Blog

Jullie en mijn ergernissen op Instagram deel 2!

Moeilijk kijken ergernissen

Na het grote succes van deel één is er dan nu eindelijk deel twee! Gisteren heb ik jullie op Instagram gevraagd om je ergernissen in te sturen en dat zijn er weer een heleboel. Je zult misschien wat herhaling tegenkomen ten opzichte van het vorige artikel maar er zijn ook zeker vernieuwende dingen bijgekomen.

Neem dit allemaal alsjeblieft met een korreltje zout. Je gaat sowieso schuldig zijn aan 1 van deze punten. Bin there done that! Ik hoop vooral dat je minstens één keer hardop moet lachen.

Voor het gemak begin ik met mijn eigen grootste ergernissen van het moment. 

Mijn ergernissen

 • OVERAL Yummy van Justin Bieber onder zetten. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de muziek functie geweldig. Maar kom met iets originelers jongens! Ongeacht of ik je ken, mag of het eten er in die story goed uitziet. Ik klik ‘m weg. Uit principe!
 • Nog steeds; het woord Friyay. Brrr!
 • Geen aanval, wel wat me soms tot wanhoop drijft. Luister of lees mijn story goed! Soms zet ik hoeveelheden van iets erbij. Als ik dat niet doe zeg ik het waarschijnlijk hardop. Deed ik laatst kreeg ik alsnog tientallen vragen. Niemand gebruikt blijkbaar zijn geluid. Check dat ff eerst. Tôp!
 • Wel een aanval; vraag gewoon even normaal je vraag ipv: RECEPT?!, Recept aub., Waar?, Hoe duur? of Hoezo?. Gelukkig komt dit niet heel vaak voor bij. Toch reageer ik altijd netjes maar denk ik meestal grrr zoek het uit. 
 • Eindeloze story’s over katten die het zogenaamd onmogelijk maken om thuis te werken of studeren. Pleur gewoon die kat van tafel. Die heeft 100 andere plekken om te liggen dan op jouw planner of agenda. *Verder vind ik dieren meestal hartstikke leuk hoor..*
 • ALLES omtrent wenkbrauwen. En dan ga ik al helemaal dood als ze ‘wenkies’ worden genoemd. Hahaha, mijn hemel dat is en blijft dat trending topic. Naast dat ik er af en toe wat uitpluk heb ik nog nooit serieus omgekeken naar die dingen. Ik snap het gewoon niet.. 

Echt lache ergernissen

Jullie inzendingen

Jullie hebben flink je hart gelucht. Ik kreeg van sommige personen wel 5 ergernissen binnen. Waarvoor dank! In het groen is mijn reactie of afwijkende mening.

 • Dat iedereen de hele tijd maar live gaat. Doe gewoon niet! Kijk dit zijn gelijk dingen waar ik nieuwsgierig van word en ga doorvragen. Want ik ga zelf ook weleens live. Maar het blijkt vooral te gaan om doelloze, aandacht vragende lives die ook nog hartstikke nutteloos zijn en stom om naar te kijken. Duidelijke zaak, ben ik het ook meer eens. De video’s waarvan afdruipt dat je dit uit verveling doet. Doe maar niet.
 • Dalgona koffie MET recept. HAHAHA precies dit! Het is een hype. Ik heb ‘m ook snel geprobeerd en vind het echt heel lekker. Maar jongens een recept is dit toch niet te noemen? 
 • Baby- en kinderfoto’s. En vooral het inzetten van je kinderen voor bereik, likes en samenwerkingen. 
 • 1 story die daarna nog in 5 fasen wordt ingezoomd. Ikzelf vind dit vaak vet grappig, omdat het meestel iets is met totale zelfspot. I love zelfspot.
 • Irritante mensen die in je DM sliden. Onder andere middelbare leeftijd mannen die niet van plan zijn snel op te geven. Dat eerste kan in heel veel gradaties irritant zijn natuurlijk. Punt 2, helemaal drama. Gelukkig heb ik dat zelden!
 • Zogenaamd diepe quotes bij een selfie.
 • TIKTOK videos’s in stories. HOU OP! Ik ga wel naar TIKTOK als ik dat wil zien. Eens.
 • Mensen die werkelijk elke sportactiviteit delen. Daarbij wordt de after sport selfie ook niet echt gewaardeerd.
 • De hype en wereld van etherische oliën. Flikker op met dat zweverige gedoe. Hahaha!
 • Spam & bots in welke vorm dan ook.
 • (Ongemeende) standaard reacties bij elkaar plaatsen zoals ‘yum’, ‘knappie’ & ‘OMG’.
 • 100 stories per dag plaatsen. Snap ik, maar hee, je hoeft niet te kijken.
 • Altijd elke post eindigen met een vraag om zogenaamd het algoritme van Instagram de verslaan.
 • Verkleinwoorden en stomme afkortingen zoals ‘Fijne Aaf’. Hahaha, dit soort afkortingen zitten ook TOTAAL in mijn allergie zone.
 • Een zin Engels beginnen en dan in het Nederlands verdergaan. Ik doe dit ook weleens volgens mij.
 • Teveel spreek taal ipv schrijftaal. Hier moet ik toch even zeggen dat ik 100% team spreektaal ben. Als ik alleen nog maar schrijftaal mag schrijven kan ik de boel wel opdoeken hier haha!
 • Mensen die hun stories niet ondertitelen.. Nou ik vind dat die spreek/film functie toch niet voor niks is. Ik snap dat het verschil maakt dat wanneer je op de werk zit je niet het geluid aan gaat zetten met al je collega’s erbij. Maar kom op. Je hebt 24 de tijd om terug te kijken. En dat doe je echt wel als je diegene echt graag volgt. Ik vind het een beetje dubbel. Ook omdat het 5 keer zoveel tijd kost om de boel een beetje goed te ondertitelen.

Absolute top 3:

 • Dat ‘iedereen’ ineens coach en/of experts is op een bepaald gebied. Ik kan me hier totaal in vinden. Vooral mensen die je al heel lang volgt en totaal zijn geswitcht in hun content ten opzichte van eerst. Ik heb dan niks persoonlijks tegen diegene maar ik ben gewoon totaal niet de doelgroep die jij wel ELKE dag aanspreekt in je stories en waarnaar ik ELKE dag zit te kijken tot ik terug begin te praten tegen mijn scherm.. Echt lekker dat je stories kunt ‘muten’. 
 • Nep gedoe, teveel geposeerd, zogenaamd nonchalant poseren, overal dezelfde filter overheen, mensen die online niet lijken op hoe ze in het echt zijn etc etc etc.
 • Mensen die alleen maar zeuren, negatief doen en lopen te zuchten over van alles.

Telefoon kijk ergernissen

Er is meer!

 • De tekst zo klein maken dat je de story moet screenshotten om in te kunnen zoemen. als het onleesbaar is, schrijf dan niks!
 • Goed initiatief, maar de #supportyourlocals is nu wel mooi geweest. 
 • Van die perfecte gezinsplaatjes in opgeruimde en extreem schone huizen.
 • Accounts die aan elkaar hangen van gesponsorde posts.
 • (Food)bloggers die alleen maar praten over hun kind/peuter/baby/zwangerschap. Ja stop of varieer een beetje ipv alleen maar.

Goed, ik stop anders loopt het echt uit de hand. Verder is Instagram natuurlijk gewoon hartstikke leuk, anders zouden we er niet massaal opzitten. Maar wellicht staat er iets tussen waar je helemaal niet bewust van was dat dat als irritant wordt ervaren. In dat geval, doe er je voordeel mee! Het was weer een feest om te maken. Wie weet komt er ooit nog een deel drie?!

Met dit artikel insinueer ik ook ECHT NIET dat ik het allemaal goed doe. Ik doe ook zeker weten dingen waar anderen zich aan ergeren. Ik heb zelfs zelf maniertjes en dingen die ik probeer af te leren omdat ik ze irritant vind, hoe vind je die?!

Liefs,
Eefje

3 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.