aangezien we niet bij elkaar in de buurt mogen komen moest ik dat toch zelf even oplossen. Voorheen deed ik dat weleens met een kleerhanger. Maar dat was nu even geen optie. Het moest dus anders en probeerde het met een veter. Met wat handigheid en een paar kilo lijf minder is het toch gelukt. Yeah!

Polo badpak veter

Hoe de training ging? Eigenlijk helemaal niet lekker. Na elke meter vroeg ik me af of mijn neus nog dicht was. We moeten in rondjes achter elkaar aanzwemmen wat helemaal niet chill is, het viel me allemaal mega zwaar. Ondanks het thuis sporten was mijn zwemconditie echt ver te zoeken. 

Dinsdag

In de ochtend werkte ik lekker en haalde ik boodschappen voor een live kookvideo die ik vrijdag moet verzorgen. Die avond zou ik ook naar de boot gaan en mijn moeder had gevraagd het eten te maken. Mocht alles zijn! Na 100 ideeën kwam ik uit op een Griekse barbecue.

Griekse bbq

Ik maakte aardappel pakketjes, kip- en gehakt spiesjes, tomatensalade, yoghurt-feta dip en courgette klaar, allemaal op zijn Grieks dus. Ik geloof dat ik wel 10 teentjes knoflook heb gebruikt.

Flatbread

Eerste wilde ik stokbrood kopen maar dat werd uiteindelijk toch zelfgemaakt flatbread met oregano. Tussen het koken door kwam er ook nog een opvallend en leuk mailtje binnen. Of ze aanstaande donderdag een tv item konden komen filmen in mijn keuken?! Whuuut? Wordt dit dan mijn tv debuut? *later in dit artikel meer*

Griekse bbq 2

Het was echt allemaal heerlijk. Het pakte nog beter uit dan gehoopt! Ik ben zó dol op Grieks.

Yathzee boot

Natuurlijk sloten wij de avond af met een potje Yahtzee <3. Minimaal 1 potje per dag. We hebben zelfs een thuis en boot competitie.

Woensdag

Wakker worden door de fluitende vogeltjes. Heerlijk! Even een kleine en korte uitleg. Naast dat mijn moeder en haar vriend een boot hebben is er ook een eiland in ‘ons’ bezit. Helemaal privé en hier kom ik al mijn hele leven. Dit is dus waar we altijd met de boot zijn. Het is geweldig, bijzonder en tegelijkertijd weet ik niet beter. Hier heb ik woensdag genoten van het lekkere weer. 

Eiland houtmuur

Donderdag

Deze ochtend ben ik aan de kant afgezet om naar weer huis te rijden. De dag van mijn tv debuut was aangebroken. Thuis snel nog wat opgeruimd en schoongemaakt in mijn keuken. alvast alles klaar gezet wat er nodig was. Er kwam een cameraman en regisseur in één. Hij was nog geen twee minuten binnen en het was al duidelijk dat we niet in mijn keuken gingen filmen haha. Mijn keuken is geweldig en super fijn maar voor het filmen van iets echt ruk. Ik kan namelijk nergens tegenover een camera staan. Het moet allemaal vanaf de zijkant. 

fllmklare keuken

Filmen voor mijn planten muur.. Maar hoe? Uiteindelijk hebben 4 bijna even hoge plantenpotten ervoor gezorgd dat mijn eettafel een soort aanrecht werd. Met een mooie tegel erop die ik voor fotografie gebruik hebben we er wat moois van gemaakt. Ik was echt totaal niet nerveus! Het was ook niet moeilijk wat ik moest doen. Maar wat kun je struikelen over woorden, zinnen en fouten. Niet te geloven. Dat kan echt mega frustreren. Dat wist ik natuurlijk al maar dat werd maar weer even bevestigd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en vond ik het heel leuk en leerzaam. 3,5 uur voor een item van 2 minuten #tvleef. Méga benieuwd naar het eindresultaat!

Tv film foto

Hoe, wat en wanneer? Dinsdag 30 juni zal het item te zien zijn bij ‘Wat eten we’ op Net5, rond de klok van 5. Exited!

Vrijdag

Na de opnames van gisteren ben ik weer in mijn auto gesprongen richting boot. Hier werd ik vrijdag dan ook weer heerlijk wakker! Niet voor lang want vandaag moest ik weer terug naar huis voor de live video later die middag.

