• Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
0
Eefsfood
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Logo
0
Logo
Bakrecepten Recepten

Lemon meringue room taart

Eefje
36 reacties
28 maart 2020
Lemon meringue room taart

Binnenkant merengue taart

Nou daar is ie dan eindelijk, hét recept van mijn favoriete taart! Dat ik echt dol ben op lemon meringue room taart is niets nieuws. Ik had blijkbaar even (lees: veel te lang) nodig om te bedenken hoe ik dit aan ging pakken.

Taartje eten Mimi 

Regelmatig at ik zo’n taartje bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Deze gebakjes komen bij Maison Kelder vandaan en ik wilde heel graag dezelfde looks en smaak creëren maar dan voor 6-8 personen. En dat is gelukt! De smaak is echt bijna 1 op 1 te vergelijken en ik ben super blij het recept voor deze lemon meringue room taart eindelijk met je te delen!

Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten. Ik hoop dat ik alle stappen zo goed mogelijk heb opgeschreven. Mocht je iets niet duidelijk zijn stel alsjeblieft je vraag onder dit artikel. Zo kan ik het daar uitleggen en misschien hebben andere daar ook nog iets aan. Veel bak plezier!

Lemon room heel

Voorbereidingstijd1 uurKooktijd35 minutenTotale tijd2 uur 30 minuten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Ingrediënten

Dit heb je nodig!
Deeg:
 110 gram zelfrijzend bakmeel
 65 gram roomboter
 55 gram witte basterdsuiker
 1/4de ei
 rasp 1/4de citroen
 2 mespuntjes baking soda
 2 mespuntjes vanille boon pasta
 snuf zout
Amandelvulling:
 60 gram amandelmeel (of amandelen)
 2 el eiwit
 20 gram suiker
Citroenvulling:
 120 ml slagroom + 2 el
 80 gram lemoncurd
 1 blaadje gelatine
 rasp van een halve limoen
Meringue:
 210 gram kristalsuiker
 130 ml eiwit
 56 gram water
 30 gram poedersuiker
Nog meer nodig:
 gasbrander
 standmixer met garde en vlinder
 2 spuitzakken met glad spuitmondje (minimaal 6mm)
 springvorm van 14 of 15 cm doorsnee
 keukenfolie
 gelijkmatig bol kommetje met een doorsnee van zo'n 11 cm
 1 el zonnebloemolie
 fijne rasp
 steelpannetje
 keukenmachine of staafmixer maalbakje
 thermometer
 velletje bakpapier

Aanwijzingen

Zo maak je het!
1

Maak eerst het deeg door alle ingrediënten hiervoor bij elkaar te kneden. Dit kan met de hand of in een standmixer (gebruik dan de vlinder). Maak er een bal van en druk dit dan plat en wikkel het in keukenfolie en leg het deeg te rusten in de koelkast (voor 20-30 minuten).

2

Zet dan het gelatine blaadje te weken in koud water (minimaal 10 minuten). Klop de slagroom stijf en mix hier dan de limoenrasp en lemoncurd doorheen. Doe de twee el slagroom in een steelpan en verhit dit. Voeg dan het blaadje gelatine toe zonder deze uit te knijpen. Roer tot deze is opgelost. Giet dit mengsel al roerend bij het slagroom/lemoncurd mengsel. Smeer een kommetje (11 cm) in met een dun laagje olie en bekleed deze vervolgens met een stukje keukenfolie. Schep hier het mengsel in. Tik het kommetje een paar keer op het aanrecht zodat het er glad in zit. Zet dit dan in de koelkast.

3

Meng in een keukenmachine de amandelen samen met de suiker en het eiwit tot spijs. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje zonnebloemolie. Haal het deeg uit de koeling en rol deze precies uit zodat het de bodem van de vorm bedekt (ongeveer 1,5 cm dik). Verdeel in het midden de spijs. Dit kan met de bolle kant van een lepel of met behulp van een spuitzak. Zorg dat je zeker 1,5 cm van de rand verwijderd blijft.

4

Bak de koekbodem af in een voorwarmde oven van 185 graden hete lucht. Hiervoor heb je 30 tot 35 minuten nodig. Laat vervolgens volledig afkoelen.

