Bakrecepten

Meringue nestjes met tropisch fruit

Meringue nestje liggend

Hoewel pasen er voor velen dit jaar wat anders uit gaat zien dan normaal wil ik je dit lekkere zoete hapje niet onthouden. 1) Omdat het ook gewoon heel lekker is om voor jezelf te maken 2) rond kerst mogen we vast weer met zijn allen aan tafel en dan is het ook heel erg lekker als dessert! Moeilijk is het niet maar je hebt wel een beetje geduld nodig! Heb je geen thermometer in huis? Google even naar tips en tricks, want die zijn er. Genoeg gepraat, door naar het recept voor meringue nestjes met tropisch fruit.

Tropische nestjes bovenaf

Dit heb je nodig (10 stuks):
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit (4 a 5 eieren)
 58 gram water
 30 gram poedersuiker
 120 ml slagroom
 1 tl vanillepasta of extract
 1 el kristalsuiker
 1/2 mango in kleine blokjes
 1 passievrucht
 2 el geroosterde kokos flakes
 2 el fijngehakte geroosterde pistachenootjes
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 thermometer
 steelpan
 bakplaat + bakpapier
 spuitzak + glad spuitmondje
 garde of handmixer voor de slagroom
Zo maak je het!
1

Allereerst: een kookschuim meringue instructiefilmpje staat onderaan dit recept. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf samen met de poedersuiker. Meet dan met een thermometer de temperatuur van de suikersiroop. Deze moet een temperatuur hebben van 121 graden.

2

Haal de siroop dan van het vuur en zet het eiwit schuim op middelhoge snelheid aan. Giet de siroop er langzaam bij. Laat dit ongeveer 10 minuten draaien op 75% van je machine vermogen. Zet 'm daarna ongeveer naar 30% vermogen en laat net zo lang draaien tot het schuim is afgekoeld.

3

Zet dan de oven aan op 100 graden hete lucht. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje met een opening van ongeveer 5 mm. Spuit een cirkel op van 2 rondes om het midden en werk dan de hoogte in met 3 banen.

4

Schuif de nestjes de oven in voor zeker 2 uur, 2,5 uur kan ook geen kwaad.

5

Klop de slagroom lobbig samen met een tl vanille pasta en een el suiker. Snijd ook alvast de mango in blokjes en rooster de pistachenootjes en hak deze grof.

6

Laat de nestjes volledig afkoelen, dan worden ze ook pas echt krokant. Bewaar ze luchtdicht maar het beste is om ze dezelfde dag nog op te eten is mijn ervaring.

7

Vlak voor serveren schep je de slagroom erin en maak je ze af met het fruit, de kokos en pistachenootjes. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (10 stuks):
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit (4 a 5 eieren)
 58 gram water
 30 gram poedersuiker
 120 ml slagroom
 1 tl vanillepasta of extract
 1 el kristalsuiker
 1/2 mango in kleine blokjes
 1 passievrucht
 2 el geroosterde kokos flakes
 2 el fijngehakte geroosterde pistachenootjes
Nog meer nodig:
 standmixer met garde
 thermometer
 steelpan
 bakplaat + bakpapier
 spuitzak + glad spuitmondje
 garde of handmixer voor de slagroom

Directions

Zo maak je het!
1

Allereerst: een kookschuim meringue instructiefilmpje staat onderaan dit recept. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng dit aan de kook. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf samen met de poedersuiker. Meet dan met een thermometer de temperatuur van de suikersiroop. Deze moet een temperatuur hebben van 121 graden.

2

Haal de siroop dan van het vuur en zet het eiwit schuim op middelhoge snelheid aan. Giet de siroop er langzaam bij. Laat dit ongeveer 10 minuten draaien op 75% van je machine vermogen. Zet 'm daarna ongeveer naar 30% vermogen en laat net zo lang draaien tot het schuim is afgekoeld.

3

Zet dan de oven aan op 100 graden hete lucht. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje met een opening van ongeveer 5 mm. Spuit een cirkel op van 2 rondes om het midden en werk dan de hoogte in met 3 banen.

4

Schuif de nestjes de oven in voor zeker 2 uur, 2,5 uur kan ook geen kwaad.

5

Klop de slagroom lobbig samen met een tl vanille pasta en een el suiker. Snijd ook alvast de mango in blokjes en rooster de pistachenootjes en hak deze grof.

6

Laat de nestjes volledig afkoelen, dan worden ze ook pas echt krokant. Bewaar ze luchtdicht maar het beste is om ze dezelfde dag nog op te eten is mijn ervaring.

7

Vlak voor serveren schep je de slagroom erin en maak je ze af met het fruit, de kokos en pistachenootjes. Eet smakelijk!

Meringue nestjes met tropisch fruit

Nestjes close up

Verticaal nestjes

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.