Blog

Mijn week in foto’s #1

Mijn week ik foto's #1

Hoi, leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn afgelopen week! Al eerder schreef ik dit soort artikelen onder verschillende titels. Elke keer dacht ik, dit is het! Bleek toch niet.. Vanaf nu noem ik het ‘Mijn week in foto’s’. Zeker geen kanshebber voor de originaliteitsprijs maar dat boeit niet. Welkom bij mijn week in foto’s #1.

Het zit al een paar weken in mijn hoofd om hier weer mee te beginnen. Maar ik twijfelde, want ja, wat valt er allemaal te vertellen en delen nu in tijden van quarantaine? Ook ik zit natuurlijk al een week of 4 thuis. En eerlijk gezegd ga ik héérlijk! Ik heb me nog geen dag verveeld of down gevoeld onder deze omstandigheden. In tegenstelling tot de eerste maanden van dit jaar. Ik zal er niet verder op ingaan maar die waren voor mij kort gezegd gewoon ruk. Het is misschien gek of het klinkt tegenstrijdig in deze tijd maar ik heb me in tijden niet zo goed gevoelt dan nu. 

Ik vermaak me dus prima! Ik heb ook meer ritme in mijn dagelijkse dingen dan ooit tevoren. Ik dacht altijd dat ik daar niet zo van was maar ik vind het stiekem wel lekker! Ook ben ik wild aan het sporten geslagen (wrijf maar even in je ogen, ja je leest dit goed). Daarover icm mijn teruggekeerde motivatie wil ik binnenkort nog een ander artikel delen. Mijn dagen zien er nu een beetje als volgt uit: opstaan, een paar uur werken, in de zon liggen met niks of een boek (ik krijg maar 2 uur zon per dag in mijn tuin en die pak ik volop), nog even wat werk, sporten, eten & chillen.

Maandag

Einde ochtend deed ik alvast alle voorbereidingen voor de bake-along van Miljuschka die ik ’s middags zou gaan volgen. Een onderdeel van een fijne opdracht waar ik mee bezig ben voor Flora Plant. Als ik iets vervelend vind het het lezen van stappen van een recept. Ik vond het dus mega chill dat ik alleen maar een beetje mee hoefde te luisteren en kijken. De cake lukte perfect! Het eindresultaat kun je hier vinden.

Ergens rond 16 uur vond ik het wel tijd voor een tweede paasdag brunch. Ik kon niet kiezen dus het werd een tafel vol. Dat ging er wel in, ik had immers nog niets gegeten. 

Paasbrunch

Ik kreeg een mailtje van mijn orthodontist dat mijn afspraak van 22 april is verzet naar eind juli.. Janken! Volgens mijn eigen super strakke planning hoop ik en denk ik dat het oprecht mogelijk is om rond december dit jaar mijn beugel uit te zwaaien. Maar goed, met twee maanden vertraging wordt dat natuurlijk niks.. 

En er was nog een leuke verrassing! Afgelopen oktober dook ik samen met Roos de keuken in. Zijn filmde en stelde mij vragen en ik deed wat en gaf antwoord. Het heeft even geduurd maar Roos heeft er een mini docu van 4 minuten van gemaakt. Meer werk van Roos kun je hier vinden. En hier kun je de video bekijken!

Dinsdag

In de loop van de middag appte ik mijn gappie Leroy even om voor te stellen te FaceTimen. Nou dat nam een andere wending en binnen 5 minuten stonden we te real life voordeur meeten. Hoogtepuntje van de week!!

Hier sta ik afgebeeld met mijn nieuwe bff voor weer een workout @ home! Ging super lekker want ik had maandag een dagje rust gehouden. Drie euro bij Decathlon, top ding!

Tijd om te koken! Ik had nog een stronkje witlof, halve courgette en een berg spinazie liggen. Samen met een scheut room, pesto en manchego heb ik er weer een feestmaaltje van gekookt.

Woensdag

Goed, waar gaat het heen met je leven als je uitkijkt naar een pakketje met nieuwe sport artikelen? Dat is nu serieus de situatie. Ik zeg het gewoon eerlijk mijn nieuwe matje en weerstandbanden; nog een hoogtepuntje van de week!

Over hoogtepunten gesproken. Rond half 6 ging de bel en stond er een Uber eats bezorger voor de deur met goddelijke dingen. Ik mocht de nieuwe pizza van De Pizzabakkers ism Brandt en Levie uitproberen. En dat niet alleen, er zat ook een heerlijk B&L worstje, heeeeerlijke tiramisu, en een fles koude bubbels bij. Maar het beste misschien van alles is dat er gewoon 2 (!!) pizza’s in mijn tas zaten. Jij snapt wel wat ik twee dagen heb gegeten? En die Salsiccia al tartufo pizza is echt een dikke aanrader.

Vraag me niet hoe maar na dit eet festijn had ik nog trek in een ijsje. Ik heb er serieus een hele doos over moeten doen om tot de conclusie te komen dat ik deze schoolkrijt ijsjes lekker vind. Niet súper lekker maar gewoon lekker.

Donderdag

Net zoals half Nederland heb ik een ‘groene kneusjes box’ besteld bij plantje.nl. Super leuk. Je krijgt een pakket vol planten (wat, welke en hoeveel weet je dus niet).

kneusjesbox

De planten zijn nog super mooi maar staan of al te lang ergens waar ze wel worden verzorgt maar blijkbaar niet verkocht. Of er zit een gek of lelijk blad aan bijvoorbeeld. Je betaald slechts 17,50 + een paar euro verzendkosten. 1 plant uit de box had ik al, maar deze is mooier verdeeld en 3 keer zo klein dus die heeft ook een mooi plekje gekregen.

Vrijdag

Ik werd vroeg wakker en kon niet meer slapen. Om 11 uur stond namelijk mijn eerste live kookvideo voor een nieuwe opdrachtgever op de planning. Nou heb ik niet echt spanning van live gaan. Maar als je het in opdracht doet voor een partij is dat toch wel een beetje spannend. Er is meer druk omdat je niks wil vergeten te zeggen of iets heel raars doet ofzo. Ik zette alles klaar incl een extra telefoon zodat ik de binnenkomende vragen en reacties goed kon lezen tijdens het koken. Het ging allemaal goed en ik was blij met de video. De opdrachtgever ook, yes! De video terugkijken? Dat kan hier!

Ja, en als je er dan toch een beetje fatsoenlijk uitziet met een laagje mascara (unicum is deze tijden). Dan kun je net zo goed een keuken portret shoot er achteraan doen. Sproeten galore <3

Na mijn uurtje zonnen sprong ik met een paar diepvries punten cheesecake in de auto. Ik heb ze gebracht bij Susan!

Even bijgekletst bij haar in de tuin en in ruil kreeg ik een door haar dochter net gebakken bramen koek en drop-fruit ijsje (deze vind ik trouwens wel helemaal de bom, gelijk na 1 ijsjes!).

Zaterdag

Yes, het andere pakketje waar ik al de hele week naar uitkeek was deze. Ik draag heel graag en altijd minimalistische zilveren ringetjes, mocht je dat nog nooit zijn opgevallen. Sinds een tijdje volg ik Viev op Instagram en wilde al heel lang iets betellen maar ik kon steeds niet kiezen wat. Toen ik eenmaal bestelde kon ik me niet inhouden zoals je ziet. Ik heb echt loaded fingers nu en er past niet echt iets meer bij! Ze maakt op maat maar kan ook een ander ontwerp voor je maken. Check daarvoor Viev haar website!

Zondag

Ik stond op zonder plan en binnen een half uur was ik bezig met het bakken van een heerlijke cheesecake! Dit was één van mijn favoriete tussendoor shot. Een pannetje met borrelden karamel. Het recept voor deze cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten kun je hier vinden!

Ik heb dus sinds 3 weken toegang tot Netflix (ja ook dit lees je goed). Ik maak er onbedoeld altijd een heel ding van om aan een nieuwe serie te beginnen. Ik doe dat dus ook eigenlijk nooit en ik kijk gewoon heel veel tv. Ik had niet zoveel zin om gelijk in een super zware serie te duiken en kreeg de tip van een vriendin voor een leuk comedy. De eerste 4 afleveringen dacht ik nog, ga ik dit echt echt leuk vinden? Maar na 5 afleveringen wilde ik echt blijven kijken. En nu? Nu ben ik HOOKED, HYPED EN KAN IK NIET MEER STOPPEN MET KIJKEN?! En heb ik er in 1 week 3 seizoen van 20 afleveringen er doorheen gejaagd.. Misschien was het diep van binnen zelfbescherming om nooit aan Netflix te beginnen haha. Gelukkig zijn er nog een paar seizoenen te gaan. LOVE IT!

Na een grijs en grauw dagje scheen de zon weer heerlijk en genoot ik van een fluffy rozen smoothie bowl met framboos, banaan en mini speculaasjes. 

Zo, dit was ‘m. Mijn week! Een heerlijke en ik hoop dat deze week net zo fijne wordt. Ook voor jou!

Liefs,
Eefje

4 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.