• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Blog Eetdagboeken

Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

Eefje
2 reacties
18 mei 2020
Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

Goed, vorige week had ik nog geen idee dat ik dit experiment ging doen. Een week lang koolhydraatarm eten. Dit artikel heeft een beetje introductie en een kleine disclaimer nodig. Daar begin ik dan ook maar gelijk mee. Ik ben geen expert op dit gebied en schrijf alleen uit eigen ervaring en deel mijn mening hierover. Ben je er klaar voor? Ik schrapte een week mijn koolhydraten en dit gebeurde er!

Koolhydraat arm?

Jaren geleden heb ik twee keer een afvalpoging gedaan dmv koolhydraat arm eten. Dat ging mij toen best goed af en vond het ook wel een soort van leuk. Ik deed het vrij streng en fruit (want suiker) was ook geskipt uit mijn ‘dieet’. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment aan niets anders meer kon denken dan een koud sappig appeltje. Toen wist ik nog niet wat ik nu weet en ondanks ik het nu niet meer zou doen heb ik die pogingen toen toch als leerzaam ervaren. Waarom ik het pogingen noem: Ik ben toen 2 keer ongeveer 7 kilo afgevallen (wat er uiteraard ook weer in no time aanzat). Twee jaar geleden heb ik een masterclass gekregen over koolhydraten en de gevolgen als je die lange tijd uit je eetpatroon skipt. Toen schreef ik daar dit artikel over (serieus interessant). 

Je wil het!

Ik weet dat er heel veel mensen zijn die erbij zweren en dat hun lijf lekkerder gaat op een koolhydraat arm dieet. Dat moet iedereen voor zichzelf bepalen en ik ben de laatste die daarover oordeelt. Ik krijg namelijk ook weleens te horen dat Intermittent Fasting op lange termijn niet goed zou zijn, en daar trek ik mij dan weer niks van aan want daar zweer ik bij (inmiddels al 3 jaar). Het grote verschil is wel dat ik geen voedingsonderdeel schrap met IF. Daarom ben ik wel van mening dat je een koolhydraat arm dieet nooit echt lang of voor altijd gaat volhouden. Als je dingen niet ‘mag’ weten we allemaal wat er gebeurd, JE WIL HET!!

Broodverslaving

Nog even terug naar het begin! Afgelopen moederdag was ik bij mijn moeder thuis en bestelde we pizza. Ondanks dat ik lekker aan het sporten en ook afvallen ben zit ik toch weer echt door te slaan in mijn, laten we het even zo noemen: broodverslaving. Ik ben ZÓ dol op vers brood. Ik zou willen zeggen dat mijn rem stuk was maar op het gebied van vers brood heb ik gewoon geen rem.

Geen rem..

Ik eet me er helemaal klem aan. Ik moet soms echt met mezelf afspreken om het niet te kopen en/of eten. Ik zou zonder grappen elke dag een heel stokbrood weg kunnen (en ook wel willen) werken. Van brood word je niet dik, maar als je het elke dag teveel eet is het ook niet best. Daarbij komt nog dat het mij ook wel heel leuk leek over deze ervaring te schrijven. Dus alles bij elkaar opgeteld vond ik een goede reden om maandag gelijk een week koolhydraat arm te gaan. Lekker, zonder echte voorbereiding dus!

Croissant hoofd

De spelregels:

Geen brood, geen aardappels, geen rijst, geen pasta, geen suiker, geen granen en bloem etc. Echt de bewuste koolhydraten dus. Ook geen producten die low carb zijn gemaakt zoals pasta of wraps en al helemaal geen low carb choco bars of iets dergelijks. Ik ben niet streng gegaan op producten waar meer suiker inzit dan je denkt. Of op bijvoorbeeld kwark waar in de ene bak meer carbs zitten dan de andere. Ik heb niet alles onder de loop gelegd maar echt de meest standaard dingen weggelaten. Een die hard no carb eter zal me waarschijnlijk nu al verklaren als valsspeler haha.

Week-eet-dagboek

Aan de hand van een week-eet-dagboek laat ik je zien wat ik dan wel heb gegeten en wat mijn ervaringen en gedachtes erbij waren. Ik moest sowieso eerst boodschappen doen dus dat deed ik dan ook maandagochtend. Ik dacht even na over wat ik voor lekkers kan koken zonder koolhydraten. Er kwam weinig creatiefs uit moet ik zeggen. Ik kreeg wel al snel wat ideeën en kocht het. Eenmaal thuis dacht ik, shit, dit is natuurlijk helemaal niet zo koolhydraatarm. Denk aan sajoerboontjes en ketjap marinade voor de kip (hallo suiker). Goed, het viel wel binnen mijn eigen spelregels dus ik nam het maar voor lief..

IF

Dit experiment ben ik ook gewoon blijven doen icm met IF (even voor de info). Ik eet in principe alleen tussen 12 en 20 uur. Maar soms is dit ook wel tussen 14:30 en 19:30 bijvoorbeeld. Dat verklaar dat ik regelmatig maar twee maaltijden op een dag eet. Ik kijk zelf ook meer naar balans over een langere tijd dan één dag. Er zitten dagen soms dagen bij dat ik ‘te weinig’ eet, maar geloof me dat maak ik op een andere dag wel weer goed. Ook heb ik niet alles gefotografeerd. Ik laat vooral de hoofdmaaltijden zien maar er is absoluut meer gedronken (thee, koffie, water, Spa en af en toe een blikje suikervrije fris). Ook is er nog wel meer gegeten dan je ziet.

Maandag 

Rond 12 uur ging ik op pad en dat duurde allemaal wat langer dan gedacht. Uiteindelijk at ik pas om 14:30. Ik bakte twee eieren met kaas en sneed er twee tomaten bij. Ik ben dol op ei en kaas, dus dat wordt een feest deze week. ik heb ervan genoten maar ik had eigenlijk nog wel zin in meer, het gaf niet zo’n vullend gevoel. Snel afleiding gezocht en ben wat gaan klussen. Na het klussen later in de middag een appel en wat aardbeien gegeten.

Omelet met kaas

Einde van de middag heb ik thuis gesport en daarna maakte ik deze soort van nasi met bloemkoolrijst, roerbakgroente, augurkjes en gebakken kiphaasje met gebakken uitjes (later opgezocht, ook niet de beste keuzen haha). Dit is dus al typisch low carb zonder voorbereiding. Het was wel echt lekker! Ook fijn.

Bloemkool nasi

Hierna had ik echt extreem veel zin in iets zoets. Ik had nog een restje volvette Griekse yoghurt staan. Ik vond ook nog een mini beetje extra pure chocolade hagelslag. Vooruit dan maar. Dit heb ik er doorheen geroerd. Méga van genoten en de zoete cravings waren gestild!

Dinsdag

Toen ik opstond had ik gelijk honger en dat heeft best wel lang aangehouden. Mijn herinnering van low carb eten is juist dat je vaak mega lang verzadigd bent. Maar wat kun je verwachten op dag 2. Ik bikkelde even door en toen ik uiteindelijk mocht eten wist ik helemaal niet wat. Ik begon met een bak Optimel, kers Griekse style om de honger te stillen. Dat werkte maar rond een uurtje of 3 had ik alweer trek. 

Optimel kers

Ik had nog bloemkoolrijst liggen en besloot een salade te maken met tomaat, feta en de twee kiphaasjes die ik nog had liggen van de vorige dag. Ik maakte een dressing van notenazijn, olie en mosterd. Deed er wat verse basilicum doorheen en ik had nog een mini beetje geroosterde pijnboompitten staan. Echt ver boven verwachting lekker deze salade. Zo lekker dat ik het als recept wil gaan uitwerken! 

