Nog nooit eerder in mijn leven heb ik denk ik verse doperwten gegeten. Ik zag ze laatst in zakjes van 200 gram liggen bij AH en ik dacht die koop ik eens. Vroeger gruwelde ik echt van doperwten. Die melige substantie brrrrr! Sinds een paar jaar hou ik wel van diepvries doperwten. Deze zijn een stuk steviger! Deze verse joekels vond ik echt heel erg lekker. Je kunt ze natuurlijk zelf zo gaar koken als je wil, ik hou zelf echt wel van een bite! Ik heb al heel wat risotto recepten op mijn website staan maar deze simpele risotto met verse doperwten, citroen en manchego is wel een nieuwe favoriet!
Zet een hapjes pan op laag vuur met een scheutje olie erin. Bak de ui hierin glazig.
Spoel de risotto goed af en voeg dit dan samen met de knoflook toe aan de ui. Roer en bak voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de scheut witte wijn toe.
Maak bouillon van het warme water en het bouillonblokje. Giet hier wat van bij de risotto.
In de tussentijd kook je de verse doperwten voor ongeveer 8 minuten. Houd er rekening mee dat ze ook nog wat doorgaren als ze eenmaal door de risotto zitten.
Blijf scheuten bouillon toevoegen tot je bij het laatste beetje bent aangekomen. Voeg dit dan samen met de doperwten, citroenrasp en geraspte manchego toe. Roer alles goed door elkaar voor nog ongeveer 5 minuten. Als het goed is, is het meeste vocht opgenomen en loopt het wel nog net lekker uit. Breng verder op smaak met peper en maak af met wat geroosterde pijnboompitten en nog wat extra manchego.
Smullen! En als die fles wijn dan toch open is? Schenk een lekker glas in voor bij het eten.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet een hapjes pan op laag vuur met een scheutje olie erin. Bak de ui hierin glazig.
Spoel de risotto goed af en voeg dit dan samen met de knoflook toe aan de ui. Roer en bak voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de scheut witte wijn toe.
Maak bouillon van het warme water en het bouillonblokje. Giet hier wat van bij de risotto.
In de tussentijd kook je de verse doperwten voor ongeveer 8 minuten. Houd er rekening mee dat ze ook nog wat doorgaren als ze eenmaal door de risotto zitten.
Blijf scheuten bouillon toevoegen tot je bij het laatste beetje bent aangekomen. Voeg dit dan samen met de doperwten, citroenrasp en geraspte manchego toe. Roer alles goed door elkaar voor nog ongeveer 5 minuten. Als het goed is, is het meeste vocht opgenomen en loopt het wel nog net lekker uit. Breng verder op smaak met peper en maak af met wat geroosterde pijnboompitten en nog wat extra manchego.
Smullen! En als die fles wijn dan toch open is? Schenk een lekker glas in voor bij het eten.