[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]
Misschien is het nog wat vroeg voor een paasrecept maar ik kreeg een heel aantal DM’s via Instagram met interesse voor het recept toen ik de making of van deze cupcakes deelde. Je kunt natuurlijk allerlei verschillende smaakcombinaties gebruiken maar ik heb naast kokos voor citroen gekozen. Dus heb je zin in een leuk en lekker priegelwerkje? Dan zit je met het recept van deze paascupcakes met kokos en citroen helemaal goed.
Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Verdeel je cupcake papiertjes over de vorm.
Doe de melk, eieren en zonnebloemolie bij elkaar in een beslagkom en meng dit goed met een garde. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer dit tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over 10 cakepapiertjes. Bak ze gaar en lichtbruin in 18-20 minuten. Haal dan de cupcakes gelijk uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster. Terwijl ze nog warm zijn druk je een gaatje middenin de cupcake met de achterkant van een pollepel. Vul deze gaten met lemoncurd, dit gaat het makkelijkst met behulp van een spuitzak.
Maak alvast de topping volgens de verpakking. Gebruik hiervoor de slagroom en Malibu. Mocht je liever iets anders gebruiken kun je ook slagroom gebruiken met een beetje suiker en wat druppels kokosaroma.
Rol dan het witte fondant dun uit. Gebruik daarvoor de rolstok en wat poedersuiker. Steek 20 witte ovaaltjes uit en rol 10 balletjes als konijnenstaart. Kleur dan de rest lichtroze en steek hier 20 rondjes uit. Rol 60 mini balletjes van het roze fondant. Maak hiermee de voetjes. Het kan helpen om een kwastje en water te gebruiken zodat de fondant wat beter aan elkaar blijft plakken.
Wanneer de cakejes zijn afgekoeld smeer je de bovenkant af met een laagje van de kokos crème of slagroom. Druk de cupcake dan zacht in een goed gevuld schaaltje kokosrasp. Herhaal dit met alle cupcakes en plak dan de voetjes en staartjes erop. Leuk om te maken en ook om te trakteren. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Verdeel je cupcake papiertjes over de vorm.
Doe de melk, eieren en zonnebloemolie bij elkaar in een beslagkom en meng dit goed met een garde. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer dit tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over 10 cakepapiertjes. Bak ze gaar en lichtbruin in 18-20 minuten. Haal dan de cupcakes gelijk uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster. Terwijl ze nog warm zijn druk je een gaatje middenin de cupcake met de achterkant van een pollepel. Vul deze gaten met lemoncurd, dit gaat het makkelijkst met behulp van een spuitzak.
Maak alvast de topping volgens de verpakking. Gebruik hiervoor de slagroom en Malibu. Mocht je liever iets anders gebruiken kun je ook slagroom gebruiken met een beetje suiker en wat druppels kokosaroma.
Rol dan het witte fondant dun uit. Gebruik daarvoor de rolstok en wat poedersuiker. Steek 20 witte ovaaltjes uit en rol 10 balletjes als konijnenstaart. Kleur dan de rest lichtroze en steek hier 20 rondjes uit. Rol 60 mini balletjes van het roze fondant. Maak hiermee de voetjes. Het kan helpen om een kwastje en water te gebruiken zodat de fondant wat beter aan elkaar blijft plakken.
Wanneer de cakejes zijn afgekoeld smeer je de bovenkant af met een laagje van de kokos crème of slagroom. Druk de cupcake dan zacht in een goed gevuld schaaltje kokosrasp. Herhaal dit met alle cupcakes en plak dan de voetjes en staartjes erop. Leuk om te maken en ook om te trakteren. Eet smakelijk!
Ben je opzoek naar nog meer paasrecepten? Dan zijn deze scones, bokkenpootjestaart met advocaat mousse of lemoncurd cakejes misschien wel wat voor jou!
Liefs,
Eefje
[vc_row][vc_column width=”2/12″][/vc_column][vc_column width=”8/12″][vc_column_text]