• Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
0
Eefsfood
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

Eefje
38 reacties
28 maart 2020
Lemon meringue room taart

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Binnenkant merengue taart

Nou daar is ie dan eindelijk, hét recept van mijn favoriete taart! Dat ik echt dol ben op lemon meringue room taart is niets nieuws. Ik had blijkbaar even (lees: veel te lang) nodig om te bedenken hoe ik dit aan ging pakken.

Taartje eten Mimi 

Regelmatig at ik zo’n taartje bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Deze gebakjes komen bij Maison Kelder vandaan en ik wilde heel graag dezelfde looks en smaak creëren maar dan voor 6-8 personen. En dat is gelukt! De smaak is echt bijna 1 op 1 te vergelijken en ik ben super blij het recept voor deze lemon meringue room taart eindelijk met je te delen!

Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Ik hoop dat ik alle stappen zo goed mogelijk heb opgeschreven. Mocht je iets niet duidelijk zijn stel alsjeblieft je vraag onder dit artikel. Zo kan ik het daar uitleggen en misschien hebben andere daar ook nog iets aan. Veel bak plezier!

Lemon room heel

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd35 minutenTotale tijd2 uur 30 minuten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Ingrediënten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Lemon meringue room taart
IngrediëntenAanwijzingen

Packman meringue

Hier heb ik nog een paar lekkere recepten met citroen en meringue:

  • Frisse kokos-limoencheesecake met meringue
  • Limoen meringue koekjes
  • Basisrecept voor meringue kookschuim 
  • Lemon meringue cheesecake

Binnenkant lemon room

Liefs, 
Eefje

[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]

Citroen lemon curd Meringue Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
38 reacties
  1. Anne

    15 april 2020 15:21

    Ik wou even laten weten, deze taart is echt top!! Zo lekker! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 april 2020 20:07

      Súper om te horen! Dankjewel Anne😊

      Beantwoord
    2. Marjolein

      15 april 2020 23:00

      De taart is erg lekker .hij leek me best ingewikkeld om te maken,maar het is gelukt.
      Oh..en die meringue,mmmm zo heerlijk

      Beantwoord
  2. Lotte

    16 april 2020 15:04

    Hoi! Hoeveel eiwitten zijn ongeveer 130 gram?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 22:59

      Hoi Lotte, dit zijn 4 a 5 middelgrote eieren.

      Beantwoord
  3. Carlijn

    21 juni 2020 19:27

    Hoi Eefje, dit taartje staat voor dinsdag op de planning. Nu spreek jij bij punt 2 over limoenrasp, bedoel je hier niet de citroen mee? Want bij de ingrediënten zeg je citroen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 juni 2020 14:58

      Hoi Carlijn, klopt er gaat citroen in de bodem en limoen in de vulling (staan allebei genoemd bij de ingrediënten). Ik zou nog een keertje lezen (heel herkenbaar, gebeurd mij ook regelmatig). Kom je er zo uit denk je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Joan

    2 juli 2020 19:44

    Het lijkt me zo klein voor 6-8 personen, een taartje van 14 cm doorsnee?
    Of sla ik de plank helemaal mis?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:11

      De taart is redelijk hoog. 6 Personen zijn flinke punten, 8 wat kleiner.

      Beantwoord
  5. Joan

    2 juli 2020 19:54

    En kan ik ook vanille aroma gebruiken ipv vanille boon pasta?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 juli 2020 18:42

      Dat kan. Ik ben er geen fan van. Aroma heeft niks te maken met het origineel, het is kunstmatig. Ik zou voor extract kiezen ipv pasta, dit komt wel echt van een vanille boon af namelijk 🙂

      Beantwoord
  6. Joan

    5 juli 2020 15:56

    Dankjewel voor je reactie.
    Ik had nog een vraag gepost, maar die lijkt te zijn verdwenen? Namelijk, is een vorm van 14 a 15 cm echt voldoende voor een taartje voor 6 tot 8 personen? Ik wil natuurlijk niet te weinig hebben?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 juli 2020 17:41

      Voor 6 sowieso genoeg! Ik ben zelf een grote eter dus dat is voor een ander altijd lastig inschatten. Vandaar mijn 6-8. De 8, zijn dus in mijn ogen wat kleinere puntjes.

      Beantwoord
  7. Joan

    8 juli 2020 20:28

    Dankjewel voor je antwoorden!

    Beantwoord
  8. Susan

    20 juli 2020 07:38

    Hoe lang blijft de merengue goed? Slaat deze niet neer in de koelkast? Gr Susan

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 juli 2020 17:23

      Als je hem op de ‘kook’ manier maakt zoals in dit blijft hij dagen staan! Zelfs heel goed in te vriezen en weer te ontdooien voordat je het weer gaat eten! Bij mij is het nog nooit ingezakt en ik heb het echt al vaak gemaakt 🙂 Succes!

      Beantwoord
  9. Joan

    30 juli 2020 15:20

    Beetje laat, maar wilde je nog bedanken voor het fijne recept, heb de taart al 2x gemaakt, 1 x als grote, 1x als tartelettes, heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2020 18:24

      Wat onwijs leuk om te horen Joan! Dankjewel voor je berichtje 🙂

      Beantwoord
  10. Silvia

    23 november 2020 21:52

    Al zoveel recepten gevonden die ik absoluut eens wil proberen. Dit is mijn favoriet! Deze ga ik absoluut proberen te maken. Beetje spannend om voor de eerste keer meringue te maken. Dank voor deze tip (via insta)

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 november 2020 22:24

      Heel graag gedaan Silvia, leuk om dat te lezen! Succes met bakken en als je een vraag hebt mag je die altijd stellen😄

      Beantwoord
  11. Sitah

    13 januari 2021 12:40

    Kan je ook kant en klare amandelspijs gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 januari 2021 16:02

      Uiteraard!

      Beantwoord
      1. Sitah

        14 januari 2021 20:46

        Fijn! Bedankt voor je antwoord!

        Beantwoord
  12. Gerke

    22 januari 2021 12:24

    Hoi hoi, op de één of andere manier rijst mijn ‘sloffendeeg’ nooit mooi. Enig idee waar dat door komt? Juiste hoeveelheid baksoda gebruikt sowieso..

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2021 15:36

      Is misschien je zelfrijzend bakmeel over de datum? Durf zo niet te zeggen wat de oorzaak precies is!

      Beantwoord
  13. Patricia

    28 februari 2021 14:42

    Hey Eefje, wat heb je toch een fantastische recepten; ik ben nog aan het leren en maak iedere week iets anders van je. Dit weekend was dat de framboos yoghurt cake met granola topping. Heel lekker! Dit Merenguetaartje wil ik heel graag volgende week proberen. Maar ik heb geen standmixer… maar een handmixer. Raad je het dan af? En ik heb bakvormen van 22, 18 of 12 cm. Dus geen 14… Als ik die van 18 cm wil gebruiken, moet ik de ingrediënten dan met een bepaalde factor vermenigvuldigen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:15

      Hi Patricia, dankjewel! Op je vraag heb ik zo snel geen antwoord. Volgens mijn zijn er via Google zat omreken tabellen te vinden. En anders zou ik het 1 op 1 doen. De baktijd iets verkorten. Het eindresultaat zal dan wel een iets andere verhouding qua vorm hebben dan op mijn foto’s.

      Beantwoord
  14. Patricia

    2 maart 2021 20:27

    Hoi Eefje, hoe reken ik de ingrediënten om naar een bakvorm van 18 cm?

    Beantwoord
  15. Patricia

    19 maart 2021 15:00

    Ik heb deze taart twee weken geleden gemaakt en het was echt heel erg lekker!! Ga ‘m morgen weer maken. Wel een vraag: de bodem was nog erg hard; heb deze gebakken op 185 graden in 30 minuten. Zou je aanraden op lagere temperatuur te bakken, of kortere tijd, of beide…?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 maart 2021 17:55

      Leuk om te lezen 🙂 Ik zou dan 180 graden voor 25-28minuten proberen!

      Beantwoord
  16. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 17:02

    Hoi Eefje,

    Ik zou deze 6-8 personen taart graag willen maken in de vorm van kleine gebakjes per persoon. Zoals ook te zien op jouw foto hierboven.
    Is er op deze manier iets waar ik rekening mee moet /kan houden? Kloppen de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven dan nog?

    Of zou jouw voorkeur eerder uitgaan naar de yoghurtcakejes met lemon curd en meringue? Het is bedoeld voor een verjaardag.
    Graag hoor ik van je terug.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Hi Marielle,

      Dat durf ik niet precies te zeggen want ik heb dat niet eerder gedaan. Ik denk dat je wat meer vulling zou moeten maken. Maar ik kan dat niet zo voor je uitdenken helaas. Proberen zou ik zeggen 🙂

      Beantwoord
  17. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 20:31

    Beste Eefje,

    Ik zou deze 6-8 persoons taart graag willen maken in kleine gebakjes, per persoon. Zie je eigen foto hierboven. Wanneer ik deze kleine gebakjes wil maken kloppen dan de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven? Heb je nog tips?
    Of zou jouw voorkeur voor een verjaardag uitgaan naar de yoghurt caketjes met lemon curd en meringue?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Die cakejes zijn wel een stuk sneller en eenvoudiger om te maken 🙂

      Beantwoord
  18. Robert

    12 april 2022 09:43

    Hoi Eefje,

    Ik zie bij het deeg 1/4 ei staan. Wat bedoel je daar mee ?

    Groeten Robert

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2022 15:38

      Ha Robert, daarmee bedoel ik 1/4de ei. Dus een kwart van 1 middelgroot geklutst ei. Groet, Eefje

      Beantwoord
  19. Iris

    2 maart 2023 09:15

    Hoi Eefje,

    Ik kijk er naar uit deze te gaan bakken, maar merk dat ik er ook een beetje tegenop zie. Ik zie dat de hoeveelheden erg precies zijn, wat heel fijn is. Wat is de reden dat de hoeveelheid ei niet in grammen staat? Een kwart ei lijkt mij best moeilijk inschatten (kan aan mijn ruimtelijk inzicht liggen 😉 ) en ook 130 ml blijft een inschatting in een maatbeker.
    Alvast bedankt!

    Beantwoord
    1. Eefje

      5 maart 2023 15:06

      Hoi Iris, een kwart ei kun je wel op zicht doen hoor. Kluts er anders eentje deel het dan in 2 en dan nog eens. Gebruik een middelgroot ei, dan komt het helemaal in orde. Dat van de maatbeker snap ik niet helemaal, staan daar geen streepjes op?

      Beantwoord
Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

volgend bericht

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes recepten Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes recepten Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Witte chocolade botercrème zelf maken

4 min leestijd
17 februari 2017
Red velvet cheesecake
Bakrecepten Recepten Taart recepten

Red velvet cheesecake

1 min leestijd
25 oktober 2018

eefsfood

📍Leiden
👩🏻‍🍳Bakt vooral zoet, eet het liefst hartig
💌Zakelijk > eef@highrollersagency.com (geen DM)
🎂Je bak- en decoreerskills upgraden? @eefsfoodclub

Eefje | EEFSFOOD.NL
CHOCO INSPO🍫 ⠀⠀⠀ Joehoeee, ik heb wat leu CHOCO INSPO🍫
⠀⠀⠀
Joehoeee, ik heb wat leuks gemaakt vandaag🎉 In de categorie; eetbare kado’tjes (voor jezelf en/of om weg te geven)👌🏻 Iedereen kent denk ik wel de chocoladeblokken op een stokje om warme chocolade  mee te maken? Die kun je natuurlijk ook zelf maken!
⠀⠀⠀
Ik gebruikte onder andere:
➡️Pure- ,witte- en melkchocolade
➡️Crispy karamel chocolade parels
➡️(Mini) marshmallows
➡️Verschillende sprinkles
➡️IJsstokjes
➡️IJsblokjes vorm
➡️Goud parelmoer poeder
➡️Gouden eetbare glitters
⠀⠀⠀
Zorg voor ongeveer 40 gram chocolade per blokje! Lekker roeren door de hete (plantaardig)melk en dan is het heerlijk om de zacht geworden marshmallow van het stokje af te eten😋
⠀⠀⠀
Zet minimaal 1,5 uur in de koelkast, langer kan zeker geen kwaad. Maak ze af door in een folie zakje te zetten en dicht te knopen met een gezellig lintje. Knoop er eventueel een leuk kaartje aan❤️ Daarna buiten de koeling bewaren. Lijkt het je leuk om te maken? Sla dan vooral de video op✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #warmechocolademelk #sprinkles #chocoinspo #marshmallows #goudglitter #makingofreel #feestdagen #hotcacao
“HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍” ⠀⠀ “HIER KAN IK UUUUUREN NAAR KIJKEN!😍”
⠀⠀⠀
Dit krijg ik altijd veel te horen als ik soortgelijke beelden deel in mijn stories. Jullie willen meer, dus jullie krijgen meer🎉 18 hele seconden, maar hoera voor opnieuw, opnieuw & opnieuw🎥
⠀⠀⠀
Help jij mee de video te supporten? Een like en reactie helpt daarbij, maar oplsaan ook✅ Zo kunnen er nog meer mensen genieten van 18 seconden ‘Zen TV’📺
⠀⠀⠀
Dank alvast! Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #zentv #opspuiten #decoreren #chilltv
BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACH BOTERKOEK MET STUKJES SPECULAAS GEVULD MET PISTACHESPIJS🤤
⠀⠀
adv - Na lange tijd stonden we weer eens samen in een keuken🎉 We hadden jullie gevraagd om ingrediënten in te sturen en daarna op je favoriet te stemmen. Hier kwam speculaas en pistache uit. Daar weten wij wel raad mee!
⠀⠀
We hebben gebruik gemaakt van de Square Cake Tin 18 x 18 van Tala. De vorm is niet eens ingevet en de boterkoek kwam er PERFECT uit! Dit komt door de dubbele non-stick laag. Alle Tala bakvormen zijn BPA-, PFAS- en PFOA-vrij en je hebt ook nog eens 10 jaar garantie. Wat wil je nog meer?
⠀⠀
Dit heb je nodig:
300 gram patentbloem
250 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
80 gram witte basterdsuiker
70 gram speculaasjes, in stukjes
Rasp van een halve (bio) citroen
Snufje zout
Vulling:
180 gram rauwe pistachenoten
120 gram kristalsuiker
40 gram eiwit
2 el citroensap
Snuf zout
Topping:
1/2 geklutst ei
20 gram rauwe pistachenoten fijngehakt
⠀⠀
Meng de koude boter samen met de suikers, citroenrasp en het zout. Wanneer dit door elkaar zit voeg je de bloem toe. Meng ook dit op lage stand door elkaar. Als het deeg begint te vormen doe je de speculaas stukjes erbij.
⠀⠀
Verdeel het deeg in tweeën en maak alvast 1 plak op maat om later bovenop te leggen. De tweede kan in de vorm blijven zitten.
⠀⠀
Maak de spijs door alles hiervoor door elkaar te malen. De noten zijn vooraf geroosterd voor meer smaak (8-10 minuten op 180 graden). Maak verder af zoals je in de video ziet.
⠀⠀
Bak eerst 20 minuten op 180 graden, dan 10 minuten op 200 en daarna nog 5-10 minuten op 180. Gezien deze vorm een losse bodem heeft ontsnapt er tijdens het bakken een klein beetje boter. Leg er een stukje aluminiumfolie onder, zodat het niet op de bodem van je oven terecht komt. Ook maken? Sla het recept vooral op✅
⠀⠀
In samenwerking met @talacooking.nl 👩🏻‍🍳
⠀⠀
Liefs van ons! #talacooking #bakvorm #boterkoek #speculaas #pistachespijs #bakrecept #makingofreel
DIT IS ECHT EEN KNALLER😍 ⠀⠀⠀ Gevuld specu DIT IS ECHT EEN KNALLER😍
⠀⠀⠀
Gevuld speculaas, daarop een dikke laag kaneelmousse met een frisse appeltjes topping🍏 Hemelse combinatie, wat wil je nog meer?!
⠀⠀⠀
Ik zag dat ie alweer een paar keer is gemaakt en dat vind ik te gek🙌🏻 Je vind het recept makkelijk door te zoeken op ‘kaneelmousse Eefsfood’🔎
⠀⠀⠀
WIE WIL ER EEN PUNTJE??👇🏻 Sla je ‘m op?✅
⠀⠀⠀
#eefsfood #gevuldspeculaas #kaneelmousse #amandelspijs #sinttaart #bakrecept #appeltopping
FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁 ⠀⠀⠀ Y FOODIE KADOTIPS VOOR DE FEESTDAGEN🎁
⠀⠀⠀
Yes, ik heb een leuk lijstje gemaakt en deze is nú te vinden op eefsfood.nl✨ (link in bio). Je vind er meer dan 12 tips!
⠀⠀⠀
Ik weet zeker dat het helpt bij het vinden van een goed kado of je te laten inspireren voor je eigen verlanglijstje📝
⠀⠀⠀
Extra tip; geef aandacht aan het inpakken, dat vind ik zelf het allerleukst🤩
⠀⠀⠀
Heb jij zelf nog een aanvulling op de lijst? Deel dit vooral hieronder, daar hebben we allemaal iets aan👇🏻
⠀⠀⠀
Sla de Reel vooral op als je ‘m leuk vindt✅ Is weer heel iets anders dan ik normaal doe.
⠀⠀⠀
Liefs, Eefje❤️
⠀⠀⠀
#eefsfood #kadotips #foodie #inpakken #feestdagen #kerstkado #foodietips #kado #cadeau
CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥 ⠀⠀⠀ Dit CRIPSY & STICKY OESTERZWAM WRAPS🔥
⠀⠀⠀
Dit is echt goddelijk én hartstikke vega (makkelijk vegan te maken)🌱 Ik ga hier vannacht van dromen, zó goed!🥰 Ook maken? Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀
Voor 3 stuks:
➡️3 kleine wraps
➡️150 gram oesterzwammen, in reepjes
➡️2 snack komkommers, in reepjes
➡️3 plukjes taugé, ongeveer 50 gram
➡️1/4 rode ui, in halve ringen
➡️1,5 el (vegan) mayonaise
➡️1,5 el sriracha
➡️Kleine el hoisin
➡️Schepje (geroosterde) sesamzaadjes
➡️Grof gehakte peterselie
➡️Zonnebloemolie om in te bakken
➡️1 el maizena
➡️1/2 tl knoflookpoeder
➡️1/2 tl paprikapoeder
➡️1/2 tl five spices poeder
⠀⠀⠀
Scheur de oesterzwammen in reepjes en hussel hier de maizena en specerijen doorheen.
⠀⠀⠀
Verhit een dikke laag olie in een koekenpan en snijd ondertussen de ui en komkommer.
⠀⠀⠀
Bak de oesterzwammen bruin en krokant en een paar minuten. Laat uitlekken op wat keukenpapier en meng dan met de hoisin en sesamzaadjes.
⠀⠀⠀
Bouw de wraps op, maak af met mayo, sriracha & peterselie. Aanvallen maar😍
⠀⠀⠀
Echt; ga dit maken en sla ‘m op voor later✅ Bedank me later😋
⠀⠀⠀
#eefsfood #makingofreel #wraps #oesterzwammen #tauge #komkommer #rodeui #sticky #crispy #sriracha
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Recepten
    • Bakrecepten
      • Taart recepten
      • Koekjes recepten
      • Cake
      • No bake recepten
      • Originele zoete recepten
      • Brood recepten
      • IJs recepten
      • Zoete vegan recepten
    • Kookrecepten & meer
      • Ontbijt/Lunch
      • Maaltijden
      • Desserts
      • Salades
      • (Borrel)snacks
      • Smeersels, dips & sausjes
      • Drankjes
  • Eefsfoodclub
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Eetdagboeken
    • Eef buiten de deur
      • Op pad met Eef
      • Horeca tips
    • Originele zoete recepten
    • Favoriete keukentools
  • Over mij
    • Even voorstellen
    • Zakelijk
    • In de media
  • Eefsfoodmail
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
0

Eefsfoodclub

Heb je geen idee wat je met al die spuitmondjes aanmoet? Hoe krijg je nou zo’n strak gesneden shortbread? Is je stapeltaart het steeds nét niet? Schiet je botercrème regelmatig in de schift? Mis je inspiratie om lekkere smaken te combineren? Zou je het leuker vinden om je decoratie zelf te maken? Wat zou het dan fijn zijn om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe dit allemaal beter kan!