Recepten

Steak tartaar met truffelmayonaise

Steak bovenaf

Steak tartaar vind ik zó onwijs lekker! Ik eet bewust echt nog maar heel weinig vlees. Eigenlijk alleen als het voor mijn neus staat als een ander heeft gekookt. Of als ik buiten de deur eet (en dan ook niet altijd). Voor thuis koop ik het echt nog maar zelden en zijn 95% van mijn avond maaltijden vegetarisch klaargemaakt. Na een jarenlange wens om het een keer zelf te maken besloot ik goede biefstuk te bestellen bij mijn meest recente Crisp bestelling. Ik maakte er vandaag deze steak tartaar met truffelmayonaise mee en genoot er vanmiddag extreem van als lunch. Het andere portie gaat morgen op! Daar kijk ik nu al naar uit.

tartaar close up

Prep Time15 minsTotal Time20 mins
Dit heb je nodig (2 personen):
 250 gram goede kwaliteit biefstuk
 20 gram mini augurkjes, in dunne plakjes
 20 gram fijngesnipperde sjalot
 10 gram kappertjes, fijngehakt
 1 tl worcestershiresaus
 0,5 el mayonaise
 0,5 el sojasaus
 2 mespuntjes tomatenpuree (zo'n mini blikje)
 1 tl grove mosterd
 1,50 el verse kleingesneden bieslook
 grove zwarte peper
 zout
Topping:
 2 verse eidooiers
 2 witte boterhammen, geroosterd
 1,5 el mayonaise
 1 tl (witte) truffelpasta of tapenade
Nog meer nodig:
 goed scherp koksmes of keukenmachine
 ronde uitsteker/presenteer ring
 boterhamzakje
Zo maak je het!
1

Je kunt ervoor kiezen om de tartaar met de hand te snijden. Zo behoud je wat meer structuur. Ik heb het zelf met een keukenmachine gedaan. Snijd dan de biefstuk eerst in grove stukken. Gebruik dan de pulse knop op je keukenmachine zodat je het niet per ongeluk te fijn maalt. Je kunt er ook voor kiezen de helft met de hand fijn te snijden en de andere helft in de keukenmachine te doen. Het is aan jou, kies wat je het lekkerste vindt.

2

Snijd de andere ingrediënten ook allemaal fijn. De sjalot, augurk, bieslook en kappertjes. Roer de mayo, sojasaus, worcestershiresaus, mosterd en tomatenpuree door elkaar voeg hier ook wat peper aan toe.

3

Meng dan alles goed door elkaar. Proef of het voor jou voldoende op smaak is. Zet de ring op het bord en vul deze met de helft van de tartaar, druk zachte aan en maak een klein kuiltje bovenin voordat je de ring er weer vanaf haalt.

4

Tik dan een eitje kapot en laat het dooier goed uitdruipen zodat er zo min mogelijk eiwit aan vast blijft zitten. Ik vind dat het fijnst om gewoon met je handen te doen. Leg de eidooier dan in het kuiltje.

5

Meng de mayonaise met de (witte) truffelpasta, Doe dit vervolgens in het hoekje van een boterhamzakje. Knip hier een klein puntje af. Zo kun je mooie bolletjes opspuiten. Leg het brood erbij en maak af (optioneel) met nog wat peper en zout. Eet smakelijk!

6

Ook héérlijk om te serveren met frietjes als avondmaaltijd!

Ingredients

Dit heb je nodig (2 personen):
 250 gram goede kwaliteit biefstuk
 20 gram mini augurkjes, in dunne plakjes
 20 gram fijngesnipperde sjalot
 10 gram kappertjes, fijngehakt
 1 tl worcestershiresaus
 0,5 el mayonaise
 0,5 el sojasaus
 2 mespuntjes tomatenpuree (zo'n mini blikje)
 1 tl grove mosterd
 1,50 el verse kleingesneden bieslook
 grove zwarte peper
 zout
Topping:
 2 verse eidooiers
 2 witte boterhammen, geroosterd
 1,5 el mayonaise
 1 tl (witte) truffelpasta of tapenade
Nog meer nodig:
 goed scherp koksmes of keukenmachine
 ronde uitsteker/presenteer ring
 boterhamzakje

Directions

Zo maak je het!
1

Je kunt ervoor kiezen om de tartaar met de hand te snijden. Zo behoud je wat meer structuur. Ik heb het zelf met een keukenmachine gedaan. Snijd dan de biefstuk eerst in grove stukken. Gebruik dan de pulse knop op je keukenmachine zodat je het niet per ongeluk te fijn maalt. Je kunt er ook voor kiezen de helft met de hand fijn te snijden en de andere helft in de keukenmachine te doen. Het is aan jou, kies wat je het lekkerste vindt.

2

Snijd de andere ingrediënten ook allemaal fijn. De sjalot, augurk, bieslook en kappertjes. Roer de mayo, sojasaus, worcestershiresaus, mosterd en tomatenpuree door elkaar voeg hier ook wat peper aan toe.

3

Meng dan alles goed door elkaar. Proef of het voor jou voldoende op smaak is. Zet de ring op het bord en vul deze met de helft van de tartaar, druk zachte aan en maak een klein kuiltje bovenin voordat je de ring er weer vanaf haalt.

4

Tik dan een eitje kapot en laat het dooier goed uitdruipen zodat er zo min mogelijk eiwit aan vast blijft zitten. Ik vind dat het fijnst om gewoon met je handen te doen. Leg de eidooier dan in het kuiltje.

5

Meng de mayonaise met de (witte) truffelpasta, Doe dit vervolgens in het hoekje van een boterhamzakje. Knip hier een klein puntje af. Zo kun je mooie bolletjes opspuiten. Leg het brood erbij en maak af (optioneel) met nog wat peper en zout. Eet smakelijk!

6

Ook héérlijk om te serveren met frietjes als avondmaaltijd!

Steak tartaar met truffelmayonaise

eidooier staand

Liefs,
Eefje

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.