[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Rabarber doet mij echt denken aan vroeger. Mijn moeder maakte het regelmatig klaar. Lekker zoet, met rozijnen en kaneel. Ik weet ook nog heel goed dat we als kind met de hele klas (basisschool) naar een boerderij gingen waar rabarber werd geteeld op het land. We mochten een stukje rauw proeven.. Ik heb nooit meer zo zuur gekeken als toen!
Ik vind het nog steeds heel lekker maar maak het eigenlijk te weinig klaar. Je hebt groene, groen-rode en rode rabarber. Het is dus niet zo dat groene rabarber nog rood moet worden. Dit heeft met verschillende rabarber rassen te maken. Het is wel zo dat rode rabarber van zichzelf zoeter is dan de groene. Je kunt rabarber het best in de koelkast bewaren in bijvoorbeeld een theedoek gewikkeld. Niet al te lang, probeer het binnen 3 dagen te verwerken.
Een leuk voorbeeld zijn deze taco’s met rabarber en yoghurt. Lekker voor lunch of als ontbijt. Ook een leuke toevoeging bij de picknick of high tea. Eenvoudig te maken en lekker fris!
Snijd eerst de rabarber stengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm breed.
Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer hierin de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber uit elkaar begint te vallen giet je het snel af. Het liefst net een fractie daarvoor. Laat de rabarber even in de bolzeef staan zodat het goed uitlekt. Voeg hier dan de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe.
Snijd dan nog een klein stukje (3 cm) rabarber in echt mini stukjes, voeg dit ook nog toe. Dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer het geheel dan door elkaar.
Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze erover heen. Maak de taco’s af met de rabarber en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd eerst de rabarber stengel(s) in de lengte door drieën en dan in kleine blokjes van ongeveer 3 mm breed.
Zet een steelpannetje water op en breng dit aan de kook. Blancheer hierin de rabarber voor een paar minuten. Als de rabarber uit elkaar begint te vallen giet je het snel af. Het liefst net een fractie daarvoor. Laat de rabarber even in de bolzeef staan zodat het goed uitlekt. Voeg hier dan de vanille, aardbeienjam, en basterdsuiker aan toe.
Snijd dan nog een klein stukje (3 cm) rabarber in echt mini stukjes, voeg dit ook nog toe. Dit zorgt voor een lekkere crunch. Roer het geheel dan door elkaar.
Besmeer de taco’s ieder met een eetlepel Griekse yoghurt. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze erover heen. Maak de taco’s af met de rabarber en het geroosterde amandelschaafsel. Smullen maar!
Dit artikel en recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl en vaneigenbodem.nl.
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]