• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

Eefje
19 reacties
19 april 2020
Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten

karamel cheesecake bovenaf

Zo, ik heb weer een lekker cheesecake recept voor je! Ik was er van overtuigd dat ik nog genoeg roomkaas in huis had. Bleek niet het geval.. Ik heb deze cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten dus gebakken met een deel magere kwark. Zo heb ik het recept ook uitgewerkt. Je kunt die kwark ook lekker laten voor wat het is en 500 gram roomkaas gebruiken (wordt ie nóg lekkerder van). Veel bakplezier en ik hoop dat ie je zal smaken!

karamel cheesecake gieten

Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd7 uur

Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (8-10 puntjes)!
Bodem:
 135 gram bastogne koeken
 65 gram cruesli
 60 gram roomboter
Vulling:
 300 gram (magere) kwark
 200 gram luchtige monchou
 75 gram witte chocolade
 3 kleine eieren
 75 gram kristalsuiker
 2 tl vanille pasta of extract
Karamelsaus:
 100 gram kristalsuiker
 65 ml slagroom
 45 gram roomboter
 1 tl zout
Topping:
 100 gram geroosterde pecannoten, grof gehakt
 2 el witte chocolade, gesmolten voor een swirl
 1 el mini karamel blokjes
Nog meer nodig:
 springvorm van 18 cm
 velletje bakpapier
 keukenmachine
 steelpan
 mengkom
 spatel
 iets om chocolade in te smelten (au bain Marie of magnetron)

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met een velletje bakpapier.

2

Maal de koeken en creusli fijn en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Meng dit tot plakkerige kruimels. Doe dit vervolgens in de springvorm en druk goed en gelijkmatig aan.

3

Smelt de witte chocolade (au bain Marie of in de magnetron). In de tussentijd meng je de roomkaas met de kristalsuiker, 1 ei en vanille pasta. Voeg dan 1 ei toe aan de witte chocolade, roer dit er goed doorheen. Als het ei is opgenomen voeg je een tweede ei toe.

4

Voeg het chocolade-ei mengsel toe aan het monchou-suiker mengsel. Roer dit tot een glad geheel. Voeg dan de kwark toe. Als dit allemaal goed is gemengd giet je het op de koek bodem. De reden dat ik kwark heb gebruik is omdat ik niet genoeg roomkaas/monchou in huis had. Je kunt er dus ook voor kiezen 500 gram roomkaas te gebruiken in totaal en de kwark achterwegen te laten. Hier wordt de taart minstens nog lekkerder van!

5

Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten. Het klopt dat de binnenkant dan nog een beetje wiebelig is. Zet de taart op het aanrecht om 1,5 uur af te laten koelen. Haal na een kwartier de ring er al vanaf. Plaats daarna de taart voor minimaal 3 uur (liever 5) in de koelkast.

6

Als de 3 (of 5) uur bijna voorbij zijn rooster je de grof gehakte pecannoten in een droge koekenpan of oven en maak je de karamelsaus volgens dit recept (het linkje daarnaar staat iets meer naar beneden in het groen).

7

Het is het lekkerste om deze cheececake direct te eten nadat je hem heb gedecoreerd. De karamel is dan nog lekker zacht. Wanneer je de taart in de koelkast zet wordt deze heel veel steviger en is de taart heel moeilijk te snijden (kan alleen met een gloeiend heet en scherp mes). Veel bak plezier en eet smakelijk!

