Bakrecepten

Reuze cranberry scone met citroenroom en jam

Reuze scone bovenaf

Scones zijn natuurlijk hartstikke lekker, tenminste dat vind ik. En hoewel ze het hele jaar door kunnen vind ik het wel echt een paas dingetje op één of andere manier. Twee jaar geleden deelde ik dit basisrecept voor scones al met je. Vandaag vertel ik je hoe je deze reuze cranberry scone met citroenroom en jam maakt.

Close up reuze scone

Dit heb je nodig (6/8 personen):
 280 gram zelfrijzend bakmeel
 140 ml karnemelk + extra eetlepel
 35 gram roomboter
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 50 gram gedroogde cranberry's, gewassen en uitgelekt
 100 ml slagroom
 2 el lemoncurd
 bosvruchtenjam
Nog meer nodig:
 hand- of standmixer (zonder machine kan het ook)
 velletje bakpapier
 garde
 maatbeker
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

2

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed dit tot een bal. Dit kan met de hand of met een deeghaak in de machine. Kneed het daarna handmatig altijd nog even goed door. Vorm het deeg dan ook zelf tot het scone looks heeft. Andere invulling kun je er zelf aan geven.

3

Leg de scone op de bakplaat. Smeer de bovenkant in met nog een eetlepel karnemelk en schuif deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin.

4

Wanneer de scone afkoeld klop je de slagroom op en voeg je hier vervolgens de lemoncurd aan toe. Meng dit er goed doorheen. Serveer samen met een schaaltje bosvruchtenjam bij de scone. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (6/8 personen):
 280 gram zelfrijzend bakmeel
 140 ml karnemelk + extra eetlepel
 35 gram roomboter
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 50 gram gedroogde cranberry's, gewassen en uitgelekt
 100 ml slagroom
 2 el lemoncurd
 bosvruchtenjam
Nog meer nodig:
 hand- of standmixer (zonder machine kan het ook)
 velletje bakpapier
 garde
 maatbeker

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht en leg een velletje bakpapier op de bakplaat.

2

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed dit tot een bal. Dit kan met de hand of met een deeghaak in de machine. Kneed het daarna handmatig altijd nog even goed door. Vorm het deeg dan ook zelf tot het scone looks heeft. Andere invulling kun je er zelf aan geven.

3

Leg de scone op de bakplaat. Smeer de bovenkant in met nog een eetlepel karnemelk en schuif deze voor ongeveer 25 minuten de oven in. Bak gaar en goudbruin.

4

Wanneer de scone afkoeld klop je de slagroom op en voeg je hier vervolgens de lemoncurd aan toe. Meng dit er goed doorheen. Serveer samen met een schaaltje bosvruchtenjam bij de scone. Eet smakelijk!

Reuze cranberry scone met citroenroom en jam

Stukje binnenkant scone

Liefs,
Eefje 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.