Wakker worden in de boot

Eenmaal thuis vond ik mijn nieuwe bestelling van Vief Jewelry op de mat. Na het jaren dragen van kleine knopjes oorbellen wil ik wel weer eens iets nieuws en bestelde ik deze twee ringetjes. Heel blij mee, icm twee andere formaten ringen heb ik nu weer gezellig oren. Blij mee!

Pakketje Vief

Daarna ging ik even de stad in want ik had bedacht dat ik een paar sportschoenen nodig had. Afgelopen maanden heb ik thuis best veel gesport. Altijd op blote voeten, ik hou daar echt van. Waarschijnlijk ook gelijk de reden waarom ik een paar weken geleden mijn enkel/achillespees blesseerde met touwtje springen. Gelukkig gaat dat nu weer goed maar ik doe nog wel voorzichtig met spring dingen. Nou heb ik best veel sneakers maar een paar lichtgewicht fijne sportschoenen zonder al te lompe zolen ontbreken. Met mijn grote en smalle voeten wilde ik na een heel wat passen en meten deze afrekenen. Maar bij de kassa bleek dat er in 1 schoen maat 43 stond ipv 45 maar op het oog leken ze even groot. Raar dus, en de verkoper wilde mij een ander paar van dezelfde schoenen laten passen. Deze waren weer te groot, vooral te breed en ik snapte er niks meer van. Uiteindelijk heb ik het gelaten voor wat het was en heb ik dus nog geen schoenen..

project sportschoenen

Eenmaal thuis maakte ik mijn keuken in orde voor de live video van 17 uur. Die ging best goed, ondanks ik een klein onderdeel helemaal vergeten ben te vertellen. Ik vind dat zo stom! Ik bereid me echt voor, ik heb steekwoorden hangen als hulp en als je dan alsnog iets vergeet is dat echt zonde, en ook niks meer aan te doen omdat het live is. Na de video heb ik altijd nog een uurtje werk met alles posten en opsturen naar de opdrachtgever. Toen dat klaar was, was het de hoogste tijd om weer naar het zwembad te sjezen voor de vrijdagtraining!

Zwembad

Deze training ging wel lekker! Het was wat meer duurtraining ipv kort en snel sprint werk wat we afgelopen maandag hadden. Dat is iets meer mijn ding. Je mag je dus na de training wel omkleden maar niet douchen. Ik vind dat een beetje onzinnig want dan sta je je thuis weer om te kleden om te douchen. Ik kleed me dus gewoon aan met nat zwempak en al. Prima te doen!

kaasbroodje tankstation

Ik ging weer gelijk door naar de boot maar ik moest nog ergens bbq briketten scoren onderweg. Aangezien ik door de live video en training niet echt normaal avond had gegeten genoot ik van een lekker kaasbroodje en saté kroket bij het tankstation <3 Dit was overigens het eerste broodje dat ik sinds maandag weer ‘normaal’ kon eten. Mijn boven en ondertanden hebben zo los gestaan dat ik alles in mini stukjes moest snijden om het op te kunnen eten. 

Goede hour zwem sessie

Eenmaal op het eiland, dook ik daar nog even het water in om het chloor af te spoelen en mijn haar te wassen. Heerlijk met dat avondzonnetje!

Zaterdag 

Waking up in paradise dag 4! Toen ik vrijdag in de stad was heb ik nog dit badpak gescoord in de uitverkoop bij H&M. Het is een mega zacht stofje en heb hem direct omgedoopt tot pyjama badpak. Het voelt aan als katoen en heeft een dubbele wand, helemaal niet doorschijnend dus. Volgens mij is hij helemaal niet fijn om in te zwemmen en aan de zijkant is hij best wel hoog uitgesneden en zit ie helemaal niet zo mooi (bij mij dan). Maar met een hoog broekje eroverheen vind ik het echt een heerlijke outfit. Zo heb ik in twee dagen een beetje mijn sport- bh en badbak kruis op mijn rug weggewerkt. 

#ootd pyjama badpak

Ik heb besloten zonder haast mijn vaarlicentie te halen dus ik heb nog een hoofdstuk gelezen uit het leerboek. Er staan wel dingen in die je echt even uit je hoofd moet leren. Maar als je al je hele leven op het water bivakkeert is er ook zoveel logisch en voor de hand liggend! Nog nooit zo’n leuk leerboek gehad eigenlijk.

Vaar licentie

Gezellig bezoek gehad van mijn oom, tante en neef. Lekker vroeg ging de barbecue al aan en ik maakte weer deze heerlijke aubergine ‘salade’. Aubergine in dikke plakken snijden. Beetje olie en zout erop. Giet grillen op een hete barbecue. Daarna afmaken met mozzarella (of burrata, nog beter), Baharat kruiden, granaatappel pitjes en bieslook. Dikke yes, zelfs als je zoals ik geen groot fan van aubergine bent!

Aubergine salade

Weer een heerlijke dag op het water dus!

Zondag

Het wordt een beetje eentonig misschien, maar ook deze zondag weinig gedaan, heel veel genoten en lekker gegeten. Afgesloten met een mooi vuurtje.

Kampvuur zondag

Ontspannen en blij vond ik het na 5 nachten boot wel weer tijd voor mijn eigen bed!

Eiland happy face

Liefs,
Eefje

kijkje
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Taco’s met rabarber en yoghurt

volgend bericht

Rabarber cake met mascarpone frosting

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?
Blog Persoonlijk

Een beugel op latere leeftijd. Hoe, wat en waarom?

9 min leestijd
21 april 2021
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸 ⠀⠀⠀ a EEN MOOI SERVIES IS HET HALVE WERK🌸
⠀⠀⠀
adv - Ja hoor, ik mocht weer aan de slag met een práchtig servies en home accessoires van Villeroy & Boch😍 Dit is de nieuwe ‘Perlemor’ collectie. Deze is verkrijgbaar in de kleuren Sand & Coral. Van botervloot tot diep bord en van een bijpassende vaas tot aan geweldige (koffie)kopjes. Een feest om je tafel mee te dekken!🙌🏻
⠀⠀⠀
Verse broodjes, roomboter, beleg, lekker sapje, je favoriete fruit, thee en een makkelijke maar vooral méga lekkere courgette carpaccio. Dit is wat je daarvoor nodig hebt (3 porties):
➡️2 courgettes
➡️40 gram feta, verbrokkeld
➡️1/2 ingelegde rode ui
➡️10 Kalamata olijven, in stukjes
➡️gehakte gezouten pistachenoten
➡️1 el olijfolie + extra
➡️1 el (noten)azijn
➡️1 flinke tl grove mosterd
➡️1 flinke tl honing
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
👉🏻Maak linten van de courgettes met behulp van een kaasschaaf. Vooral de linten zonder zaadlijsten zijn geschikt (verwerk de rest in een andere gerecht). Doe hier wat olijfolie, peper & zout op. Bak kort in een hete grillpan. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor goed door elkaar te schudden. De rest spreekt voor zich.
⠀⠀⠀
Het servies kun je terugvinden op villeroy-boch.nl en vind je het snelst door ‘Perlemor’ in de zoekbalk te zetten🔎 Welk item vind jij het mooist?👇🏻Sla vooral op voor inspiratie en het lekkere courgette carpaccio recept✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @villeroyboch 🥰 #eefsfood #villeroyboch #servies #yesvb #courgettecarpaccio #brunchen
MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥 ⠀⠀⠀ Afgel MAKKELIJKE 10 MINUTEN MAALTIJD🔥
⠀⠀⠀
Afgelopen week improviseerde ik een snelle maaltijd en dat vond ik een echte hit! Spicy dikke udon noodles met komkommer, rode ui & edamame boontjes💚 In 10 minuten klaar😍
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 1 portie:
➡️150 gram dikke udon noodles
➡️75 gram edamame boontjes
➡️5 snack komkommertjes, in plakjes
➡️1/2 rode ui in ringen
➡️gebakken uitjes
Dressing:
➡️1,5 el sojasaus
➡️1 el sriracha
➡️1/2 el crispy chili olie
➡️1 tl (noten)azijn
➡️1 tl suiker
➡️1/2 teentje knoflook, geraspt
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een diep bord en roer goed. Ontdooi de edamame boontjes met heet water.
⠀⠀⠀
Zorg ondertussen voor een laagje kokend water waar je de noodles een klein minuutje in doet. Roer los en giet af. Voeg toe aan de dressing en meng door elkaar. Laat ook grotendeels afkoelen.
⠀⠀⠀
Snijd dan de rode ui, komkommer en voeg dit allebei met de edamame boontjes toe aan de noodles. Roer door elkaar en maak af met gebakken uitjes en optioneel nog wat geroosterde sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
🌶️Met deze hoeveelheden is dit recept best pittig. Als je de sriracha en chili olie halveert heb je denk ik een verhouding die ‘iedereen’ wel zou lusten voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk.
⠀⠀⠀
Easypeasy en bomvol smaak💣 Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #snellemaaltijd #tienminutenmaaltijd #udonnoodles #edamame #crispychili #sojasaus #rodeui #komkommer #dressing #foodblog #watetenwevandaag
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!