Bakrecepten

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

Cupcakes vierkant

Cupcakes, ik vind het één van de leukste baksels om te maken. Het is redelijk snel klaar en je kunt er echt elke smaak instoppen die je maar lekker vindt. Met de topping kun je ook nog allerlei kanten op.

Funcakes ingrediënten

Samen met Deleukstetaartenshop.nl heb ik een leuke Instagram winactie op touw gezet en daar horen deze cupcakes bij. Wat valt er te winnen? Een fijn bak pakket waar je deze heerlijke karamel cupcakes met hazelnoot crunch mee kunt maken! Meedoen? Ga dan naar mijn EEFSFOOD Instagram. In de week van 30 maart 2020 maak ik daar een winnaar bekend. Hier deel ik nu het recept met je! De cakejes kun je ook zelf maken. Gebruik dan bijvoorbeeld de helft van dit recept. De topping kun je ook met alleen slagroom maken. Als vind ik de structuur met de enhchanted cream wel echt lekkerder.

Beslag in vormpjes

Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time1 hr 30 mins
Dit heb je nodig (voor 6 cupcakes):
 165 gram cupcake mix (Funcakes)
 85 gram roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
 1,5 middelgroot ei
 2 el hazelnoot crunch
Topping:
 150 ml slagroom
 75 gram Enchanted cream poeder
 10 gram creamy karamel smaakpasta
 gouden ster sprinkles
 hazelnoot crunch
Nog meer nodig:
 stand- of handmixer
 spuitzak + (kartel)spuitmondje
 muffin bakvorm + papiertjes
 ijsschep of 2 eetlepels
Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor volgens de Funcakes verpakking. Zet de bakvorm met papiertjes alvast klaar.

2

Maak het cakebeslag ook volgens de verpakking en roer daar als laatst nog 2 el hazelnoot crunch doorheen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak ze gaar en goudbruin in 18-20 minuten.

3

Maak in de tussentijd de topping door de slagroom op hoog tempo te kloppen met het Enchanted cream poeder. Roer in de laatste minuut de smaak pasta erdoorheen.

4

Kies een spuitmondje uit en doe deze in de spuitzak. Doe dan ook alvast de topping in de zak en leg dit vervolgens in de koelkast.

5

Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een dubbele rozet van de karamel topping. Maak af met de gouden sterren en wat hazelnoot crunch. Het aller lekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe dit dan in de koelkast. Eet smakelijk!

Ingredients

Dit heb je nodig (voor 6 cupcakes):
 165 gram cupcake mix (Funcakes)
 85 gram roomboter in blokjes, op kamertemperatuur
 1,5 middelgroot ei
 2 el hazelnoot crunch
Topping:
 150 ml slagroom
 75 gram Enchanted cream poeder
 10 gram creamy karamel smaakpasta
 gouden ster sprinkles
 hazelnoot crunch
Nog meer nodig:
 stand- of handmixer
 spuitzak + (kartel)spuitmondje
 muffin bakvorm + papiertjes
 ijsschep of 2 eetlepels

Directions

Zo maak je het!
1

Verwarm de oven voor volgens de Funcakes verpakking. Zet de bakvorm met papiertjes alvast klaar.

2

Maak het cakebeslag ook volgens de verpakking en roer daar als laatst nog 2 el hazelnoot crunch doorheen. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en bak ze gaar en goudbruin in 18-20 minuten.

3

Maak in de tussentijd de topping door de slagroom op hoog tempo te kloppen met het Enchanted cream poeder. Roer in de laatste minuut de smaak pasta erdoorheen.

4

Kies een spuitmondje uit en doe deze in de spuitzak. Doe dan ook alvast de topping in de zak en leg dit vervolgens in de koelkast.

5

Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met een dubbele rozet van de karamel topping. Maak af met de gouden sterren en wat hazelnoot crunch. Het aller lekkerst om direct vers op te eten. Moet of wil je ze wat langer bewaren? Doe dit dan in de koelkast. Eet smakelijk!

Karamel cupcakes met hazelnoot crunch

Opspuiten cakejes

Karamel cakes staand

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Je winkelmandje is nog leeg.