5

Klop het eiwit stijf samen met de poedersuiker. Doe de kristalsuiker en het water in een steelpan (van zo'n 18 cm doorsnee). Breng dit aan de kook op laag vuur en kook dit net zo lang tot de suikersiroop 121 graden is. Zet het schuim in de machine dan weer aan op gemiddelde snelheid. Giet langzaam de suikersiroop erbij tot het pannetje leeg is. Zet de machine dan nog 2 standjes harder en laat draaien voor een minuut of tien. Zet de stand dan laag zodat het nog wel goed blijft mengen en het eiwit schuim af kan koelen.

6

Na ongeveer twee uur kun je het taartje opbouwen. Haal de citroenmousse voorzichtig uit het kommetje en leg deze dan met folie en al in de palm van je hand. Pak met de andere hand de koekbodem en leg deze met de amandelkant tegen de mousse aan. Draai om en zet neer op het aanrecht. Haal dan voorzicht de folie eraf. Je hebt dan de koekbodem staan met in het midden een bol citroenmousse.

7

Doe de meringue in een spuitzak waarin een groot (minimaal 6 mm) glad spuitmondje zit. Spuit rondom gladde banen tot bovenop. Pak de gasbrander erbij en voorzie de taart meringue van een mooi bruin laagje.

8

Bewaar de taart in de koelkast! Persoonlijk vind ik deze taart de volgende- en die dag daarna nóg lekkerder. De koekbodem is dan lekker taai geworden. Wanneer je de taart gelijk aansnijdt is deze nog helemaal krokant. Het is natuurlijk aan jou waar je voor kiest! Eet smakelijk, en ik ben benieuwd of dit nu ook jouw lievelingstaart is?

Lemon meringue room taart
IngrediëntenAanwijzingen

Packman meringue

Hier heb ik nog een paar lekkere recepten met citroen en meringue:

  • Frisse kokos-limoencheesecake met meringue
  • Limoen meringue koekjes
  • Basisrecept voor meringue kookschuim 
  • Lemon meringue cheesecake

Binnenkant lemon room

Liefs, 
Eefje

Citroen lemon curd Meringue Taart
Delen:
geschreven door

Eefje

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl
36 reacties
  1. Anne

    15 april 2020 15:21

    Ik wou even laten weten, deze taart is echt top!! Zo lekker! 😍

    Beantwoord
    1. Eefje

      15 april 2020 20:07

      Súper om te horen! Dankjewel Anne😊

      Beantwoord
    2. Marjolein

      15 april 2020 23:00

      De taart is erg lekker .hij leek me best ingewikkeld om te maken,maar het is gelukt.
      Oh..en die meringue,mmmm zo heerlijk

      Beantwoord
  2. Lotte

    16 april 2020 15:04

    Hoi! Hoeveel eiwitten zijn ongeveer 130 gram?

    Beantwoord
    1. Eefje

      16 april 2020 22:59

      Hoi Lotte, dit zijn 4 a 5 middelgrote eieren.

      Beantwoord
  3. Carlijn

    21 juni 2020 19:27

    Hoi Eefje, dit taartje staat voor dinsdag op de planning. Nu spreek jij bij punt 2 over limoenrasp, bedoel je hier niet de citroen mee? Want bij de ingrediënten zeg je citroen.

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 juni 2020 14:58

      Hoi Carlijn, klopt er gaat citroen in de bodem en limoen in de vulling (staan allebei genoemd bij de ingrediënten). Ik zou nog een keertje lezen (heel herkenbaar, gebeurd mij ook regelmatig). Kom je er zo uit denk je? Groetjes, Eefje

      Beantwoord
  4. Joan

    2 juli 2020 19:44

    Het lijkt me zo klein voor 6-8 personen, een taartje van 14 cm doorsnee?
    Of sla ik de plank helemaal mis?

    Beantwoord
    1. Eefje

      8 juli 2020 15:11

      De taart is redelijk hoog. 6 Personen zijn flinke punten, 8 wat kleiner.

      Beantwoord
  5. Joan

    2 juli 2020 19:54

    En kan ik ook vanille aroma gebruiken ipv vanille boon pasta?

    Beantwoord
    1. Eefje

      3 juli 2020 18:42

      Dat kan. Ik ben er geen fan van. Aroma heeft niks te maken met het origineel, het is kunstmatig. Ik zou voor extract kiezen ipv pasta, dit komt wel echt van een vanille boon af namelijk 🙂

      Beantwoord
  6. Joan

    5 juli 2020 15:56

    Dankjewel voor je reactie.
    Ik had nog een vraag gepost, maar die lijkt te zijn verdwenen? Namelijk, is een vorm van 14 a 15 cm echt voldoende voor een taartje voor 6 tot 8 personen? Ik wil natuurlijk niet te weinig hebben?

    Beantwoord
    1. Eefje

      6 juli 2020 17:41

      Voor 6 sowieso genoeg! Ik ben zelf een grote eter dus dat is voor een ander altijd lastig inschatten. Vandaar mijn 6-8. De 8, zijn dus in mijn ogen wat kleinere puntjes.

      Beantwoord
  7. Joan

    8 juli 2020 20:28

    Dankjewel voor je antwoorden!

    Beantwoord
  8. Susan

    20 juli 2020 07:38

    Hoe lang blijft de merengue goed? Slaat deze niet neer in de koelkast? Gr Susan

    Beantwoord
    1. Eefje

      21 juli 2020 17:23

      Als je hem op de ‘kook’ manier maakt zoals in dit blijft hij dagen staan! Zelfs heel goed in te vriezen en weer te ontdooien voordat je het weer gaat eten! Bij mij is het nog nooit ingezakt en ik heb het echt al vaak gemaakt 🙂 Succes!

      Beantwoord
  9. Joan

    30 juli 2020 15:20

    Beetje laat, maar wilde je nog bedanken voor het fijne recept, heb de taart al 2x gemaakt, 1 x als grote, 1x als tartelettes, heerlijk!

    Beantwoord
    1. Eefje

      30 juli 2020 18:24

      Wat onwijs leuk om te horen Joan! Dankjewel voor je berichtje 🙂

      Beantwoord
  10. Silvia

    23 november 2020 21:52

    Al zoveel recepten gevonden die ik absoluut eens wil proberen. Dit is mijn favoriet! Deze ga ik absoluut proberen te maken. Beetje spannend om voor de eerste keer meringue te maken. Dank voor deze tip (via insta)

    Beantwoord
    1. Eefje

      23 november 2020 22:24

      Heel graag gedaan Silvia, leuk om dat te lezen! Succes met bakken en als je een vraag hebt mag je die altijd stellen😄

      Beantwoord
  11. Sitah

    13 januari 2021 12:40

    Kan je ook kant en klare amandelspijs gebruiken?

    Beantwoord
    1. Eefje

      13 januari 2021 16:02

      Uiteraard!

      Beantwoord
      1. Sitah

        14 januari 2021 20:46

        Fijn! Bedankt voor je antwoord!

        Beantwoord
  12. Gerke

    22 januari 2021 12:24

    Hoi hoi, op de één of andere manier rijst mijn ‘sloffendeeg’ nooit mooi. Enig idee waar dat door komt? Juiste hoeveelheid baksoda gebruikt sowieso..

    Beantwoord
    1. Eefje

      22 januari 2021 15:36

      Is misschien je zelfrijzend bakmeel over de datum? Durf zo niet te zeggen wat de oorzaak precies is!

      Beantwoord
  13. Patricia

    28 februari 2021 14:42

    Hey Eefje, wat heb je toch een fantastische recepten; ik ben nog aan het leren en maak iedere week iets anders van je. Dit weekend was dat de framboos yoghurt cake met granola topping. Heel lekker! Dit Merenguetaartje wil ik heel graag volgende week proberen. Maar ik heb geen standmixer… maar een handmixer. Raad je het dan af? En ik heb bakvormen van 22, 18 of 12 cm. Dus geen 14… Als ik die van 18 cm wil gebruiken, moet ik de ingrediënten dan met een bepaalde factor vermenigvuldigen?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 maart 2021 21:15

      Hi Patricia, dankjewel! Op je vraag heb ik zo snel geen antwoord. Volgens mijn zijn er via Google zat omreken tabellen te vinden. En anders zou ik het 1 op 1 doen. De baktijd iets verkorten. Het eindresultaat zal dan wel een iets andere verhouding qua vorm hebben dan op mijn foto’s.

      Beantwoord
  14. Patricia

    2 maart 2021 20:27

    Hoi Eefje, hoe reken ik de ingrediënten om naar een bakvorm van 18 cm?

    Beantwoord
  15. Patricia

    19 maart 2021 15:00

    Ik heb deze taart twee weken geleden gemaakt en het was echt heel erg lekker!! Ga ‘m morgen weer maken. Wel een vraag: de bodem was nog erg hard; heb deze gebakken op 185 graden in 30 minuten. Zou je aanraden op lagere temperatuur te bakken, of kortere tijd, of beide…?

    Beantwoord
    1. Eefje

      19 maart 2021 17:55

      Leuk om te lezen 🙂 Ik zou dan 180 graden voor 25-28minuten proberen!

      Beantwoord
  16. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 17:02

    Hoi Eefje,

    Ik zou deze 6-8 personen taart graag willen maken in de vorm van kleine gebakjes per persoon. Zoals ook te zien op jouw foto hierboven.
    Is er op deze manier iets waar ik rekening mee moet /kan houden? Kloppen de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven dan nog?

    Of zou jouw voorkeur eerder uitgaan naar de yoghurtcakejes met lemon curd en meringue? Het is bedoeld voor een verjaardag.
    Graag hoor ik van je terug.

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Hi Marielle,

      Dat durf ik niet precies te zeggen want ik heb dat niet eerder gedaan. Ik denk dat je wat meer vulling zou moeten maken. Maar ik kan dat niet zo voor je uitdenken helaas. Proberen zou ik zeggen 🙂

      Beantwoord
  17. Marielle van Vliet

    2 juni 2021 20:31

    Beste Eefje,

    Ik zou deze 6-8 persoons taart graag willen maken in kleine gebakjes, per persoon. Zie je eigen foto hierboven. Wanneer ik deze kleine gebakjes wil maken kloppen dan de aantallen en hoeveelheden zoals hierboven beschreven? Heb je nog tips?
    Of zou jouw voorkeur voor een verjaardag uitgaan naar de yoghurt caketjes met lemon curd en meringue?

    Beantwoord
    1. Eefje

      2 juni 2021 22:50

      Die cakejes zijn wel een stuk sneller en eenvoudiger om te maken 🙂

      Beantwoord
  18. Robert

    12 april 2022 09:43

    Hoi Eefje,

    Ik zie bij het deeg 1/4 ei staan. Wat bedoel je daar mee ?

    Groeten Robert

    Beantwoord
    1. Eefje

      12 april 2022 15:38

      Ha Robert, daarmee bedoel ik 1/4de ei. Dus een kwart van 1 middelgroot geklutst ei. Groet, Eefje

      Beantwoord
Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vorig bericht

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

volgend bericht

Plaatkoek met rood fruit (vegan)

meest gelezen
39.795x bekeken

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
25.107x bekeken

Super snelle pasta met tomaat en burrata

Super snelle pasta met tomaat en burrata
14.610x bekeken

Tiramisu shortbread bars

Tiramisu shortbread bars
11.951x bekeken

Blauwe bes cheesecake kruimel bites

Blauwe bes cheesecake kruimel bites
Over mij
Eefje met camera

Eefje

Hoi! Ik ben Eefje, 30 jaar en woon in Leiden. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.


Girl in a jacket
Vega maaltijd recepten
Maaltijden Recepten

Vegetarische lasagne met 4 soorten groente

680CB9CD-005F-4D6F-A513-A431BE478FA7-scaled
Maaltijden Recepten

Patatje paddenstoelenstoof (vega)

IMG_0256-1536x1024
Maaltijden Recepten

Gebakken gnocchi met doperwtensaus en feta

4719DE2A-8E69-415F-A573-6BEDC3A5FA5F
Maaltijden Recepten

Pasta met linzen-tomatensaus, spinazie en feta

DB15DCFB-0503-4316-A38D-E8B4B527B4A5-scaled
Recepten Salades

Spinaziesalade met falafel en feta

IMG_6840-1536x1024
Dit vind je misschien ook leuk
Red velvet taart
Bakrecepten Recepten Taart

Red velvet taart

2 min leestijd
18 augustus 2015
Luchtige chocoladetaart met krokante bodem
Bakrecepten Recepten Taart

Luchtige chocoladetaart met krokante bodem

1 min leestijd
5 april 2020
Tiramisu shortbread bars
Koekjes Recepten

Tiramisu shortbread bars

4 min leestijd
2 december 2020
Karamel-pecan shortbread
Bakrecepten Koekjes Recepten

Karamel-pecan shortbread

1 min leestijd
18 december 2016
Botercrème EEFSFOOD
Recepten Smeersels, dips & sausjes

Zelf maken: witte chocolade botercrème

1 min leestijd
17 februari 2017
Panterprint cakerol met vanilleslagroom
Bakrecepten Cake(jes)

Panterprint cakerol met vanilleslagroom

1 min leestijd
6 december 2020

eefsfood

thuis in Leiden | bakt vooral zoet, eet het liefst hartig | ontwikkelt recepten en fotografeert eten | zakelijk? eef@highrollersagency.com

Eefje | EEFSFOOD.NL
BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑 ⠀⠀⠀ BOTERKOEK MET ABRIKOOS EN ROZEMARIJN🍑
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze boterkoek is mijn standaard succesnummer! De mensen die het proeven zijn áltijd aangenaam verrast en vragen naar het recept😍 Een dikke tip als je iets lekkers wilt meenemen dus! Je hebt er geen moeilijke dingen voor nodig. Een groot scherp koksmes is wel aan te raden. Zo kun je de abrikozen en rozemarijn makkelijk snijden en hakken🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik denk aan goede messen, dan denk ik aan Wüsthof. Serieus waar! Een aantal jaar geleden werkte ik in een kookwinkel en daar verkochten we ook dit prachtige merk. Ik stond altijd glunderend naar messenkast te kijken met de gedachte “als ik later groot ben ga ik hier een set van kopen”💭 Dat is er tot op heden nog niet van gekomen en nu mag ik gewoon met ze samenwerken?! Dat zijn goals hoor!❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wüsthof is een Duits merk en bestaat al sinds 1814. Deze messen komen uit de Classic Ikon lijn. Het is echt een geweldig kado voor een kookgrage vriend, familielid of jezelf. Check wusthof.com voor meer informatie. Er is zelfs een lijn waarmee je je mes zelf kunt samenstellen🙌🏻 Het is echt een keukenvriend voor het leven want ze gaan héél lang mee!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil jij de boterkoek ook maken? Dit heb je er voor nodig:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️300 gram patentbloem
➡️250 gram roomboter
➡️100 gram kristalsuiker
➡️80 gram witte basterdsuiker
➡️1 zakje vanillesuiker
➡️flinke snuf zout
➡️75 gram gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
➡️15 groene blaadjes rozemarijn, fijngehakt (1/2 el ongeveer)
➡️2 eetlepel melk of geklutst ei
➡️1 handje amandelstiften
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bereidingswijze kun je nu vinden op de homepage van eefsfood.nl ✨ Veel bakplezier!👩🏻‍🍳
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met @wusthof 🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #WUSTHOF #MyWUSTHOF #boterkoek #recept #receptenpagina #succesnummer #bakrecept #messen #vlijmscherp #koksmes #abrikoos #rozemarijn #roomboter #foodienl #instarecept #foodblog #koek
BIJNA WEEKEND🥂 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Jaren gele BIJNA WEEKEND🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jaren geleden ging ik een keer uit eten en kreeg ik dit lekkere drankje om de avond mee te beginnen🍋 Het is me altijd bijgebleven en ik heb het al eens vaag in mijn stories gedeeld. Je hebt 5 ingrediënten nodig, meer niet! Één daarvan is verrassend, namelijk witte Port👌🏻 Het zijn 3 gelijke delen. Voor een lekker gevuld wijnglas neem je:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️50 ml witte Port
➡️50 ml tonic, ik nam Fever Tree citrus & fresh
➡️50 ml bruiswater met citroen, ik nam Charlie’s
➡️3-4 ijsblokjes
➡️2 schijfjes bio citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Doe alles bij elkaar in een mooi glas en het proosten kan beginnen🥂 Mocht je geen fan zijn van tonic en het ook iets zoeter willen kun je het ook met bitter lemon proberen🍸 Perfect om vrienden of familie mee te verrassen die bij je komen eten🍴
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lijkt je dit lekker? Sla de video dan op om het makkelijk terug te kunnen vinden✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne vrijdag en PRRRRROOST☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #zomers #nix18 #tonic #witteport #bruiswater #citroen #ijsblokjes #biocitroen #aperitief #weekenddrankje #verfrissend #foodblog #receptenpagina #ijsklontjes
PIÑA COLADA SLOF🍍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Say wh PIÑA COLADA SLOF🍍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Say whuut? Ja echt! Ineens viel het kwartje en leek me dit een briljant idee. Ik ben het gelijk uit gaan voeren en hierbij het resultaat🎉 Hij is echt heeeeeel lekker😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wist jij dat o.a. verse ananas de werking van gelatine weet te kraken?! Een bepaald stofje uit deze vrucht zorgt ervoor dat gelatine niet doet wat het zou moeten doen. Toch wilde ik per se verse ananas gebruiken en heb ik een manier geprobeerd om toch een mooie en vooral lekkere toplaag te maken. Dat is gelukt💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De slof heb ik gevuld met een smeuïge spijs die voor een groot deel uit verse kokos bestaat🥥 De tussenlaag is gemaakt van kokosyoghurt. Een beetje fluffy gemaakt met xanthaangom, geinig spul is dat (niet noodzakelijk overigens)👌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Wat ik érg kan aanraden. Het recept staat nú voor je klaar op eefsfood.nl✨ Durf jij het aan? Sla de post op door op het vlaggetje rechtsonder de foto te klikken✅ Of tag de grootste piña colada lover die je kent👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #nix18 #sloffentaart #pinacolada #ananas #kokos #rum #foodblog #bakrecept #cocktailtaart #fruit #koek #spijs #foodfotografie #pineapple #heelhollandbakt #coconut #yoghurt #slof #versekokos #kokosyoghurt #zomertaart
FAVORIETE SUSHIBOWL🍤 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Soms FAVORIETE SUSHIBOWL🍤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Soms heb ik ineens zóveel zin in sushi, dat ik daar dan echt iets mee moet doen😍 Als ik het dan thuis wil maken kies ik altijd voor een bowl. Veel sneller klaar en eigenlijk net zo lekker!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik ben weinig experimenteel want ik maak ze bijna altijd hetzelfde. Op deze manier vind ik het gewoon het lekkerst🤤 Voornamelijk groene groentes, een licht pittige mayo, gebakken uitjes en wat tonijn, zalm of garnalen🐟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mijn ingrediënten voor deze bowl heb ik bij @flinknederland besteld🚴🏻‍♀️💨 Binnen minuten staan ze voor de deur en dan kun je gelijk de keuken in👩🏻‍🍳 Tijdbesparing en ultiem gemak als je het mij vraagt🙌🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wil je Flink ook proberen?! Met de code EEFSFOOD ontvang je €15,- korting op een bestelling van minimaal €30,-. Deze code doet het alleen voor nieuwe gebruikers en is geldig tot en met 17 augustus✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️Kook de rijst volgens de verpakking (ongeveer 75 gram pp) en breng daarna op smaak met wat sushi azijn.
➡️Snijd ongeveer 8 garnalen doormidden en marineer deze in wat olie, knoflook en chili poeder. Bak op hoog vuur in korte tijd gaar.
➡️Maak de mayo aan met wat chilipoeder.
➡️Schaaf de komkommer tot linten, snij een bosui in ringetjes en de avocado in blokjes.
➡️Doe de afgekoelde rijst in een kom, doe hier de edamame boontjes, bosui, avocado, komkommer & garnalen bovenop. Maak af met de mayo, sojasaus, sesamzaadjes, gebakken uitjes en wat nori kruimels.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schenk een lekker drankje in en het feest kan beginnen! Eet smakelijk🥂
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In samenwerking met Flink💞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #flinknederland #sushibowl #instarecept #garnalen #nori #sushirijst #komkommer #bosui #avocado #sojasaus #chilimayo #sesamzaadjes #comfortfood #gebakkenuitjes #foodienl #foodblog #receptenpagina
LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ LEKKER LUXE LUNCHBROODJE🥖
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vorige week maakte ik zoiets als lunch met pita’s die op moesten. Het was verrassend lekker dus ik fabriceerde er vandaag opnieuw wat heerlijks van😍 Dit was zó lekker dat ik het graag met je deel, puur ter inspiratie👌🏻 Dit heb je nodig👇🏻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️je favoriete verse broodje
➡️pikante hummus
➡️gegrilde paprika
➡️handje spinazie
➡️plakjes gebakken halloumi
➡️plakjes avocado
➡️tomaat (gepoft nóg lekkerder)
➡️zure room
➡️za’atar
➡️peper
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➡️hoeveelheden kun je zelf bepalen, maar wees niet te zuinig zou ik zeggen. Pak uit, geniet en zit vol😋 Enjoy! Wat heb jij vandaag geluncht?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ook maken? Sla op voor later✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #desembroodje #halloumi #hummus #lunchtip #spinazie #paprika #za’atar #lunch #brood #foodienl#lunchinspiratie #veggies #kaas #zureroom #foodblog #receptenpagina #smaakvol #sourcream #roastedbellpepper
SMEUÏGSTE CAKE EVER😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Luc SMEUÏGSTE CAKE EVER😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Luchtig en lekker plakkerig, precies wat cake moet zijn🙌🏻 De pindakaas frosting maakt het helemaal af🥜 Het beslag is echt makkelijk om te maken en misschien heb je alle ingrediënten al wel in huis!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dit heb je ervoor nodig:
➡️100 gram zelfrijzend bakmeel
➡️50 gram havermeel (tot poeder gemalen havermout)
➡️50 gram amandelmeel
➡️2 rijpe bananen, 200 gram netto gewicht
➡️100 gram licht- of donkerbruine basterdsuiker
➡️2 middelgrote eieren
➡️50 ml zonnebloemolie
➡️50 ml (plantaardige)melk
➡️1 tl ceylon kaneel
➡️1 tl bakpoeder
➡️1 tl vanille extract
➡️1/2 tl zout
Topping:
➡️200 gram (plantaardige)boter, op kamertemperatuur
➡️80 gram pindakaas
➡️50 gram poedersuiker
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Voor het recept ga je naar eefsfood.nl, klik je de zoekbalk aan en zet je hier bananencake in🔎 De eerste hit moet je hebben🍌 Lijkt het je wat? Sla de post dan op✅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fijne avond😘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#eefsfood #cake #bakrecept #pindakaas #foodienl #banaan #foodblog #receptenpagina #banana #heelhollandbakt #ingredientenlijst #smeuig #kaneel #makkelijlrecept #smaakvol #homebaking #bakken #foodfotgrafie
Laad meer... Volg op Instagram
Privacybeleid. Copyright © Eefsfood
Met ♡ ontworpen door Studio Citypaper
Logo
  • Algemene voorwaarden
  • Cookiestatement
Logo
  • Home
  • Over mij
  • Recepten
    • Ontbijt/Lunch
    • Maaltijden
    • Desserts
    • Salades
    • (Borrel)snacks
    • Smeersels, dips & sausjes
    • Drankjes
  • Eef’s bakkerij
    • Taarten
    • Koekjes
    • Cake
    • No bake
    • Overig zoet
    • Brood
    • IJs
    • Vegan lekkers
  • Blog
    • Persoonlijk
    • Eef test
    • Weekoverzichten
    • Ontvangen foodpost
    • Eetdagboeken
    • Eef’s boekenplank
    • Op pad met Eef
    • Horeca tips
  • In de media
  • Zakelijk
  • Eefsfoodmail
  • FAQ
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Nieuwste recepten
4 augustus 2022

Piña colada sloffentaart

Piña colada sloffentaart
3 augustus 2022

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos

Boterkoek met rozemarijn en abrikoos
30 juli 2022

Romige speculoos ijsjes

Romige speculoos ijsjes
27 juli 2022

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges

Zomers bladerdeegtaartje met burrata en groene asperges
11 juli 2022

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur

Sinaasappel-kardemom cake met glazuur
0
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees er hier meer over: cookiestatement
ik ga akkoord