Ontbijt/Lunch

Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Bananenbowl schuin vooraf

Vandaag, 17 april, is het nationale bananendag! En dus dé perfecte gelegenheid om een recept met banaan in de hoofdrol te delen vandaag. Zojuist om 11 uur heb ik een Live Instagram video gegeven via @eatertainment.nl waarin ik heb laten zien hoe je deze heerlijke en vooral makkelijke bananenbowl met pangranola en blauwe bessen kunt maken. Mocht je het hebben gemist? De video kun je terugvinden op mijn IGtv. Mocht je meer van de geschreven recepten zijn? Dan heb je geluk. Deze kun je namelijk hieronder vinden!

Bananenbowl close up

Prep Time3 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
 140 gram bevroren banaan, in plakjes
 140 gram (plantaardige) yoghurt of kwark
 scheutje water (optioneel)
 25 gram havermout
 15 gram pecannoten, grof gehakt
 10 (plantaardige) boter
 1 el kokosrasp
 1 el ahornsiroop
 2 mespuntje kaneel
 1 handje blauwe bessen (of 2, wel zo lekker!)
Zo maak je het!
1

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en doe hier alvast de boter in.

2

Voeg dan alle granola ingrediënten toe en roer dit door elkaar.

3

Bak dit voor ongeveer 10 minuten op laag vuur. Blijf in de tussentijd roeren en/of omschudden.

4

Wanneer het lekker gaat geuren is het zo goed als klaar.

5

Strooi de granola op een bord. Zo koelt het snel af en wordt de granola krokanter.

6

Wanneer je dit hebt gedaan doe je de bevroren banaan en kwark in een keuken machine. Mix dit voor ongeveer een halve minuut tot een dikke, romige en ijzige massa. Hoe dikker hoe beter wat mij betreft. Wil je het liever iets dunner hebben? Voeg dan nog een scheutje water toe.

7

Schep dit in je mooiste ontbijtschaaltje en maak af met de blauwe bessen en granola. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
 140 gram bevroren banaan, in plakjes
 140 gram (plantaardige) yoghurt of kwark
 scheutje water (optioneel)
 25 gram havermout
 15 gram pecannoten, grof gehakt
 10 (plantaardige) boter
 1 el kokosrasp
 1 el ahornsiroop
 2 mespuntje kaneel
 1 handje blauwe bessen (of 2, wel zo lekker!)

Directions

Zo maak je het!
1

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en doe hier alvast de boter in.

2

Voeg dan alle granola ingrediënten toe en roer dit door elkaar.

3

Bak dit voor ongeveer 10 minuten op laag vuur. Blijf in de tussentijd roeren en/of omschudden.

4

Wanneer het lekker gaat geuren is het zo goed als klaar.

5

Strooi de granola op een bord. Zo koelt het snel af en wordt de granola krokanter.

6

Wanneer je dit hebt gedaan doe je de bevroren banaan en kwark in een keuken machine. Mix dit voor ongeveer een halve minuut tot een dikke, romige en ijzige massa. Hoe dikker hoe beter wat mij betreft. Wil je het liever iets dunner hebben? Voeg dan nog een scheutje water toe.

7

Schep dit in je mooiste ontbijtschaaltje en maak af met de blauwe bessen en granola. Eet smakelijk!

Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Bananenbowl schepje granola

Dit artikel en recept is gemaakt in samenwerking met Eatertainment.nl 

Liefs, 
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.