[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Afgelopen Paasweekend deelde ik deze rolls ‘even snel’ in mijn Instagram stories. Er was onverwacht veel belangstelling voor en binnen een paar uur waren de eerste al gemaakt. Ik vind deze abrikoos-bastogne rolls met amandelschaafsel amper een recept te noemen maar er bleef toch nog vraag naar. Dus deel ik hier ook nog even hoe je ze maakt. Super makkelijk en heel lekker!
Rol het bladerdeeg uit. Schep hier de jam op en smeer gelijkmatig uit over de hele plak deeg.
Verdeel dan de koek kruimels en blauwe bessen erover.
Begin aan de smalle kant en rol het het bladerdeeg weer op. Het hoeft niet superstrak maar ook niet te los want dan valt alles er tussenuit.
Snijd de rol in 10 plakken en leg dit in een ovenschaal (een bakplaat kan ook). Strooi hier het amandelschaafsel overheen.
Schuif de rolls voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet dan de oven op 200 graden en bak nogmaals 15 minuten. Haal de rolls dan uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Vers het lekkerst!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rol het bladerdeeg uit. Schep hier de jam op en smeer gelijkmatig uit over de hele plak deeg.
Verdeel dan de koek kruimels en blauwe bessen erover.
Begin aan de smalle kant en rol het het bladerdeeg weer op. Het hoeft niet superstrak maar ook niet te los want dan valt alles er tussenuit.
Snijd de rol in 10 plakken en leg dit in een ovenschaal (een bakplaat kan ook). Strooi hier het amandelschaafsel overheen.
Schuif de rolls voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Zet dan de oven op 200 graden en bak nogmaals 15 minuten. Haal de rolls dan uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Vers het lekkerst!
Liever andere rolls maken? Probeer dan deze kaneel cookie dough rolls, raspberry white chocolate croissant rolls of deze speculaas rolls met amandel.
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]