Blog

Mijn week in foto’s #2

Hoi allemaal

Hallo leuke mensen, welkom bij mijn week in foto’s deel 2! De tijd vliegt voorbij, zo ook afgelopen week. Ik heb weer van alles vastgelegd en dit laat ik nu aan je zien in mijn week in foto’s #2 

Maandag

Koningsdag! Op een werkdeadline na had ik verder niets op de planning staan. Nadat alles klaar en verstuurd was dook ik lekker de tuin in om met een iced espresso om mijn bank in de zon te liggen. 

Koffie in de tuin

Dat verveelde vrij snel. Ik kon me niet echt liggend vermaken. In mijn tuin waait het ook amper tot niet en het was eigenlijk gewoon bloedheet. Ik besloot mijn bak nagellak erbij te pakken want ik kon wel een nieuw kleurtje gebruiken. Fel oranje achtig voor mijn tenen en heel donkergroen voor mijn vingers.

Nagellakken in de tuin

Verder heb ik de hele dag zitten kwijlen bij alle oranje tompoucen die ik online voorbij zag komen. Ik ben een zeer slechte voorbereider daar in. Ik ben echt niet goed in die thema dingen, en heb er altijd extreem veel zin in als ik zie dat andere het wel hebben.. Al heb ik afgelopen kerst op tijd een kersttol in huis gehaald. Er zit dus progressie in! Volgend jaar heb ik die tompoucen op tijd in huis! De rest van de dag verliep tam maar prima.

Dinsdag 

Afgelopen weekend heb ik mij niet in kunnen houden en een best wel flinke online bestelling bij Hema gedaan. Deze kwam begin van de middag binnen. Één van de items is deze te gekke vaas. Hij is echt groot en robuust en ik wil nu nog van die gedroogde pluimen om erin te zetten.

Hema vaas

Verder bestelde ik ook nog wat hand- en theedoek setjes voor in de keuken, een sportbroek, wat servies, een make-uppie en ik heb me ook weer laten verleiden iets te bestellen van de ‘kantoor’ afdeling. 

bestelling Hema

Ik ben (of was) helemaal niet van de geurstokjes. Ik vind heel veel niet lekker ruiken maar tegenwoordig vind ik het toch lekker als je dat heel subtiel af en toe ruikt wanneer je door je huis loopt. Ik heb al een lekkere van Xenos in mijn gang staan maar ik wilde er ook nog wel eentje in de woonkamer. Ik vind deze echt heerlijk ruiken! Lekker fris. Dikke tip dus mocht je nog opzoek zijn!

Woensdag

Dinsdag had ik mijn mooie nieuwe Hema servies items laten zien in mijn Instagram stories. Daarop kreeg ik het verzoek of ik daar een keer een artikel over wilde maken. Dat leek mij eigenlijk wel leuk en daar ging ik in de ochtend gelijk mee aan de slag. Het artikel stond binnen 3 uur online (vet veel werk al die foto’s). Heb je het artikel gemist? Deze kun je hier vinden

Servies foto's

Vorige week schreef ik al in update #14 over hoe ik fanatiek gestart was met thuis sporten. En dat na 2 weken flink veel touwtje springen mijn enkel/achillespees vol in protest ging. Daar gaat het helaas nog niet goed mee, zelfs niet beter. Ook vertelde ik in dat artikel over mijn haat liefde relatie met mijn racefiets. Lang verhaal kort, ik heb mijn vader gevraagd hem weer van zolder te halen zodat ik hem op kon pikken. Maar mijn vadertje kwam hem brengen <3 Super fijn hem even te zien en te spreken! 

Racefiets in huis

Ik weet niet hoe lang ik nog met dat gekloot aan mijn voet vast zit, maar fietsen kan niet zoveel kwaad lijkt me. Ik wil hem eerst nog even door een pro laten checken voordat ik er weer grotere rondjes mee ga fietsen. Ik heb ook de banden maar weer eens opgepompt, en het ziet er naar uit dat die nog prima zijn. Ze zijn niet lek in ieder geval! Meevallertje weer.

Donderdag 

Eind maart heb ik veel geklust en geverfd in mijn huis. Ik was niet te stoppen en pakte meer dingen aan dan ik vooraf had bedacht. Tot ik het wel mooi geweest vond. Eén klusje is blijven liggen en dat is het schuren van mijn voordeur. De schuurmachine die ik had geleend, daar ben ik elke dag 20 keer langsgelopen al die weken. Maar ik had er gewoon geen zin in. Wat dan uitstekend helpt is als de uitlener appt: ‘Eef, kan ik zo mijn schuurmachine op komen halen?’. Hahaaaaa je moest eens weten hoe snel je dan in actie komt! Nu nog verf kopen en schilderen maar.

deur schuren

Vlak daarna kwam mijn pakketje van Bristol binnen. Ik had o.a. een jurk besteld die ik als tip bij @jel_nl voorbij had zien komen. TOPJURK! Love it <3

Bristol jurk

Ik ga trouwens helemaal lekker op mijn make up loze sproeten kop. Ik heb geloof ik afgelopen 6 weken slechts 4 keer mascara op gesmeerd. Ik ga wel vaker make-up loos door het leven dus dat is voor mij geen drempel. Wel grappig om te merken dat als ik nu wél mascara op heb dezelfde reactie heb dan wanneer je het soms niet op hebt (in tijden dat je elke dag mascara op hebt). Naja goed, je snapt van ik bedoel. Het went haha!

Later die middag deed ik nog een home workout. Afgelopen weekend heb ik lekker in de zon gezeten, voor het eerst in bikini. Een high waste broekje en een sport bh achtige top. Mijn favoriete rol is toen verbrand (vergeten stukje in de smeren). Dat resulteerde nu in een bruine streep op mijn buik. Echt weer iets voor mij dit!

Sport outfit bruine streep

Vrijdag

Vrijdagochtend maakte ik een pret pakket lekkers met wat er allemaal in mijn vriezer lag. Hiermee ben ik langs geweest bij mijn opa en oma. Kort uitje en leuk om ze even live te spreken. En ik ben serieus blij dat ik van die taart af ben!

Lekkers uit de vriezer

Eenmaal thuis maakte ik een lekkere lunch. Ik kwam erachter dat ik nog een bol burrata had staan die al 2 (!!) dagen over datum was. Dat ga ik dus mooi niet weggooien. Ik bakte wat Turks brood krokant in een koekenpan en fabriceerde een geweldige lunch. Ik zou dit elke dag wel kunnen eten!

Caprese lunch

Verder had ik deze dag een beetje een onbestemd gevoel. Ik was aan het stressen in mijn hoofd waar ik op dat moment niet zoveel aan of mee kon doen. Wat daar tegen helpt? Een bezoekje aan het strand! Zo ging ik ’s avonds even nar Katwijk op en neer!

strandhuisjes

Absoluut goed voor je hoofd. Maar mijn voet ging wederom vol in protest! Zelfs met een beetje gewandel al..

sunset Katwijk

Wel lekker was het eerste ijsje van het seizoen!

ijsje Katwijk

Strompelend terug naar de auto. Maar het had mij goed gedaan. Zó lekker geslapen ook daarna, ik moest er gewoon ff uit!

Zaterdag 

Ik moest boodschappen doen voor een aantal recepten om te test koken voor een opdracht. Ik moest iets vrij simpels hebben namelijk rabarber, en dat was bij mijn Appie gewoon NIET te vinden. Ik heb wel 10 rondjes geslalomd door de groenten en het fruit. Gewoon niet. Er was ook niemand in de buurt om het aan te vragen. Noem het gejank maar hier wordt ik dus echt méga maar dan ook echt méga chagrijnig van. Mijn voet begon ook weer zeer te doen. En ik moest met een loodzware tas even door naar Hoogvliet want zonder rabarber naar huis was geen optie. 

Mijn tompoucen trek was sinds maandag ook nog steeds aanwezig. Bij de appie heb ik ze weerstaan. Maar ja, toen moest ik er wéér langs lopen bij Hoogvliet. Mislukt! Eenmaal thuis voor de zoveelste keer een ice pack op mijn voet gelegd en mijn super chagrijnige humeur geprobeerd weg te eten met 2 Hoogvliet tompoucen (dacht ik). 

tompoucen

Tuurlijk, je hebt tompoucen en je hebt tompoucen. Maar gadver, deze zijn echt NIET te nassen! Ik snap natuurlijk ook wel dat je met 4 tompoucen voor 3 euro geen culinair hoogstandje moet verwachten. Maar dit was echt een belediging voor de tompouce. Helemaal niets krokants aan het bladerdeeg, het glazuur was meer een soort smaakloze gelly achtige zooi. En de vulling was ook gewoon net niks. Ik had er kennelijk 2 nodig om tot deze conclusie te komen. Die andere twee heb ik geheel tegen mijn principes gelijk weg gemikt. 

Salie kado

Sinds een half jaar ongeveer woont mijn nicht met haar vriend vlak bij mij. Sowieso leuk maar ook mega fijn dat ze heel vaak baksels komen ophalen. Sinds het hele corona gedoe dient mijn fietskrat als bakkers winkel. Ik zet het erin en zij halen het op. Nu bracht ze een berg bakjes terug en zat er ook nog een lief kado bij. Het zijn twee van die flesjes met aarde en een plantje erin. Super leuke verrassing!

Zondag 

In de ochtend deed ik weer een live kookvideo voor een opdrachtgever en later die middag had ik even niets gepland staan. Ondanks dat het sporten niet van harte gaat wilde ik er toch nog een 4de workout uithalen deze week, dus dat deed ik dan ook!

workout horloge

De banden van mijn racefiets waren nog steeds hard en ik appte gappie Leroy of hij thuis was. Ik stopte twee punten diepvries cheesecake en blauwe bessen cake in mijn trui zak en bracht deze bij hem langs. De eerste testmeters zijn weer gemaakt (ja, ik heb normaal een helm op. Nee, ik fietste niet harder dan 15 km per uur). Het begint toch wel weer een beetje te kriebelen om lekkere tochtjes door het mooie Hollandse landschap te gaan maken. 

fiets food taxi

Heerlijk ff gelachen en gekletst! Al die weken alleen thuis gaan echt prima maar ik merk als ik iemand live zie en spreek ik niet te stoppen ben. Dat was dus leuk! Minder leuk: Ik voelde het al de hele dag aankomen en helaas verloor ik later in de middag echt de strijd tegen migraine. Mijn zondag eindigde dus op de bank en vroeg in bed met een handje pijnstillers in mijn mik. 

Al met al toch weer een lekkere week. Leuk dat je weer mee hebt gelezen! Op naar mijn week in foto’s #3. Heb je #1 nog niet gelezen? Klik dan hier!

Liefs, 
Eefje

 

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.