Bloemkool salade

In de middag ruim een uur thuis gesport en daarna had ik weer het wat ga ik maken dilemma? Het werden weer twee gebakken eieren met kaas en daarnaast bijna een halve kilo sajoerboontjes. Wederom is dat ook niet de beste keuze dus gebruikte ik maar een kwart van de sajoerpasta ipv het hele pakje. Lekker en vullend! 

Sajoerboontjes

Hierna had ik weer mega zoete cravings. Ik schonk een half glas van de nieuwe Alpro cold pressed kokosmelk in. Licht zoetig en erg lekker! Dat hielp een ook wel echt tegen de wil naar zoet en de carbs daarin zijn ook prima voor zover ik dat juist kan beoordelen. En 100 x lekkerder dan kokoswater! Later die avond heb ik nog 1,5 uur gewandeld op een lekker tempo. 

Woensdag 

Weer gelijk zin in eten toen ik wakker werd. Echt meer dan normaal. Stom! Is het al zondag? Dit gaat echt een lange week worden.. Dat gevoel van trek hebben in dingen die je dus niet mag is echt enorm aanwezig, continue. Ik vind het maar vermoeiend. Ik heb dit welgeteld in de 3 jaar dat ik nu aan IF doe nog nooit gehad. In de eerste 3 dagen van dit experiment wordt weer zo hard bevestigd waarom IF mij zo goed past en waarom jezelf dingen ‘verbieden’ gewoon helemaal ruk is. Na een ochtend thee, water en een espresso maakte ik rond 13 uur een ijskoffie met die lekkere kokosmelk. IJsklontjes erbij en een espresso erop. Heerlijk!

ijskoffie kokosmelk

Een uurtje hierna at ik een bak citroen kwark met een schepje gebroken lijnzaad om ook nog even wat vezels binnen te krijgen.

Oven pizza zonder bodem

Dit maaltje was echt een WINNAAR! Ik ben echt dol op pizza met tonijn en ik maak ook weleens een tuna melt tosti. Dit maak ik altijd met tomaat, rode uit en olijven (soms ook nog champignons). Dat was een beetje de basis hiervoor. Ik bakte een zak spinazie met een rode ui, voegde toen tomatensaus toe en roerde er olijven en tonijn doorheen. Dikke laag kaas erop en in de oven. Ik had serieus het idee dat ik pizza zat te eten zonder bodem. Ik vond het echt heel lekker! Misschien werk ik hier later ook nog het recept van uit.

Donderdag 

Misschien denk je, alweer?! Jep alweer, een bak kwark. Ook buiten deze week om eet ik dit vaak als ontbijt/lunch. Dan met een lekkere berg creusli erop dat ik nu weer heb vervangen door een schepje gebroken lijnzaad. Daarnaast nog een appel met kaneel.

Optimel en appel

Ik voelde me een beetje ‘blehh’ deze dag maar maakte als avondmaal mijn favoriete witlofsalade. Heerlijk! Mocht je benieuwd zijn naar het recept kun je deze hier vinden.

witlof salade

Om die irritante zoete after diner cravings te killen, had ik een reep 90% chocolade gekocht. Dit werkt echt top. Voor de lekker vind ik 90% namelijk net ff iets teveel. Wat er bij mij voor zorgt dat ik aan 1 zo’n blokje meer dan genoeg heb en het samen met een kop thee nog een soort van prima toetje is ook.

thee met chocolade

Vrijdag

Ik begon deze dag met een lekkere wandeling. Ik voelde me best een beetje slap. Niet dizzy maar gewoon dat je lijf net een beetje power mist ten opzichte van normaal. Daarna bakte ik een appel met kaneel. Dit at ik met volvette Griekse yoghurt en geroosterd amandelschaafsel. Heerlijk! Daarna at ik nog een losse plak belegen kaas. 

Griekse yoghurt appel

Hierna ging ik een rondje op mijn racefiets, tijdens het fietsen miste ik ook echt wat power. Eenmaal thuis sjeesde ik snel door naar een borrel met mijn eetclub. Ik had echt nog even iets moeten eten, maar ik wist niet wat en had een beetje haast. Ik had op niks gerekend maar ze had een heerlijke borrel plaat gemaakt. Ik heb genoten van gedroogde worst, kaasjes en olijven. En ook heb ik een paar droge witte wijntjes op. Die zijn redelijk carb oke nog had ik opgezocht.

borrel

Het liep allemaal een beetje uit de hand en het was al ver na etenstijd. Er werd pizza besteld. Intense verleiding voor mij! Ik heb toch gekozen voor een truffel carpaccio maar mennnn wat had ik graag een pizza gelust! De carpaccio was super lekker dus mega van genoten. Maar ik heb ik wel vaak naar de pizza’a op tafel zitten loeren en dan dacht ik nog maar 2,5 dag!

carpaccio

Zaterdag

Ik werd wakker met eigenlijk gewoon een ordinaire kater. De wijn smaakte bovengemiddeld goed. Het was ook rete gezellig en ik heb amper gedronken afgelopen 2 maanden. Top combi dus haha! Ik had best wel zin in gebakken eieren met kaas, maar ja dat had ik al een paar keer eerder op. Ik ging voor een caprese, jammergenoeg had ik niks met basilicum in huis. Al met al toch gewoon heel lekker!

Caprese

Ook had ik van de week alweer boodschappen gedaan om wéér die pizzaloze tonijn pizza te maken zoals woensdag. Dus dat deed ik! En weer vond ik het zó lekker!

Griekse yoghurt choco

De avond sloot ik af met een beetje Griekse yoghurt met suikervrije aardbeien limonadesiroop, wat pecannoten, een stukje 90% chocolade en een koffietje.

Zondag 

Ik voelde me echt slap en futloos. Nog 1 dag, yes! Ik ben mijn eetdag met een eenvoudige smoothie. Ik mengde, jawel daar is ie weer, 250 ml cold pressed kokosmelk met een handje bevroren bramen en blauwe bessen. Lekker koud en je proefde de kokos ook nog goed vond ik.

Kokos smoothie

Een uurtje later had ik ook echt wel zin om op iets te kauwen en haalde ik 200 gram rauwe bloemkool tevoorschijn. Ik maakte een dip van 1,5 el magere kwark en 1,5 el spicy hummus met nog een beetje extra peper en paprikapoeder. Ik vind dit echt super lekker. 

bloemkool met dip

Ik voelde me nog steeds niet echt top maar wilde toch nog iets van sport doen. Een half uur krachttraining moest lukken. Nou met moeite, een beetje power was ver te zoeken en na 35 minuten belande ik puffend op mijn matje.

sport matje

Hierna ging ik naar de supermarkt en was helemaal aan het bedenken wat voor een lekker maaltje ik voor mezelf zou koken. Nou ik had echt extreme keuzestress. En toen liep ik langs het verse koelschap en had ik echt trek in iets lekkers. Ik zag van die roomkaas parmaham rolletjes en voor ik het wist zaten ze in mijn karretje. Maar wat eet ik hier nog bij? Al mijn ideeën waren ineens kwijt. Een pakje heerlijk uitziende Roma tomaatjes riepen me uiteindelijk en hier maakte ik een mega simpele salade van met rode ui, feta, pijnboompitten en natuurlijk een lekkere olijfolie. 

parmaham rolletjes

Eenmaal thuis van het boodschappen doen wilde ik nog wel wat meer eten in de middag. Maar ik was druk bezig met het fotograferen van een opdracht. Ik had daar totaal de focus op en ineens was het twee uur later. IF technisch had ik nog een half uurtje om te eten dus maakte ik bovenstaand maaltje klaar. In de avond ging ik ook nog met goede reden een uurtje wandelen. Waarom? Dat kun je lezen in ‘Mijn week in foto’s #3’. Duidelijk te weinig gegeten vandaag icm de activiteiten. Maar die dagen heb ik normaal ook. En dat compenseert weer met andere dagen wanneer ik meer dan genoeg of teveel eet. Zoals al eerder gezegd ik kijk minder naar balans per dag maar meer per week.

Nog even een kleine disclaimer! Zoals gezegd was dit een eigen experiment en heb ik het met eigen spelregels op mijn eigen manier uitgevoerd. Dit is puur geschreven om alleen mijn ervaring te delen en voor mezelf ook een aantal verwachtte bevestigingen te krijgen. Ik ben dus niet opzoek naar (goedbedoelde) tips hoe ik dit beter of anders had kunnen doen. 

Meetlint

Afgevallen?

Wat ook mijn eerdere ervaring is met low carb eten is dat je in de eerste week relatief veel afvalt. Een deel van dit experiment was ook mijn enorme nieuwsgierigheid naar wat mijn gewicht zou doen na een weekje koolhydraatarm. Nou leuke mensen, er is -2,6 kilo af en heb 2,5 cm taille en buik minder ten opzichte van vorige week. Natuurlijk is dit niet allemaal vet en vooral vocht maar het is leuk meegenomen.

Gevoel

Stiekem geeft dat toch een beetje een euforisch gevoel en moet ik eerlijk bekennen dat de gedachte ‘zal ik er nog een weekje aan vast plakken?’ voorbij is gekomen. Dat ga ik dus mooi NIET doen. Maar dit bevestigd maar weer dat het de eerste 2 weken vaak hard gaat en je daarom denkt ‘dit is een topdieet’. Later wordt dat echt wel veel moeilijker. Ik heb deze week voor mijn doen ook echt meer sport/beweeg activiteiten gedaan maar vooral de laatste drie dagen voelde ik me echt slap en miste er echt wat normale basis power. 

Eindconclusie:

  • ik heb absoluut meer groente gegeten dan normaal (wel minder fruit).
  • het vergt allemaal best veel denkwerk.
  • als experiment hartstikke geinig, voor langere tijd niet.
  • ik word er geen leuker mensen van (eigen bevinding haha).
  • Iets heel normaals niet ‘mogen’ is vermoeiend.
  • Voor mij is het absoluut niet bevordelijk icm sporten.
  • ik at weer sneller meer vlees (ik eet namelijk normaal bijna helemaal vega thuis).
  • het maakt het soms irritant moeilijk met mijn werk, zelfs in maar 1 week.
  • ik vond mezelf minder vindingrijk op het gebied van maaltijden dan ik vooraf had verwacht. Dit komt denk ik ook omdat het maar voor een weekje was. 
  • Normaal vind ik cravings een beetje een suf woord maar deze week heb ik ze meer ervaren dan ooit, en heb ik het woord in één artikel vaker gebruikt dan ooit haha!

#ilovecarbs

Croissant eten

Liefs,
je carb lover Eef

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Diverse blogs meest gelezen
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
2 reacties
  1. Anzji

    20 mei 2020 08:22

    Hoi Eef! Interessant om te lezen. Zou je ons op de hoogte willen houden van het verdere beloop? Ben benieuwd wat er van die 2,6kg overblijft nadat je je oude ritme weer opneemt 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      20 mei 2020 13:55

      Hi Anzji, bij een volgende update (ik weet niet hoe snel die komt) zal ik er even kort op terugkomen. Dankjewel voor je berichtje!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Mijn week in foto’s #3

volgend bericht

Mascarpone aardbeien toetje met Oreo’s

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag! [GESLOTEN]

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DÉ POMPOENSOEP DIE JE ECHT MOET MAKEN🧡
⠀⠀⠀
Dit is hoe ik al jaren mijn pompoensoep maak, maar nu nóg lekkerder. Ik heb het recept een beetje aangepast en dat heeft héél goed uitgepakt voor de smaak😍 Er zitten twee, nu niet meer zo geheimen, ingrediënten in. Namelijk; sinaasappel & kaneel!🍊 Misschien denk je ‘huh??’, maar dit is echt heel lekker👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor ruim 1,5 liter soep:
➡️800 gram (voorgesneden) pompoen, schil mag eraan blijven zitten wanneer je er zelf één aan stukjes hakt
➡️800-1100 ml kokend water
➡️200 ml volvette kokosmelk
➡️2 flinke uien, fijngesnipperd
➡️2 bollen knoflook
➡️1 flinke el tomatenpuree
➡️rasp van een (bio) sinaasappel
➡️2 groenten bouillonblokjes
➡️2 tl Ceylon kaneel
➡️1 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl chilivlokken
➡️creme fraiche, iets verdund met water
➡️geroosterde pompoenpitten
➡️Peper, zout en olijfolie
⠀⠀⠀
Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en chilivlokken. Snijd de kapjes van de bollen knoflook af en leg deze op een stukje aluminiumfolie. Doe hier olijfolie en zout op, vouw dicht en leg ook op de bakplaat.
⠀⠀⠀
Bak dit 35 minuten in een hete lucht oven van 200 graden, schep halverwege een keertje om. Tegen die tijd fruit je de uitjes aan in een pan met een beetje olijfolie daarna voeg je de tomatenpuree toe om kort mee te bakken. 
⠀⠀⠀
Schuif dan de geroosterde pompoen erin en knijp de knoflook uit. Voeg dan de bouillonblokjes, sinaasappelrasp, kaneel, het water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe ‘sappig’ je pompoen is en hoe dik je de soep wil hebben. Pureer glad met een staafmixer of in de blender en voeg naar smaak nog wat peper toe.
⠀⠀⠀
Maak af met de crème fraîche en geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk🙌🏻 Sla jij het recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #pompoensoep #kaneel #sinaasappel #soeprecept #pompoen #foodblog #pumpkinsoup
BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂 ⠀⠀⠀ Joehoeee, va BUDGET TAARTPLATEAU DIY🎂
⠀⠀⠀
Joehoeee, vandaag een hele andere video dan je van mij gewend bent🎥 Ik laat je zien hoe je zelf, behoorlijk betaalbaar, je eigen taartplateaus kunt maken🎉
⠀⠀⠀
De tip van een los bord en bijpassend schaaltje heb ik al vaak gegeven maar vandaag gaan we even twee stappen verder. Dus pak je lijmpistool er kwast er maar bij en kijk mee😍
⠀⠀⠀
Nodig:
➡️Lijmpistool.
➡️Ik nam acryl verf, maar je hebt ook keramiek verf en dat zal ongetwijfeld beter blijven zitten.
➡️Papier afplak tape van goede kwaliteit, ik had duidelijk een flut rol.
➡️Sjablonen (optioneel).
➡️Kwast(jes).
➡️Borden/schalen met bijpassende kommen/bekers, misschien heb je al wel iets in huis.
⠀⠀⠀
Haal de tape er vanaf wanneer de verf nog nat is. Een tweede laagje verf zal voor een strakker resultaat zorgen, maar ik vond het rustieke wel leuk zo (thanks to het flut tape). Het is maar ter inspiratie, dus maak er je eigen ding van❤️
⠀⠀⠀
Natuurlijk niet alleen leuk voor taart; je kunt ook een schaal met bijpassende mok (zonder oor) gebruiken. Deze kun je inzetten als fruitschaal of gebruiken op je borrel- of brunchtafel met brood erin🍞
⠀⠀⠀
Ga jij dit proberen? Een gaaf taartplateau voor nog geen tientje! Sla de Reel op en stuur door naar iedereen die dit moet zien✅
⠀⠀⠀
ENIGE MINPUNT⁉️ Zeer slecht op te bergen. Ik kan het weten want heb er meer dan 10 in huis😅
⠀⠀⠀
WELKE VIND JIJ HET TOFST?👇🏻
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdiy #taartstandaard #taartplateau #inspiratie #leukomzelftemaken #budgettip
⠀⠀⠀
Ps. Het blijven twee delen dus doe voorzichtig ermee en lijm zo nodig nog een keertje bij. Gebruik niet teveel, maar wel royaal👌🏻 Afwassen met de hand🧼
HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰 ⠀⠀⠀ adv - J HEERLIJKE VRIENDINNEN BRUNCH🥰
⠀⠀⠀
adv - Joehoeee, ik heb weer heerlijk online boodschappen gedaan bij Crisp! Dagelijkse boodschappen die de volgende dag al in huis waren, maar ook extra lekkers omdat ik mijn eetclub vriendinnen heb uitgenodigd voor een brunch🥐
⠀⠀⠀
Met lekker lokaal fruit maakte ik een salade, de kruidenroomkaas met zalm was een hit en Eef zou Eef niet zijn als er geen tomaten met burrata op tafel staan🍅 + de lekkerste croissantjes ever, heerlijke bagels🥯, suikerbrood, mimosa’s🍊🥂 & meer!
⠀⠀⠀
Crisp houdt van lokaal en ik ook👌🏻 Het komt rechtstreeks bij de teler of boer vandaan wanneer jij je bestelling plaatst✅ Knettervers en lekker! In mijn stories vind je een korting van €15,- op je eerste bestelling! Daarbij ontvang je een zak van die goddelijke croissants en óók nog een geweldige zelf afbak appeltaart van @jordysbakery 🍎 Doe er je voordeel mee😍
⠀⠀⠀
Voor de kenners; wat moet ik volgende keer zéker mee bestellen?? Ik ben benieuwd naar jullie tips en heb er vorige keer al zoveel aan gehad👇🏻 Bedankt alvast❤️
⠀⠀⠀
In samenwerking met @crisp_nl 🛒
⠀⠀⠀
#eefsfood #lekkercrisp #crispfan #vriendinnenbrunch #mimosas #bagels #croissants #onlineboodschappen
WEEKENDPLANNEN☀️ + HERSENSPINSELS👇🏻
⠀⠀⠀
Zo dat was even flink aanpoten afgelopen 2 weken. De to do lijst na een vakantie was zelden zo lang🤓 Klaar is ie nog niet, maar de absolute ‘moetjes’ zijn af of opgestuurd📮 Vandaag had ik een meeting op het strand en dit weekend ga ik lekker varen (nu kan het nog)🥰
⠀⠀⠀
Ondertussen ben ik ook heel erg aan het nadenken over wat ik hier op ‘the gram’ allemaal deel/wil delen. Ik wil het niet per se anders, maar ik wil graag (nog) meer variatie!
⠀⠀⠀
Ik ben altijd mezelf hier, maar toch ook een gefilterde versie. Ik heb een veel fellere mening over dingen waar ik me vaak over op de vlakte hou bijvoorbeeld. Ook zou ik een leuk terugkomend (non food) topic in mijn stories willen optuigen dat met regelmaat terugkomt. Daarover zit ik nu te brainstormen met mezelf👍🏻 Input is zéér welkom hieronder in de reacties. De Instagram ergernissen nieuwe leven in blazen? Of de voor- en nadelen van het ‘single’ leven uitpluizen samen met jullie? Etc etc.
⠀⠀⠀
‘Eef test’ is ook een rubriek die ik weer wil oppakken. En dan in welke vorm? Eigen ondernemer zijn is geweldig, maar dat ‘ALLES’ kan laat me soms ook verzuipen. Welk (food)product moet ik testen en met mijn ongezouten review delen? Suggesties; ook welkom!
⠀⠀⠀
Ik denk ook vaak terug naar hoe Instagram van 5+ jaar geleden was en wat ik toen leuk vond om te delen. Onder andere dit soort hersenspinsels…
