Eetdagboeken

Eetdagboek #10

Eetdagboek #10

Mijn laatste eetdagboek was alweer van 1 januari dit jaar. De hoogste tijd voor een nieuwe dus! Welkom bij mijn eetdagboek #10. Nog even in het kort, voor als je nieuw bent op mijn website. Ik doe aan Intermittent fasting en eet dus allen tussen 12 en 20 uur overdag (soms ook alleen tussen 14 en 19 uur, het is maar hoe het uitkomt). Zoals ik in eerdere artikelen al heb geschreven eet ik vaak ‘maar’ twee maaltijden per dag. Vandaag is dan een beetje anders gegaan en waren het meerdere maar kleine dingen.

Ik werd al rond een uur of 7 wakker. Tot twaalf uur heb ik twee flinke glazen kaneel-kardemom thee leeggedronken en 1 keer mijn favoriete waterfles (750 ml). 

Waterfles en thee

Om half 1 verkaste ik naar de tuin met een iced lungo. Yum!

Iced lungo

Ja hoor, daar is ie weer! Een Jonagold appel uit de koelkast met een beetje Ceylon kaneel. Blijft favoriet! Rond 2 uur at ik dit.

Bakje appel met kaneel

Een half uurtje daarna schepte ik een bakje kokosyoghurt in met een verse passievrucht, blauwe bessen, cruesli en pistache noten. Ik vind kokos yoghurt zó lekker! Maar het is zó duur. Heel soms maar koop ik het en dan zit ik echt mini hapjes te eten.

Eetdagboek #10

Hierna ben ik een uurtje flink gaan sporten en genoot daarna van één van mijn nieuwe lieveling ijsjes. Drop-fruit duo’s.

Drop-fruit ijsje

Ik had laatst zo’n zakje gesneden bloemkool gekocht. Ik vind boodschappen doen nooit leuk maar op dit moment vind ik het echt verschrikkelijk! De uitkomst daarvan is dat ik soms een beetje teveel groente of verse dingen koop. Zo vond ik dus dat zakje onderin mijn koelkast en dit moest wel op. Ik vind rauwe bloemkool heerlijk! Het liefst met pindasaus maar ik maakte nu een dip van 1,5 el pittige hummus en 1,5 el magere kwark. Ook super lekker blijkt. Die ga ik erin houden. Dit at ik rond 5 uur.

Bloemkool met hummus dip

Door datzelfde probleem had ik ook nog een bakje kastanje champignons die op moesten. Eerst was ik van plan een omelet te maken maar dit werd toch de volgende ‘aparte’ maaltijd. Dit at ik rond 7 uur.

Aardappel kroket en champignons

Ik ben echt dol op paddestoelen en bakte ze in een koekenpan met een beetje olie, knoflookpoeder, peper, sojasaus en Worcestersaus. Méga lekker. Een beetje Shabu Shabu style. Ik gooide ook nog wat aardappel kroketjes in de airfryer. En onmisbaar; Zaanse mayo natuurlijk. Beetje gekke maaltijd, maar wel heel lekker. 

Als ‘toetje’ at ik nog twee maïswafels met pindakaas en pure hagelslag en een kop van mijn lievelingsthee.

Maiswafels pindakaas en hagelslag

Tussendoor dronk ik natuurlijk nog veel meer water. Heerlijke dag en prima gegeten! Zo kunnen mijn eetdagen er dus ook uit zien. Wil je er meer van zien en lezen? Klik dan even in mijn menubalk op blog en daarna op eetdagboeken.

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.