Desserts

Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango

cheesecake glaasjes staand

Morgen is het alweer Koningsdag. En hoewel we dit allemaal thuis moeten vieren is dat natuurlijk geen reden om het lekkers achterwegen te laten. Eet jij elk jaar traditiegetrouw een oranjetompouce van de bakker op de hoek? Of duik je zelf de keuken in voor een oranje baksel? Deze sinaasappel cheesecake glaasjes met mango staan in ieder geval in een kwartiertje op tafel en je hebt er geen oven voor nodig. Winning! Geniet en maak er een leuke Koningsdag van!

Glaasje cheesecake bovenaf

Prep Time15 minsTotal Time15 mins
Dit heb je nodig (voor 2 glaasjes):
 5 Bastogne koeken, fijngemalen
 100 gram roomkaas
 100 gram slagroom
 100 gram (diepvries)mango, gepureerd
 25 gram kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
 1 tl vanille pasta
 1 sinaasappel, in partjes
Nog meer nodig:
 2 mooie glazen
 staafmixer met garde opzetstuk
 2 maatbekers + 1 schaaltje
 keukenmachine
 spuitzak (optioneel) of twee eetlepels
 rasp
 spatel
Zo maak je het!
1

Maal eerst de bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Verdeel dit koekkruim over twee mooie glazen.

2

Klop dan de slagroom stijf in een maatbeker.

3

In een schaaltje meng je de roomkaas samen met de suiker, vanille pasta en limoen rasp. Vervolgens voeg je dit toe aan de slagroom en meng je dit goed door elkaar met de garde van je staafmixer.

4

Weer in een ander bakje of maatbeker pureer je de mango. Snijd dan ook alvast de sinaasappel in partjes.

5

Alle elementen zijn nu klaar! Doe de vulling (optioneel) in een spuitzak en gebruik anders twee eetlepels (het resultaat wordt dan wat rustieker).

6

Spuit een laagje van de vulling in het glas zodat de koekkruimels zijn afgedekt. Verdeel hier dan de gepureerde mango op gevolgd door nog een laagje vulling. Maak af met de sinaasappel partjes. Eet smakelijk! Eventueel bewaren in de koelkast.

Ingredients

Dit heb je nodig (voor 2 glaasjes):
 5 Bastogne koeken, fijngemalen
 100 gram roomkaas
 100 gram slagroom
 100 gram (diepvries)mango, gepureerd
 25 gram kristalsuiker
 rasp van een halve limoen
 1 tl vanille pasta
 1 sinaasappel, in partjes
Nog meer nodig:
 2 mooie glazen
 staafmixer met garde opzetstuk
 2 maatbekers + 1 schaaltje
 keukenmachine
 spuitzak (optioneel) of twee eetlepels
 rasp
 spatel

Directions

Zo maak je het!
1

Maal eerst de bastogne koeken fijn in de keukenmachine. Verdeel dit koekkruim over twee mooie glazen.

2

Klop dan de slagroom stijf in een maatbeker.

3

In een schaaltje meng je de roomkaas samen met de suiker, vanille pasta en limoen rasp. Vervolgens voeg je dit toe aan de slagroom en meng je dit goed door elkaar met de garde van je staafmixer.

4

Weer in een ander bakje of maatbeker pureer je de mango. Snijd dan ook alvast de sinaasappel in partjes.

5

Alle elementen zijn nu klaar! Doe de vulling (optioneel) in een spuitzak en gebruik anders twee eetlepels (het resultaat wordt dan wat rustieker).

6

Spuit een laagje van de vulling in het glas zodat de koekkruimels zijn afgedekt. Verdeel hier dan de gepureerde mango op gevolgd door nog een laagje vulling. Maak af met de sinaasappel partjes. Eet smakelijk! Eventueel bewaren in de koelkast.

Sinaasappel cheesecake glaasjes met mango

Close up cheesecake glaasje

Dit artikel en recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.