⠀⠀⠀
Dit was ‘m voor nu; wilde ik even kwijt.
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑 ⠀⠀⠀ Normaal b MET PERZIK BEDEKTE BURRATA🍑
⠀⠀⠀
Normaal ben ik er niet zo happig op, maar soms komt er een foodtrend voorbij die je toch een keertje uit wil proberen! Deze combinatie is romig, zoet, zuur en fris tegelijk:⠀⠀⠀
⠀⠀⠀
➡️1 bolletje burrata (100 gram)
➡️1 bevroren rijpe perzik
➡️1 rijpe passievrucht
➡️Balsamicostroop
➡️Gezouten pistachenoten
➡️Takje basilicum
➡️Honing of zoutflakes (optioneel)
⠀⠀⠀
Zorg dat de perzik goed bevroren is én gebruik een scherpe rasp. De rest spreekt voor zich!🔥
⠀⠀⠀
Tip: zet het bord/schaaltje van tevoren ook even in de vriezer, zo smelt het iets minder snel❄️
⠀⠀⠀
Als je het in 4 porties verdeeld heb je een hele leuke amuse voor een etentje met vrienden of familie🍨
⠀⠀⠀
Ook lekker om met een toastje doorheen te scheppen👌🏻 Sla jij ‘m op?✅ Direct opeten; maar dat lijkt me logisch.
⠀⠀⠀
#eefsfood #perzik #burrata #amuse #pistache #balsamico #passievrucht
LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BU LAUWWARME GNOCCHI SALADE MET COURGETTE, TOMAAT, BURRATA, PESTO & PISTACHE🌱
⠀⠀⠀
adv - Een super lekkere salade die perfect is als maaltijd👌🏻 Bak eerst de gnocchi knapperig (heel belangrijk) en voeg daarna de rest toe💛
⠀⠀⠀
Eind juni dit jaar was ik in Parma om van dichtbij te zien waar de basilicum voor in de Pesto alla Genovese van @granditalianl groeit en wordt geoogst. Je kunt je vast voorstellen hoe heerlijk het daar rook😍 Al enige tijd is de basilicum in deze Pesto ISCC PLUS gecertificeerd. Een volledig duurzame oogst, behoud van natuur, mensenrechten naleving worden hiermee gegarandeerd en dat maakt deze Pesto dus extra lekker💚
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 2 personen als maaltijd:
➡️500 gram Grand’Italia Gnocchi di Patate
➡️1 courgette, in dikke halve plakken
➡️200 gram Roma tomaatjes, in partjes
➡️90 gram Grand’Italia Pesto alla Genovese
➡️1 bol burrata
➡️2 handjes gemengde sla
➡️rasp van een halve citroen
➡️sap van een kwart citroen
➡️25 gram gezouten pistache noten
➡️verse basilicum
➡️Bakboter/olijfolie
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Bak met een beetje olijfolie, peper en zout de courgette gaar en goudbruin in een koekenpan. Als dit bijna klaar is voeg je de citroenrasp- en sap toe. Bak nog een half minuutje mee en zet apart om af te laten koelen.
⠀⠀⠀
Doe dan flink wat bakboter in diezelfde pan en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en laat grotendeels afkoelen. Voeg hier dan de Pesto aan toe.
⠀⠀⠀
Roer hier de courgette, tomaten en rode ui doorheen. Doe in een kom met de sla en maak af met de burrata, pistachenoten en wat extra verse basilicum. Eet smakelijk! Sla jij dit recept op voor later?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met @granditalianl 🇮🇹
⠀⠀⠀
#eefsfood #LaBellaVita #GrandItalia #basilicum #burrata #gnocchi
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart
      • Koekjes
      • Cake
      • No bake
      • Overig zoet
      • Brood
      • IJs
      • Vegan lekkers
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Overig zoet
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!