• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Blog Persoonlijk

Update #14 Over hoe ineens mijn motivatie terug was!

Eefje
6 reacties
27 april 2020
Update #14 Over hoe ineens mijn motivatie terug was!

Yes sporten

Het was 2 maart, einde ochtend. Een onbestemd gevoel had de overhand. Dit hele jaar was so far namelijk best wel STOM! Overal was wel iets aan de hand dat niet naar mijn zin ging en bovenal zat ik gewoon niet zo lekker in mijn vel. Welkom bij Update #14 Over hoe ineens mijn motivatie terug was! 

Mijn gewicht had daar niet zoveel invloed op. Ondanks de +10 kilo zat ik op die manier wel prima in mijn vel. Natuurlijk baalde ik ervan dat ik dat wéér heb laten gebeuren. En ik heb ook al die tijd geweten dat ik nog niet ‘klaar’ was met dit alles. Motivatie kun je niet altijd afdwingen dus ik heb het ‘m op het wachten gezet. En daar was ie dan, op 2 maart, kwam de motivatie zo uit de lucht vallen. Nu terugkijkend denk ik dat het heeft geholpen dat het niet zo lekker ging allemaal. En het idee dat ik het heft weer ergens mee in eigen handen nam deed me wel goed. Er is namelijk weinig wat je zo onder controle kunt hebben dan wat je zelf in je giechel propt. 

Zwemmen

Ondertussen was ik natuurlijk wel lekker aan het zwemmen. Ik train(de) twee keer per week. Één keer is dat 45 minuten zwemtraining + 45 minuten waterpolo training (lievelings). De andere dag is alleen 45 minuten zwemtraining. Maar toen zat ik ineens met een lichamelijk ongemak waardoor ik even 3 (!!) weken het zwembad niet in kon. Ik baalde daar zó erg van! Ik had namelijk net het idee dat het echt beter ging na een paar weken (best veel) conditie training. In mijn hoofd werkt het dan zo dat ik binnen een week niks doen alles kwijt ben qua opgebouwde spieren en conditie. Is natuurlijk helemaal niet zo! Maar goed, welkom ik mijn hoofd. Na 3 weken balen mocht ik weer! In die training was ik voor mijn gevoel niet kapot te krijgen. Vond het wel weer mooi. Ik ben ALTIJD beter na rust. Vroeger toen ik nog fanatiek langebaan schaatsen deed, schaatste ik ook altijd al mijn persoonlijke records in de eind seizoenswedstrijden als het trainingspercentage van 110% naar zo’n 35% ging. 

Zwemmen westeinder
4 april, mooie datum om het open water zwem seizoen te openen 🙂

Doei spierballen

En toen ging alles dicht en moesten we thuis blijven. Nu dacht ik wel echt kak, daar gaat alles. Sterkste spierballen die ik ever had, doei, het was leuk jullie gekend te hebben. Thuis sporten heb ik nooit gedaan en ondanks dat weet ik dat ik er een hekel aan heb. Sporten vind ik alleen ‘leuk’ als het voor een groter einddoel is of de sport zelf leuk vind. Zo heb ik bijvoorbeeld zomer na zomer op een racefiets gezeten vroeger. Ik vond het helemaal niks maar alles om harder te kunnen sjezen over het ijs in de winter. Ik ben ook altijd al een waterrat geweest en kreeg vroeger regelmatig van de gymjuf op mijn lazer omdat ik te hard zou gooien (kan ik me nog boos om maken haha).

Je kan je daarmee misschien wel voorstellen hoe super blij ik ben dat ik iets als waterpolo heb gevonden nu. Elke bal die ik keihard in het doel smijt draag ik op aan de gymjuf en gillende meisjes uit mijn klas die niet durfde te vangen (sorry als jij er zo eentje was). Die drie keer per schooljaar dat ik mee mocht doen met de jongens waren echt één groot feest. Bepaalde dingen in sport vind ik dus geweldig! Bestaan er trouwens trefbal toernooien voor volwassenen? Ik zou me gelijk inschrijven. Wie wil er bij mij in het team? Regel wel je eigen vervoer want (mochten we verliezen) zit ik liever alleen jankend in de auto terug naar huis (lees: ik kan zeer slecht tegen mijn verlies). Tussen de regels door kun je wellicht lezen dat ik bloedfanatiek ben en de ‘alles of niks’ mentaliteit is mij ook niet vreemd. Hoewel ik niet zou willen ruilen merk ik dat bloedfanatiek zijn regelmatig niet ik de smaak valt en ik echt alles op alles moet zetten om me een beetje in te houden.

Thuis op je matje
Als het hoogtepunt van de week een pakketje met je nieuwe yogamat en weerstandsbanden zijn

Thuis trainen

Ik heb toch besloten om thuis te gaan sporten. De voornaamste reden: ik wil niet als een baksteen naar de bodem van het zwembad zakken als we eenmaal weer mogen (daar is de motivatie voor het grotere doel weer). Ik nam me voor om bijna dagelijks 30 minuten iets aan kracht te doen. Dat ging prima de eerste week maar ik miste wel iets van cardio om het compleet te maken. Ik bestelde een touwtje spring touw en maakte een nieuw plan. Touwtje – kracht – touwtje – kracht etc etc. Tijdens het springen stond ik voor mijn gevoel uit te rusten en tijdens de kracht training kwam ik weer een beetje op adem. Dit ging best goed en het voelde super voldoenend. Al snel zagen mijn trainingen er zo uit:

5 x 50 x touwtje springen zonder tussen sprong 
4 verschillende setjes kracht 
5 x 50 x touwtje springen zonder tussen sprong 
4 verschillende setjes kracht 
5 x 50 x touwtje springen zonder tussen sprong 
4 verschillende setjes kracht 
5 x 50 x touwtje springen zonder tussen sprong 
Uitrollen (foamroller) 

Sporten
En dan zie je er ongeveer zo uit

Ja hoor, heb ik weer..

Ik wisselde een beetje af. En soms deed ik 3 verschillende setjes. De trainingen duurde tussen de 45 en 60 minuten. De namen van de oefeningen moet ik je schuldig blijven, ik weet er maar een paar. Ik kwam helemaal in de flow en al snel vond ik mezelf niet moe genoeg worden van het touwtje springen dus ging ik naar 4 x 80. Zo tik je dus in ieder geval 1000 sprongen per (trainings)dag aan. De duivel van mijn ‘alles of niks’ mentaliteit zat me natuurlijk al op te wachten. Van de één op de andere dag: PIJN IN MIJN ACHILLESPEES! Ja hoor, ik heb ook weer eens iets gevonden dat ik leuk vind en dat wordt gelijk afgestraft.

Ik ben per direct gestopt met touwtje springen ik weet 100% zeker dat het daarvan komt. Nu ik dit schrijf ga ik al een week zonder touw door het leven. Op het pijnlijke punt zit nu ook een bult. Het is misschien niet mijn achillespees? Ik denk de aanhechting, daar is het gevoelig. En alles met springen gaat niet pijnloos. TÔP! Ik train nu al een week alleen kracht dus. En dat voelt me toch een partij incompleet. Ik moet zeggen dat het vele malen leuker is om op je sporthorloge (die ik ook weer heb afgestoft) te lezen dat je 720 kcals hebt verbrand ipv 315?! Ik vind het in zijn algemeen ook gelijk minder leuk omdat het voor mijn gevoel dus niet compleet is. Juist nu moet ik doorgaan en dan ook maar genoegen nemen met die 30 minuten kracht per keer. Daarbij zou ik toch ook blij moeten zijn. Want alles wat ik extra doe is al meer dan ik ooit had gedacht. Volgens mij heb ik met mezelf ooit afgesproken dat ik alleen thuis ga sporten als ‘nood wetten breekt’. Nood breekt wetten is nu dus volop gaande! 

Nood breekt wetten
Touwtje ligt er nu voor de sier bij!

Zoveel ben ik nu kwijt

Ik ben nu 8 weken lekker bezig. En in de eerste 4 (zonder sport) was ik al 6 kilo kwijt. Nu is de status -7.5. Blij mee! Maarrrr mijn geduld wordt weer zeer op de proef gesteld. Sinds ik dus ben gaan sporten gaat het allemaal niet zo hard meer terwijl ik weet dat ik goed bezig ben. Ik denk dat iedereen die weleens (succesvol) is afgevallen dit herkend. In verhouding is het -6 in 4 weken en -1,5 in 4 weken. Spieren zijn zwaarder dan vet blablabla. Ik weet het, ik ben gewoon ongeduldig. Er is alleen niks fijners dan door je gevoel (en eventuele weegschaal) keiharde bevestiging te krijgen. Ik ben ook vanaf het begin weer gaan meten en als je die statistieken bekijk gaat het gewoon allemaal heel lekker en moet ik blij en tevreden zijn. Bovenal ben ik dat met mijn motivatie, die nog net zo sterk is als maandag 2 maart. Hopelijk zijn we nog lang vriendjes!

met bal
Ondertussen houd ik mijn balgevoel nog een beetje op pijl

Zo werkt quarantaine in je voordeel:

Als ik deze motivatie niet (op tijd) had gekregen zou ik in deze quarantaine (ook) zitten eten als een gek. De ‘quarantaine kilo’s’ zijn inmiddels een begrip en ik kan me dat zo goed voorstellen. Ik heb het juist de andere kant op weten te buigen. Wat maakt afvallen in deze tijden van leven vaak lastig? Juist, etentjes en spontane borrels/avonden in de kroeg (vind ik dan). En wat hebben we nu (bijna) niet? Precies dat! Als ik thuis ben kan ik altijd heel goed op mijn eten letten maar de spontane dingen daarbuiten gooien weleens roet in het eten. Want gezellig genieten moet je ook gewoon doen. Maar ik merk nu dat ik het heerlijk vind dat er in die zin geen ‘ruis’ is en ik er voor nu even dankbaar gebruik van maak dat we thuis moeten zitten. 

Het is al bijna 3 jaar geleden dat ik met Intermittent Fasting begon. Ik ben altijd blijven eten wat ik wil, heb mezelf nooit iets verboden. Ik heb alleen een beetje aangepast wanneer ik het eet en hoe de rest van mijn dag eruit ziet. Taart, mayo, friet en bitterballen eet ik nog steeds regelmatig en heb ik al die jaren ook gegeten. Voor mij voelt IF niet als diëten maar echt als een hulpmiddel om minder te eten. Hieronder link ik nog eventjes mijn artikelen die ik schreef waarin in jullie vragen beantwoorde (alleen uit ervaring):

  • Intermittent fasting, mijn antwoorden op jullie vragen!
  • Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 2!
  • Veel gestelde vragen over intermittent fasting deel 3!

Wil je nog meer lezen? Klik dan even op deze link. Hier staan alle (zo’n 17 stuks) artikelen onder elkaar.

Handstand
Ondertussen ben ik ook blij dat ik nog een jaartje kan trainen voor Tokio 2021

Tot zover mijn update. Hij was een beetje anders dan voorgaande maar ik vond dit heerlijk om zo te schrijven. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben? Laat het hieronder weten, stuur mij een mail of slide in mijn Instagram DM!

Dikke liefs,
Eefje

Afvallen Diverse blogs sporten zwemmen
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
6 reacties
  1. Chantal

    27 april 2020 19:49

    Super leuk artikel! Laat dit dan maar voor mij de motivatie zijn om morgen weer met IF bezig te gaan, ietsjes meer op voeding te letten te te gaan sporten. 🙌😊

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 april 2020 19:57

      Dankjewel Chantal! Succes, dat moet zeker lukken!😊

      Beantwoord
  2. Joy

    27 april 2020 21:58

    Goed bezig hoor, Eef!! Leuk om je artikel te lezen. Geeft ook wel weer motivatie voor mijzelf! Hopelijk mogen we snel weer zwemmen…

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 april 2020 22:08

      Thanks Joy! Ik hoop het ook zo erg. Maar vrees dat het pas volgend seizoen wordt als het zo doorgaat..

      Beantwoord
  3. Olivia

    28 april 2020 06:27

    Hey Eef, leuk artikel weer 🙂
    Ikzelf heb een chronische ontsteking aan mijn achillespees, niet om je bang te maken, maar ik volg daar kinesist therapie voor. (Fysiotherapeut heet dat in Nederland denk ik? 😁) Dit helpt me heel erg, misschien een idee om dat toch een na te kijken hoe je dit kan oplossen. Af en toe wat ijs leggen helpt sowieso, 10’-20’. Voltarengel helpt ook tegen de pijn. Ik hoop dat het snel over is en je weer kan touwtje springen, aangezien je dat zo leuk vindt!
    Veel liefs,
    Olivia

    PS: vaker doen zulke updates, love them! 😃 Je hebt ook een gezellige manier van schrijven, en zo gemakkelijk te lezen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 april 2020 08:22

      Hoi Olivia,
      Wat leuk om te horen, bedankt!
      En ook bedankt voor je enorm uitgebreide reactie. Ik wordt er zeker niet bang van. Maar je achillespees kan lange ellende geven weet ik (niet uit ervaring gelukkig). Ik ben dus ook al blij dat ik per direct heb ingegrepen en wil het nog even aankijken. Als het me te lang duurt ga ik zeker ingrijpen. Nogmaals dank! Het liefst schrijf ik elke week zo’n artikel maar daar heb ik gewoon niet genoeg tekstuele inhoud voor. Hopelijk heb ik over een maandje weer iets 🙂

      Lieve groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango

volgend bericht

Mijn servies favorieten!

meest gelezen
66.257x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
56.091x bekeken

Kersen kruimel cheesecake

Kersen kruimel cheesecake
40.738x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
23.592x bekeken

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade

Frambozen kruimel cheesecake met witte chocolade
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!
Blog

Win een Ash en Eefs favorites goodiebag!

2 min leestijd
7 oktober 2018
Taart winnen
Blog

WIN EEN EEFSFOOD TAART!

2 min leestijd
1 februari 2017
Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!
Blog

Gesloten – Win het hartige bakboek van Rutger, gesigneerd en al!

2 min leestijd
30 september 2017
Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..
Blog Persoonlijk

Wanneer je je best doet, maar het niet wil lukken..

5 min leestijd
24 oktober 2017
Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!
Blog

Wat is RestaurantKaart en hoe werkt het? + Toffe winactie!

4 min leestijd
22 november 2017
Eef test #2 - Vegan tonijn
Eef test

Eef test #2 – Vegan tonijn

4 min leestijd
24 mei 2021

eefsfood

• bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
• altijd eerlijk, tikkie perfectionistisch & enthousiast
• zakelijk? eef@highrollersagency.com | geen dm

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE EEFSFOODCLUB DEUREN ZIJN WEER OPEN!🎂
⠀⠀⠀
Jaaahaaa, het is eindelijk zover!🎉 Je kunt je weer inschrijven voor een nieuwe ronde van Eefsfoodclub. Hét online platform waar je als thuisbakker je skills naar een hoger niveau tilt🧁 Voor 4 maanden lang krijg je elke week een instructievideo binnen een bepaald thema, zoals: ‘decoreren’, ‘frosting’, ’taart’ en 'cakes'. En omdat je dan lekker de smaak te pakken hebt, krijg je er van mij nog een 5de bonusmaand bij!🎁
⠀⠀⠀
VROEGE VOGEL?
Voor de eerste aanmelders heb ik iets super leuks! Je ontvangt namelijk een heel erg nuttig en tof brievenbuspakketje met handige bakproducten t.w.v. €39,95📮 De Eefsfoodmail abonnees hebben al een dag voorsprong gehad, maar er zijn nog wat vroege vogel plekken beschikbaar. Wacht dus niet te lang!
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl/club (link in bio) lees je alles over de inhoud van Eefsfoodclub. Zie ik jou binnenkort in de club?🪩Ik hoop het!💃🏻Tag jij nog iemand die dit niet mag missen? Dank je❤️
⠀⠀⠀
Liefs,
Eefje
⠀⠀⠀
#eefsfoodclub #bakskills #eefsfood #cupcakes #taart #stapeltaart #opspuiten #botercreme #onlineprogramma  #decoreren #beterlerenbakker #decorerenkunjeleren
MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞 ⠀⠀⠀ Van na MAKKELIJK PECAN-ROZIJNENBROOD🍞
⠀⠀⠀
Van nature ben ik niet bepaald een broodbakker, super saai! Maar op deze extreem makkelijke manier doe ik het weleens. Roeren, wachten en bakken is het enige dat je hoeft te doen🔥 Dat klinkt goed toch? Ik deelde al eens een hartige variant met rozemarijn, olijven en tomaat. Vandaag een zoete variant met pecannoten en rozijnen👇🏻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig:
➡️450 gram patentbloem
➡️400 ml lauwwarm water
➡️1 el kristalsuiker
➡️1 zakje gist (7 gram)
➡️8 gram zout
➡️175 gram rozijnen
➡️100 gram pecannoten, grof gehakt
➡️Voor het afbakken van het brood is een gietijzeren (brood)pan het best, maar het kan ook in een cakeblik (vermoedelijk wordt ie iets minder krokant dan)
⠀⠀⠀
Meng de eerste 5 ingrediënten door elkaar in een kom tot een slap deeg. Dek af en zet ‘warm’ weg voor een uur. Ik doe dat in een oven van 30 graden. Kan ook op of bij de verwarming die aanstaat of in de gootsteen met warm water erin. Zet nu ook de rozijnen te wellen in koud water.
⠀⠀⠀
Na een uur giet je de rozijnen af, spoel je ze om en maak je ze droog met een theedoek. Voeg samen met de noten aan het gerezen deeg toe en roer door. Zet nog eens 30 minuten warm. Ergens anders dan de oven, want deze zet je nu op 230 graden hete lucht. Als je iets van gietijzer gebruikt zet je dit gelijk in de oven om mee te verwarmen👌🏻
⠀⠀⠀
Als de oven eenmaal heet is doe je het deeg in de pan/vorm (waar nodig met bakpapier erin). Bak het brood 20 minuten en haal dan de deksel er vanaf. Bak nog eens 10 minuten zodat het brood wat meer kleur krijgt. Haal gelijk uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Vers het allerlekkerste met roomboter en kaas🤤 Wist jij dat je zo makkelijk een brood kon bakken?
⠀⠀⠀
Ik zou het echt een keer proberen als ik jou was. De basis is prima en je kunt eraan toevoegen wat je wil, een hartige variant is ook héél erg aan te raden. Sla je ‘m op?✅ Veel bakplezier en eet smakelijk👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #zelfbroodbakken #nokneadbread #pecannoten #rozijnen #brood #rozijnenbrood #instarecept #gist #bloem #broodvoorluiemensen #makingofreel #roomboter #kaas
KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔 ⠀⠀⠀ Dit is KNAPPERIGE KAAS KRIELTJES🧀🥔
⠀⠀⠀
Dit is echt zó zó hemels🤤 De kans is groot dat je dit al eens voorbij hebt zien komen hier op the gram💛 Zelf heb ik het al talloze keren gezien en vorige week probeerde ik het👩🏻‍🍳 Mega lekker, maar nog niet perfect. Vandaag ging het in de herkansing en daar ben je nu naar aan het kijken🎥
⠀⠀⠀
DIT HEB JE NODIG:
➡️500 gram vastkokende krieltjes met schil
➡️50 gram fijn geraspte parmezaan
➡️25 gram fijn geraspte belegen kaas
➡️2 el olijfolie
➡️1 tl grove mosterd
➡️1 dikke teen knoflook, geraspt
➡️1/2 tl fijngehakte verse rozemarijn
➡️1/4 tl zout
➡️1/4 tl peper
➡️1/4 tl paprikapoeder
KNOFLOOKSAUS:
➡️2 flinke el mayonaise
➡️2 flinke el dikke yoghurt
➡️1 tl grove mosterd
➡️Peper & zout naar smaak
➡️Teentje geraspte knoflook
➡️Verse bieslook
⠀⠀⠀
ZO MAAK JE HET!
👉🏻Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi hier de kaas op.
⠀⠀⠀
👉🏻Maak de krieltjes schoon, halveer ze in de lengte en marineer met de smaakmakers.
⠀⠀⠀
👉🏻Leg de krieltjes op de kaas. Bak voor 35-40 minuten in een oven van 200 graden. Ik deed eerst 20 minuten op hete lucht en daarna 15 minuten convectie stand🔥 Let vooral op de kleur👌🏻
⠀⠀⠀
👉🏻Het sausje maak je door alles hiervoor door elkaar te roeren. Dippen maar en GENIET!
⠀⠀⠀
Sla je het respect op?✅ Fijn weekend😘
⠀⠀⠀
#eefsfood #instarecept #aardappels #krieltjes #kaas #belegenkaas #parmezaan #yoghurt #mayonaise #hartig #knapperig #sidedish #foodienl #recept #cheese #potatos #crispy #foodblog #makingofreel
HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅 ⠀⠀⠀ HARTIGE WAFELS MET TOMAAT & BURRATA🍅
⠀⠀⠀
Dit is echt heerlijk! Leuk om mee te lunchen, maar je kunt er ook kleine wafels van maken zodat het een borrelhapje zou kunnen zijn👌🏻 Multifunctioneel dus!
⠀⠀⠀
adv - Wat een feest was het weer om met een kookeiland te filmen🎥 Deze compleet marmeren keuken is echt te gek! Bij @velthuizenkeukens in Woudenberg kun je volop inspiratie opdoen. Je kunt op de bonnefooi langs, of een afspraak maken via de site💻
⠀⠀⠀
Dit heb je nodig voor 4 wafels:
➡️110 gram patentbloem (fijn tarwemeel)
➡️85 ml karnemelk
➡️1 middelgroot ei
➡️1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
➡️50 gram geraspte kaas
➡️1 tl baking soda
➡️1 el olijfolie
➡️1 tl Italiaanse kruiden
➡️mespuntje zout
⠀⠀⠀
Voor de toppings en bereidingswijze verwijs ik je graag naar velthuizenkeukens.nl. In de menubalk vind je ‘recepten’ en als je daarop klikt staat dit recept bovenaan. Eet smakelijk alvast! Sla jij dit recept op? Zo heb je het makkelijk bij de hand✅
⠀⠀⠀
Veel bakplezier👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #hartigewafels #burrata #pesto #tomaat #kaas #uien #lunch #borrelhapje #makingofreel #italiaansekruiden #wafelijzer #keukeninspiratie #basilicum #lekkerrecept
DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍 ⠀⠀⠀ DE LEKKERSTE BLUEBERRY MUFFINS EVER😍
⠀⠀⠀
Ik smijt niet zo snel met dat soort titels, dus als ik het doe kun je er wel vanuit gaan dat het écht goed is💯 Ik kon niet stoppen met eten en dat is voor mij het ultieme teken van een toprecept!🧁 Ontzettend smeuïg maar ook makkelijk en snel om te maken👩🏻‍🍳 Bak je mee??
⠀⠀⠀
Voor ongveer 10 muffins heb je nodig:
➡️210 gram zelfrijzend bakmeel
➡️150 gram kristalsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️95 gram volvette Griekse yoghurt
➡️85 ml zonnebloemolie
➡️1/2 tl zout
➡️130 gram (diepvries) blauwe bessen
➡️Rasp van een kleine citroen
➡️1/2 tl baking soda
➡️1 tl vanille extract
⠀⠀⠀
Doe de suiker en zonnebloemolie in een kom. Voeg hier het zout en de vanille aan toe en roer door.
⠀⠀⠀
Voeg dan de Griekse yoghurt, eieren en citroenrasp toe. Roer ook dit door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda toe. Roer tot een beslag. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze er doorheen.
⠀⠀⠀
Verdeel het beslag over 10 vormpjes, dit gaat het makkelijkst met een ijsschep. Voor een klein beetje crunch strooi je er nog wat kokosbloesem- of rietsuiker op. Bak de muffins voor 22 minuten op 190 graden convectie stand🔥 Vers het allerallerlekkerst🤤 Eet smakelijk en veel bakplezier🙌🏻
⠀⠀⠀
Normaal vraag ik of je het recept niet vergeet op te slaan, maar nu wil ik eigenlijk zeggen; dit recept ‘MOET’ je echt opslaan✅ Zó lekker!! Thank me later😃
⠀⠀⠀
Op eefsfood.nl vind je nog veel meer lekkere (bak)recepten✨
⠀⠀⠀
#eefsfood #muffins #instarecept #zondagbakdag #heelhollandbakt #blueberrymuffins #citroenrasp #griekseyoghurt #foodienl #makingofreel #timelaps #cake #luchtig #smeuig #blauwebessen #blueberries #fruit #zoetrecept
TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️ ⠀⠀⠀ Wie ke TOMATEN-FETA PASTA MET PIT🌶️
⠀⠀⠀
Wie kent ‘m niet?! Één van de weinige foodtrends die ik 120% snap. Echt heerlijk vind ik het! Ik volg nooit een recept en doe altijd maar wat👩🏻‍🍳 Maar dit keer heb ik onthouden wat erin ging om het met jou te delen❤️
⠀⠀⠀
Voor 1 flink portie heb je nodig:
➡️250 gram cherry tomaatjes, gehalveerd*
➡️100 gram tagliatelle, of andere pasta
➡️100 gram feta
➡️2 tenen knoflook, in plakjes
➡️1 middelgrote ui in halve ringen
➡️10 kalamata olijven, gehalveerd
➡️1 tl gedroogde oregano
➡️1/2 tl chili flakes*
➡️1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
➡️1 tl suiker (optioneel)*
➡️50 ml kookvocht van de pasta
➡️Peper & zout
➡️Verse peterselie
➡️Olijfolie
⠀⠀⠀
Doe alle smaakmakers (zie video) in de pan en zet deze in een oven van 200 graden. Haal na 10 minuten de deksel eraf en zet de oven op 220 graden. Rooster intussen de pijnboompitten.
⠀⠀⠀
Kook de pasta volgens de verpakking. Haal tijdens het koken ongeveer 50 ml kookvocht uit de pan en voeg deze 5 minuten voor het einde toe aan de pan in de oven. Haal deze er na 30 minuten uit, voeg de peterselie en olijven toe. Roer door, voeg de afgegoten pasta toe en roer nogmaals. Schep in een diep bord en maak af met de pijnboompitten en nog wat peterselie. EET SMAKELIJK😍
⠀⠀⠀
👉🏻Hou je niet zo van pit? Gebruik dan de helft of nog minder chili flakes. Dit gerecht is best hoog in zuur, ik hou daarvan maar je kunt altijd een beetje suiker toevoegen om het te compenseren. Ligt ook een beetje aan de soort tomaten (welke ik volledig vergeten ben te halveren in de video)🍅*
⠀⠀⠀
barter - Deze prachtige gietijzeren pannen heb ik gekregen van @lecreusetnederland 💙 Ter ere van deze gloednieuwe blauwe kleur ‘azure’ die nu in het assortiment te vinden is. Wat vind jij ervan?🔥
⠀⠀⠀
#eefsfood #LeCreusetAzure #fetapasta #instarecept #watetenwevandaag #spicy #pasta #braadpan #LeCreuset #feta #pijnboompitten #makingofreel #tagliatelle #ui #knoflook #peterselie #oregano
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
17 maart 2023

De allerlekkerste blueberry muffins

De allerlekkerste blueberry muffins
24 februari 2023

Bieten orzo met feta en walnoten

Bieten orzo met feta en walnoten
12 februari 2023

Boterkoek met macadamia & witte chocolade

Boterkoek met macadamia & witte chocolade
8 februari 2023

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen

Truffel orzo met gebakken paddenstoelen
6 februari 2023

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen

Pistache ijstaart met kletskop & frambozen
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord