• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Eefje
40 reacties
5 april 2020
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Chocomousse taart hori

Zoals jullie misschien weten ben ik helemaal niet zo dol op chocoladetaart. Er is één uitzondering en dat is deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem. Het is echt een topper qua smaak en looks. Ook heel goed in te zetten als dessert. Vooral met verjaardagen of tijdens kerst is het een dikke hit!

Chocoladetaart puntje

Het is in principe geen taart met moeilijke ingrediënten of apparatuur. Het lastigst is de ganache laag die je er als laatst overheen giet. Mocht je dit uiteindelijk niet zien zitten. Gebruik dan ongeveer 1/4de van de topping en giet deze op de taart wanneer hij nog in de vorm zit. Zo heb je toch een ganache top laagje. Gebruik echt de (noten) cruesli want die maakt de bodem heel krokant. Je kunt ook andere koekjes gebruiken, de bodem zal dan zachter zijn.

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Voorbereidingstijd45 minutenTotale tijd5 uur

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Ingrediënten

Dit heb je nodig (10-12 personen)!
Bodem:
 120 gram noten cruesli
 80 gram Oreo's
 50 gram roomboter
Mousse:
 500 ml slagroom
 250 gram melkchocolade
 50 gram pure chocolade
 100 ml eiwit (vers of uit een pakje 'two chicks')
 2 el kristalsuiker
 1,5 el vanille pasta of extract
Topping:
 150 gram extra pure chocolade 70%
 200 a 250 ml slagroom
 3 el choco crisp parels of iets anders kleins dat je lekker vindt
Nog meer nodig:
 springvorm 18 cm
 velletje bakpapier
 handmixer
 acetaatfolie
 steelpan
 siliconen spatel
 mengkom
 keukenmachine

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kan au bain Marie of in de magnetron. Het is handig om deze zou koud mogelijk maar nog wel vloeibaar te verwerken. Dus als het gesmolten is zet je het even weg en roer je er af toen doorheen.

2

Maal dan de Oreo's en cruesli fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg deze toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in. Druk het het gelijkmatig en goed aan. Voorzie de binnenkant van de vorm dan ook met een laagje acetaatfolie. Dit werkt echt super fijn. Mocht je dit niet hebben of willen kopen, gebruik dan bakpapier om dit te doen. Het zou ook zonder kunnen eventueel. Dan moet je het later lossnijden van de vorm met een heet mesje.

3

Klop eiwitten stijf met een eetlepel suiker. Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker en de vanille. Giet al roerend de chocolade door het eiwit heen. De dikke mousse die je dan overhoudt giet je vervolgens als mixend bij de slagroom. Roer goed door met een spatel, zo heb je een super luchtig en smaakvolle chocolademousse.

4

Giet dit vervolgens in de vorm en zorg dat je het glad afstrijkt mocht dit niet uit zichzelf gebeuren. Zet de taart voor minstens 3 uur in de koelkast (het liefst nog iets langer).

5

Verwarm de slagroom in een steelpan tot het bijna kookt. Zet het vuur dan uit en voeg de chocolade toe. Laat dit voor 5 minuten staan. Roer het dan tot een mooie gladde gietbare ganache. Ook dit wil je zo koud mogelijk over de taart gieten (anders kan de mousse smelten). De ganache wordt altijd iets dikker wanneer het afkoelt. Houd daar dus rekening mee. Voeg eventueel nog meer slagroom toe.

6

Ik vind dat de kwaliteit van chocolade invloed heeft op de dikte van je ganache. Zorg dus dat je wat extra slagroom in huis hebt om de ganache nog wat te verdunnen. Hier moet je gevoel een beetje bij komen kijken. Het moet dun genoeg zijn zodat het mooi uitvloeit en het ook weer dik genoeg zodat er wel een mooi laagje blijft hangen.

7

Je gaat sowieso ganache overhouden maar je hebt dit volume nodig om het er royaal overheen te kunnen gieten.

8

Het beste kun je de taart op een bakrooster zetten en dit rooster weer op een schone bakplaat. Zo zit je aanrecht niet onder de ganache. En kun je het overige zo weer in een bakje gieten om eventueel nog voor iets anders te gebruiken.

9

Als je genoeg ruimte hebt in je vriezer maak dan een mooi plekje vrij voor de taart. Zet hem dan na het gieten direct in een vriezer voor een kwartier. In de vriezer stopt het uitlopen sneller dan in de koelkast. Geen ruimte of geen vriezer? Dan moet ik gewoon in de koelkast voor zeker een uurtje. Plak dan een randje lekkers op de taart. Ik heb crispy chocoparels gebruikt, Hazelnoot nougatine zou ook lekker zijn! Daarna kun je super strakke punten snijden met een groot koksmes die je eerst even opwarmt onder de hete kraan en vervolgens afdroogt. GENIET!

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
IngrediëntenAanwijzingen

Punt uit taart choco

Heb je na het maken van deze luchtige chocoladetaart met krokante bodem nog bepaalde bakvragen? Grote kans dat je hier het antwoord kunt vinden! Heel veel plezier met maken en vooral met het opeten.

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Liefs,
Eefje

chocolademousse chocoladetaart meest gelezen No bake Recept Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
40 reacties
  1. Leoniek

    8 april 2020 13:13

    Kan je ook wat anders gebruiken ipv noten cruesli ivm notenallergie

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 april 2020 20:41

      Natuurlijk! Cruesli zonder noten of een ander krokant koekje.

      Beantwoord
  2. Floor

    15 april 2020 22:50

    Kan je deze taart ook invriezen? We zijn met z’n tweeën en helaas kunnen we geen taart feest geven in deze tijden 🙂

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 20:10

      Ja hoor dat kan! Wel weer per punt in de koelkast laten ontdooien. Kan wel dat de bodem wat zachter wordt.

      Beantwoord
  3. Floor

    16 april 2020 21:43

    Dank Eefje! De taart is echt ontzettend lekker 🙂 We gaan het invriezen! De versierseltjes zijn wel beter gelukt op het plaatje van jouw taart, heb je daar een trucje voor?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 23:01

      Wat leuk dat je hem hebt gemaakt Fleur! Ik zet de taart op een bord of rooster en schep dan met een dessert lepel de crispy’s er tegenaan. Er blijft genoeg plakken of ik herhaal het nog een keer. Misschien helpt dat je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Lieke

    4 november 2020 20:00

    Moet het voor de topping perse 70% chocolade zijn? Ik vind die vaak zo bitter.

    Beantwoord
    1. Mindy

      9 december 2020 15:44

      Hoi Eefje! Deze taart is prachtig. Ik wil hem graag voor mijn verjaardag maken. Hoe lang is hij houdbaar in de koelkast?

      Beantwoord
      1. Eefje

        9 december 2020 17:24

        Makkelijk 4 dagen! De bodem zal misschien wel iets minder crunchy worden.

        Beantwoord
  5. Kasper

    10 december 2020 00:17

    hallo, de taart al 3 x gemaakt als er vrienden kwamen ze vinden het allemaal ontzettend lekker . Ik serveerde er telkens vanille saus en frambozen bij dat maakt het nog lekkerder.

    Beantwoord
    1. Eefje

      10 december 2020 00:39

      Wat ónwijs leuk om dat te lezen Kasper! Die combinatie klinkt ook heel goed. Dankjewel!

      Beantwoord
  6. Maggy

    15 februari 2021 20:24

    Kan er iets anders dan oreo koekjes , lust die niet

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 februari 2021 21:24

      Welk koekje je maar wil uiteraard👌🏻

      Beantwoord
    2. Sun

      5 maart 2021 23:13

      Hoi Eefje,
      Wat ziet jouw recept er lekker uit zeg. Ik sta te popelen om hem te proberen. Welke noten cruesli gebruik je en waar vind je die?
      Heel erg bedankt ❤
      Groetjes Sun

      Beantwoord
      1. Eefje

        6 maart 2021 14:16

        Hi Sun, dankjewel! Gewoon eenvoudige van Quaker, volgens mij is dat in elke supermarkt te krijgen.

        Groetjes,
        Eef

        Beantwoord
  7. Sandra Bouman

    6 maart 2021 01:36

    Als je wilt voorkomen dat je koekbodem zijn knapperigheid verliest smeer dan een dun laagje gesmolten chocolade op de koek laag. Even hard laten worden in de koelkast. Dan de toppen erover. Zo trekt eventuele vocht niet in je bodem. Tip ooit van iemand gelezen geen idee meer van wie maar werkt perfect

    Beantwoord
  8. Aksha

    16 april 2021 04:06

    Can I get this recipe in English???

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2021 13:15

      Maybe you can use a translate program?

      Beantwoord
  9. Van steenkiste celine

    7 mei 2021 13:08

    Beste, een domme vraag maar je schrijft ‘500ml slagroom’, is dit dan uit een spuitbus?

    Beantwoord
    1. Eefje

      7 mei 2021 17:59

      Nee dit is vloeibaar uit een pakje dat je zelf nog moet opkloppen 🙂

      Beantwoord
  10. Anne-Mie

    7 augustus 2021 20:44

    Hoi Eefje, Ik wil je taart ook graag maken, maar vind de versiering op je tweede taart zo mooi, die chocolade pieken en rondjes. Mag ik vragen wat er bij de chocolade gevoegd is aub, die bolletjes ? Ik heb je net ontdekt maar ga je blijven volgen, prachtige recepten. Dank u. Grtjs Anne-Mie

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 augustus 2021 15:17

      Hoi Anne-Mie,

      Wat leuk om te lezen. Dankjewel! Dat is een soort musketzaad. Kun je online vinden als je naar sprinkels zoekt. En dan koperkleur. Fijne maandag!

      Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  11. Shari Heyvaert

    17 augustus 2021 20:30

    Hallo Eef,

    Hoe krijg je de ganasch zo mooi aan de zijkanten? Ik heb dit nog nooit gedaan ☺️

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 augustus 2021 20:56

      Door de ganache er royaal overheen te gieten. Als de mousse goed koud is blijft er een mooi laagje aanhangen 🙂

      Beantwoord
      1. Shari Heyvaert

        19 augustus 2021 15:44

        Dankjewel!

        Nog een stom vraagje ☺️
        Haal je de crème van de Oreo er tussenuit of plet je hem volledig?

        Beantwoord
        1. Eefje

          20 augustus 2021 00:03

          Volledig, anders had ik dat er natuurlijk bij gezet 🙂

          Beantwoord
  12. Nienke

    9 oktober 2021 10:34

    Hoi!
    Ik wil deze taart graag in een 24 cm vorm maken, ben ik in een keer klaar voor een verjaardag. Nu heb ik bij je bak collega van Rutgerbakt wel een omrekenmodel gevonden, maar ik ben een beetje bang dat de taart vanwege z’n formaat niet goed stevig wordt. Wat denk jij?

    Beantwoord
    1. Eefje

      9 oktober 2021 11:52

      Hoi Nienke, als je gewoon dezelfde hoeveelheden aanhoudt qua ingrediënten zou het even stevig moeten worden. Zelf heb ik hem uitsluitend in de kleinere maat gemaakt, dus daar heb ik geen ervaring mee. Maar ik denk dat het zonder problemen moet kunnen.

      Beantwoord
    2. Patricia

      6 juni 2022 13:09

      Ja hoor, ik maak deze taart altijd met een 24 cm vorm. Gaat prima en hij stijft netjes op, net zoals in de kleinere vorm, hij wordt alleen minder hoog. De hoeveelheid ingrediënten blijft hetzelfde. En ook de hoeveelheid ingrediënten voor de bodem is voldoende. Het is een geweldige taart. Ik heb ‘m al heel vaak gemaakt en het is steeds een groot succes.❤️🎂❤️

      Beantwoord
      1. Eefje

        7 juni 2022 11:10

        Wat geweldig om te lezen Patricia. Dat doet mij goed! Helemaal eens ook, ik vind de smaak ook nog steeds heerlijk.

        Beantwoord
  13. Havva Ozcan

    22 oktober 2021 11:24

    Hoi Eefje,
    Dat ziet er erg lekker uit. Ik wil het ook graag proberen. Alleen vroeg ik mij af hoelang je het kan bewaren in de koelkast, aangezien er eiwit inzit.

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 oktober 2021 17:43

      Kan makkelijk dagen. Ik zou zeggen 5! En als je gepasteuriseerd eiwit gebruikt is er helemaal niks aan de hand 🙂

      Beantwoord
  14. Patricia van Walsum

    6 juni 2022 13:00

    Ik heb deze taart al verschillende keren gemaakt en het is steeds een groot succes! Niet moeilijk om te maken en héérlijk van smaak!❤️ Ik gebruik een springvorm van 24 cm, dan is ie niet zo hoog. De hoeveelheid ingrediënten zijn dan nog steeds voldoende. Ook succesvol als dessert met verse frambozen en een toef slagroom. Wel erg machtig. Al met al een geweldige taart!❤️🎂❤️

    Beantwoord
  15. An

    28 juli 2022 12:39

    Hoi Eef, ik wou graag eens een nieuw soort chocoladetaart uitproberen en mijn oog is op deze knapperd gevallen (mijn oog valt de laatste tijd héél vaak op jouw creaties, heerlijk gewoon!). Mijn grootste probleem bij dergelijke taarten is meestal om de taart netjes op een taartdrum te krijgen na het overgieten met de ganache. De overdracht vanop het rooster naar de taartdrum dus, die verloopt bij mij niet zo vlot… Heb je daar eventueel tips voor?

    Beantwoord
    1. Eefje

      28 juli 2022 20:35

      Dag An, wat leuk om te lezen zeg! Mijn tip is om een drum te gebruiken die iets kleiner is dan de taart. Dan kan ie er al op staan voordat je gaat gieten. Heb je daar iets aan?

      Beantwoord
      1. An

        31 juli 2022 21:21

        Bedankt Eef, supergoede tip, daar heb ik zeker iets aan, ga ik deze week proberen 🙂

        Beantwoord
  16. patrick

    13 oktober 2022 18:43

    Hallo, Eefje de taart al meerdere keren gemaakt iedereen vind ze zo lekker , maak altijd vanillesaus en doe er frambozen bij ” zalig ” ik neem een springvorm van 26 cm en neem alles dubbel van de ingrediënten mooie dikke taart , om de taart gemakkelijk uit de vorm te nemen plaats ik eerst een goud taartkarton ( te koop bij AVA ) in de springvorm en doe daar de oreon – cruesli bodem op en dan de rest , kan dan na het opstijven gemakkelijk opgenomen worden om de toplaag er over te gieten en daarna gewoon op een taartschotel geplaatst worden . Het taartkarton is 30 cm maar dat snijd ik op maat van de springvorm. Ik meld dit maar zodat ik andere mensen hiermee kan verder helpen zodat de taart gemakkelijk te hanteren valt zonder de bodem te breken . In plaats van de choco crisp parels gebruik ik bresilienne nootjes is ook lekker.

    Beantwoord
    1. Eefje

      17 oktober 2022 12:56

      Wat leuk om te lezen Patrick! Dat is inderdaad een goed idee. Persoonlijk vind ik het verplaatsen geen probleem maar het scheelt inderdaad een handeling. Wie weet lezen mensen je reactie een zijn ermee geholpen! Nogmaals dank, klinkt top met frambozensaus! Groetjes,
      Eefje

      Beantwoord
  17. Kat

    13 februari 2023 10:37

    Hoi
    Ik heb deze taart proberen maken maar het is niet zo goed gelukt.
    Bij het smelten van de chocolade en laten afkoelen (step 2) liep het al mis 🥴: bij het afkoelen was het niet meer echt vloeibaar waardoor ik het niet meer kon mengen met het eiwit. Opnieuw begonnen en niet meer zo hard laten afkoelen maar toen was het precies nog te warm aangezien de opgeklopte eiwitten ‘smolten’ toen ik de chocolade erbij deed. Zou ik in de toekomst de chocolade ook eerst bij de lobbige slagroom kunnen mengen en dan pas het eiwit erbij denk je? Ik maakte de taart op zaterdag (feestje was zondag) maar de bodem was eigenlijk niet meer crispy. Wat mij dus doet vermoeden dat je deze taart best de dag zelf maakt? Klopt dit? Want eens in de koelkast neemt het precies te veel vocht op? Ik had smarties als garnituur gebruikt maar ook de dag ervoor aangebracht. Ook die waren niet meer crunchy bij het serveren van de taart. Dus dacht ik: volgende keer net voor het serveren garneren maar als uw ganache al uitgehard is, dan kan er toch niets meer aan blijven “plakken” of wel?
    Ben best wel gefrustreerd dat het niet goed gelukt is waardoor ik het toch nog eens wil proberen. Ik gebruikte ook een bredere vorm wat ook niet zo’n goed idee was want dan was het visueel effect heel wat ‘minder’…hopelijk kan je mij wat advies geven!

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 februari 2023 13:34

      Hoi! Wat jammer dat het niet naar je zin is gelukt. Heb je de gesmolten chocolade ook gemalen qua temperatuur toevalling? Het klopt dat je eiwit minder wordt qua volume, dus dat is niet zo gek. Ik zou het niet direct bij de slagroom doen, dan heb je weer kans op klontjes. Het kan ook aan de kwaliteit van de chocolade liggen, dat het sneller hard wordt. De bodem is niet super crunchy, maar door die creusli heeft het veel meer bite dan alleen het gebruik van normale koekjes. Dat heeft ooit gezorgd voor het krokante in de naam. Dus ik denk dat dat tegenbiel op je verachting maar niet is mislukt. Ik zou de taart zeker een dag van tevoren maken juist. Ik heb geen ervaring met de smarties in dit verhaal. Ik hoop met je mee dat de tweede keer wel een succes wordt! Groetjes, Eefje

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Reuze cranberry scone met citroenroom en jam

volgend bericht

8 x paasbrunch inspiratie + recepten

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Lemon meringue room taart
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

1 min leestijd
28 maart 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
DE PERFECTE MONCHOUTAART😍 ⠀⠀⠀ Zoek niet v DE PERFECTE MONCHOUTAART😍
⠀⠀⠀
Zoek niet verder, deze moet je hebben🍒 No bake en extra lekker door een romig en smaakvol ingrediënten die ook nog eens voor wat extra stevigheid zorgt👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
Ook maken? Ga naar eefsfood.nl en zet monchoutaart in de zoekbalk. Zo kun je ‘m makkelijk vinden🔎
⠀⠀⠀
Ook groot liefhebber van monchoutaart! Laat van hooooooren👇🏻 Sla ‘m gelijk even op✅
⠀⠀⠀
Fijne weekend! Liefs, Eef😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #monchoutaart #kersen #roomkaas #bastognebodem #slagroom #nobakerecept #taart #foodienl #foodblog #kersenuitblik
EET- EN KOOKCLUBS VAN NEDERLAND; OPGELET!🚨
⠀⠀⠀
adv - Aanstaande 11 juni organiseert @foodiesmagazine de ‘Beste Kookclub van Nederland’ verkiezing🏆 Voor deze dag zijn er nog maar een paar plekjes vrij🙌🏻 Je hoeft geen masterchef te zijn en plezier staat voorop! Heb je (nog) geen kookclub? Geen enkel probleem. Trommel dan je kookgrage vrienden, familie of buren op🥁
⠀⠀⠀
Aanmelden kan tot en met 28 mei! En denk je nu, die titel is gaaf? Dan loop je vast ook warm voor de hoofdprijs. Dat is is namelijk jullie ingestuurde en winnende gerecht op de cover van Foodies; het augustus nummer😍 Ik zou het wel weten als ik jou was! Voor alle ins & outs verwijs ik je door naar mijn stories want daar vind je het juiste linkje✅ (mocht die verlopen zijn als je dit leest? DM me dan even, dan deel ik de linkt met je👍🏻)
⠀⠀⠀
Jullie weten al hoe dolgelukkig ik ben met mijn cluppie en dat gun ik iedereen🥰 Feel free om in de reacties op zoek te gaan naar een kookclub bij jou in de buurt! Laat weten dat je zoekt, zet de omgeving waarin je zoekt erbij en deel optioneel je eetvoorkeuren zoals vega of glutenvrij. Zie highlight ‘eetclub’ voor meer inspiratie. Ik ben zoooo benieuwd wie er gaat winnen🎉
⠀⠀⠀
In samenwerking met Foodies🍴
⠀⠀⠀
#eefsfood #bestekookclubvannederland #kookclub #eetclub #oproep #vegafood #eetclubleiden #orzo #pompoen #burrata #pistacheijs #kletskop #hartigetompouce #bladerdeeg #eetclubavond
HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔 ⠀⠀⠀ adv HALLOUMI TRAYBAKE MET KRIELTJES🥔
⠀⠀⠀
adv - ik val maar meteen met de deur in huis. Van de looks moet dit gerecht het niet per se hebben. Maar de smaak daarentegen?! Die is echt heel goed en veel verrassender dan je denkt😍
⠀⠀⠀
In de mooie showroom bij @velthuizenkeukens heb ik weer een gave keuken uitgekozen om dit lekkere maaltje te koken. Wie geeft me op voor het NK paprika vangen?! Echt fijn zo’n oven waar je in kunt gluren terwijl je nog bezig bent met koken🔥
⠀⠀⠀
Waar komt die lekkere smaak dan vandaan? De verse kruiden samen met het zoetzure van de azijn en suiker is echt een goede combi. Ben je benieuwd naar het recept? Ga dan naar velthuizenkeukens.nl, klik in de menubalk op recepten en dan vind je ‘m bovenaan. Alleen wat snijwerk en de oven doet de rest! Sla jij ‘m op?✅
⠀⠀⠀
In samenwerking met Velthuizen Keukens👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀
#eefsfood #velthuizenkeukens #keukenshowroom #woudenberg #traybake #bruinbrood #krieltjes #paprika #halloumi #gebakkenkaas #versekruiden #oregano #balsamico #olijfolie #knoflook #ui #watetenwevandaag
NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅 ⠀⠀⠀ Ik NDUJA-TOMATENPASTA MET MOZZARELLA🍅
⠀⠀⠀
Ik ben zoooooo aan het genieten van het bootleven🥰 Eindelijk lekker aan het kokkerellen terwijl het zonnetje in mijn pannen schijnt☀️ Dit hield ik voor ogen wanneer ik het klussen van de winter even zat was🔧 Gelukkige meid dus! Ik probeer het spontane posten, zoals nu, (vaker) te blijven doen✅
⠀⠀⠀
Het recept is simpel en de ingrediënten kun je nu terugvinden in mijn stories🎥 Mocht je interesse hebben in het recept? Reageer even met: 🍅🍅🍅
⠀⠀⠀
Fijne avond. Liefs!😙
⠀⠀⠀
#eefsfood #penne #pasta #nduja #tomaten #mozzarella #pijnboompitten #basilicum #foodblog #foodienl #lekkereten #receptpagina #eefsbootleef #bootkoken #tweepansgerecht
SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈 ⠀⠀⠀ Echt SNELLE KLEURRIJKE (LUNCH)SALADE🌈
⠀⠀⠀
Echt héél erg lekker!! Perfect als lunch, maar ook als bijgerecht een toppertje👌🏻 Snijden, schudden, mengen & klaar! Zo simpel is het😍 Ook maken?
⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig👇🏻
➡️1 klein blikje cannellini bonen (125 gram)
➡️3 mini komkommers, in plakjes
➡️1 flinke tomaat, in kleine blokjes
➡️1 kleine rode ui, fijngesnipperd
➡️1 geroosterde gele paprika uit pot
➡️50 gram verkruimelde feta
➡️8 kalamata olijven, in ringetjes
➡️2 takjes platte peterselie, fijngehakt
Dressing:
➡️2 el olijfolie
➡️2 el citroensap
➡️1 el ahornsiroop
➡️Rasp van 1/4de citroen
➡️1 tl grove mosterd
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️mespuntje komijnpoeder
➡️Peper & zout
⠀⠀⠀
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.
⠀⠀⠀
Snijd de ui heel fijn, haal het vruchtvlees uit de tomaat (doe weg) en snijd dit ook in kleine blokjes. Net als de paprika! Zet de rest van de ingrediënten klaar.
⠀⠀⠀
Doe alles in een diep bord, giet de dressing erover, schep door elkaar en eet smakelijk❤️
⠀⠀⠀
Sla jij ‘m op voor later?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #bonensalade #komkommer #tomaat #lunchsalade #rodeui #feta #komkommer #goodfood #vullend #makingofreel #salad #peterselie #dressing #foodienl #receptenpagina #veggies #gelepaprika #foodblog
DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥 ⠀⠀⠀ Joehoeeee! Ik DAGVLOG IN 46 SECONDEN🎥
⠀⠀⠀
Joehoeeee! Ik doe weleens vaker verslag van mijn dag, maar nog nooit eerder op deze manier📅 Het was dé dag dat ik mijn nieuwe auto op ging halen🥰 Een ónwijs lekkere salade maakte, een spelletje Keer op Keer won en meer! Dat hoor je in de voice over🔊 Vragen kun je altijd stellen👇🏻
⠀⠀⠀
Vaker doen op deze manier?
⠀⠀⠀
Fijn weekend voor jou❤️ Liefs, Eef!
⠀⠀⠀
#eefsfood #eefsdagvlog #dailylife #nieuweauto #blijei #fijnedag #dagvlog #proberenkunjeleren #huishouden #sushibowl #gyoza #appel
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord