Bakrecepten

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

karamel cheesecake bovenaf

Zo, ik heb weer een lekker cheesecake recept voor je! Ik was er van overtuigd dat ik nog genoeg roomkaas in huis had. Bleek niet het geval.. Ik heb deze cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten dus gebakken met een deel magere kwark. Zo heb ik het recept ook uitgewerkt. Je kunt die kwark ook lekker laten voor wat het is en 500 gram roomkaas gebruiken (wordt ie nóg lekkerder van). Veel bakplezier en ik hoop dat ie je zal smaken!

karamel cheesecake gieten

Prep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time7 hrs
Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

ZELF KARAMELSAUS MAKEN

Close up vert karamel cheesecake

Puntje karamel cheesecake

Liefs,
Eefje

19 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.