Cheesecake met witte chocolade, karamel en pecannoten
IngrediëntenAanwijzingen

ZELF KARAMELSAUS MAKEN

Close up vert karamel cheesecake

Puntje karamel cheesecake

Liefs,
Eefje

Cheesecake Karamel meest gelezen Pecannoten Taart Witte chocolade
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
19 reacties
  1. Sophie

    8 juli 2020 11:55

    Wanneer je het ei bij de witte chocolade doet, moet je de chocolade dan weer zo ver mogelijk laten afkoelen? Anders lijkt het me toch dat je stukjes roerei in je chocolade krijgt, of niet?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:08

      Hi Sophie, het mag inderdaad niet heet zijn. Maar chocolade moet je nooit echt heet laten worden met smelten. Het ei gaat stolt minder snel dan je denkt. Handwarm is sowieso goed! Iets warmer kan ook zeker wel 🙂

      Beantwoord
  2. Danielle

    1 oktober 2020 19:03

    Hoi Eefje, ik wil deze taart morgen gaan maken en ben het recept aan het doorlezen. Wat mij opvalt is dat je de taart als hij klaar gelijk uit de oven haalt en ik dacht altijd dat je cheescake juist in de oven moet laten afkoelen.
    Even checken want wil het wel goed doen.

    Gr Danielle

    Beantwoord
    1. Eefje

      1 oktober 2020 20:45

      Hi Danielle,

      Het ‘moet’ niet! Het is tegen het scheuren en aangezien je deze taart nog helemaal wordt vol gelegd met lekkers zie je die eventuele scheuren toch niet. Het is dus aan jou of je dat wil doen 🙂

      Beantwoord
  3. Daniëlle

    2 oktober 2020 10:20

    Top dank je wel voor jou antwoord.

    Beantwoord
  4. Danielle

    2 oktober 2020 18:06

    Deze taart is niet normaal lekker. Was ook goed gelukt en voel thuis erg in de smaak. Bedankt voor delen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 oktober 2020 18:21

      Wat ontzettend leuk om dit te horen Danielle! Jij bedankt voor je bericht 🙂

      Beantwoord
  5. Paulien

    18 december 2020 21:29

    Hi,
    Als je de kwark vervangt door roomkaas, betekent dat dan dat je 500 gram roomkaas + 200 gram mon chou moet gebruiken, of 500 gram roomkaas in totaal? En kan ik daarvoor dan gewoon 500 gram philadelphia light gebruiken, ik denk niet dat ze in België Mon Chou verkopen 🙂
    Bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 december 2020 22:29

      Ik zou dan voor 500 gram roomkaas in totaal gaan 🙂

      Beantwoord
  6. Ine

    25 januari 2021 11:04

    Hoi, kan je ook 500gr kwark gebruiken ipv een combinatie met roomkaas? Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      25 januari 2021 16:53

      Zou kunnen maar het wordt wel iets wateriger en gaat misschien is meer scheuren.

      Beantwoord
  7. Linda

    3 februari 2021 13:08

    Wat voor cruslie heb je gebruikt?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 februari 2021 16:43

      Is alweer even geleden maar ik denk de notencluesli van Quaker!

      Beantwoord
      1. Suus

        19 maart 2021 12:25

        Is 18 cm niet wat klein voor 8 a 10 stukjes? Vind die vorm altijd zo klein eruitzien.

        Beantwoord
        1. Eefje

          19 maart 2021 17:53

          Het is een machtige taart 8 porties is wat mij betreft prima. Maar als je groter punten wil zou ik op 6 rekenen..

          Beantwoord
  8. Lise

    18 februari 2021 16:35

    Hoi Eef, hoe groot is de springvorm die je gebruikt? Bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      18 februari 2021 19:34

      Hi Lise, dat staat in het recept onder de ingrediënten.

      Beantwoord
  9. Lotte

    10 maart 2021 11:18

    kan ik ook 500 gram monchou gebruiken? ik maak de taart voor iemand die van mon chou taart houdt. of moet ik dan de rest van de vulling ook veranderen qua hoeveelheden?

    Beantwoord
    1. Eefje

      11 maart 2021 12:56

      Hi Lotte! Ja hoor Monchou kun je ook gebruiken. Dat is immers ook roomkaas 🙂

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Abrikoos-bastogne rolls met amandelschaafsel

volgend bericht

Mijn week in foto’s #1

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord