• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Koekjes Recepten Vegan lekkers

Speculaas boterkoek met macadamia noten (vegan)

Eefje
Geen reacties
27 mei 2020
Speculaas boterkoek met macadamia noten (vegan)

Boterkoek puntjes hori

Verse zelfgemaakte boterkoek! Echt één van de moeilijkste dingen om vanaf te blijven als dat heerlijk ruikend staat af te koelen op je aanrecht. Deze variant is hartstikke vegan, mega lekker en smeuïg. Wil je liever echte roomboter gebruiken? Dat kan!

Toch zou ik Flora Plant een keer de kans geven. Ja, ik werk met ze samen, maar dit recept staat er los van. Ik ben ook gewoon fan namelijk. De macadamia noten heb ik bij De Notenshop vandaan. Ik vind het knap als je het bij het eten van 1 puntje kan houden!

Boterkoek puntje vegan

Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd3 uur

Dit heb je nodig (12 punten):
 300 gram patent bloem
 250 gram plantaardige ongezouten boter (ik gebruikte Flora Plant)
 100 gram kristalsuiker
 90 gram bruine basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 60 gram geroosterde macadamia noten, grof gehakt
 3 tl speculaas kruiden (5 gram ongeveer)
 flinke snuf zout
 2 el plantaardige melk
Nog meer nodig:
 (spring)vorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 keuken kwast
 stand- of hand mixer
 vershoudfolie
 deegroller
 vork

Zo maak je het!
1

Snijd de boter in blokken en voeg hier het zout, de vanille-, kristal- en basterdsuiker aan toe. Ik vind dit het fijnst om in een standmixer met deeghaak te doen. Je kunt de boter dan ook prima koud verwerken. Gebruik je een handmixer? Gebruik dan ook de deeghaken. Deze is wel wat minder krachtig. Het kan dus handig zijn de boter vooraf iets meer op kamertemperatuur te laten komen. Helemaal geen machine tot je beschikking? Met de hand kan het ook, alleen duurt het dan wat langer.

2

Wanneer alle suiker goed door de boter zit voeg je de bloem en speculaaskruiden toe. Meng dit tot een fijne egaal deeg. Voeg dan de macadamia's toe en mix nog even door tot een mooi lichtbruin deeg met stukjes noot.

3

Druk de deegbal wat plat op een stukje vershoudfolie en leg het deeg goed ingepakt voor een half uur in de koelkast.

4

Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier. De randen invetten mag, maar is niet nodig.

5

Als het half uur bijna om is verwarm je de oven voor op 200 graden hete lucht.

6

Rol het deeg verder en zo rond mogelijk uit tot hij precies in je bakblik past. Het deeg is vrij stevig en koud dus deze kun je er zo in laten zakken. De rondom rand kun je nog egaliseren met de toppen van je vingers.

7

Gebruik een vork om het welbekende boterkoek motiefje te maken. Giet er dan 2 eetlepels plantaardig melk overheen en smeer dit uit met een kwast.

8

Bak de boterkoek gaar in 25 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je er punten van snijdt. Genieten maar! Zeker voor 5 dagen lekker te houden maar ook prima vers in te vriezen voor een later moment.

Ingrediënten

Dit heb je nodig (12 punten):
 300 gram patent bloem
 250 gram plantaardige ongezouten boter (ik gebruikte Flora Plant)
 100 gram kristalsuiker
 90 gram bruine basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 60 gram geroosterde macadamia noten, grof gehakt
 3 tl speculaas kruiden (5 gram ongeveer)
 flinke snuf zout
 2 el plantaardige melk
Nog meer nodig:
 (spring)vorm van 22 cm
 velletje bakpapier
 keuken kwast
 stand- of hand mixer
 vershoudfolie
 deegroller
 vork

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Snijd de boter in blokken en voeg hier het zout, de vanille-, kristal- en basterdsuiker aan toe. Ik vind dit het fijnst om in een standmixer met deeghaak te doen. Je kunt de boter dan ook prima koud verwerken. Gebruik je een handmixer? Gebruik dan ook de deeghaken. Deze is wel wat minder krachtig. Het kan dus handig zijn de boter vooraf iets meer op kamertemperatuur te laten komen. Helemaal geen machine tot je beschikking? Met de hand kan het ook, alleen duurt het dan wat langer.

2

Wanneer alle suiker goed door de boter zit voeg je de bloem en speculaaskruiden toe. Meng dit tot een fijne egaal deeg. Voeg dan de macadamia's toe en mix nog even door tot een mooi lichtbruin deeg met stukjes noot.

3

Druk de deegbal wat plat op een stukje vershoudfolie en leg het deeg goed ingepakt voor een half uur in de koelkast.

4

Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier. De randen invetten mag, maar is niet nodig.

5

Als het half uur bijna om is verwarm je de oven voor op 200 graden hete lucht.

6

Rol het deeg verder en zo rond mogelijk uit tot hij precies in je bakblik past. Het deeg is vrij stevig en koud dus deze kun je er zo in laten zakken. De rondom rand kun je nog egaliseren met de toppen van je vingers.

7

Gebruik een vork om het welbekende boterkoek motiefje te maken. Giet er dan 2 eetlepels plantaardig melk overheen en smeer dit uit met een kwast.

8

Bak de boterkoek gaar in 25 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je er punten van snijdt. Genieten maar! Zeker voor 5 dagen lekker te houden maar ook prima vers in te vriezen voor een later moment.

Speculaas boterkoek met macadamia noten (vegan)
IngrediëntenAanwijzingen

Schuin bovenaf boterkoekpunten

Liefs,
Eefje

Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
geef een reactie
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Chocolade-crèmetaart met banaan, karamel en pecannoten

volgend bericht

Taco’s met rabarber en yoghurt

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord