Ontbijt/Lunch

Labneh met brood en gegrilde groente

Labneh close up

Vandaag een heerlijk eenvoudig recept dat zowel lekker is als lunch, top voor bij de borrel of handig als bijgerecht voor in de avond. Namelijk Labneh met brood en gegrilde groente. Labneh is een yoghurt-dip afkomstig uit het midden-oosten. Het wordt meestal met flatbread of pita’s gegeten maar ik maakte het klaar met afgebakken Turks brood.

Lekker met wat extra gegrilde groente. Ik koos voor courgette en een gele paprika. Eet je liever aubergine of bijvoorbeeld wortel, is dat natuurlijk ook een optie. Om de Labneh af te maken gebruik ik hiervoor een extra vergine olijfolie van Carbonell. Gemaakt van olijven gerijpt onder de Spaanse zon. Deze olijfolie heeft een rijk en fruitige smaak en is laag in zuurgraad. Dit recept is ook heel geschikt om mee te nemen voor een picknick! 

Labneh in Boho- Tiffin

Dit heb je nodig (ongeveer 2 personen):
 8 el Turkse yoghurt
 3 el Carbonell olijfolie
 2 tl Baharat kruiden
 1,5 eetlepel granaatappel pitjes
 1 takje platte peterselie, grof gehakt
 peper & zout
 8 stukken (afbak of oud) Turks brood
 halve courgette, in plakken van 0,5 cm
 1 gele paprika, in reepjes
Nog meer nodig:
 Oven bakplaat en rooster
 velletje bakpapier
 of een grillpan
Zo maak je het!
1

Snijd de groente en verdeel dit over de bakplaat met een beetje zout. Grill deze in een voorverwarmde oven van 210 graden voor 25 minuten. Als er 20 minuten om zijn schuif je het brood (op een rooster) erbij. Haal beide na 25 minuten uit de oven. Geen oven? Dan kun je dit ook in een grillpan doen besprenkel de groente het het brood dan ook met een beetje olijfolie.

2

Schep de yoghurt op een bord of in je Boho-tiffin. Roer er met een lepel wat groeven in zodat de Carbonell olijfolie erin blijf liggen. Maak af met de Baharat kruiden, peterselie en granaatappel pitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

3

Serveer de labneh met de gegrilde groente en het afgebakken brood. Smullen!

Ingredients

Dit heb je nodig (ongeveer 2 personen):
 8 el Turkse yoghurt
 3 el Carbonell olijfolie
 2 tl Baharat kruiden
 1,5 eetlepel granaatappel pitjes
 1 takje platte peterselie, grof gehakt
 peper & zout
 8 stukken (afbak of oud) Turks brood
 halve courgette, in plakken van 0,5 cm
 1 gele paprika, in reepjes
Nog meer nodig:
 Oven bakplaat en rooster
 velletje bakpapier
 of een grillpan

Directions

Zo maak je het!
1

Snijd de groente en verdeel dit over de bakplaat met een beetje zout. Grill deze in een voorverwarmde oven van 210 graden voor 25 minuten. Als er 20 minuten om zijn schuif je het brood (op een rooster) erbij. Haal beide na 25 minuten uit de oven. Geen oven? Dan kun je dit ook in een grillpan doen besprenkel de groente het het brood dan ook met een beetje olijfolie.

2

Schep de yoghurt op een bord of in je Boho-tiffin. Roer er met een lepel wat groeven in zodat de Carbonell olijfolie erin blijf liggen. Maak af met de Baharat kruiden, peterselie en granaatappel pitjes. Breng verder op smaak met peper en zout.

3

Serveer de labneh met de gegrilde groente en het afgebakken brood. Smullen!

Labneh met brood en gegrilde groente

Labneh bovenaf

Carbonell olie fles

Dit artikel en Labneh met brood en gegrilde groente recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl en Carbonell.

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.