Maaltijden

Gele curry met zoete aardappel, linzen en kikkererwten

Gele curry bovenaf

Curry, ik maak het niet vaak maar ik vind het zooo lekker. Dit is echt een super simpele! Half uurtje werk en dan kun jij met je schaaltje comfort food op de bank ploffen. De pita’s maakte ik naar recept van Fatima. Zonder pita’s ook erg lekker met wat extra yoghurt en feta, of je kun gewoon kant en klaar naan erbij eten. Zet alvast maar alles op je boodschappenlijstje voor deze gele curry met zoete aardappel, linzen en kikkererwten.

Close up gele curry

Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time40 mins
Dit heb je nodig (2-3 personen):
 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
 400 ml volvette kokosmelk (1 groot blikje)
 100 gram rode linzen
 2 middelgrote uien, fijngesneden
 3 teentjes knoflook, fijn geperst of geraspt
 half zakje gele curry pasta (35 gram), ik gebruikte die van Fairtrade
 1 el curry Madras kruiden (Jonnie Boer)
 6 el van je favoriete yoghurt
 90 gram feta, verbrokkeld
 verse bieslook of peterselie
 water
 scheut olie
 pita's optioneel
Nog meer nodig:
 hapjespan met deksel
 houten lepel
 mes en snijplank
 aardappelschilmesje
 bolzeef om af te gieten
Zo maak je het!
1

Verhit een schuit olie in de hapjespan op laag vuur. Bak hierin de uien glazig.

2

Voeg dan de knoflook toe samen met de curry madras kruiden. Blijf roeren voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de zoete aardappel blokjes, kikkererwten en linzen toe. Roer en bak nog een minuutje mee.

3

Voeg dan de curry pasta toe en giet ook de kokosmelk erbij. Vul het blikje nog eens met water en giet dit er ook bij. Doe de deksel op de pan en breng het geheel voor 20 minuten aan de kook op laag vuur. Roer wel af en toe! Mocht het te dik worden voeg je nog wat water toe.

4

Schep in een kom en maak af met yoghurt, feta en een beetje verse bieslook of peterselie. Om zo te eten is het heerlijk maar je kunt er ook pita broodjes of naan bij serveren. Als je dit doet is het recept genoeg voor drie personen. Serveer je er geen brood bij? Dan is dit recept voor twee personen (ik houd niet van kleine porties).

5

Comfort food deluxe en echt extreem makkelijk om te maken. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (2-3 personen):
 400 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
 400 ml volvette kokosmelk (1 groot blikje)
 100 gram rode linzen
 2 middelgrote uien, fijngesneden
 3 teentjes knoflook, fijn geperst of geraspt
 half zakje gele curry pasta (35 gram), ik gebruikte die van Fairtrade
 1 el curry Madras kruiden (Jonnie Boer)
 6 el van je favoriete yoghurt
 90 gram feta, verbrokkeld
 verse bieslook of peterselie
 water
 scheut olie
 pita's optioneel
Nog meer nodig:
 hapjespan met deksel
 houten lepel
 mes en snijplank
 aardappelschilmesje
 bolzeef om af te gieten

Directions

Zo maak je het!
1

Verhit een schuit olie in de hapjespan op laag vuur. Bak hierin de uien glazig.

2

Voeg dan de knoflook toe samen met de curry madras kruiden. Blijf roeren voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de zoete aardappel blokjes, kikkererwten en linzen toe. Roer en bak nog een minuutje mee.

3

Voeg dan de curry pasta toe en giet ook de kokosmelk erbij. Vul het blikje nog eens met water en giet dit er ook bij. Doe de deksel op de pan en breng het geheel voor 20 minuten aan de kook op laag vuur. Roer wel af en toe! Mocht het te dik worden voeg je nog wat water toe.

4

Schep in een kom en maak af met yoghurt, feta en een beetje verse bieslook of peterselie. Om zo te eten is het heerlijk maar je kunt er ook pita broodjes of naan bij serveren. Als je dit doet is het recept genoeg voor drie personen. Serveer je er geen brood bij? Dan is dit recept voor twee personen (ik houd niet van kleine porties).

5

Comfort food deluxe en echt extreem makkelijk om te maken. Eet smakelijk!

Gele curry met zoete aardappel, linzen en kikkererwten

Curry bovenaf met pita

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.