• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Maaltijden Recepten

Risotto met verse doperwten, citroen en manchego

Eefje
4 reacties
14 april 2020
Risotto met verse doperwten, citroen en manchego

Verse doperwten

Nog nooit eerder in mijn leven heb ik denk ik verse doperwten gegeten. Ik zag ze laatst in zakjes van 200 gram liggen bij AH en ik dacht die koop ik eens. Vroeger gruwelde ik echt van doperwten. Die melige substantie brrrrr! Sinds een paar jaar hou ik wel van diepvries doperwten. Deze zijn een stuk steviger! Deze verse joekels vond ik echt heel erg lekker. Je kunt ze natuurlijk zelf zo gaar koken als je wil, ik hou zelf echt wel van een bite! Ik heb al heel wat risotto recepten op mijn website staan maar deze simpele risotto met verse doperwten, citroen en manchego is wel een nieuwe favoriet!

schuin vooraf citroen risotto

Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten

Dit heb je nodig (1 persoon):
 200 gram verse doperwten (1 zakje)
 85 gram risotto rijst
 1 citroen, het rasp van 3/4de ongeveer
 45 gram manchego, geraspt
 1 middelgrote ui, klein gesneden
 1 teentje knoflook, klein gesneden
 1 scheut witte wijn
 1 el geroosterde pijnboompitten
 1/3de (groente)bouillonblokje
 550 ml warm water
 scheutje olie om in te bakken
 peper
Nog meer nodig:
 hapjespan
 spatel
 rasp

Zo maak je het!
1

Zet een hapjes pan op laag vuur met een scheutje olie erin. Bak de ui hierin glazig.

2

Spoel de risotto goed af en voeg dit dan samen met de knoflook toe aan de ui. Roer en bak voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de scheut witte wijn toe.

3

Maak bouillon van het warme water en het bouillonblokje. Giet hier wat van bij de risotto.

4

In de tussentijd kook je de verse doperwten voor ongeveer 8 minuten. Houd er rekening mee dat ze ook nog wat doorgaren als ze eenmaal door de risotto zitten.

5

Blijf scheuten bouillon toevoegen tot je bij het laatste beetje bent aangekomen. Voeg dit dan samen met de doperwten, citroenrasp en geraspte manchego toe. Roer alles goed door elkaar voor nog ongeveer 5 minuten. Als het goed is, is het meeste vocht opgenomen en loopt het wel nog net lekker uit. Breng verder op smaak met peper en maak af met wat geroosterde pijnboompitten en nog wat extra manchego.

6

Smullen! En als die fles wijn dan toch open is? Schenk een lekker glas in voor bij het eten.

Ingrediënten

Dit heb je nodig (1 persoon):
 200 gram verse doperwten (1 zakje)
 85 gram risotto rijst
 1 citroen, het rasp van 3/4de ongeveer
 45 gram manchego, geraspt
 1 middelgrote ui, klein gesneden
 1 teentje knoflook, klein gesneden
 1 scheut witte wijn
 1 el geroosterde pijnboompitten
 1/3de (groente)bouillonblokje
 550 ml warm water
 scheutje olie om in te bakken
 peper
Nog meer nodig:
 hapjespan
 spatel
 rasp

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Zet een hapjes pan op laag vuur met een scheutje olie erin. Bak de ui hierin glazig.

2

Spoel de risotto goed af en voeg dit dan samen met de knoflook toe aan de ui. Roer en bak voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de scheut witte wijn toe.

3

Maak bouillon van het warme water en het bouillonblokje. Giet hier wat van bij de risotto.

4

In de tussentijd kook je de verse doperwten voor ongeveer 8 minuten. Houd er rekening mee dat ze ook nog wat doorgaren als ze eenmaal door de risotto zitten.

5

Blijf scheuten bouillon toevoegen tot je bij het laatste beetje bent aangekomen. Voeg dit dan samen met de doperwten, citroenrasp en geraspte manchego toe. Roer alles goed door elkaar voor nog ongeveer 5 minuten. Als het goed is, is het meeste vocht opgenomen en loopt het wel nog net lekker uit. Breng verder op smaak met peper en maak af met wat geroosterde pijnboompitten en nog wat extra manchego.

6

Smullen! En als die fles wijn dan toch open is? Schenk een lekker glas in voor bij het eten.

Risotto met verse doperwten, citroen en manchego
IngrediëntenAanwijzingen

Doperwt risotto bovenaf

Liefs,
Eefje 

Citroen doperwten manchego Risotto Vega maaltijden
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
4 reacties
  1. Ingrid

    27 mei 2020 07:51

    Ja was heerlijk die risotto. Dank je wel Eefje
    groetjes uit Dubai (en een beetje Leiden als we in NL zijn)

    Beantwoord
    1. Eefje

      27 mei 2020 09:04

      Wat super leuk om te horen Ingrid!! Groetjes terug uit Leiden 🙂

      Beantwoord
  2. Gonda

    10 februari 2021 09:15

    Lijkt me heerlijk! Dit gerecht bevat alle ingrediënten waar ik van hou 😋😍 Ben dol op citroen in pasta’s en risotto’s. Ik ga dit vanavond maken!
    Maar één vraagje: je schrijft: spoel de risottorijst goed af. Waarom moet dat? Ik gebruik de risottorijst altijd direct uit het pak in de pan…🤔

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 februari 2021 10:22

      Hi Gonda, wat leuk om te lezen. Hij is ook echt heerlijk!

      Ik ga nu met een suf antwoord komen maar ik zag ergens in een kookprogramma dat dit bevorderlijk is voor het opnemen van het vocht in de korrel (als ik het goed heb). Is alweer even geleden dat ik dit recept maakte dus ik weet niet meer 100% zeker hoe en wat. Gewoon rechtsreeks uit het pak mag ook hoor!

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Gele curry met zoete aardappel, linzen en kikkererwten

volgend bericht

Bananenbowl met pangranola en blauwe bessen

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord