Bakrecepten

Speculoos cheesecake met witte chocolade en slagroom

Speculoos bovenaf

Oh jongens, deze speculoos cheesecake met witte chocolade en slagroom is zó LEKKERRR! Ik kan wel gaan vertellen waarom maar dat doe ik niet. Maak hem maar gewoon en bedank me later!

Staan puntje speculoos

Prep Time15 minsCook Time40 minsTotal Time6 hrs
Dit heb je nodig (8 puntjes):
Bodem
 135 gram Speculoos koekjes
 40 gram roomboter, gesmolten
Vulling
 200 gram luchtige monchou of andere roomkaas
 200 gram volvette Griekse yoghurt
 75 gram smeerbare Speculoos met crunch
 75 gram kristalsuiker
 2 middelgrote eieren
 1 tl vanille extract of pasta
Toplaag
 60 ml slagroom
 55 gram smeerbare Speculoos
 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes
Topping
 150 ml slagroom
 1 zakje vanillesuiker
 witte chocolade krullen of stukjes
 5 Speculoos koekjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 spuitzak met kartel spuitmondje
 mengkom
 siliconen spatel
 staafmixer met garde
 steelpan
Zo maak je het!
1

Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet heb gedaan bij deze taart. En toch is ie heel goed gelukt! Het is wel echt beter om te doen. Maar als ik ineens een idee heb om zoiets te maken heb ik geen geduld om te wachten.. Het is dus aan jou haha! Verwarm ook alvast de oven voor op 140 graden hete lucht.

2

Maal de koekjes fijn samen met de gesmolten roomboter tot een plakkerig koekkruim. Stort deze in de vorm waar op een bodem een velletje bakpapier ligt. Druk goed en gelijkmatig aan!

3

Meng eerst de monchou goed met de speculoos, voeg dan ook de suiker, vanille en daarna de Griekse yoghurt toe.

4

Meng hier dan weer eerst 1 ei doorheen. Als deze is opgenomen het volgende ei. Dit mengsel giet je dan op de koek bodem. Bak de taart voor 40 tot 45 minuten. Ja, het klopt dat de binnenkant dan nog 'flubberig' is. Zet de oven uit en zet de deur op een kier maar laat de taart nog staan voor een klein uurtje.

5

Wanneer die tijd om is doe je de slagroom voor de toplaag in een steelpan. Breng dit tegen de kook aan. Zet dan het vuur uit en voeg de witte chocolade en speculoos toe. Laat even 3 minuten staan. Roer dit vervolgens glad. Het is vrij dik maar loopt wel uit. Giet dit op de taart en zet deze vervolgens voor minstens 4 uur in de koelkast.

6

Klop dan de slagroom stijf samen met het zakje vanillesuiker. Spuit 8 mooie rozetten op. Verdeel hier wat witte chocolade krullen overheen en zet er halve Speculoos koekjes in. Leg 1 mooi heel koekje in het midden. Smullen maarrrrr! Deze taart is ook prima in de te vriezen. Gebruik een heet scherp mes om mooie punten te snijden.

Ingredients

Dit heb je nodig (8 puntjes):
Bodem
 135 gram Speculoos koekjes
 40 gram roomboter, gesmolten
Vulling
 200 gram luchtige monchou of andere roomkaas
 200 gram volvette Griekse yoghurt
 75 gram smeerbare Speculoos met crunch
 75 gram kristalsuiker
 2 middelgrote eieren
 1 tl vanille extract of pasta
Toplaag
 60 ml slagroom
 55 gram smeerbare Speculoos
 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes
Topping
 150 ml slagroom
 1 zakje vanillesuiker
 witte chocolade krullen of stukjes
 5 Speculoos koekjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 spuitzak met kartel spuitmondje
 mengkom
 siliconen spatel
 staafmixer met garde
 steelpan

Directions

Zo maak je het!
1

Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat niet heb gedaan bij deze taart. En toch is ie heel goed gelukt! Het is wel echt beter om te doen. Maar als ik ineens een idee heb om zoiets te maken heb ik geen geduld om te wachten.. Het is dus aan jou haha! Verwarm ook alvast de oven voor op 140 graden hete lucht.

2

Maal de koekjes fijn samen met de gesmolten roomboter tot een plakkerig koekkruim. Stort deze in de vorm waar op een bodem een velletje bakpapier ligt. Druk goed en gelijkmatig aan!

3

Meng eerst de monchou goed met de speculoos, voeg dan ook de suiker, vanille en daarna de Griekse yoghurt toe.

4

Meng hier dan weer eerst 1 ei doorheen. Als deze is opgenomen het volgende ei. Dit mengsel giet je dan op de koek bodem. Bak de taart voor 40 tot 45 minuten. Ja, het klopt dat de binnenkant dan nog 'flubberig' is. Zet de oven uit en zet de deur op een kier maar laat de taart nog staan voor een klein uurtje.

5

Wanneer die tijd om is doe je de slagroom voor de toplaag in een steelpan. Breng dit tegen de kook aan. Zet dan het vuur uit en voeg de witte chocolade en speculoos toe. Laat even 3 minuten staan. Roer dit vervolgens glad. Het is vrij dik maar loopt wel uit. Giet dit op de taart en zet deze vervolgens voor minstens 4 uur in de koelkast.

6

Klop dan de slagroom stijf samen met het zakje vanillesuiker. Spuit 8 mooie rozetten op. Verdeel hier wat witte chocolade krullen overheen en zet er halve Speculoos koekjes in. Leg 1 mooi heel koekje in het midden. Smullen maarrrrr! Deze taart is ook prima in de te vriezen. Gebruik een heet scherp mes om mooie punten te snijden.

Speculoos cheesecake met witte chocolade en slagroom

Hele taart staand

Hele speculoos taart stukje eruit

Ben je nog op zoek naar andere lekkere cheesecake recepten? KLIK HIER!

Liefs,
Eefje

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.